Kurtinaitis: „Šalenga – krepšininkas iš didžiosios raidės“

2009-12-11 14:36
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.
Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, jog pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ jo auklėtiniams suteiktų daugiau pasitikėjimo prieš svarbiausius Eurolygos mūšius
Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, jog pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ jo auklėtiniams suteiktų daugiau pasitikėjimo prieš svarbiausius Eurolygos mūšius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Šeštadienio vakarą Rimo Kurtinaičio treniruojamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmą kartą savo sirgalių akivaizdoje šiame sezone mėgins įkąsti dar vieną Eurolygos sezoną laidojančiam.

„Atrodome neblogai, o kauniečių žaidimas banguotas ir sunkiai nuspėjamas“,
– atsargiai žalgiriečių žaidimą vertina Kurtinaitis.

Prieš artėjantį derbį Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse sostinės ekipos strategas tinklapiui „BasketNews.lt“ pagarbiai atsiliepė apie būsimus varžovus, papasakojo, jog žavisi Dainiaus Šalengos žaidimu ir netiesiogiai užsiminė, kad netiki kauniečių sėkme ir patekimu į kitą Eurolygos etapą.

– Ar ketvirtoji pergalė Eurolygoje prieš Orleano „Entente“ pridėjo daugiau pasitikėjimo prieš rungtynes su „Žalgiriu“? – „BasketNews.lt“ paklausė Kurtinaičio.
– Galbūt. Prieš prancūzus rungtyniavome sudėtingiausiu sezonu metu ir pasiekėme pergalę, kurią laikau pelningiausia šį sezoną. Mums reikėjo laimėti ir mes tą padarėme, tai nebuvo netikėtumo faktorius. Šeštadienio vakarą mūsų laukia principinis derbis, tačiau galiu pasakyti, kad šiandien atrodome tikrai neblogai.

– Kokį įspūdį susidarėte apie „Žalgiro“ žaidimą po pralaimėtų rungtynių Sienos „Montepaschi“?
– Kauniečiai visai neblogai kovėsi, tačiau rungtyniavo banguotai. Rungtynėse buvo ir gerų, ir blogų momentų, jie nerungtyniavo stabiliai 40 minučių. Galbūt tai nuovargis, o galbūt, kaip Gintaras Krapikas sako, ne kiekvienas žaidėjas gerai pasijungia į žaidimą. Kaip bebūtų, „Žalgiris“ vakar rungtyniavo gerai.

– Kaip manote, ar realu „Žalgiriui“ pasiekti Eurolygos „Top 16“ etapą ?
– Po Vilerbano ASVEL pergalės jų situacija susikomplikavo. Manau, jog kauniečiai labiau koncentruosis į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionatus. Mes savo prioritetų viršuje statome Eurolygą.

– Vadinasi netikite jog kauniečiai pasieks kitą Eurolygos etapą?
– Neskaičiavau jų taškų. Esu susiskaičiavęs tik savo komandos. Nežinau, galbūt teorinių šansų „Žalgiris“ dar turi. Reikia įveikti Zagrebo „Cibona“ namuose ir palaužti Stambulo „Fenerbahce Ulker“ išvykoje.

– O jei pažvelgtume ne tik į vakar dienos rungtynes, bet ir į pastaruoju metu žalgiriečių demonstruojamą krepšinį?
– „Žalgirio“ žaidimas nėra prognozuojamas, krepšininkai kaunasi iš širdies, taktikos jų geros. Jie gerai išanalizavę mūsų gynybą ir puolimą, nes aš žinau, jog Krapikas skiria didelį dėmesį rungtynių vaizdo įrašų peržiūrai. Kartoju, sunku prognozuoti kauniečių žaidimą.

– Kuriems varžovų žaidėjams skirsite didžiausią dėmesį?
– Žinome visų „Žalgirio“ žaidėjų galimybes ir nenorėtume, kad Kauno ekipoje atsirastų žaidėjas, galintis išauti rungtynėse prieš „Lietuvos rytą“. Keletą kartų tai pavyko Martynui Pociui, kuris prieš mus visada rungtyniauja gerai. Privalėsime jį sustabdyti. 

