Motiejūnas: „Nereikia kaltinti vien trenerio“

2009-12-04 15:06
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Pasak Pauliaus Motiejūno, kiekvienas „Žalgirio“ komandos narys turi prisiimti atsakomybę dėl blogo žaidimo
Pasak Pauliaus Motiejūno, kiekvienas „Žalgirio“ komandos narys turi prisiimti atsakomybę dėl blogo žaidimo
Nuotr. BasketNews.lt
Atsakomybę dėl prasto Kauno „Žalgirio“ žaidimo Eurolygoje turi prisiimti visa komanda. Tokios nuomonės laikosi „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, Motiejūnas prisipažino, kad situacija komandoje yra prasta, tačiau nebus imamasi greitų permainų, nes klubas turi laikytis savo pozicijos.

„Nesinori visko mesti ir prisipirkti kažkokių žaidėjų, kurie padės laimėti tik vienas kitas rungtynes, – penktadienį grįžęs iš Vilerbano sakė Motiejūnas. – Norime, kad komanda būtų jauna ir duotume jauniems žaidėjams šansą. Galime ir turime šiomis pajėgomis patekti į „Top 16“ etapą“.

„Žalgirio“ vadovas leido suprasti, kad permainų komandoje bus, tačiau treneris Gintaras Krapikas dėl savo vietos kol kas gali būti ramus.

– Po penkto iš eilės pralaimėjimo Eurolygoje „Žalgirio“ treneriams tenka nemažai kritikos. Ar ta kritika pasverta? – „BasketNews.lt“ paklausė Motiejūno.
– Yra už ką kritikuoti. Matome situaciją ir nuo jos nebėgame. Ji nėra gera ir ne taip viskas turėtų būti. Turime ir norime laimėti. Bet turime prisiimti atsakomybę visi. Kai pradeda kaltinti vien trenerį, tai yra nesąmonė. Dėl dabartinės situacijos visi turi prisiimti atsakomybę – kiekvienas treneris, kiekvienas žaidėjas. Ir visi turime išsispręsti bėdas ir judėti į priekį.

– Ar klubo vadovai palaiko trenerį Gintarą Krapiką?
– Nėra taip, kad kaltiname trenerį dėl dabartinės situacijos. Nesinori sakyti, kad visą laiką bus taip, bet šiuo metu mes neverčiame visos kaltės treneriui.

– Kokie žaidėjų tarpusavio santykiai? Nes stebint iš šalies matyti daug tarpusavio priekaištų, nesusipratimų.
– Situacija yra prasta. Aišku, kai pralaimi, visi yra pikti ir nepatenkinti. Tai mato ne tik televizijos žiūrovai, bet ir mes būdami šalia. Kai laimi, visi geros nuotaikos, o kai pralaimi, visi pradeda ieškoti kaltų. Taip neturi būti. Kiekvienas turi prisiimti dalelę atsakomybės ir pagalvoti, ką blogai padarė. Reikia laiko, kad tai suprastų žaidėjai, ypač jauni. O komandos klimato iš šalies nesukursi, jis turi atsirasti. Bet visi turi pradėti nuo savęs.

– Šiemet komandoje yra 14 krepšininkų, iš jų daug jaunų žaidėjų. Bet tokie krepšininkai kaip Povilas Butkevičius, Šarūnas Vasiliauskas ar Siimas Sanderis Vene negauna daug progų pasireikšti. Ar buvo verta imti tiek daug jaunų žaidėjų?
– Pripažinsiu, kad ta sistema, kuri mes norėjome, kad veiktų, neveikia. Nesakau, kad tai buvo klaida, nes rungtynių kiekis yra labai didelis, tik galvojome, kad bus lengviau tai suderinti. O ateityje dėliosime ir žiūrėsime. Sporto direktorius Algirdas Brazys tam ir atėjo, kad matytų, kur yra trūkumai, kaip vyksta treniruotės, kas vyksta po treniruočių, kaip laikosi mūsų žemesnė grandis. Jis nesiims veiksmų iš karto, nes reikia išsinagrinėti.

