Marko Popovičius yra vienas iš daugiausiai pražangų išprovokuojančių „Uniks“ krepšininkų
Marko Popovičius yra vienas iš daugiausiai pražangų išprovokuojančių „Uniks“ krepšininkų
Nuotr. unics.ru
Beveik prieš dvejus metus atvirai apie meilę Kauno „Žalgiriui“ ir komandos fanams kalbėjęs Marko Popovičius tąkart apgailestavo, kad pasibaigus sutarčiai su laikinosios sostinės klubu tuometinis „Žalgirio“ generalinis direktorius Gediminas Navikauskas nenorėjo derėtis dėl naujo kontrakto.

Demonstruodamas įspūdingus rezultatus Kazanės „Uniks“ komandoje, karšto būdo kroatas buvusiam Kauno klubo vadovui dažnai primena apie klaidą, kurią neatsižvelgdamas į pasilikti troškusio kroato norus padarė Navikauskas.

Lietuvą palikęs Popovičius puikiai įsitvirtino Rusijoje ir rungtyniaudamas Kazanės „Uniks“ gretose antrajame sezone tapo neabejotinu rusų ekipos lyderiu.

„Praėjusį sezoną žaidžiau blogai ir to neslepiu. Pirmieji metai naujoje komandoje man visuomet sudėtingi, tačiau dabar aš rungtyniauju kur kas geriau“, – asmeniniais rezultatais džiaugėsi Popovičius.

Kaip ir dauguma legionierių Popovičius prieš pat Kalėdas paliko Kazanę ir išvyko į gimtąjį Zadarą. Kroatijoje žaidėjo jau seniai laukia pasiilgę artimieji bei pilnas vaišių stalas.

Popovičius taip pat neslepia, jog labai laukė atostogų: „Išvykau namo, man reikia pailsėti, prasiblaškyti bei nuvyti visas blogas mintis šalin. Į Kazanę noriu sugrįžti sveikas, šviežias ir pasiruošęs antrajai sezono pusei.

Atostogų metu tikiuosi gerai praleisti laiką, o gera nuotaika namuose padės užsimiršti bei išspręsti visas mano problemas“.

Nepaisant krepšininko nuovargio, kurį prieš prasidėjusias šventes pajuto Popovičius, kroato rezultatai kalba patys už save. Europos taurėje gynėjas per rungtynes vidutiniškai pelno po 22 taškus, Vieningoje lygoje (VTB) jo vidurkis siekia 19,5 taško, o Rusijos čempionate Popu vadinamas krepšininkas surenka po 15 taškų.

„Mes turėtume būti labai patenkinti savo rezultatais, – kalbėjo Popovičius. – Vieningosios lygos A grupėje esame pirmi, Europos taurėje nepatyrėme nei vieno pralaimėjimo, o Rusijoje dalinamės 3-4 vietas su Liubercų „Triumph“.

Paklaustas, kodėl nedemonstravo tokio galingo žaidimo praėjusiame sezone, gynėjas atsakė, kad tada jis nesijautė taip gerai, kaip jaučiasi dabar: „Viskas buvo nauja, be to užtruko adaptacinis laikotarpis, nes reikėjo prisitaikyti ne tik prie Rusijos čempionato, bet ir šios šalies kultūros bei kalbos“.

Valdemaro Chomičiaus auklėtinis šį sezoną į Stambulo „Besiktas“ krepšį buvo įmetęs net 37 taškus, tačiau net ir taip subombordavęs turkus savo pasirodymo Popovičius pernelyg nesureikšmina.

„Besiktas“ padarė didelę klaidą – jie naudojo zoninę gynybą. Stambulo krepšininkai man suteikė daug erdvės, o aš išnaudojau šias galimybes. Žinoma, tai buvo ir mano diena, aš džiaugiausi savo pasirodymu, tačiau jei būtume pralaimėję, jis man nereikštų nieko“ – tvirtino „Uniks“ lyderis.

Rungtyniaudamas „Uniks“ ekipoje Popovičius neturėtų užmiršti „Žalgirio“, kadangi jo komandos draugas yra taipogi buvęs žalgirietis Saulius Štombergas. Apie vieną geriausių Lietuvos krepšininkų gynėjas kalba su didele pagarba ir teigia, jog jaučia didelį pasitikėjimą lietuviu.

„Krepšininkai neturėtų būti skirstomi pagal amžių, nes jie yra arba geri žaidėjai, arba blogi. Štombergui jau 36 metai, tačiau jis visuomet priklausė aukščiausiai klasei. Nenuostabu, jog jis rungtyniauja išties gerai. Mes visi jį gerbiame, matome kaip jis myli krepšinį, rodo didelį atsidavimą komandai.

Kuomet Saulius būna aikštelėje, besąlygiškai pasitikiu juo. Žinau, kad lemiamais momentais jis priims teisingą sprendimą“, – užtikrintai kalbėjo kroatas.

