Kauno „Žalgirio“ jaunoji pamaina gruodžio pabaigoje Italijos sostinėje Romoje užtikrintai triumfavo Eurolygos jaunimo atrankos turnyre bei iškovojo kelialapį į pagrindinį etapą Paryžiuje, kuris vyks Eurolygos finalinio ketverto metu. Grįžę į Lietuvą įspūdžiais apie kelionę, turnyro pajėgumą bei varžovus pasidalino vyriausiasis jaunųjų krepšininkų treneris Arūnas Visockas bei į Romą kartu keliavęs „Žalgirio“ sporto direktorius Algirdas Brazys.

Visockas, kuris dar prieš kelionę minėjo,jog komandai iškeltas uždavinys iškovoti pirmąją vietą Romoje yra labai realus, neslėpė džiaugsmo pasiektu rezultatu bei džiaugėsi organizatorių suteiktomis gyvenimo sąlygomis.

„Gyvenome tikrai gerame viešbutyje, treniruočių, rungtynių salės taip pat buvo nepriekaištingos. Organizatoriai pasistengė, kad neturėtume laiko galvoti apie smulkmenas – galėjome susitelkti treniruotėms ir žaidimui. Gal kiek tolokai buvo salė, nes tekdavo ilgokai važiuoti, o transporto kartais tekdavo laukti valandą ir daugiau, tačiau tai problemų nesudarė – ne pirmas kartas“, – šypsodamasis kalbėjo treneris.

Kalbai pakrypus apie žaidimą jaunųjų žalgiriečių vadas pripažino, jog džiaugiasi pasiekta pergale, o varžovai nebuvo tokie silpni, kaip galima pamanyti pažvelgus į statistiką: „Kai tokie rezultatai, tikriausiai galima pagalvoti, jog buvome visa galva geresni ir neturėjome ten ką veikti. Vis tik kai kurių varžovų pavadinimai ir sudėtys nebuvo blogesnės. Belgrado FMP, Maskvos CSKA, Sienos „Montepaschi“ turėjo tikrai nemažai gerų krepšininkų, nežinau kokios tokio jų žaidimo priežastys. CSKA prastai rungtyniavo, manėme, jog jų žaidimo kokybė bus aukštesnė“.

„Tinkamai pasirodyti turnyre mums labai padėjo turėtas šešių dienų pasiruošimas Kaune. Tai sustygavo žaidimą, leido geriau pajausti vieniem kitus, juk nepamirškime, jog mums padėjo ir Š.Marčiulionio akademijos krepšininkai. Kartais jautėsi, jog kelių dienų dar pritrūko – tarkim, pirmose rungtynėse su Siena, kai trečiajame kėlinyje leidome jiems priartėti iki kelių taškų“, – svarstė Visockas.

Pabaigoje krepšinio specialistas įvardino pagrindines pergales priežastis bei pridūrė, jog tikrasis šventimas vyks po lemiamo turnyro Paryžiuje, į kurį dedamos didelės viltys.

„Mūsų pranašumas buvo tas, jog galėjome remtis visais žaidėjais. Žinojau, jog bet kuris pakilęs nuo suolo gali padėti komandai. Žinoma, dėl laiko stokos laiką teko dalinti, tačiau pagalba nuo suolelio puikiai jautėsi. Iš žaidėjų teigiamai nustebino Augustinas Jankaitis, kuris rungtyniavo su dviem metais vyresniais. Žinojome, jog jis geras krepšininkas, tačiau pasirodė tikrai labai gerai. Žinoma, taip pat negalima nepaminėti Rolando Jakšto, jis tapo naudingiausiu turnyro žaidėju. Tačiau apskritai esu patenkintas visais vaikinais, pergalę iškovojome visi kartu, kaip komanda“, – kalbėjo strategas.

„Tikrasis šventimas vyks po Paryžiaus, jei gerai pasirodysime. Romoje pergalę pažymėjome tik simboliškai”, – pridūrė jaunuosius žalgiriečius į pergalę atvedęs Visockas.

Romoje kartu su komanda lankėsi ir Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Algirdas Brazys, kuris taip pat liko sužavėtas ne tik turnyro organizacija, tačiau ir lietuvių demonstruotu žaidimu: „Eurolygos atrankos turnyras buvo organizuotas be priekaištų. Visos komandos turėjo puikias sąlygas. Mūsiškių geram pasirodymui labai padėjo šešių dienų pasiruošimas prieš turnyrą Kaune. Rungtyniaujant matėsi, kad trumpa stovyklėlė davė vaisių ir jaunieji žalgiriečiai sugebėjo žaisti puikiai sustyguotą komandinį krepšinį“.

„Tai buvo puiki proga pasižiūrėti kaip mūsų jaunuoliai atrodo pajėgiausių Senojo žemynų krepšinio klubų jaunimo fone. Džiugu, jog Lietuvoje vaikų ir jaunimo treneriai puikiai atlieka savo darbą, kas pilnai atsispindi ir rezultatuose. Jaunimas dažnai rungtyniauja labai banguotai, tačiau turnyre mums pavyko išlaikyti stabilumą – tai buvo vienas raktų į sėkmę“, – kalbėjo Brazys.

Komentarai:
ryto fanas
geras, trenerio pavarde kaip mano-VisockasxD
2010-01-08
Atsakyti
j
zek tik nepersigerk visockai , nes matosi kad megejas paimt
2010-01-08
+3
Atsakyti
agento lituano pjano
rezultatai...sustygiavome.. buvome geresni nei FMP ir t.t., sieksime pergaliu Paryziuje... TAI TAIP IR NEGALITE PERSIORIENTUOTI IS SOVIETINIO MASTYMO??? GERIAU IVARDINKITE KIEK IS JU LOS IR KADA EUROLYGOJ UZ PAGRINDINE SUDETI, IR PALYGINKITE TADA TA FMP AR DAR KAZKA...
2010-01-08
-1
Atsakyti
Neswaikit.
2010-01-08
-8
Atsakyti
.
Maladiec Jakstas su Jankaiciu
2010-01-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.