Stepas Babrauskas turi priežastį džiaugtis: jo komanda pirmą kartą šį sezoną įveikė „Žalgirį“
Stepas Babrauskas turi priežastį džiaugtis: jo komanda pirmą kartą šį sezoną įveikė „Žalgirį“
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai sugebėjo priešintis tik du kėlinius. Po ilgosios pertraukos sostinės klubo puolimo mašina nubloškė Gintaro Krapiko vadovaujamus žalgiriečius. Vilniečiai namuose 91:74 (18:25, 19:19, 27:13, 27:17) nugalėjo „Žalgirį“ ir iškovojo šeštąją pergalę Baltijos krepšinio lygos (BBL) turnyre.

Pirmoje rungtynių pusėje aikštėje dominavo Kauno komanda. Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiams pavyko susikrauti 9 taškų persvarą (27:18), o kiek vėliau skirtumas išaugo ir iki dviženklio.

Iš toliau pataikė Dainius Šalenga, tritaškį pridėjo Marcusas Brownas ir kauniečiai nutolo rekordiniu 12 taškų skirtumu – 38:26.

Visgi sostinės krepšininkai prieš ilgąją pertrauką sumažino atsilikimą iki 7 taškų (37:44) po to, kai du kartus iš eilės pelnė taškus su varžovų pražangomis.

Po ilgosios pertraukos į aikštelę grįžo visai kita „Lietuvos ryto“ komanda. Aronas Baynesas triuškinančiais dėjimais pelnė 8 taškus iš eilės, Steponas Babrauskas perėmęs kamuolį pelnė du taškus, vėliau pridėjo tritaškį ir sostinės klubas išsiveržė į priekį – 55:51.

Babrauskas pataikė tolimą metimą su Ado Juškevičiaus pražanga, Milko Bjelica pelnė du taškus su Traviso Watsono bauda ir vilniečiai nutolo – 62:54.

Skirtumas tarp komandų nenumaldomai augo ir besibaigiant mačui tapo solidus.

„Lietuvos rytas“: Aronas Baynesas 15 (9 atk. kam.), Bojanas Popovičius 14, Milko Bjelica 14, Martynas Gecevičius 13, Steponas Babrauskas 11, Artūras Jomantas 10 (8 atk. kam.), Dejanas Borovnjakas 8.

„Žalgiris“: Marcusas Brownas 15, Tadas Klimavičius 13 (7 atk. kam.), Travisas Watsonas 12 (8 atk. kam.), Dainius Šalenga 10, Martynas Pocius 9.

Dvikovos vaizdo reportažas, Artūro Jomanto, Milko Bjelicos ir Tado Klimavičiaus komentarai:



Rimas Kurtinaitis (Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Labai džiaugiuosi vyru darbu. Nepalūžome. Mane tenkina „Lietuvos ryto“ dvasia. Nesvarbu koks yra rezultatas, mes žaidžiame 40 minučių.

„Žalgiris“ buvo tikrai gerai pasiruošęs, tačiau mums pasisekė, nes išsibaudavo jų aukštaūgiai. Mes tuo pasinaudojome ir iškovojome pergalę. Tai buvo dar vienas mūsų žingsnis siekiant kelialapio į Eurolygos „Top 16“ etapą. Ši pergalė pridės jėgų kovoje su Pirėjo „Olympiakos“.

„Žalgiris“ šiandien žaidė kaip Formulėje 1. Jie puikiai rungtyniavo tiesiosiose dinstancijose, o mes buvome kaip džipas. 40 minučių darbas be atsipalaidavimo davė savo vaisių.

Mums yra sudėtinga žaisti, tačiau Žalgiriui dar sudėtingiau, nes jie dalyvauja VTB lygoje. Jie negali normaliai treniruotis. Gintarui susideda krūva stiprių varžovų, jam sunku išspausti viską iš savo žaidėjų, ką jis gali išspausti. VTB lyga dėl finansinės krizės ir komandų dalyvavimo būtų daug naudingesnė už BBL turnyrą. Mes jo atsisakėme, nes nebūtų laiko treniruotis. Sulaukėme gero Bayneso žaidimo. Rusas mešką išmoko važiuoti su dviračiu, todėl ir mes kažką iš jo padarysime“.