„Manau, kad net ir būdamas 40 metų jis aikštėje atrodys tarsi 25 metų“, – šypsojosi Popovičius.
Komentarai:
AS
Ne is statybos atejo i zalgiri,jis pries tai lose Kauno "atlete" ir kinijoj
2009-12-27
-6
Atsakyti
Saunuolis Popas kaip visada , sekmes jam.
2009-12-27
+1
Atsakyti
noreciau kad mano zmona sulaukusi 5 desimtys atrodytu kaip 25 :D
2009-12-27
+6
Atsakyti
popas
zalgirio fanai turi kaunia labai stipriai palaikyt popa, net jei zais pries zalgiri, ture skanduot markei popo, ir tada kai bomarduos zalgirio krepsi trajakais
2009-12-27
-6
Atsakyti
MalloneStombergas ir liks Stombergu


O juk Štombergas į Žalgirį nuėjo iš Statybos.
2009-12-26
-16
Atsakyti
Benas
Be abejo Saulius saunuolis,bet apie plikio jaunesne isvaizda....:)))
2009-12-26
-3
Atsakyti
greiciau Popas zalgirin griztu:(
2009-12-26
+2
Atsakyti
Mallone
Stombergas ir liks Stombergu
2009-12-26
+4
Atsakyti
jis negrįš ne tik dėl pinigų, bet ir dėl to, kad per finalus susitraumavo ir negalėjo padoriai Pekine lošti... ir šiaip Žalgiryje iš vieno geriausių Europos PG patapo stipriu vidutinioku (iš pažiūros, bet už tą pažiūrą ir kilubai atitinkamai pasiruošę mokėti)
2009-12-26
-1
Atsakyti
tikekimes romanovas grazins jam zalgiris skola ir sutiks atstovauti zalgiriui nes komandai kaip popas tokio truksta,,,nes butu geras tandemas brawn,salenga pocius ir popas tai svajoniu komanda butu ir europoj mes pirmi.....:)
2009-12-26
+1
Atsakyti
Negraziai Zalgiris pasielge su Popovicium, nenorejo ismoketi Jam priklausanciu pinigu, viska grinde tuo, kad Jis ju nebuvo vertas ir blogai zaide. O juk Marko taip mylejo si kluba ir Jo fanus, o Kauno komanda taip padare.

Kai isgelbedavo rungtynes ir imesdavo svarbius taskus, tai buvo geras ir nerealus, o kai reikia skolas sumoketi tai issigalvoja visokio briedo.

Matom, kad Marko puikiai pritapo Rusijos klube ir rodo gerus rezultaus.

Manau, kad Popovicius negris i Zalgiri. O kartais taip Jo truksta. Tokie geri laikai buvo.

Nieko, atvyks Marko i Kauna ir jei Zalgiriui teks zaisti pries Kazanes Uniks VTB turnyre manau, kad Popas primetys tritaskiu. To Jam ir palinkeciau.
2009-12-26
+9
Atsakyti
lkl
cia tik taip sneka,kad zalgiris nepasiliko jo. o kaip turejo pasilikti,kad iki dabar dar neatgavo atlyginimo,gal dar metus reikejo uz dyka zaisti?

kaip bebutu su sventem visus
2009-12-26
+9
Atsakyti
karijeros pradzioje popui zalgiris buvo labai geras tramplynas o dabar manau ji reiktu priesikviesti tik uz solidu kontrakata butu popas tai turetu 2 kulkosvaisdzius kurie visada reikiamu metu saus va tada visiems butu chacha ir Rytui ir CSKA ir barsai ....
2009-12-26
+7
Atsakyti
isties butu saunu vel pamatyti Popa Zalgirio gretose ;) visgi jam tik 27 metai, taigi galbut dar pamatysime ji zaliuju gretose ;)
2009-12-25
+4
Atsakyti
Seip cia tema apie stomberga ir popoviciu kam zagiri vel kisat?
2009-12-25
+2
Atsakyti
aaa
geras kasioas...pagarba jam..gaila kad ne zalgiry zaidzia:)
2009-12-25
-10
Atsakyti
....
cia tas kur netalentingas ane?
2009-12-25
+1
Atsakyti
įdomus
kai halėj loš prieš Žalgirį pusfinaly VTB turėtų visi fanai puikiai pasitikt jį, jei nušvilptų tai žiauriūs būtų...
2009-12-25
-15
Atsakyti
AMERIKIETIS
velniskai geras zaidejas... gaila, kad nepaliko jo... jis net sake, kad butu nesikreipes i teismus del algos, jei butu likes zaisti.. o norejo jis zaisti net uz mazesne suma.. manau tai nuostabus zaidejas ir zmogus
2009-12-25
-16
Atsakyti
butu pasilike ji, turbut butu palikes del finansiniu problemu
2009-12-25
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.