Algirdą Brazį pašiurpino darbo sąlygos „Žalgiryje“
Algirdą Brazį pašiurpino darbo sąlygos „Žalgiryje“
Nuotr. BasketNews.lt
Kauno „Žalgiryje“ vyksta negeri dalykai. Tuo įsitikinęs iš komandos direktoriaus pareigų atleistas Algirdas Brazys. Vos du mėnesius klube išdirbusį 48 metų kaunietį šokiravo komandos savininko Vladimiro Romanovo sprendimas atleisti jį ir trenerį Ramūną Butautą, rašo „lrytas.lt“.

„Pagal tą politiką, kuri vykdoma šiandien, manau, kad perspektyvos liūdnos. Kitas žingsnis bus Dariaus Maskoliūno atleidimas. Paskui jau žiūrėsime toliau, o toliau bus dar įdomiau“, - neabejoja darbo netekęs Brazys.

„Žalgirio“ sporto direktorius atskleidė, kad Romanovas kišosi į trenerių darbą ir kontroliavo įvairius sprendimus.

„Buvo labai daug įdomių dalykų, aš pats nesuvokdavau, kad gyvenime taip būna, nesuvokė ir Butautas, kur jis papuolė. Tas „reguliavimas“ vyko taip, kad sunku net apsakyti. Netgi iki tokio lygio – kokį žaidėją kada „statyti“, kada jį pakeisti, kas šiandien turi žaisti, o kas neturi žaisti. Gyvenime tokių dalykų man nėra tekę patirti“, – tikino Brazys.

Pasak Brazio, šeštadienį patirtas pralaimėjimas Vilniaus „Perlo“ komandai buvo savininko kišimosi į žaidimą pasekmė.

„Ramūnas taip įdomiai sukeitė žaidėjus, jog man pačiam buvo labai keista. Paskui jo klausiau, kas čia įvyko. Jis man atsakė, „man buvo parodyta, kaip komanda turėtų žaisti, pagal schemą kas turi ką pakeisti, kad žaidėjai suktųsi ratu ir kiekvienas gautų po vienodą krūvį ir taip toliau“. Štai jums ir pavyzdys, pralaimėjome „Perlui“. O kas kaltas? Aišku, kad treneris ir komandos vadovas.

Paskutiniu metu ponas Romanovas pavyzdingai lankydavo treniruotes. Visose vakarinėse treniruotėse jis būdavo, stebėdavo, domėdavosi visais klausimais. Iš tikrųjų daug kur kišdavosi, ko nebuvo prie Krapiko, tai prasidėjo prie Butauto.

Prisimenu, mes turėjome labai geras tris savaites. Kai Butautą Romanovas paskyrė komandos vyriausiuoju treneriu iš karto trims savaitėms išskrido slidinėti ir jo nebuvo. Mes tas tris savaites praleidome fantastiškai, niekas nesikišo, niekas netrukdė, mes viską laimėjome. Tai ir pergalė prieš turkus ir VTB, kurio finalinio ketverto varžyboms jis ir grįžo. Po to prasidėjo visos tos įdomybės, apie kurias mes dabar ir kalbame, prasidėjo kritimas žemyn“ – pasakojo Brazys.

Kalbėdamas apie trenerį, kuris užimtų Butauto vietą, Brazys turėjo aiškią nuomonę – niekas nenorės eiti dirbti į tokią komandą.

„Šiandien gal kokį idiotą ir suras. Normalus, protingas vyras į šią vietą tikrai neis“ – įsitikinęs Brazys.

Visą interviu su Braziu skaitykite „lrytas.lt“.

Komentarai:
turiu nauja versija. romanovas teige, kad atleido brazi su butautu, del to, kad zmonai nepatiko, gal nepa....so ? tada iseina, kad isdykeliai maskolius su gvidonu pap....so ???
2010-02-10
-3
Atsakyti
daug kas is komentatoriu turbut neatsimena kaip visa Hale skandavo Brazy lauk nes tas smikis savo noru nenorejo palikti trenerio posto.negi tai jums nieko nesako apie sio zmogeno kompetencija?savo noru jis niekada neiseina,poto visuomet papila pamazgu ant buvusiu dardaviu noredamas pasirodyt koks jis gerutis ir kokie negeri buve vadovai.bet juk situacija kartojasi metai is metu,ir kazkodel visi brazio vadovai blogi,ir tik jis vienas gerutis.susimastykit
2010-02-10
-3
Atsakyti
apsaugok Viespatie Zalgiri nuo tokiu nemoksu kaip brazys.vien kai buvo paskelbta kad jis ateina i komanda as labai nustebau,galvoju ka tas dundukas veiks mano mylimoje komandoje?pasirodo jis nese pasiulymus!tik kazkodel bijo ivardinti kas tai per pasiulymai nes tada visi supras kokias nesamones jis siule.o kistis i komandos zaidima kai jis tragiskas mano manymu yra visiskai naturalu,jis juk moka pinigus visiems iki vieno,tai jei mato kad jo pinigai svaistomi vejais,savaime suprantama kad nores toki bardaka uzbaigt.Brazys pasielge kaip paskutinis trioxala nubegdamas pas Ryta ir pildamas pamazgas ant Zalgirio.kaip jis gali save vadint Zalgirio patriotu po tokiu bajeriu?
2010-02-10
+5
Atsakyti
e90
biteplius.lt/lt/2club.club_file_view/762172.102-=(1580178053
2010-02-10
+1
Atsakyti
o dabar labai realu ,kad Kazlauskas pataps treneriu. Tikrai taip manau ,gal net 60procentu isitikines :) Pamate Romanovas ,kad by*** gaunasi cia su treneriais ,numes saibu ir paims normalu treneri. Tik neaisku kiek ilgam.
2010-02-10
-5
Atsakyti
manau dalis tiesos yra jo zodziuose, gal kiek ir perdetai "kisasi" jau i trenerio vaidmeni :)
2010-02-09
+22
Atsakyti
Gudrutis to Vidmantas
Tai jeigu komandai gerai sektusi, ji laimetu arba praleimetu TIK objektyviai stipresnem komandom- tada niekas nesikistu. O kai Vovka mato, kad sh darosi, ir uz ta sh jis sumokejo 30 milijonu, tai normalu, kad kisasi.

