Martynas Pocius pelnė 28 taškus, o Kauno „Žalgiris“ pergale baigė VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną. Ramūno Butauto vadovaujami žalgiriečiai išvykoje 84:75 (17:23, 18:20, 27:20, 22:12) parklupdė Mariupolio „Azovmaš“ komandą, kurioje rungtyniauja Rolandas Jarutis.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie vedini šešis taškus pelniusio Hasano Rizvičiaus įpusėjus ketvirčiui pirmavo 14:8. Antrajame kėlinyje „Žalgiriečiai“ nuolatos klydo, o varžovai netruko tuo pasinaudoti bei 18–ąją minutę po Eriko Danielso taškų įgijo dviženklį pranašumą – 43:33.

Trečiajame kėlinyje darbo ėmėsi Pocius. Krepšininkas pelnė 13 taškų, o jo vedami kauniečiai sugebėjo prisivyti varžovus (57:58), o netrukus po taiklaus Mirzos Begičiaus dvitaškio ir pirmąkart išsiveržti į priekį – 59:58.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo „Azovmaš“ pirmaujant minimalia persvara (63:62), bet du taškus pelnė Begičius, po tritaškį pridėjo Artūras Milaknis su Pociumi ir „Žalgiris“ įgijo 5 taškų persvarą (70:65).

Visgi netrukus Ukrainos ekipa vėl buvo priekyje. Iki susitikimo pabaigos likus kiek daugiau nei dviems minutėms „Azovmaš“ persvara siekė vieną tašką (75:74), tačiau po tritaškį pataikė Siim Sander Vene ir Pocius, o „Žalgiris“ vėl susigrąžino penkių taškų pranašumą (80:75).

Per paskutiniąją minutę aikštelės šeimininkai nuolat klydo, o Tado Klimavičiaus ir Manto Kalniečio dėjimai kalė vinį į „Azovmaš“ karstą.

Pralaimėjusių gretose Jarutis žaidė 26 minutes, pelnė 8 taškus (4/7 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 0/1 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, 2 kartus suklydo ir 4 prasižengė.

„Žalgiris“: Martynas Pocius 28 (4/4 tritaškių), Artūras Milaknis 15 (5/8 tritaškių), Šarūnas Vasiliauskas 11, Mirza Begičius 6, Tadas Klimavičius 6, Adas Juškevičius 6.

„Azovmaš“: Hasanas Rizvičius 20, Ericas Danielsas 17 (8 atk. kam.), Bogdanas Bayda 11, Frederickas House‘as 10.

Komentarai:
artas212
Krepšinis gyvai!!! http://www.basketnews.lt/index.php/forum... Užsuk ir dalinkis nuorodomis
2010-01-13
-10
Atsakyti
pasiseke :D
2010-01-11
-1
Atsakyti
LeBronss
Pilkaris - as esu Zalgirio fanas, nors ir Vilnietis :) Bet paskutiniu metu Zalgirio treneriu pasirinkimas mane svelniai tariant nervina, nors klubo politika tureti bent keleta sirgaliams - t.y. man, idomiu ryskiu zvaigzdziu mane patinak. Taip buvo visada ir tikiuosi kad tai nesikeis, nes pvz Brown'o zaidimas man labai patinka. Tas liete ir Tanoka, ar kazkada Edney .... uz ta ir megstu Zalgiri, kad jie visada ne tik kazka augina bet turi ir subrendusiu zaideju kuriu zaidimu galima zavetis .... va tik su treneriais beda po Kazlausko prasidejo ir tesiasi su labai retom isimtim.
2010-01-10
+2
Atsakyti
[/quote]tai gal dar pasakysi kad dabar Zalgirio jaunimas negauna progu pasireiksti? Visas silpnesnes rungtynes tik jie praktiskai ir zaidzia[/quote]

Pasireikšti? Aš kalbu apie normalų žaidimą, o ne epizodinį pasirodymą.
2010-01-10
+5
Atsakyti
[/quote]Jus galite baigti skustis? Kiek galima vis sneketi "reikia jaunimui duoti žaisti,reikia jaunimui leisti tobulėti".. nusibodo jau jusu tokios kalbos,jus paziurekite ar irgi neduoda tam jaunimui zaisti? Žalgiryje visi atsarginiai zaidejai yra jaunimas,tai nereikia čia verkšlenti,kad per Lkl ar Bbl žaisti deduoda.[/quote]