Išsamesnis Kurtinaičio komentaras:



Gintaras Krapikas (Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris): „Sveikinu priešininkus su pergale. BBL lygoje pralaimėjome pirmą kartą. Pirmą kartą šį sezoną pralaimėjome ir „Lietuvos ryto“ komandai. Labai gaila, jog mūsų komanda skirtingai rungtyniavo pirmoje ir antroje rungtynių dalyse.

Be abejo prieš kiekvienas rungtynes esame numatę kažkokį planą, kurio, norėdami laimėti, turime laikytis. Šiandien jį pavyko įgyvendinti tik pirmoje pusėje, tačiau antroje pritrūko agresyvumo gynyboje. Praradome daug kamuolių po krepšiu.
 
Niekas nepralaimi mielai. Tvarkaraštis yra toks, jog turime vienas rungtynes po kitų. Visos komandos yra Eurolygos lygio, nėra paprasta žaisti kas tris dienas tokias sunkias rungtynes. Nesiteisinu, tiesiog konstatuoju faktą. Ketvirtadienį vakare žaidėme sunkias rungtynes, todėl dabar ir iškyla klausimai kodėl nebuvome tokie agresyvūs. Norisi laimėti, vyrai deda pastangas. Tačiau rezultatų nebuvo“.

Krapiko komentaras:



Elitinis divizionas
Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Kauno Žalgiris 10 9 1 5 0 166
2 Vilniaus Lietuvos rytas 6 6 0 4 0 140
3 Šiaulių Šiauliai 9 6 3 4 1 76
4 Ventspilio Ventspils 8 5 3 3 0 96
5 Talino Kalev/Cramo 8 4 4 3 2 -72
6 Valmieros Valmiera 7 3 4 2 2 -9
7 Tartu Rock 9 3 6 1 2 -82
8 Rygos VEF 8 2 6 1 2 16
9 Kėdainių Nevėžis 9 2 7 2 3 -198
10 Liepojos Liepajas lauvas 8 1 7 1 3 -133


Komentarai:
sane
kauniecei bybi pagrauzkit ciortai !!
2010-01-25
+3
Atsakyti
sane
kaunas ant bybio
2010-01-25
+3
Atsakyti
mmm<
ten ryto sirgalai sikniai
2009-12-20
-1
Atsakyti
be to antraste dar tokia: lr per 2 kelinius iveike Z.. cia mzdg per pirmus 2 kelinius taip suvare kad per likusius 2 nebebuvo ka veikt. cia ka as vienas uz zalgiri?
2009-12-16
-4
Atsakyti
to PashKa

cia anekdotas ne apie ryta ir zalgiri o apie vilniu ir kauna, ne prie ko cia tie fanai.. tai savo sita mesla ir rasyk kokiam one.lt visokiem debilam. pats vilnietis esu, bet vemt vercia tokie kaip tu su savo tuo vilnium, lyg cia vienas miestas Lietuvoj...
2009-12-16
+19
Atsakyti
nusivyliau tais kurie turi viasata, galimybe irasyti varzybas ir mesti i linkomanija. iki siol nera uploadinta varzybu... geda. krepsinio salis vadinasi... visokiu NBA cirku tai primesta.
2009-12-15
+2
Atsakyti
stai
as asilas
2009-12-15
+8
Atsakyti
grazi grandu dvikova, gaila jog Zalgiris antroje rungtyniu dalyje nesugebejo kovoti kaip lygus su lygiu ;( nors skirtumas rezultate didelis, bet rungtynes buvo gana grazios ir itemptos ;)
2009-12-14
+1
Atsakyti
Anonimas
niekaip negaliu pamiršt vienos minties.. kaip atsikratyt išsigimusios žaliosios genties
2009-12-14
-2
Atsakyti
Nekenčiu VIASATO
2009-12-14
-9
Atsakyti
Prasikalteshttp://www.youtube.com/watch?v=JjufElnd6... Bayneso dėjimas per browną