Sutinku, idealiausias variantas buna, kai zaidejus savininkas perka su treneriu. Bet bukim realistai: kiekvienas naujas treneris, ateinantis i komanda dazniausia atsiveda zaidejus (priklausancius tai paciai agenturai arba draugeliu agenturai) uz kuriu atsivedima jis gauna tam tikra procenta "is po stalo". Nekalbu apie Zalgirio atvejus, bet siaip, krepsinyje tie bajeriai vyksta nuolat. Ir jie visiems zinomi. Todel savininkas turi arba pats priziureti kaip atrenkami zaidejai arba tureti labai stipru sporto direktoriu.

Deja tokia realybe, o krepsinio pasaulyje pilna tokio plauko trintuku kurie tik ir laukia kur ka isdurt ir nugrezt..
2010-02-09
-5
Atsakyti
Savininkas turi reguliuoti komandą, bet... Neturi lįsti ten, kur neturi jokio supratimo. Rungtynių metu jis neturi jokio supratimo kas vyksta aikštelėje. Paklauskite ar bent vieną derinį žino ir ar mato ką priešininkai daro. 100% ne. Bendras žaidėjų rinkimas su treneriu yra normalu, bet pirkimas be trenerio yra absurdas
2010-02-09
+6
Atsakyti
Na Brazys cia ir prikalbejo..Aiskiai matyti, jog zmogus buvo ant emociju bangos ir lb piktas ant ji isvariusio boso. Normalu ir suprantama. Bet kaip gali nesikist komandos savininkas ten, kur investuoti jo milijonai?Viskas ir cia normalu. O i Brazio zodzius, kad Romanovas atejo zlugdyt Zalgiri, as noreciau atsakyti - jei jis butu norejes ja suzlugdyti, tai nebutu tiesiog kises savo milijonu i skestancia komanda ir butu leides jai tiesiog suzlugti be jokios savireklamos. Tegu atvesta aistros ir tikiu,jog viskas bus gerai, nors as asmeniskai Butauto atleidimui tikrai nepritariu.
2010-02-09
+19
Atsakyti
brazys tai kaip visada savo noru siltos vietos niekad nepaliktu. syki kokio men ar net daugiau prireike kol is vyr trenerio pareigu atleido. ir tai savo klaidu nemate:D niekur jis ilgai neuzsibuvo, nu nebet kazlausko asistentu, bet ir ten varnas gaude. nieko neismoko. apgailetina:D
2010-02-09
+3
Atsakyti
Gudrutiso as nesutinku, kad savininkas neturetu kistis i klubo veikla. Ir paaiskinsiu kodel.Isivaizduokite, jus esate imones savininkas, sukisate ten SAVO pinigus, o jusu darbuotojai tuos pinigus svaisto i kaire ir i desine, reikalauja duoti dar ir dar , varo imone i juoda bankrota, ir jums sako "nesikisk". Tai kaip jums atrodo, ilgai jus nesikistumete?Supraskite viena dalyka-Romanovas yra SAVININKAS ir normalu, kad jis kisasi. Juk uz jo pinigus perkami zaidejai, jis moka atlyginimus visiems ir treneriams, ir zaidejams, ir tiems sporto vadybininkams. Ir tie pinigai Romanovui nenukrito is dangaus, jis juos uzdirbo pats. Jeigu kam nors tai nepatinka-gali ikurti savo kluba ar perpirkti Zalgiri is Romanovo.Visi Eurolygos/Eurocup klubu savininkai kisasi i klubo veikla, dalyvauja renkant zaidejus, reguliuoja treneriu darba ir tt. VISI. Tiek Maccabi Katzas ir Federmanas, tiek Panathinaikos broliai Giannokopoulos, tiek Olympiacos broliai Angelopoulai, tiek kai CSKA priklause Prokhorovui, jis irgi viska reguliavo. Paskaitykit tarptautine spauda ir pamatysit.Teisingai Romanovas pasake, kad savininkas turi dalyvauti klube nuo "tualetu iki parketo", kitaip krepsinio "virtuozai" paliks tave plika basa. Nes niekam nera paslaptis treneriu zaidimai su agentais, "otkatai" uz zaidejus ir taip toliau.P.S. Manau, viena is priezasciu kodel Romanovas uzsiuto ant Butauto, Brazio ir Pauliaus buvo "amziaus sandoris" su Delasu. Nes kaina uz sita nevykeli buvo nereali, o Butauta ir Delasa atstovauja tas pats agentas :)
protingiausias komentaras sia diena
2010-02-09
+4
Atsakyti
tragikomedija
Tiesiog gedulas :) kas dabar bus? visas zalgiris gyvavo tik deka Brazio :))) paziuresim ka jus giedosit, kai prades zalgiris islosineti. Zinau ka, ogi pradesit dievinti Romanova :)))
2010-02-09
+15
Atsakyti
dar rodys per tv jo interviu? Jeigu taip taj per kur?
2010-02-09
-6
Atsakyti
Gudrutis
o as nesutinku, kad savininkas neturetu kistis i klubo veikla. Ir paaiskinsiu kodel.