Esu labai geros nuomonės apie Šalengą, man patinka, kaip jis duoda interviu, matosi, jog žmogus protingas ir ne tik supranta, bet ir sugeba gerai žaisti krepšinį. Šalenga yra krepšininkas iš didžiosios raidės, galbūt šis sezonas jam nėra sėkmingas, nežinau to priežasčių, nes tai jau vidiniai „Žalgirio“ klausimai, bet jis labai geras žaidėjas. Marcus Brownas labai aukštos klasės žaidėjas, jis yra vienas tų, kuriems skirsime didelį dėmesį. Travisas Watsonas vėlgi labai aukštos klasės žaidėjas, ypatingai agresyviai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Likusieji žaidžia pagal savo galimybes, tačiau taip pat duoda daug naudos. Tadas Klimavičius gerai kaunasi ir iš jo galima laukti visko. Matome, jog šį sezoną jis gali žaisti ir labai rezultatyviai. Akivaizdu, jog nuo praėjusio sezono krepšininkas padarė didelę pažangą. Pociui trūksta stabilumo, tačiau mane nustebino ir jo žaidimas. Mantas Kalnietis su kiekviena diena žaidžia vis geriau. „Žalgiryje“ daug mums neparankų žaidėjų, galbūt ne pačios aukščiausios klasės, bet komanda gera, ambicinga, dirba iki galo, visada kaunasi ir dar kartą pasikartosiu, yra sunkiai nuspėjama ekipa.
Komentarai:
Anonimas
per ka rodis ?
2009-12-12
+1
Atsakyti
To Valdas
Pas E. Mesiną visi žaidėjai irgi " ispausti į rėmus" . Ar nuo to blogai???
2009-12-12
+4
Atsakyti
buvo krepesininkas is didziojios raides, dabar nera, jei vutu, jis butu zaides rinktinei vietoj visokiu grybu kaip Mazutis
2009-12-12
+3
Atsakyti
Zalgiris
Ko cia stumiat ant to zalgiro, atsigaqukit visteik visi titulai bus zalgirio garantuoju!!!visi kauno zalgirio fanai!!!
2009-12-12
Atsakyti
Tikrai Kurtis pasake Salenga gali isaut betkada!
2009-12-11
+13
Atsakyti
to Viltis
Svarbiausias Ryzikas (Buratinovas) yra pas jus.:)
2009-12-11
+6
Atsakyti
jonceblembaDangisO kas Zalgiriui beliko? - tik pries Ryta laimet :) Eurolygoj jau sansu neturi... .. na tai turbut... ka tu chia bandai pasakyti? Nepasiseke Eurolygoja, prastai sulosheme pora rungtyniu ir psio, grupiu galime nelyginti, pas jus ir Unicaja ir Partizanas ir pats OLY shlubuoja taip kad nugaleti galima visus o pvz pas mus Barca su MDP yra praktishkai uzhsigarantave 1-2 vietas.Zhiurju makulaturnykai greitai pamirsho praeitas tarpusavio rungtynes, vel loja kaip lenciuginiai.


ogo koks tu nusisnekejimo meistras, matyt kitiems dalykams proto neuztenka. "Barca su MDP yra praktishkai uzhsigarantave 1-2" tau matyt tai bus didele naujiena, bet is grupes i TOP-16 papuola keturios komandos, o ne 2. "pas jus ir Unicaja ir Partizanas ir pats OLY shlubuoja taip kad nugaleti galima visus" joa, o pas jus bankrutuojancios Cibonos ir slubuojancio Fenerbahce, jau nekalbant apie prancuzus su Lukauskiu priesaky matyt nugaleti negalima? neapgaudinek pats saves;)"Zhiurju makulaturnykai greitai pamirsho praeitas tarpusavio rungtynes" kas cia per zodis toks, makulaturnykai? tu gal Zimbabvei buves? Kalbant apie tavo minimas rungtynes, tai tu matyt turi omeny ta maca, kur Zalgiris haleje nugalejo Ryta 3 taskais. Tai kas is to? jus gal kokia taure tada laimejot? ar jau pergale pries sudryti, pries sita niekinga kluba, tau legendos fanui, atnesa tiek laimes kad i kelnes prisikt gali?