pagailo browno :)) ziaurus dejimas
2009-12-14
+6
Atsakyti
stai
Sita bus paskutine pergale si sezona l.yto pries Zalgiri,daugiau ju nebus,pamynesit mano zodi.Zalgiris stiprins ir pakankamai stipriai,o cabar vaikai zaide,nematau kuo dziaugtis
2009-12-13
-2
Atsakyti
rytgrybiss
nu "protingu" cia komentaru kaip visad pilna
2009-12-13
-15
Atsakyti
Kažkur pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno esančioje kavinėje ramiai prie baro sėdi Vilniaus " Lietuvos Ryto" fanas, geria kavą ir valgo skrebutį su džemu. Netrukus įgriūna vidun Kauno " Žalgirio" fanas. Toks visas naglas naglas... Įžūliai čiaumodamas kramtomąją gumą apsidairo, pamato " Lietuvos Ryto" faną, visas nudžiunga ir nutaria prisikabinti. Prisėda šalia ir naglai klausia: - Tai ką, jūs Vilniuje valgote skrudintą duoną? - Taip, - ramiai atsako " Lietuvos Ryto" fanas. - O mes neee... , - smagiai išsišiepęs nutęsia kaunietis. - Mes Kaune valgome tik šviežią, čia pat keptą, kvapnią ir gardžią duoną. O viską, kas lieka - nuograužas, donos plutą, likusius džiūvėsius - mes perdirbame į skrudinimo duoną ir ją parduodame Vilniuje! Vilnietis nieko neatsako, toliau sau valgo skrebutį su džemu. Paskatintas nerealios sėkmės, kaunietis " važiuoja" toliau: - Ė, o jūs Vilniuje valgote džemą? - Taip, valgome. - O mes tai neee, - triuškinančiai taria " Zalgirio" fanas, smagiai čepsėdamas gumą. - Mes Kaune valgome tik šviežius vaisius, viską, kas geriausia! O kas lieka - graužtukus, kauliukus, lupenas - viską perdirbame į džemą ir parduodam į Vilniu. Vot! " Lietuvos Ryto" fanas nieko neatsako, tačiau netrukus paklausia: - Jūs Kaune mylitės? - Nuuuu, mylimės, - nustebęs atsako kaunietis. - O sargius ar naudojate? - Nuuu, naudojam.. - O paskui ką, juos išmetat? - Nu aišku išmetam! - O mes neee, mes juos perdirbame į kramtomąją gumą ir parduodame Kaunui

te nesupyksta zagirio fanai ;D
2009-12-13
+8
Atsakyti
....vilkiskiu peinininku fanai vis dar svaigsta apie top16, tai apie ka su jais galima diskutuot?


lashara
2009-12-13
-6
Atsakyti
Man toks jausmas, kad zalgiris nekeicia trenerio, nes laukia vasaros kol atsilaisvins kurtis, o dbr kai Eurolyga palaidota nieko keist nebenori, nes kur tai matyta kad ju "zaideju paieskos" truktu pora men..
2009-12-13
-10
Atsakyti
vajetau
Zalgiris turi A licenzija Eurolygoje,t.y visada zais Eurolygoje,o cia yra privalumas,o kas galvoja,kad tik 3 metams labai klysta.Bartamaley sake,kad perniai Zalgiris zaide gerai nors tik 2 pergales iskovojo,plius nauja arena 16000 didziausia Baltijos salyse,krizes Zalgiri nenusimato,jokiu sansu,kad Zalgiriui atims A licenzija is Ulker atims,nes neina i varzybas. BBL jaunimas tobuleja.LKL Zalgiris tikrai lames,o sita taure esmes nevaidina,Zalgiris jau viena tokia turi laimeja rugsejp menesi sutriuskine L.ryta
2009-12-13
-3
Atsakyti
Nėra čia per daug gilintis,tiesiog laimėjo tą dieną stipresni.Taškas.
2009-12-13
+8
Atsakyti
lkl
zalgiry 10 ir daugiau tasku pelne 4 zaidejai,ryte 6.cia viskas aisku zali neturi lygiavercio pakeitimo.vien isigijus nauja centra problemu neisspresit.reik dar viena ar du jauniklius pakeisti ant aukstesnes klases zaideju
2009-12-13
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.