– Kurį laiką kalbama apie komandos pastiprinimą. Kaip sekasi ieškoti naujų žaidėjų?
– Mes norime, kad komanda būtų jauna ir duoti jauniems žaidėjams šansą. Neneigiame, kad tai dabar nepavyksta, bet nesinori visko mesti ir prisipirkti kažkokių žaidėjų, kurie padės laimėti tik vienas kitas rungtynes. Mums nereikia žaidėjų, kurie 7 metus prasėdėjo NBA ant suolo. Galime ir turime šiomis pajėgomis patekti į „Top 16“ etapą. Visi turi tai suprasti ir to siekti.

– Šiemet „Žalgiris“ Eurolygoje žaidžia su A licencija. Ar nebaisu, kad su tokiu žaidimu ir tokiais rezultatais tą licenciją labai greitai prarasite?
– Visko gali būti. Bet kaip tai išspręsti? Mes dėliojamės veiksmus ir eisime link išeities. Pasikartosiu – matome, kad yra blogai ir neneigiame to.

– Ar galima laukti permainų iki Naujųjų metų?
– Žinoma.
Komentarai:
Kauniete
Cirkai jus cirkai. Zinovai didieji. Kurkit komanda, rinkit zaidejus, trenerius ir pritaikykit savo pseudo zinias.
2009-12-09
+13
Atsakyti
AA
Komanda is esmes pasikeite, o zaidimas liko toks pats, netgi vienodas... nori nenori persasi isvada del trenerio. Krapikas geras sirgalius, zmogus, bet kaip treneris labai vidutinis...
2009-12-05
Atsakyti
D
Kauna yra meslo kruva!
2009-12-05
+6
Atsakyti
D
Kauna yra meslo kruva!
2009-12-05
-3
Atsakyti
D
Kauna yra meslo kruva!
2009-12-05
+3
Atsakyti
RB5
Nu ka as zinau,manau krapikas isvis nesuvaldo komandos.. na aisku mums geriau LR fanams tegul lieka iki LKL finalu o tada jau romanovas spirs ji manau lauk ;D
2009-12-05
+8
Atsakyti
Jo
To Audrius

Galimas variantas toks,kad kai Romanovas trauke zalgiri is skolu,buvo susitarta kad jis toliau nieko nefinansuos(nerems),sumoka susidariusias skolas ir viskas,o ten patys veliau ieskokit remeju ir t.t...Paciam romanovui reikejo tik arneos(aisku sloves ir reklamos),del to ir daromi tie Klubai ir visas kitas piaras,kad pritraukti kuo daugiau investuotoju ir paprastu zmoniu pinigu.Cia tik mano asmenine nuomone.
2009-12-05
-16
Atsakyti
britas
geriausiai ūkininkų komandos vadukai įvaldę iškalbos meną. Kaip juokingai po eilinių pralaimėtų rungtynių pasakas seka Krapikas, dabar Motiejūnas gryną š... mala. Permainų aišku bus, nes pavasarį reiks mest jėgas pagrindiniam tikslui - įveikti kaip nors Rytą, o bet tačiau iki eurolygos antirekordo pagal pralaimėjimus išvykose nedaug beliko, linkiu kuo greičiau jį pasiekti ir patvirtinti savo, kaip visiškų lūzerių vardą
2009-12-05
+4
Atsakyti
Martcius.
Legendiniai ir vel bus EL teletabiai. : DD
2009-12-05
-10
Atsakyti
Audrius
Gandai tvirtinasi.Romanovas pagal susitarima viska atiduoda rytui.Pagrindinis tikslas paimti kauno arenos valdyma prisidengiant Zalgiriu jau beveik pasiektas.Kazkaip keistai arenos klausimais laikrastyje net neuzsimenama.Argi nekeista ?
2009-12-05
-4
Atsakyti
as zalgirieciu vietoj jau senai buciau ant saves supykus, kad taip prastai zaidziu ir pan, ir noreciau visiem irodyt ka sugebu, ka galiu...
2009-12-05
-3
Atsakyti
Edvardas kitas
Krapikas niekada nežino, kodėl pralaimėjo. Tai koks jis treneris? Net nemokša mokinukas gali pasakyti, kodėl jis gavo dvejetą. O šis, sako "ruošėmės, ruošėmės...tačiau "Mūsų žaidimas išvykose labai svyruoja ir aš nežinau, kaip tai paaiškinti". Tai jis visą gyvenimą nežinos, nors ir kvailam matyti, ko Žalgiriui trūksta. Ogi trūksta žaidimo strategijos ir komandinio žaidimo, O jie dirba nesuprantama kryptimi, girdi "dirbome ne tik ties krepšinio klausimais, bet bendravome ir individualiai su komandos žaidėjais bei kalbėjomės visi kartu kaip komanda. Norėjome išsiaiškinti, kodėl prastai rungtyniaujame išvykoje, tiek individualiai, tiek kaip komanda"