O tai ką siūlai prisipirkti legionierių ir kad Žalgirio jaunimas taip ir liktų visada atsarginiais? O tu pažiūrėk ar tikrai tam jaunimui duoda žaist pakankamai?
2010-01-10
-9
Atsakyti
green_deathInkognitoo tau butu geriau Zalgiris isvis be legionieriu bet kad ir vel prapistume lkl, bbl o eurolygoje net i top 16 nepatektume? Kad ir kaip gaila bet nera Lietuvoje tokiu krepsininku (iskirus zvaigzdes kuriu Zalgiris negali nusipirkti) kurie pakeistu Watsona, Browwna ar MasseyAr aš sakiau be legionierių? Taip jų galėtų būti du na daugiausiai trys. O lkl bbl pralaimimas ne dėl to, kad trūksta legionierių, o todėl, kad dauguma fanų nežino ko nori, o vadyba neturi kiaušių ir bando visiem įtikti tik va visiem įtikti neįmanoma. Beje Žalgiris ir su esama sudėtimi pajėgus įveikti Rytą, naujų žaidėjų pirkimas tai paprasčiausias bėgimas nuo problemos kas jų neišsprendžia atminkim, kad su Begiciumi kontraktas po šio sezono nesibaigia todėl reikia su juo įdėti labai daug juodo darbo, jog gautume bent kažkokį rezultatą. Tas pats ir su jaunimu nejau Žalgiris svarbiau už Lietuvos rinktinę? Atminkim, kad tie vyrukai Lietuvos viltis. Galėtų duoti lkl varžybas žaisti beveik vien jaunimui nesvarbu, kad gautumėm porą pralaimėjimų nuo kokios suduvos ar rudupio, svarbu, jog kitame sezone (bei dvikovose prieš Rytą) jau turėtumėm neblogai susižaidusius jaunus žmones su šiokia tokia patirtimi ir pasitikėjimu, o svarbiausia padėtumėm pamatus naujai Lietuvos rinktinės kartai.
Jus galite baigti skustis? Kiek galima vis sneketi "reikia jaunimui duoti žaisti,reikia jaunimui leisti tobulėti".. nusibodo jau jusu tokios kalbos,jus paziurekite ar irgi neduoda tam jaunimui zaisti? Žalgiryje visi atsarginiai zaidejai yra jaunimas,tai nereikia čia verkšlenti,kad per Lkl ar Bbl žaisti deduoda.[/quote]

tai gal dar pasakysi kad dabar Zalgirio jaunimas negauna progu pasireiksti? Visas silpnesnes rungtynes tik jie praktiskai ir zaidzia
2010-01-10
-5
Atsakyti
Sunuoliai Zalgirio jaunimas sekes jiems.
2010-01-10
-1
Atsakyti
KaunasMilaknis irgi kaip zveris vare. Sitas vaikis niekuo nenusileidzia Brawnui kalbant apie metima. Jam reiia pasimokint driblinguot ir bandyt per rungtynes verztis . Tada manau kad greitai mums ir Brauno nereiktu.


nelygink milaknio su brownu, cia skirtingi lygiai,brownas kiekvienuose rungtynesi sulosti gali,o milakniui iki stabilumo labai daug darbo.
2010-01-10
-8
Atsakyti
Inkognitoo tau butu geriau Zalgiris isvis be legionieriu bet kad ir vel prapistume lkl, bbl o eurolygoje net i top 16 nepatektume? Kad ir kaip gaila bet nera Lietuvoje tokiu krepsininku (iskirus zvaigzdes kuriu Zalgiris negali nusipirkti) kurie pakeistu Watsona, Browwna ar Massey
Ar aš sakiau be legionierių? Taip jų galėtų būti du na daugiausiai trys. O lkl bbl pralaimimas ne dėl to, kad trūksta legionierių, o todėl, kad dauguma fanų nežino ko nori, o vadyba neturi kiaušių ir bando visiem įtikti tik va visiem įtikti neįmanoma. Beje Žalgiris ir su esama sudėtimi pajėgus įveikti Rytą, naujų žaidėjų pirkimas tai paprasčiausias bėgimas nuo problemos kas jų neišsprendžia atminkim, kad su Begiciumi kontraktas po šio sezono nesibaigia todėl reikia su juo įdėti labai daug juodo darbo, jog gautume bent kažkokį rezultatą. Tas pats ir su jaunimu nejau Žalgiris svarbiau už Lietuvos rinktinę? Atminkim, kad tie vyrukai Lietuvos viltis. Galėtų duoti lkl varžybas žaisti beveik vien jaunimui nesvarbu, kad gautumėm porą pralaimėjimų nuo kokios suduvos ar rudupio, svarbu, jog kitame sezone (bei dvikovose prieš Rytą) jau turėtumėm neblogai susižaidusius jaunus žmones su šiokia tokia patirtimi ir pasitikėjimu, o svarbiausia padėtumėm pamatus naujai Lietuvos rinktinės kartai.[/quote]

