Vaišvila į „Neptūną“ vilioja Žukauską

2010-08-17 17:34
Karolis Dobrovolskas, „Klaipėda“

Eurelijus Žukauskas karjerą gali pratęsti pirmojoje savo komandoje
Eurelijus Žukauskas karjerą gali pratęsti pirmojoje savo komandoje
Nuotr. Eimantas Chachlovas, ve.lt
Klaipėdos „Neptūnas“ laukdamas naujojo sezono, įjungė aukštą pasirengimo pavarą. Nuo šios savaitės pradžios krepšininkai pluša po du kartus per diena ir pamažu pradeda šlifuoti naujus derinius, rašo dienraštis „Klaipėda“.

Dirba visu pajėgumu

Reprezentacinė Klaipėdos komanda dirba jau ne pirmą savaitę. Sutartis su „Neptūnu“ turintys krepšininkai prakaitą lieja jau nuo liepos.

„Iki šiol sportuodavom po kartą per dieną. Dabar rytais dirbame lauke, treniruoklių salėje – geriname fizinę būklę. Vakarais keliamės į salę ir dirbame su kamuoliais“, – apie komandos dienotvarkę kalbėjo prie vyriausiojo trenerio vairo grįžęs Rytis Vaišvila.

Šiuo metu sutartis su klubu turi Mindaugas Stašys, Julius Žurna, Simas Galdikas, Mindaugas Girdžiūnas ir Tomas Vilkius.

Klubo akiratyje – garsūs vardai

Su komanda treniruojasi ir sportinę formą palaiko ne tik „Neptūno“ žaidėjai. Ekipoje sportuoja ir keli labai žinomi krepšininkai: Simonas Serapinas, Deivydas Gailius, Martynas Mažeika, Paulius Morkeliūnas.

„Sužaisime dar keletą draugiškų varžybų ir po jų mūsų gretos turėtų papilnėti, – „Klaipėdai“ pasakojo Vaišvila. – Vedame derybas su keliais žaidėjais, tarp jų yra ir Valdas Vasylius, Martynas Mažeika, Arvydas Vaitiekus.“

Visgi strategas dar kartą pabrėžė, kad visos pastangos atsimuša į finansų sieną.

„Ne kartą esu sakęs, jog viskas remiasi į pinigus. Turėtumėme jų – pakviestume daug gerų žaidėjų. Šiai dienai šnekamės su Mažeika, tačiau jis dar prašė palaukti, nes turi pasiūlymų iš užsienio“, – mintimis dalinosi treneris.

Kalbina ir Žukauską

Po keturiolikos metų pertraukos mėlynus arba baltus „Neptūno“ marškinėlius galbūt apsivilks ir legendinis Klaipėdos krepšininkas 36 metų 216 cm ūgio Eurelijus Žukauskas.

„Mums labiausiai reikia stiprinti vidurio puolėjo ir atakuojančio gynėjo poziciją, – komandos spragas vardijo Vaišvila. – Gynėjų grandyje jaunimui dar trūksta žaidybinės praktikos ir fizinės jėgos. Esame pateikę pasiūlymą Žukauskui, tačiau dar jokio atsakymo negavome.“

Atlantos ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas Žukauskas karjerą baigė prieš metus, kuomet pasitraukė iš Kauno „Žalgirio“. Nors praėjusio sezono pradžioje buvo pasirodžiusios kalbos, kad legendinis krepšininkas apsivilks „Neptūno“ marškinėlius, jos taip ir liko tik kalbomis.