TAIP JIS NE PATS AIŠKINA ŽAIDEJAMS KO TRŪKSTA, O IŠ ŽAIDĖJŲ KLAUSINĖJA, KODĖL PATYS ŽAIDĖJAI NESUGEBA LAIMĖTI. tAI IR KYLA KLAUSIMAS, DĖL KO JIS TADA REIKALINGAS.

o žALGIRIO VADOVAI DAR IR DAR KARTĄ PARODO, KAD JIE NESISKAITO SU SIRGALIAIS, JŲ NEGERBIA..Žmonės didžiuojasi Žalgiriu ir jį dar labiau jį paremtų, net finansiškai, tačiau kada mato, kad visvien bus ta pati nesuprantama savivalė, tai tada atpuola noras, ką nors daryti...
2009-12-05
-6
Atsakyti
zemaitis
kas tu toks, Motiejunai kad gali kazka sprest??? esi tik marijonete ir kvit. kaip reikes taip ir kalbesi, o cia skiesti kad dar pakliusim i kita etapa ir su tuo paciu ale moliu asilu treneriu tai tas pats kas kad tu viena sikla penkis sikinykus apsesi!
2009-12-05
+5
Atsakyti
butu juokinga
pries pora menesiu ryzasis sake kad ner laisvu zaideju, nenori keist vien tik pavardes. Pries menesi zaideju jau yra, tik iesko su perspektyva. Dabar jau ir Sliuchinas perspektyvus jaunuolis, kuriam reik duot proga atsiskleist.
2009-12-04
-5
Atsakyti
.
Durnynas.Dar jie gali patekti,atseit.Visiškas realybės jausmo praradimas,visiškas krepšinio neišmanymas.NELIKO KREPŠINIO ŽALGIRYJE,suvokite pagaliau.Lauk KRAPIKĄ,lauk ir šitą Motiejų.

Reikalingi išmanantys žmonės,turintys krepšinio pojūtį.Krapikas neturi.Ir žaidėjas buvo stipriai nykus.
2009-12-04
+5
Atsakyti
Motiejunas turi savo nuomone ir mes ja gerbiame ;) bet taip pat reikia pripazinti kad kai komanda nelaimi ar nedemonstruoja stabilaus zaidimo, kaltas yra treneris, o tik po to zaidejai ;) manau klubo vadovai turi daryti isvadas ;)
2009-12-04
+15
Atsakyti
kaunieti tai cia jau kitas reikalas. sita beda visuose lietuvos krepsinio klubuose
2009-12-04
+9
Atsakyti
kaunietis
Usherito

koks pisalas tuos zaidejus ugdyt jej vos pramoks zaist ir bus ant z skersa deje kj ir visi kiti.tj leisk paklaust kam tada dar stiprintis si sezona?kam?tegu losia jaunesni ir patirties igys tkr nemazaj.neisivaizduoju ko butkevicius nespjauna zalgiriui i snuki jis jej palostu pora sezu daugiau tj jauciu buti ne tik zalgirio lyderis bet ir rinlktinej lostu
2009-12-04
-5
Atsakyti
To kaunietis.

ar as dziaugiuos kad zalgiris pralosineja ? sakau kad reikia daugiau patyrusiu zaideju ir problemos bus issprestos. ne karta sakyta kad si sezona zalgiris tik ugdys zaidejus , bet kad tas ugdymas isleidziant eurolygoj nesamoningas. pergaliu nebus su jaunais zaidejais eurolygoj o stipresni neistemia ir neistems visu rungtyniu ta ir ne karta jau buvo sakes
2009-12-04
+4
Atsakyti
jo
Nieko konkretaus ir nepasake Motiejunas,nors i pats daugiausia kaltas del trenerio paskyrimo ir del zaideju.Keisim,darysim,nors realiai nieko nepadarys.Sezonas analagosikas praeitam sezonui tik krizes nera.
2009-12-04
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.