Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko pasiūlymui Nemuno saloje kylančiai arenai suteikti „Žalgirio“ vardą pritarė ir kiti miesto politikai.

Šių metų pabaigoje Kaune turėtų būti atidaryta didžiausia Baltijos valstybėse statoma pramogų ir sporto arena. 2010 metais visa Lietuva minės 600–ąsias Žalgirio mūšio metines. Žalgirio mūšio diena – viena iš reikšmingiausių datų mūsų šalies istorijoje.

Ši pergalė simbolizuoja tautos vienybę, ryžtą, atsidavimą. „Žalgirio“ vardu yra pavadinta Kauno miesto krepšinio komanda, kuri jau seniai yra miesto simbolis.

„Arenai suteikdami „Žalgirio“ vardą garsinsime ne tik mūsų miestą, bet ir šalį. Jeigu rengtume tarptautinį konkursą, siekiant privačiam verslui parduoti sporto rūmų pavadinimą, užtruktume apie pusę metų. Be to, arenos architektas kaip tik šiuo metu derina paskutinius klausimus, susijusius su fasadu, todėl būtų gerai žinoti anksčiau, koks bus pavadinimas. „Žalgirio“ pavadinimas visiškai atpirktų ir tą galimą netektį, už pinigus pardavus arenos pavadinimą“, – kalbėjo Kupčinskas.

Mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis miesto tarybos kolegijos nariams trečiadienį siūlė neskubėti, o įvertinti, kokia situacija yra šiuo metu rinkoje. „Mes nežinome, kiek galėtų kainuoti arenos pavadinimas. Galbūt privatus verslas net nesuinteresuotas pasiūlyti didelės sumos, todėl mes būtume tikri, kad sprendimas neparduoti sporto rūmų pavadinimo bus tikslingas“, – sakė Mikaitis.

Kolegija pavedė administracijai rengti tarybos sprendimo projektą. Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisijai bei tarybos komitetams bus siūloma apsvarstyti galimybę Kauno pramogų ir sporto rūmams suteikti „Žalgirio“ vardą arba pasiūlyti kitus pavadinimų variantus.

Komentarai:
TAIP IR MANIAU
2010-02-04
+6
Atsakyti
Motiejunai, Brazi!!!Arvyda Siksniu i Zalgiri!!!
as nesuprantu, kaip galima Lietuvos ryta palaikyt. tie zaidejai visi bjaurus, ryzi, ta spalva marskiniu pilka, juoda, raudona, ne tokie grazus kaip Bostono Seltic, Atenu Panathinaikos ar Kauno Zalgirio:))
2010-02-04
+4
Atsakyti
Motiejunai, Brazi!!!Arvyda Siksniu i Zalgiri!!!
Arvydo Sabonio sporto rumai!
2010-02-04
-3
Atsakyti
Karys
Žiūriu kai kuriems rytfaniams nuo neapykantos ir apmaudo pradeda stogai važiuoti:) Neblogas ženklas:) Toliau bus tik blogiau. Žalgiris buvo ir liks, na o jūsų vietinė lenkų komandėlė jau kitą sezoną komanda vadinsis wilno snoras ir žais teletabiuose, kur jos ir vieta:) O susitaikyti sunku žinoma, todėl ir spjaudomasi, kas gi belieka:))
2010-02-03
-9
Atsakyti
asd
ooj, koks tu nelaimingas zmogus esi... Man teves nuosirdziai gala:(
2010-02-03
-3
Atsakyti
to manueli
ta vietove vadinosi griunwald ir buvo ordino zemes...
2010-02-03
+9
Atsakyti
Justin
jau šimatą kartų geriau, nei Panvežy Cido arena, tipo sulčių arena, nu visikšai lievai.
2010-02-03
+2
Atsakyti
Zalgiris - lenku vietoves pavadinimas
2010-02-03
-1
Atsakyti
[. Aš Žalgirio vardą tardamas, jaučiu neapykantą ir šlykštulį šitai gyvulių komandai. Ar gi tai komanda? Kaip galima palaikyt? Visu pirma tai KOWNO komanda, pats šlykščiausias miestas Baltijos šalyse, bet su vienu dalyku sutinku. Garsina Lietuvą. iš tikrųjų išgarsino kaip reikiant Lietuvą savo gėdingais pralaimėjimais Žalgiris. Ir aš tau sakau, - man gaila tavęs ir visų tų jaunų žmonių kurie palaiko šią daunišką komandą. 6 Legionieriai. 5 Legionieriai veda komandą į retas pergales. LIETUVA? kas anksčiau buvo, pražuvo. Gyvenk dabartim ir pažiūrėk kokio miesto komandą palaikai, kokie komandos fanai ir į rezultatus.Beje taip, man nieko šventa nėra, Dievo nėra, eina jis nx, o prie ko čia šventa? Ką tau Žalgiris šventas? Popiežiaus pakrikštytas? Kiekvieną dieną jie šventą vandenį geria?[/quote]

