Prieš treniruotę – susitikimas su klubo savininku

2009-12-08 19:44
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Vladimiro Romanovo nuomone, „Žalgiris“ dar nėra kaip šeima
Vladimiro Romanovo nuomone, „Žalgiris“ dar nėra kaip šeima
Nuotr. BasketNews.lt
Vladimiras Romanovas paėmė kamuolį į rankas ir žengė į aikštę. Ne, Kauno „Žalgirio“ savininkas nepradėjo treniruotis būsimoms Eurolygos rungtynėms. Bet po pralaimėjimų serijos Eurolygoje Romanovas nusprendė, kad ir jam laikas įkelti koją į „Žalgirio“ reikalus.

„Surinkome neblogą komandą, bet dar nėra šeimos, nėra meilės, kolektyvo. Čia trenerių, sporto direktoriaus darbas. Gal ir mano, gal ir man reikia įsikišti“, – sprendimą prisiliesti prie komandos darbo komentavo Romanovas.

„Žalgiris“ antradienį sušaukė susirinkimą, kuriame dalyvavo visi klubo nariai – nuo krepšininkų iki neseniai paskirto sporto direktoriaus Algirdo Brazio ir klubo savininko Romanovo.

Po susirinkimo krepšininkai su treneriais surengė vaizdo įrašų peržiūrą, o Romanovas nuėjo į treniruočių salę ir pradėjo mėtyti į krepšį. Vilkėdamas mėlynais džinsais ir nuo prakaito permirkusiais marškinėliais jis vieną po kito mėtė tritaškius, tačiau tikslą pasiekdavo retas metimas.

„Žygi, paduok kamuolį savininkui“, – pro Romanovą praeinančiam Janavičiui šūktelėjo Darius Maskoliūnas. Netrukus jis pats padėjo verslininkui atakuoti krepšį.

– Anksčiau dažniau žaisdavote futbolą. Kada pradėjote žaisti krepšinį? – po treniruotės pasiteiravome Romanovo.
– Šiandien. Bet dar negaliu pataikyti į krepšį.

– Koks jūsų vaidmuo komandoje?
– Mano vaidmuo? Melžiamos karvės turbūt (juokiasi).

– O aikštelėje?
– Kol kas tik padavinėti kamuolius.

– Kaip jums patinka „Žalgirio“ žaidimas šį sezoną?
– Surinkome neblogą komandą, bet dar nėra šeimos, nėra meilės, kolektyvo. Čia laukia darbas trenerių, sporto direktoriaus. Gal ir mano, gal ir man reikia įsikišti. Sporte kiekviena smulkmena veda į sėkmę.

– Dalyvavote komandos susirinkime. Ką pasakėte vyrams?
– Kad atsipalaiduotų. Mano principas toks – jeigu mes laimime, o jaunimas sėdi ant suoliuko, tik klausimas, kada mes pralaimėsime. Labiausiai džiaugiuosi ne pergale prieš CSKA, o tuo, kad jaunimas dalyvavo rungtynėse. Galiu duoti pavyzdį, kad kai su vaiku bėgi, negali jo palikti vieno, turi jį išmokyti, kad ir jis bėgtų. Komandoje ne vaikai, bet pagal sporto amžių jie tik pradeda karjeras ir jiems reikia mokėti atsipalaiduoti.

– Ką manote apie trenerių darbą?
– Tai pirmi Gintaro žingsniai vyriausiojo trenerio poste, ko galima iš jo norėti? Jis valdo tokį kolektyvą ir man atrodo, kad kiekvienas sutriktų jo vietoje. O jis nesutrinka, ieško priežasčių, randa jas, sutinka su kitų trenerių pastabomis. Jis reikalingas komandai.

– Nemanote, kad trenerį reikėtų keisti?
– Dėl trenerio keitimo turiu tokią nuomonę: arba jį gali parduoti, arba jį keiti dėl savo interesų. Dabar keisti trenerį nematau reikalo.

– Ar nauji žaidėjai gali papildyti „Žalgirį“?
– Jeigu padėsite su finansavimu, nupirksime kokį tik pageidausite.

