Paulius Jankūnas buvo išrinktas naudingiausiu žalgiriečiu LKF taurės finalo ketverte
Paulius Jankūnas buvo išrinktas naudingiausiu žalgiriečiu LKF taurės finalo ketverte
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Praėjus dar vienai savaitei krepšinio naujienų tinklalapis „BasketNews.lt“ pristato rubriką „Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“, kurioje pateikiami geriausi mūsų šalies atstovų pasirodymai.

Pateikiame geriausiai žaidusių Lietuvos krepšininkų bei krepšininkių penketukus vasario 7 dienomis – 13 dienomis.

Užsienyje žaidžiantys vyrai:

Kšyštofas Lavrinovičius
, Sienos „Montepaschi“: 3 rungtynės, vid. 19 minučių, 13,3 taško, 3,7 atk. kam., 15,7 naud. bal.

Užsienyje rungtyniaujančių lietuvių „Top 5“ viršūnėje – Kšyštofas Lavrinovičius. Sienos klubo aukštaūgis Italijos taurės turnyre demonstravo stabiliai gerą žaidimą ir buvo vienas pagrindinių „Montepaschi“ pergalės kalvių.

Rimantas Kaukėnas, Sienos „Montepaschi“: 3 rungtynės, vid. 23,7 minutės, 11,3 taško, 3 rez. perd., 12 naud. bal.

Kaukėnas Italijos taurės turnyre rungtyniavo taip pat solidžiai, kaip ir Kšyštofas Lavrinovičius. Vis dėlto „Montepaschi“ atakuojantis gynėjas dėl antrosios vietos per daug nenusimins, nes jau gali džiaugtis pirmuoju sezono trofėjumi.

Darjušas Lavrinovičius, Stambulo „Fenerbahce Ulker“: 3 rungtynės, vid. 17,7 minutės, 10 taškų, 3,3 atk. kam., 11 naud. bal.

Pirmąjį titulą šį sezoną iškovojo ir Darjušas Lavrinovičius. „Fenerbahce Ulker“ kelias link trofėjaus buvo kiek sunkesnis, tačiau Darjušas broliui nenusileido bei svariai prisidėjo prie Stambulo komandos triumfo.
Mindaugas Lukauskis, Oldenburgo „EWE Baskets“: 2 rungtynės, vid. 30 minučių, 12 taškų, 2 per. kam., 11,5 naud. bal.

Lukauskio žaidimo kreivė Vokietijoje labai banguoja, tačiau kai lietuvis rungtyniauja gerai, sekasi ir Oldenburgo ekipai. Ne išimtis ir praėjusi savaitė, kuomet „EWE Baskets“ laimėjo abejas žaistas rungtynes.
 
Šarūnas Jasikevičius, Stambulo „Fenerbahce Ulker“: 3 rungtynės, vid. 13 minučių, 7,3 taško, 2 rez. perd., 8,7 naud. bal.

Nors Jasikevičius į Stambulą atvyko neseniai, tačiau jau spėjo patvirtinti „auksinio berniuko“ statusą bei padėjo „Fenerbahce Ulker“ komandai iškovoti Turkijos taurę.

Lietuvoje rungtyniaujantys vyrai:

 
Paulius Jankūnas, Kauno „Žalgiris“: 3 rungtynės, vid. 20 minučių, 14,7 taško, 6 atk. kam., 18 naud. bal.

„Žalgiriui“ ekipai ir jos kapitonui Jankūnui praėjusi savaitė buvo labai sėkminga. Komanda laimėjo visas tris žaistas rungtynes, o svarbiausias jų – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) DnB Nord taurės finale. Kauniečiai nugalėjo „Lietuvos ryto“ krepšininkus ir po dviejų metų pertraukos susigrąžino LKF taurę, o Jankūnas buvo pripažintas naudingiausiu žalgiriečiu.
Martynas Gecevičius, Vilniaus „Lietuvos rytas“: 3 rungtynės, vid. 25 minutės, 12 taškų, 5/9 tritaškių, 13,3 naud. bal.

Gecevičius praėjusią savaitę stabiliai taikliai atakavo iš toli (56 proc.), tačiau jo komandai savaitė nebuvo pati sėkmingiausia. „Lietuvos rytas“ VTB Vieningosios lygos pirmenybėse pralaimėjo Maskvos CSKA komandai ir prarado visus šansus žengti tolyn, o vietiniame fronte „Lietuvos rytas“ prarado LKF taurę.
Adas Juškevičius, Prienų „Rūdupis“: 3 rungtynės, vid. 32,7 minutės, 18 taškų, 5 atk. kam., 16,7 naud. bal.