Jus galite baigti skustis? Kiek galima vis sneketi "reikia jaunimui duoti žaisti,reikia jaunimui leisti tobulėti".. nusibodo jau jusu tokios kalbos,jus paziurekite ar irgi neduoda tam jaunimui zaisti? Žalgiryje visi atsarginiai zaidejai yra jaunimas,tai nereikia čia verkšlenti,kad per Lkl ar Bbl žaisti deduoda.
2010-01-10
-13
Atsakyti
saunuoliai zalgirieciai! po sunkios keliones iskovota pergale isvykoje prideda pasitikejimo savo jegomis :))
2010-01-10
-4
Atsakyti
o tau butu geriau Zalgiris isvis be legionieriu bet kad ir vel prapistume lkl, bbl o eurolygoje net i top 16 nepatektume? Kad ir kaip gaila bet nera Lietuvoje tokiu krepsininku (iskirus zvaigzdes kuriu Zalgiris negali nusipirkti) kurie pakeistu Watsona, Browwna ar Massey[/quote]

Ar aš sakiau be legionierių? Taip jų galėtų būti du na daugiausiai trys. O lkl bbl pralaimimas ne dėl to, kad trūksta legionierių, o todėl, kad dauguma fanų nežino ko nori, o vadyba neturi kiaušių ir bando visiem įtikti tik va visiem įtikti neįmanoma. Beje Žalgiris ir su esama sudėtimi pajėgus įveikti Rytą, naujų žaidėjų pirkimas tai paprasčiausias bėgimas nuo problemos kas jų neišsprendžia atminkim, kad su Begiciumi kontraktas po šio sezono nesibaigia todėl reikia su juo įdėti labai daug juodo darbo, jog gautume bent kažkokį rezultatą. Tas pats ir su jaunimu nejau Žalgiris svarbiau už Lietuvos rinktinę? Atminkim, kad tie vyrukai Lietuvos viltis. Galėtų duoti lkl varžybas žaisti beveik vien jaunimui nesvarbu, kad gautumėm porą pralaimėjimų nuo kokios suduvos ar rudupio, svarbu, jog kitame sezone (bei dvikovose prieš Rytą) jau turėtumėm neblogai susižaidusius jaunus žmones su šiokia tokia patirtimi ir pasitikėjimu, o svarbiausia padėtumėm pamatus naujai Lietuvos rinktinės kartai.
2010-01-10
-3
Atsakyti
Kaunas
Milaknis irgi kaip zveris vare. Sitas vaikis niekuo nenusileidzia Brawnui kalbant apie metima. Jam reiia pasimokint driblinguot ir bandyt per rungtynes verztis . Tada manau kad greitai mums ir Brauno nereiktu.
2010-01-10
+4
Atsakyti
Anonimashttp://www.filmai.in/uzeik-108363.html


