Prieš paskutines Eurolygos dvikovas Bojano Popovičiaus „Lietuvos rytas“ turi geresnius šansus žengti į kitą etapą nei Manto Kalniečio „Žalgiris“
Prieš paskutines Eurolygos dvikovas Bojano Popovičiaus „Lietuvos rytas“ turi geresnius šansus žengti į kitą etapą nei Manto Kalniečio „Žalgiris“
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Paskutinėmis Eurolygos reguliariojo sezono savaitėmis komandoms reikia ne tik siekti pergalių, bet ir stebėti kitų mačų baigtis bei skaičiuoti pergalių skirtumus. Abi Lietuvos komandos per artimiausias 10 dienų taip pat iš paskutiniųjų kovos dėl vietos „Top 16“ etape.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ prieš devintojo Eurolygos turo kovas apžvelgia visus įmanomus variantus, kurie padėtų Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“ patekti tarp šešiolikos stipriausių Europos komandų.

A grupė

Turnyrinė lentelė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Barselonos FC Barcelona 8 8 0 4 0 167
2 Sienos Montepaschi 8 7 1 3 1 113
3 Vilerbano ASVEL 8 3 5 2 2 -41
4 Stambulo Fenerbahce Ulker 8 3 5 1 3 -58
5 Zagrebo Cibona 8 2 6 2 2 -100
6 Kauno Žalgiris 8 1 7 1 3 -81

  • ASVEL liko rungtynės su „Barcelona“ (namie) ir Zagrebo „Cibona“ (išvykoje);
  • „Fenerbahce Ulker“ dar žais su Sienos „Montepaschi“ (išvykoje) ir „Žalgiriu“ (namie);
  • „Cibona“ rungtyniaus su „Žalgiriu“ (išvykoje) ir ASVEL (namie);
  • „Žalgirio“ laukia „Cibona“ (namie) ir „Fenerbahce Ulker“ (išvykoje).
Optimistinis variantas: „Žalgiris“ laimi abejas rungtynes, ASVEL pralaimi „Barcelona“ komandai, o „Fenerbahce Ulker“ nusileidžia Sienos „Montepaschi“.

Tuomet lieka du klausimai: kokiu skirtumu „Žalgiris“ laimi Stambule ir kas iškovoja pergalę ASVEL – „Cibona“ rungtynėse.

Jeigu laimi ASVEL, tada jie užima trečią vietą, o „Žalgiriui“ reikia bent 7 taškų skirtumu nugalėti „Fenerbahce Ulker“ ir užsitikrinti ketvirtą vietą.

Jeigu laimi „Cibona“, keturios komandos grupėje turi po 3 pergales ir dalijasi 3-6 vietas. Tada būtų skaičiuojamas komandų tarpusavio rezultatas, kuris šiuo metu yra toks: „Žalgiris“ (-9), ASVEL (-1), „Fenerbahce Ulker“ (+3), „Cibona“ (+7).

Mažiau optimistinis variantas: „Žalgiris“ laimi abejas rungtynes, ASVEL namie nugali „Barcelona“, „Fenerbahce Ulker“ pralaimi „Montepaschi“.

Tada „Žalgiriui“ reikia laukti „Cibona“ pralaimėjimo ASVEL komandai ir 7 taškų skirtumu įveikti „Fenerbahce Ulker“. Tokiu atveju kauniečiai lieka ketvirti.

Jeigu „Cibona“ laimi, jie kartu su „Žalgiriu“ ir turkais dalijasi 4-6 vietas ir vėl viską lemia tarpusavio rungtynių rezultatai, kurie šiuo metu yra tokie: „Žalgiris“ (-18), „Fenerbahce Ulker“ (+8), „Cibona“ (+10).

Mažiausiai optimistinis variantas: „Žalgiris“ laimi abejas rungtynes, ASVEL pralaimi „Barcelona“ komandai, o „Fenerbahce Ulker“ nugali „Montepaschi“.

Tokiu atveju „Žalgiriui“ reikia bent tašku įveikti „Fenerbahce Ulker“ ir laukti ASVEL pralaimėjimo Zagrebe. Tada ASVEL, „Cibona“ ir „Žalgiris“ turėtų po 3 pergales ir dalytųsi 4-6 vietas. Skaičiuojant tarpusavio rezultatus šiuo metu tokia situacija: ASVEL (-6), „Žalgiris“ (-3), „Cibona“ (+9).