tame vat tokiu durneliu zalfaniu ir problema ( ne visi jie aisku tokie :) ), kad kaip tik galit zeminat Ryta, "sudrytis", "lietrytis", "lenkai", "portugalai" ir t.t., bet esme tame, kad jusu "legenda" sito "sudrycio" bijo, tai ju pagrindinis varzovas. O jei bijo, tai matyt nedaug nuo "sudrycio" ir atsilieka.
2009-12-11
-3
Atsakyti
jonceblembaDangisO kas Zalgiriui beliko? - tik pries Ryta laimet :) Eurolygoj jau sansu neturi... .. na tai turbut... ka tu chia bandai pasakyti? Nepasiseke Eurolygoja, prastai sulosheme pora rungtyniu ir psio, grupiu galime nelyginti, pas jus ir Unicaja ir Partizanas ir pats OLY shlubuoja taip kad nugaleti galima visus o pvz pas mus Barca su MDP yra praktishkai uzhsigarantave 1-2 vietas.Zhiurju makulaturnykai greitai pamirsho praeitas tarpusavio rungtynes, vel loja kaip lenciuginiai.


oi neprimesk kad zalgirio grupe zuike o ryto tai lafa, taip sutinku barca ir MDP yra uzsitikrinusios pirmas wietas grupei o ka kitos komanos ? su jom neimanoma kowoti ir laimeti? rytui ziurek dar gali net 5 (nors abar turi tik 4) pergaliu neuztekt kad patektu i top 16 o zalgiriui dar wilciu yra ir su trijom praeit tai kad galima sakyti gal netgi geriau kai yra dwi komanos faworites kurios neatiduoda pergaliu tiem kurie kowoja del 3-4 wietos. ir siaip oly ir unicaja galima lyginti su mdp ir barca wisgi komandos kurios pretenduoja i astuonetuka, tai kad nereikia ieskoti atmaskiukad grupe stipresne ir panasei tiesiog zalgiriui nesiseka zaisti pries tas komandas, et kol yra dar bent kazkokiu wilciu palaikau juos ;)
2009-12-11
-2
Atsakyti
http://beterz.com/?Referer=11528 Reiginkites ir nemokamai laimekite visokiausius prizus! Statykite , ant komandu , gaukite uz tai taskus , issirinkite dovana. Nepatingekit , ir padesite man , gausiu uz tai tasku , aciu uz demesi.
2009-12-11
-12
Atsakyti
tiesa
Kurtinaitis nusinekejo del Zalgirio.Kokios cia teorines viltys.Cibona neimanoma namuose iveikti ar Ulker isvykoje, kurie retai laimi namuose dazniausiai tik isvykose laimi.Jei Krapika pakeis i nauju metu, bus abi pergales.
2009-12-11
+8
Atsakyti
DangisO kas Zalgiriui beliko? - tik pries Ryta laimet :) Eurolygoj jau sansu neturi...
.. na tai turbut... ka tu chia bandai pasakyti? Nepasiseke Eurolygoja, prastai sulosheme pora rungtyniu ir psio, grupiu galime nelyginti, pas jus ir Unicaja ir Partizanas ir pats OLY shlubuoja taip kad nugaleti galima visus o pvz pas mus Barca su MDP yra praktishkai uzhsigarantave 1-2 vietas.

Zhiurju makulaturnykai greitai pamirsho praeitas tarpusavio rungtynes, vel loja kaip lenciuginiai.
2009-12-11
+2
Atsakyti
Diablo
gerai cia kurtis suskele zaidejas is didziosios raides :D
2009-12-11
+4
Atsakyti
Š(alenga) – krepšininkas iš didžiosios raidės“ :)
2009-12-11
+1
Atsakyti
O kas Zalgiriui beliko? - tik pries Ryta laimet :) Eurolygoj jau sansu neturi...
2009-12-11
-1
Atsakyti
James'
Nu gerai ir sako Kurtinaitis nes eurolyga yra svarbiau negu lkl,BBL,VTB.O Z Svarbiausia tik pries Lr laimet.
2009-12-11
-8
Atsakyti
KURTIS
Kurtinaitis: „Šalenga – krepšininkas iš didžiosios Š raidės“ :D:D:D
2009-12-11
Atsakyti
Martcius.
Rytas tikrai laimes daugiau 3 pts.
2009-12-11
-4
Atsakyti
zalgiris laimes 6 taskais o portugalai vel ieskospasiteisinimu
2009-12-11
-11
Atsakyti
Viltis
ai lopai tie ryto fanaj svaidosi is akmenu kaip mazvaikiai..ryzikai vieni pas to ryto ir kazkokie pasiputeliai kurie gauna malku..
2009-12-11
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.