Čapinas – Kaune, sutartis bus sudaryta iki 2012 metų

2010-01-12 00:18
Mindaugas Augustis, Dovilė Kamarauskienė, kaunodiena.lt

Kauno „Žalgiris“ rado atsaką Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubui, kuris sustiprėjo prieš lemiamą Eurolygos mačą pasitelkęs Roko-Leni Ukičių, – vėlų pirmadienio vakarą į Kauną atvyko įžaidėjas Aleksandras Čapinas, rašo „kaunodiena.lt“.

„Žalgiris“, dar turintis šansų prasibrauti į Eurolygos šešioliktuką, nutarė eiti va bank – staigiai susistiprinti ir pabandyti pagauti sėkmę ar bent jau garbingai baigti Eurolygos sezoną. Pergalė ketvirtadienį 6 taškų persvara prieš „Fenerbahce Ulker“ komandą „Žalgiriui“ atvertų antrojo etapo duris nepriklausomai nuo kitų komandų rezultatų. Jeigu Zagrebo „Cibona“ nugalės Vilerbano ASVEL, kauniečiams Stambule užtektų laimėti 3 taškų skirtumu.

Žūtbūtinei kovai rengiasi ir „Fenerbahce Ulker“ klubas, praėjusią savaitę pasirašęs sutartį su Kroatijos rinktinės gynėju Roko-Leni Ukičiumi. 25-erių gynėjas grįžo į Europą iš NBA. 2008–2009 m. sezoną jis atstovavo Toronto „Raptors“, o šį sezoną sužaidė 13 rungtynių už Milvokio „Bucks“.

Bosnijoje-Hercegovinoje gimęs, bet Slovėnijos pilietybę turintis 27-erių 186 cm ūgio Čapinas antradienį su „Žalgiriu“ pasirašė dvejų su puse metų kontraktą. Tikimasi, kad visi formalumai bus sutvarkyti ir įžaidėjas jau vyks su „Žalgiriu“ į Stambulą žaisti lemiamų Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių.

Čapinas žaidimo laiką dalysis su Mantu Kalniečiu, kuriam iki šiol Eurolygoje tekdavo pernelyg didelis krūvis.

Į Lietuvą Čapinas atvyko iš Rusijos – Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandos, kurią nuo sausio treniruoja Kęstutis Kemzūra. Praėjusio sezono pradžioje slovėnas turėjo kontraktą su Mariupolio „Azovmaš“, tačiau dėl traumos nerungtyniavo, o 2009 m. sausį persikėlė į Rusiją.

Rusijos čempionate Čapinas šį sezoną sužaidė septynerias rungtynes. Vidutiniškai per 38 min. jis pelnydavo po 20,5 taško, atlikdavo po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo beveik po 3 kamuolius ir perimdavo po 1,4 kamuolio.

Čapinas atstovavo Slovėnijos rinktinei 2005 ir 2007 m. Europos čempionatuose, tačiau paskutiniajame jis sužaidė vos 8 min. pirmajame mače, nes patyrė traumą ir daugiau rungtyniauti nebegalėjo.

Pasikvietę Čapiną, „Žalgirio“ vadovai dar ketina pabandyti įsigyti ir naują aukštaūgį. Pirmadienį iki vėlumos buvo bandoma susitarti dėl sutarties su 19 metų 206 cm ūgio kroatu Mario Delašu.

Komentarai:
Kaunietisaha, talentingas kaip ir jobanas begicius :D


As nesuprantu ko cia bl visi varot ant Begiciaus , taigi zmogus stengiasi dirba . bl jusnet tokiam lygi negaletumete zaisti .
2010-01-12
Atsakyti
u mesei
2010-01-12
+7
Atsakyti
petras
zalgyris mane nustebino su sito izaideju nu ka zigis arba vase varis i aicius
2010-01-12
Atsakyti
Zergasidomu kas bus su musu jaunimu?visiems rasti pakankamai laiko bus dar sunkiau,o varzybu juk vis mazes.taigi darom prielaida kad su kazkuo laikinai teks atsisveikinti..