Jeigu ASVEL laimi Zagrebe, „Žalgiriui“ nepadėtų nė pergalė Stambule.

Pesimistinis variantas: „Žalgiris“ bent kartą suklumpa arba ASVEL ir „Fenerbahce“ laimi devintajame ture. Tokiais atvejais kauniečiai pasitraukia iš tolimesnių Eurolygos kovų.

B grupė

Ne mažiau komplikuota situacija B grupėje, kurioje rungtyniauja Vilniaus „Lietuvos rytas“. Čia variantų daugiau, bet matematika paprastesnė, o „Lietuvos ryto“ šansai – kur kas geresni nei „Žalgirio“.

Turnyrinė lentelė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Pirėjo Olympiakos 8 6 2 4 0 68
2 Malagos Unicaja 8 6 2 3 1 23
3 Vilniaus Lietuvos rytas 8 4 4 3 1 -11
4 Belgrado Partizan 8 4 4 3 1 -21
5 Stambulo Efes Pilsen 8 3 5 3 1 8
6 Orleano Entente 8 1 7 1 3 -67

  • „Lietuvos rytui“ lieka rungtynės su „Partizan“ (išvykoje) ir „Unicaja“ (namie);
  • „Partizan“ lieka rungtynės su „Lietuvos rytu“ (namie) ir „Olympiakos“ (išvykoje);
  • „Efes Pilsen“ lieka rungtynės su „Olympiakos“ (namie) ir „Entente“ (išvykoje).
Optimistinis variantas: „Lietuvos rytas“ laimi Belgrade ir nepriklausomai nuo paskutinių rungtynių užsitikrina vietą „Top 16“.

Optimistinis variantas Nr. 2.: Vilniečiai laimi abejas likusias rungtynes ir ramiai užsitikrina vietą „Top 16“ nepriklausomai nuo kitų rungtynių baigties.

Mažiau optimistinis variantas: „Lietuvos rytas“ pralaimi Belgrade, tačiau nugali „Unicaja“, o „Efes Pilsen“ bent kartą per likusias dvejas rungtynes suklumpa.

Tokiu atveju vilniečiai patenka į „Top 16“, nepaisant to, kokiu skirtumu pralaimi Belgrade.

Dar mažiau optimistinis variantas: „Lietuvos rytas“ laimi tik prieš „Unicaja“, o „Efes Pilsen“ iškovoja dvi pergales.

Tada dar reikia laukti „Partizan“ pralaimėjimo Pirėjuje. Jeigu serbai suklumpa, jie kartu su vilniečiais ir „Efes Pilsen“ turi po lygiai pergalių ir dalijasi 3-5 vietas. Šiuo metu tarpusavio rungtynių situacija tokia: „Partizan“ (-31), „Lietuvos rytas“ (+14), „Efes Pilsen“ (+24).

Jeigu „Partizan“ laimi Pirėjuje, vilniečiai grupėje lieka penkti.

Dar mažiau optimistinis variantas: „Lietuvos rytas“ pralaimi abejas rungtynes, tačiau abu kartus varžovų pranašumą pripažįsta ir „Efes Pilsen“.

Tokiu atveju „Lietuvos rytas“ žengia į kitą etapą kaip ketvirta B grupės komanda.

Pesimistinis variantas: „Lietuvos rytas“ pralaimi abu kartus, „Efes Pilsen“ bent kartą laimi. Tada vilniečiai lieka už borto.

Komentarai:
Lyginu galimybes komandoms patekti i kita etapa.

Jeigu Zalgiris patektu i kita etapa, butu didziulis fuksas. Nemanau kad realu matyti Zalgiri kitame etape.