Komentarai:
sirgalius
abu treneriai geri,jauciu bus stipri komanda siemet.o del zukio pagalvociau,jau amzius vis del to,nebe toks miklus,jegos nebe tos.geriau ieskoti jaunesnio pakaitalo.reikia ziureti i ateiti
2010-08-24
-6
Atsakyti
sybybsiriglaZ
ura stepas gryzta
2010-08-18
+4
Atsakyti
Geras žaidėjas ir geri jo stogai būdavo :)
2010-08-18
+7
Atsakyti
fog
misios zk centram liolikui ir bolikui,zukis delios per ju galvas be vargo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-08-18
-4
Atsakyti
fog
misios zk centram liolikui ir bolikui,zukis delios per ju galvas be vargo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-08-18
+1
Atsakyti
zalgirio fanas
jei dar Gitara Stulga prie Neptuno prikabins tai lenkams pize o Zalgiris tai ten kai obuolius rurins ta nepsuna
2010-08-18
+1
Atsakyti
zalgirio fanas
geriau ji zalgiris paimtu tai as galeciau ir motiejunui ir buratinui pagrauztb nes as del zalgirio viska padaryciau
2010-08-18
+1
Atsakyti
eff
Buvo tokia svente surengta praejusiais metais, kai zaide buve neptunieciai pries to sezono krepsininkus, tai tada zukis delnas ir ryzis atstovavo eksneptuniecius ;)
2010-08-17
+15
Atsakyti
seeya
o kada cia taip buvo kad vienu metu lose ir zukis ir zavackas ir delnas?
2010-08-17
-4
Atsakyti
tremendoSuzinoje sia naujiena Zalgirio vadyba emesi kontraveiksmu ir pasiule kontrakta Mindaugui Lekerauskui.


neipirks ,pastarasis gerai uzdirba furistu jav :)
2010-08-17
Atsakyti
tremendo
Suzinoje sia naujiena Zalgirio vadyba emesi kontraveiksmu ir pasiule kontrakta Mindaugui Lekerauskui.
2010-08-17
+3
Atsakyti
Pedro
Ka Zavackas daro tarp Neptuno?
2010-08-17
-8
Atsakyti
grigas
y zalgeri jy ;D
2010-08-17
+3
Atsakyti
fanikas
tai neptunas butu super komanda jei visus galetu paimti su eurlijum mazeika vasylius serapinas macijauskas parodytu ir rytui ir zalgyriui kad gali kovoti kaip lygus su lygiais.
2010-08-17
+2
Atsakyti
Lebron James
I really love Zukas, becouse he made spectacular blocks again Lietuvos Rytas fuckin Poland team.
2010-08-17
-11
Atsakyti
Anonimas
jei del Zukausko tai nesamones Vaisvila daro
2010-08-17
+4
Atsakyti
Kam veteranui draskytis,baige karjera ir tiek,dabar vel blaskytis kazin ar verta nors ir po 10-15min. per rungtynes,zinoma,LKL pries dvimetrinius centrus jam tikrai neturetu buti problemu,bet siaip kiek atsimenu per 2008/2009 sezona jau zaisdamas pries gimatajii Neptuna pusfinalyje labai siunkiai tvarkesi pries ta pati Morkeliuna,o finalo serijoje beveik nebepasorodydavo,nes tiesiog jau buvo per letas gynyboje,o puolime buvo maziau nei baslys,todel vertinant jo metus ir forma,siulyciau verciau uzsiimti savo finansiniais reikalais ir vaikais bei nesiblaskyti.Zinoma,butu labiau malonu,kad jis sutiktu buti sakysime aukstaugiu treneriu,bet Lietuvoje tokios vakancijos klubai dar neturi ir nelabai propaguoja,o siaip vertetu,zinoma,viskas remiasi i finansus.Siaip ar taip malonu,kad Neptunas pradeda judeti is letargo tasko ir matosi,kad komanda siekia tapti isties profesionalia komanda,kurioje zaidejai po rungtyniu neskuba dirbti taksistais.
2010-08-17
+1
Atsakyti
jei taip butu tai nebloga komanda kompektuota butu taip seniai nera buve
2010-08-17
+1
Atsakyti
Jeigu visus zaidejus surinks kuriuos raso tai bus gera komanda.
2010-08-17
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.