Kai žmogui neduota suprasti jis ir nesupras, net nesiruošiu su tavimi ginčytis, gal su laiku suprasi...
2010-02-03
-7
Atsakyti
Ray
tricas[i....Ai, nu ble nebenusišnekėk, gerai? jau taip parašei, kad net negaliu skaityt. tu gal boba esi? ar kavenskas?
labai gaila, kad yra tokiu kurie apsoliučiai nieko nesupranta, nevertina, kurriems nieko sventa nera, gaila man tokiu žmoniu, bet ka gi padarysi, visokiu yra visokiu reikia... gal[/quote]

Tiesiog parašei už save. Aš Žalgirio vardą tardamas, jaučiu neapykantą ir šlykštulį šitai gyvulių komandai. Ar gi tai komanda? Kaip galima palaikyt? Visu pirma tai KOWNO komanda, pats šlykščiausias miestas Baltijos šalyse, bet su vienu dalyku sutinku. Garsina Lietuvą. iš tikrųjų išgarsino kaip reikiant Lietuvą savo gėdingais pralaimėjimais Žalgiris. Ir aš tau sakau, - man gaila tavęs ir visų tų jaunų žmonių kurie palaiko šią daunišką komandą. 6 Legionieriai. 5 Legionieriai veda komandą į retas pergales. LIETUVA? kas anksčiau buvo, pražuvo. Gyvenk dabartim ir pažiūrėk kokio miesto komandą palaikai, kokie komandos fanai ir į rezultatus.

Beje taip, man nieko šventa nėra, Dievo nėra, eina jis nx, o prie ko čia šventa? Ką tau Žalgiris šventas? Popiežiaus pakrikštytas? Kiekvieną dieną jie šventą vandenį geria?
2010-02-03
+2
Atsakyti
Žiauriai originalu..
2010-02-03
+4
Atsakyti
[i....Ai, nu ble nebenusišnekėk, gerai? jau taip parašei, kad net negaliu skaityt. tu gal boba esi? ar kavenskas?[/quote]

labai gaila, kad yra tokiu kurie apsoliučiai nieko nesupranta, nevertina, kurriems nieko sventa nera, gaila man tokiu žmoniu, bet ka gi padarysi, visokiu yra visokiu reikia... gal
2010-02-03
+1
Atsakyti
antikristas
visgeriau nei siemens :D
2010-02-03
Atsakyti
Ray
tricasTai pats geriausias vardas Kauno arenai, "Žalgiris" - šis vardas tariamas visų lietuvių su pasidižiavimu jau beveik 600 metų, Žalgiris - Lietuvos istorijoje užima ypatingą vietą, kaip ir Žalgirio krepšinio komanda Lietuvos krepšinio metraštyje. Toks arenos pavadinimas garsintų Lietuvos ir krepšinio istoriją, skatintų lietuvaičių patriotiškumą, tautiškumą, parodytų, kad ne viskas šiam pasaulyje pinigais vertinama, yra dalykų, kurių už jokius pinigus nenusipirksi....


Ai, nu ble nebenusišnekėk, gerai? jau taip parašei, kad net negaliu skaityt. tu gal boba esi? ar kavenskas?
2010-02-03
Atsakyti
Tai pats geriausias vardas Kauno arenai, "Žalgiris" - šis vardas tariamas visų lietuvių su pasidižiavimu jau beveik 600 metų, Žalgiris - Lietuvos istorijoje užima ypatingą vietą, kaip ir Žalgirio krepšinio komanda Lietuvos krepšinio metraštyje. Toks arenos pavadinimas garsintų Lietuvos ir krepšinio istoriją, skatintų lietuvaičių patriotiškumą, tautiškumą, parodytų, kad ne viskas šiam pasaulyje pinigais vertinama, yra dalykų, kurių už jokius pinigus nenusipirksi....
2010-02-03
-7
Atsakyti
Na yra Lietuvos ryto arena, tai sitie nusiziurejo... tipo pagal savo komandos pavadins... lol
2010-02-03
-6
Atsakyti
Gaila, kad toks vardas yra suteikiamas komandoms. Dar suprantama, kai tai buvo sovietmečiu, o dabar - tai eilinis buratino žaisliukas. Pažais - išmes. Ir dabar daug kam ŽALGIRIS siejasi ne su istoriniu laimėtu mūšiu, o su komanda. Su komanda, kurią dalis mėgsta, o dalis - nekenčia.. Toks pavadinimas turėtų būt suteiktas tik tam, kas vienija tautą, o ne ją skaido.
2010-02-03
+6
Atsakyti
Ray
Kuo garsime šalį? Žalgirio pralaimėjimais. Šiandien pamatysit. :)
2010-02-03
-11
Atsakyti
Saunu jeigu bus suteiktas Zalgirio vardas.
2010-02-03
+2
Atsakyti
Dar Paziuresim
Prie ko čia tas jūsų krepšinis, čia gi SPORTO IR PRAMOGŲ ARENA!!! BC Žalgiris tik mokės pinigus, kad galėtų varžybėles sužaisti, rūbinėmis, dušais pasinaudoti. Ir koks jums skirtumas kaip bus pavadinta arena. Suprantu, kad Ryto fanai panikuoja, kad Kauno arena didesnė nei Siemensas, tuo tarpu kauniečiams siūlyčiau nekreipti į vilniečius dėmesio ir duoti durniams kelią.
2010-02-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.