Jeigu Lietuvo Rytas nepatektu i kita etapa irgi butu fuksas. Manau kad Lietuvos rytas tikrai pateks i kita etapa.
2010-01-05
-5
Atsakyti
Taigi, Rytas dabar yra savo sekmes kalviai ;) Iskovojus pergale Belgrade- TOP 16 garantuota :) gaila jog Zalgiriui net laaimejus abi rungtynes gali nepasisekti patekti i kita etapa ;) bet linkiu sekmes abiejoms komandoms :)
2010-01-05
+8
Atsakyti
Rokas0
Tokiuos dwi lietuvos komandos zengs toliau;)
2010-01-05
-3
Atsakyti
bukim bedni bet teisingi - rytui iseit yra daugiau sansu nei zalgiriui, per daug visokiu variantu zalgiriui bet kaip sakoma - viltis mirs paskutine, anyway treciadieni palaikymas bus maximum abiejom komandom, sekmes
2010-01-05
-11
Atsakyti
rytas pateks o zalgiris ne
2010-01-05
-4
Atsakyti
calderon
Giliai sirdi tikiu kad abi LT komados pateks i TOP16
2010-01-05
-8
Atsakyti
pradedu skaiciuot, net apsisuka galva kaip viskas cia sudetinga.

Efes turetu pralaimet Olympiakosui , tada kad entente iveiktu efes butu labai naudinga Rytui. o Partizanas kita savaite manau pralaimes Olimpiakosui

Bent vienerias narzybas Rytui reikis laimet , norint patekt i top 16.
2010-01-05
+10
Atsakyti
butu super,kad siuos metus tiek lrytas,tiek zalgiris pradetu graziomis pergalemis.Butu malonu,kad vilnieciai paskutines rungtynes su unicaja galetu zaisti be itampos,nes jie savo zaidimu manau nusipelne zaisti top16.O kaunieciams viska lemtu rungtynes turkijoje ir tik geras ir pergalingas zaidimas padetu jiems isokti i benuvaziuojanti top16 traukini.
2010-01-05
-2
Atsakyti
Priespaskutiniame ture manau kad LR pralaimes partizanui, o Zalgiris laimes pries Cibona ir abiejoms Lietuvos komandoms teks laukti paskutiniojo turo

Paskutinese rungtynes Zalgirisi tikrai isvykoje praleimes Ulkeriui ir i sekanti etapa nepapuls. LR pries Unicaja pasieks pergale. Nors Rytas demonstruoja grazu krepsini, taciau zaisti pries Ispanus yra pakankamai sunku. Rytas papuls i sekanti etapa
2010-01-05
+6
Atsakyti
noriu matyt 2 lt komandas top16!
2010-01-05
+3
Atsakyti
..
Seip visai fainai btu kad dvi Lietuvos komandos patektu, LRytas tai butinai turi patekti...O Zalgiris, su nauju treneriu gal pateks...LRytui sekmes, tikras stebuklas bus jei laimesim pries partizanus (net Oly pralaimejo partizanui ;\), bet as tikiu kad galim laimeti...O Zalgiriu irgi sekmes.
2010-01-05
-3
Atsakyti
tata
pradziai zalgiriui reik paciam 2 kartus laimet,o tada laukt stebuklo.
2010-01-05
+4
Atsakyti
rytas pateks, bet zalgirui reikia stebuklo
2010-01-05
+1
Atsakyti
Oi bijau as Partizano namie ,visalaika gerbiau sita komanda ,nes ji neturi nei finansavimo ,nei garsiu pavardziu ,o losia savais zaidejais. Serbija kaip salis panasi krepsinio kultura i Lietuva :)
2010-01-05
+5
Atsakyti
ai, nzn kaip jums ale man treciadienio vakaras tai bus tas pats kurio lauki visa sezona(zinoma neskaitant kai zaidzia rinktine)...
2010-01-05
-6
Atsakyti
Aye
Reloaded, jei domėtumeisi krepšiniu, žinotum kaip Partizanas žaidžia namuose ir kas yra serbiškas krepšinis. :}
2010-01-04
-2
Atsakyti
Už LR ir prieš kurvytes!
2010-01-04
-7
Atsakyti
uz Zalgiri ir pries ryta
2010-01-04
-1
Atsakyti
PauliusM3Galetu patekti abi komandos, nesvarbu kad as uz zalgiri bet galetu ir rytas patekti...


nu jo geras komentaras, tai cia galima pasakyti atvirksciai galetu ir zalgiris patekti :)
2010-01-04
+4
Atsakyti
puikus reportazas, tikiuosi rytas, zalgiris iseis.. svarbiausia savaite eurolygoje matyt:) uz LT krepsini!!!
2010-01-04
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.