sakiciau jei nusipirk centra tai su begičium
2010-01-12
+13
Atsakyti
cia suprask deda riebu kryziu ant lietuvos iziadeju :D,kalnietis manau jau gailisi kad nevaziavo i benetona
2010-01-12
+7
Atsakyti
idomu kas bus su musu jaunimu?visiems rasti pakankamai laiko bus dar sunkiau,o varzybu juk vis mazes.taigi darom prielaida kad su kazkuo laikinai teks atsisveikinti..
2010-01-12
+2
Atsakyti
tata
buvo Ciukinas ,bus Capinas.:)
2010-01-12
+1
Atsakyti
nu va turesit Ciarli Ciaplina tik be usiuku ir skrybeles:D na paziuresim kaip jis pritaps.o sutartis gan ilgoka
2010-01-12
+2
Atsakyti
Telieka tikėtis, kad pritaps jis čia. Tokiu atveju viskas tvarkoj, bet jei ne laukia dar vienas nusivylimas ;/ pamenu džiaugiausi, kai paėmė Mirzą, buvau patenkintas, kad kontraktas ilgas, o kas iš to? Šūdukas gavos..

Taip, kad sėkmės Žalgiriui ir Čapinui!
2010-01-12
+6
Atsakyti
Na, tikėkimės, tinkamai pavaduos Kalnietį, nes jau geriau taip, negu Mantui visas rungtynes art.
2010-01-12
+1
Atsakyti
Nemanau, kad sitas pirkinys isgelbes, svarbesnis buvo centro klausimas nors ir tai nebutu padeje, todel matosi, kad jau galvojama apie kita sezona ir kovas LKL ir BBL finaluose siemet. Siuo atveju LR bus sunkiau iveikti Z mano nuomone, bet pagyvensim pamatysim, gal "Caplinas" parodys kanors ispudingo :)
2010-01-12
+1
Atsakyti
ne nu bet anksčiau tai sunku buvo? dabar ką, praloš vieno taško skirtumu Ulkeriui ir vėl seks nafikausko tradicijos - papildomi legionieriai LKL finalams? jeigu Žalgiris prasprūs, tai, aišku, iki Top16 tikrai prisitaikytų ir gal neatrodytų komanda beviltiškai (nors čia ir kitas faktorius prisidėtų)

ir jau geriau lietuvius augintų, manau, tikrai Aisčiuose yra Vene lygio ir pozicijos žaidėjų, kurie EČ žaistų ne už Estiją
2010-01-12
Atsakyti
Kaunietis
aha, talentingas kaip ir jobanas begicius :D
2010-01-12
-12
Atsakyti
Puiku kad nors Caplina nupirko, gales Mantas laisviau zaisti.
2010-01-12
-3
Atsakyti
asdasdadasdads


tau reik galvos operacija padaryt
2010-01-12
+1
Atsakyti
Lensas
Viska cia gerai Zalgirio vadyba daro pasieme Capina, pasiims greiciausiai Delasa, kuris tikrai bus po 1-2 metu geras zaidejas. O siaip manau, kad gali dar ir pasiimt koki aukstos klases centra, jei Delasas dar si sezona lieka uzsieni.
2010-01-12
-4
Atsakyti
asdasdadasdads


Tu cia nerasinek nesamoniu :)
2010-01-12
+2
Atsakyti
asdasd
adasdads
2010-01-12
Atsakyti
To jauno kroato atveju apie uždarbį galvot tikrai yra realu, o šitas yra tik vidutiniokas. Tokių po Europą šlaistosi šimtai ir nemanau, kad su juo galima padaryt biznį, juo labiau Legendoje, kuri jau senokai EL buvo iš grupės išėjusi, o jeigu jis rodys gerą statistiką LKL, BBL ar toje SSSR lygoje, nemanau, kad nuo to labai smarkiai pakils jo kaina.
2010-01-12
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.