Užknisa jau tos tavo reklamos.
2010-01-10
-4
Atsakyti
InkognitoRokis_Filadelfijus_NalivaikaPagaliau zk vel sulauksime jaunimo:),kalba kad nupirks Massey!!! Vel musu jaunimas gales ziureti kaip zaidzia SVETIMI!!Man tai tiesa sakant vienodai , svetimi - nesvetimi, tikslas vienas - geri rezultatai... Ir koks skirtumas kas juos pasieks...Sakai koks skirtumas kas pasieks rezultatus? Tada man kyla paprasčiausias klausimas kam išviso sirgti už Žalgirį ar kitą Lietuvos komandą jei ten nėra lietuvių? Ar tikrai geriau Messey, Watson, Brown, Begic + (dar pora legionieriu apie kuriuos čia visi svajojat į centro ir įžaidėj pozicijas) ir būrys jaunimo sėdintys ant suolo ir liekantys "amžinai perspektyvūs"? Aš nežinau kaip tavo trumaregiškai galvai atrodo, bet rezultatas tikrai nėra viskas. Ar tokia komanda išvis būtų galima pavadinti Lietuvos? Skambėtų lyg ir Lietuviškai "Žalgiris" tik va, kad lietuvių ten nelabai ir būtų.


o tau butu geriau Zalgiris isvis be legionieriu bet kad ir vel prapistume lkl, bbl o eurolygoje net i top 16 nepatektume? Kad ir kaip gaila bet nera Lietuvoje tokiu krepsininku (iskirus zvaigzdes kuriu Zalgiris negali nusipirkti) kurie pakeistu Watsona, Browwna ar Massey
2010-01-10
+2
Atsakyti
su pergale zaliai baltus!!! man patinka kaip Butautas moka isnaudoti jaunesnius zaidejus ;)
2010-01-10
+4
Atsakyti
"Žalgirio" fanu gimęs "Lietuvos ryto" fanu netapsi.
2010-01-10
-11
Atsakyti
LeBronssPilkaris pralinksminai mane. Kita kart tokiu paciu isvadu neuzmirsk padaryti kai Zalgiris aplos Sakalus, Techasa ar Siaulius :))) Jumoristas - Salenga lyginti su Pociumi, arba Milakni su Brownu. O linksmiausia buvo skaityti Butkevicius - Eurolygos lygio 4-as numeris tik mat raumenu truksta :))) Jam braliuk ugio truksta biski stipriai. Kaip ir Pociui iki 3-io numerio. O apie Milaknio ir Browno lygiu skirtuma, tai manau nebent Milaknio kokia 3-ia reikarnacija pasieks kazka panasaus i Browno pasiekimus klubiniame kasyje :)


Ar aš sakiau, kad Butkevičius yra Eurolygos lygio??? Nesakiau, bet jei jis užsiaugintu raumenų ir daugiau mėtytų taptų kur kas geresniu žaidėju. Dėl Pociaus tai tvirtai laikaus savo nuomones, kad jis dabar atrodo geriau nei Šalenga. Pažiūrėk kiek žaidžia Pocius ir kiek Šalenga, ir pažiūrėk į tai kiek taškų jie pelno vidutiniškai ir tada galėsi rėkt. O dėl Milaknio gal ir persistengau, tačiau jei stipriai pagerintu prasiveržimą taptu panašaus lygio krepšininku, kaip Brown'as
2010-01-10
-7
Atsakyti
Rokis_Filadelfijus_NalivaikaPagaliau zk vel sulauksime jaunimo:),kalba kad nupirks Massey!!! Vel musu jaunimas gales ziureti kaip zaidzia SVETIMI!!Man tai tiesa sakant vienodai , svetimi - nesvetimi, tikslas vienas - geri rezultatai... Ir koks skirtumas kas juos pasieks...


Sakai koks skirtumas kas pasieks rezultatus? Tada man kyla paprasčiausias klausimas kam išviso sirgti už Žalgirį ar kitą Lietuvos komandą jei ten nėra lietuvių? Ar tikrai geriau Messey, Watson, Brown, Begic + (dar pora legionieriu apie kuriuos čia visi svajojat į centro ir įžaidėj pozicijas) ir būrys jaunimo sėdintys ant suolo ir liekantys "amžinai perspektyvūs"? Aš nežinau kaip tavo trumaregiškai galvai atrodo, bet rezultatas tikrai nėra viskas. Ar tokia komanda išvis būtų galima pavadinti Lietuvos? Skambėtų lyg ir Lietuviškai "Žalgiris" tik va, kad lietuvių ten nelabai ir būtų.
2010-01-10
+26
Atsakyti
saunuolis zalgirias
2010-01-10
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.