Komentarai:
Jis kaip visada su savo bajariukais , linksmu plauciu zmogus.
2009-12-09
+3
Atsakyti
vietoj motiejuno reiketu pasikviest vainausko stiliaus vadybininka kuris nusimanytu kasej ir nesitaikstytu su prastais rezultatais o iskart reaguotu i pokycius.o Krapikui padekot ir viso gero.jau sezonas ipusejo o kur jaunimo pazanga?lyginant su praejusiais metais Janavicius akivaizdziai suprastejo,apie vasiliauska,butkeviciu ir milakni net kalbet neverta.jei treneris nemoka isnaudot tokiu zaideju tai prastas jis treneris.niekas juk nepraso butkeviciu leist po 20min EL,jam uztektu 20min pasiautet LKL ar BBL kaip jis tai darydavo Aisciuose,Janavicius su Vasiliausku ten isvis vos ne dievai buvo.
2009-12-09
-3
Atsakyti
Jo
Ką manote apie trenerių darbą?

– Tai pirmi Gintaro žingsniai vyriausiojo trenerio poste .

Idomu o kas gi praeitais metais treniravo Z.

Kas liecia jaunima,tai aisku jis nori kad jie kuo daugiau zaistu,nes kaip kitaip jie tobules,jeigu netobules tai ir parduoti nesigaus.

Ar nauji žaidėjai gali papildyti „Žalgirį“?

– Jeigu padėsite su finansavimu, nupirksime kokį tik pageidausite.

Kaip jau ir rasiau vienam poste,Romanovo investavimas baigesi tada kada padenge Z skolas,toliau sukites kaip norite,ieskokite remeju ir t.t..
2009-12-09
+5
Atsakyti
Jaska
Romanovas sakė, kad trenerį keiti ne kai arba jį gali parduoti, arba jį keiti dėl savo interesų, o kai arba jis komandą pardavė - suprask tyčia pralaimėjo, arba žiūri savo interesų, o ne komandos. Gal sakau biškį skirtumas yra???
2009-12-09
+15
Atsakyti
antikristas
to test kai tavo patevis tures tiek milijonu tada ir rasinek nesamones
2009-12-09
Atsakyti
:o
Toks jausmas, kad sukiso savo milijonus ir dabar laukia, kad kazkas savaime atsitiks. Arba Gintarelis staigiai nauju deriniu sugalvos, arba kazkas apart Salengos ir Browno prades zaist.
2009-12-09
-4
Atsakyti
Is jo kalbu tai galima sprest kad zalgiris taps kazkuo panasiu i hearts, jauni zaidejai pasiekia padoresni lygi ir iskart parduodami. Siaip ar taip gerbiu jo milijonus, bet ne ji pati.
2009-12-08
-3
Atsakyti
neieško žodžio kišenėje :D
2009-12-08
+5
Atsakyti
Anonimas
pagaliau sugalvojio uzsiemima zygiui
2009-12-08
Atsakyti
to idomiaiRytas kiek zinau uz dvigubai ar trigubai mazesni biudzeta komanda surinko


Zalgirio budzetas yra gan stipriai didesnis bet esme tama kad zalgiris dar skolas atidavineja todel biudzetas labai panasus
2009-12-08
-3
Atsakyti
....
>>>test net jei zali pampersus pradetu reklamuot arba zalfanius debilais vadint vistiek jie laimingi butu :D
2009-12-08
-1
Atsakyti
to to idomiai
Panasus yra biudzetai su rytu.Rytas daug sutarciu sudare dar iki krizes kai kainos buvo zaideju aukstos. Zalgiri puse zaideju yra is dubleriu, kuriems ne kazin ka ir moka.Yra keletas brangesniu,bet ir jiems nepermokejo si sezona.
2009-12-08
-1
Atsakyti
to idomiai
Rytas kiek zinau uz dvigubai ar trigubai mazesni biudzeta komanda surinko
2009-12-08
-1
Atsakyti
idomiai
Pagaliau ir Romanovas neliko abejingas.Treneri reiktu pakeisti ,uz 6 mln sukomplektavo komanda ka noreti,kad butu rezultatai Eurolygoje.
2009-12-08
+6
Atsakyti
Zalgerio fanam geda del trenerio!
2009-12-08
-6
Atsakyti
Ponas Romanovas suvokė, kad krepšinis labiau panašus į futbolą, nei į šokius - ne taip lengva titulą nusipirkti :) Nors koks skirtumas - svarbu būsimos arenos koncesijos sutartis :)
2009-12-08
-2
Atsakyti
eemmet
jis uz saboni dazniau lankosi
2009-12-08
+1
Atsakyti
ir pajuokino ir rimtai pasake, saunuolis..
2009-12-08
+2
Atsakyti
JT
Prikolistas romka :D
2009-12-08
+23
Atsakyti
Ace
test nesigruzink ryzi vaikai bus
2009-12-08
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.