Isivaizduokite, jus esate imones savininkas, sukisate ten SAVO pinigus, o jusu darbuotojai tuos pinigus svaisto i kaire ir i desine, reikalauja duoti dar ir dar , varo imone i juoda bankrota, ir jums sako "nesikisk". Tai kaip jums atrodo, ilgai jus nesikistumete?

Supraskite viena dalyka-Romanovas yra SAVININKAS ir normalu, kad jis kisasi. Juk uz jo pinigus perkami zaidejai, jis moka atlyginimus visiems ir treneriams, ir zaidejams, ir tiems sporto vadybininkams. Ir tie pinigai Romanovui nenukrito is dangaus, jis juos uzdirbo pats. Jeigu kam nors tai nepatinka-gali ikurti savo kluba ar perpirkti Zalgiri is Romanovo.

Visi Eurolygos/Eurocup klubu savininkai kisasi i klubo veikla, dalyvauja renkant zaidejus, reguliuoja treneriu darba ir tt. VISI. Tiek Maccabi Katzas ir Federmanas, tiek Panathinaikos broliai Giannokopoulos, tiek Olympiacos broliai Angelopoulai, tiek kai CSKA priklause Prokhorovui, jis irgi viska reguliavo. Paskaitykit tarptautine spauda ir pamatysit.

Teisingai Romanovas pasake, kad savininkas turi dalyvauti klube nuo "tualetu iki parketo", kitaip krepsinio "virtuozai" paliks tave plika basa. Nes niekam nera paslaptis treneriu zaidimai su agentais, "otkatai" uz zaidejus ir taip toliau.

P.S. Manau, viena is priezasciu kodel Romanovas uzsiuto ant Butauto, Brazio ir Pauliaus buvo "amziaus sandoris" su Delasu. Nes kaina uz sita nevykeli buvo nereali, o Butauta ir Delasa atstovauja tas pats agentas :)
2010-02-09
+4
Atsakyti
Kai klubo savininkas kisasi i treniravimo reikalus, tai ko galima tiketis... Yra kaip yra... Niekada nepatiko tas ruskis, vienintelis dalykas teigiamas - kuri jis padare, tai isgelbejo zalgiri... :(

Hate Russians...!!!
2010-02-09
+9
Atsakyti
artas
Kam pries metus reikejo reanimuoti lavona, jei metus pabuves pajuokos objektu, jis vel igauna lavono busena???
2010-02-09
+1
Atsakyti
zmones,negalvokite apie visas sias kalbas,visas sias nesamones,tiesiog neskaitykite,nes skaitant neviltis apima,o tiesiog palaikykite zalgirio zaidejus,jiems to labai reikia.
2010-02-09
-11
Atsakyti
EvD
Pamačiau,jo interviu,JIS NET KALBĖT NEMOKA!Niekad man jis nepatiko,aišku dėkingas,kad išsaugojo žalgirį,bet pats sakė,kad jis pirko ir capina ir cukina jis pats nusprendė!Žinovas po galais.Žlugdo jis komanda.O labai gaila.Jei nepasikeis šitas reikalas..
2010-02-09
-1
Atsakyti
demo
Romanovas uz babkes jau ir treneriu tapo. stai,lietuviai,kur pinigu jega. ir soka su zvaigzdem ir zalgiiri treniroja. sita nax,ta cionai. juokinga...
2010-02-09
+17
Atsakyti
LOL nemoka garbingai pralost, tai yra iseit is darbo. geda jam.

o romanovas - su savo nuosavyba gali daryti ka nori.
2010-02-09
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.