„Rūdupis“ pirmą kartą patekęs į LKF finalo ketverto turnyrą jau pirmu bandymu užlipo ant apdovanojimų pakylos, o prie komandos sėkmės svariai prisidėjo rezultatyviausiu Prienų klubo žaidėju tapęs Juškevičius.
Šarūnas Vasiliauskas
, „Kauno TrioBet“: 2 rungtynės, vid. 32 minutės, 23 taškai, 5 rez. perd., 26 naud. bal.

Praėjusią savaitę kauniečiai žaidė dvejas įtemptas rungtynes, iš kurių laimėjo vienerias, o abiejuose mačuose puikiai rungtyniavo jaunasis „Kauno TrioBet“ įžaidėjas.


Aurimas Birgelis
, „Alytus“: 2 rungtynės, vid. 32,5 minutės, 22 taškai, 7 rez. perd., 27 naud. bal.


„Alytui“ pavyko po pratęsimo palaužti Kėdainių „Nevėžį“ ir nutraukti nuo sezono pradžios užsitęsusią keturiolikos pralaimėjimų seriją. Už šią pergalę Alytaus komandos fanai turi būti labai dėkingi net 37 naudingumo balus surinkusiam Birgeliui.

Geriausios savaitės krepšininkės:

Eglė Šulčiūtė
, Vigo „Celta-Indepo“: 1 rungtynės, 30 min., 19 taškų, 5 atk. kam., 2 rez. perd., 20 naud. bal.

Vos dvi ekipas Ispanijos pirmenybėse lenkianti Vigo komanda tris kėlinius pirmavo prieš Eurolygos aštuntfinalį pasiekusias Madrido „Rivas Ecopolis“ krepšininkes. Vis dėlto lemiamame ketvirtyje Šulčiūtei pritrūko komandos draugių paramos ir rungtynes laimėjo patirtis. 

Sandra Linkevičienė
, Kursko „Dinamo“: 1 rungtynės, 39 min., 11 taškų, 6 atk. kam., 5 per. kam., 8 išpr. praž., 18 naud. bal.

Nesulaikomai rungtyniavusi geriausia 2010 metų Lietuvos krepšininkė buvo pagrindinė „Dinamo“ ekipos pergalės kalvė. Algirdo Paulausko ir Alfredo Vainausko auklėtinės Rusijos pirmenybėse į priekį praleidžia tik tris Eurolygos komandas. 

Agnė Žiegytė
, „Utena“: 2 rungtynės, vid. 38,5 min., 16 taškų, 5,5 atk. kam., 5,5 rez. perd., 4,5 per. kam., 18 naud. bal.

Solidžiai savaitgalį rungtyniavusi „Utenos“ gynėja itin svariai prisidėjo prie dviejų savo komandos pergalių. Sezoną pergale pradėjusios LMKL debiutantės vėliau suklupo 13 kartų iš eilės ir buvo įsitvirtinusios turnyro lentelės dugne. Vis dėlto keturis kartus per pastaruosius penkis mačus laimėjusios uteniškės pakilo aukštyn ir ėmė gąsdinti visas varžoves. 

Courtnay Pilypaitis
, Kauno „VIČI-Aistės“: 2 rungtynės, vid. 40 min., 20 taškų, 7,5 atk. kam., 6,5 rez. perd., 2,5 per. kam., 23 naud. bal.
 
Įspūdingai praėjusį savaitgalį rungtyniavusi Lietuvos čempionių ekipos kanadietė buvo per plauką nuo moterų krepšinyje itin reto pasiekimo – trigubo dublio. Mače su Kauno rajono „Laisvės-KRS“ ekipa Pilypaitis pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. 

Rima Margevičiūtė
, Klaipėdos „Lemminkainen“: 2 rungtynės, vid. 32,5 min., 12,5 taško., 9 atk. kam., 2 rez. perd., 14,5 naud. bal.

Uostamiesčio ekipa savaitgalį palaužė pagrindines konkurentes dėl antrosios vietos reguliariajame sezone Kauno rajono „Laisvės-KRS“ krepšininkes, tačiau kitą dieną nelauktai suklupo Utenoje. Šiame mače Klaipėdos komandai trūko taiklių Margevičiūtės metimų.
Komentarai:
aaaa
ne i tema foto capinas :D
2011-02-15
+1
Atsakyti
savas
Nesupratau kaip cia su vietinio fronto kariais kuo zemiau eini tuo naudingumas didesnis :D
2011-02-15
+3
Atsakyti
Man tik kas gaila kad lietuvos klubai apart žalgirio ir ryto, nesulaukia rimtų investicijų. Pas mus lygoje žaidžia tikrai geri ir perspektyvus žaidėjai, tačiau sedėdami vietiniuose frontuose, jie negali siekti aukštumu ir jie negali būti pastebėti. Manau sulaukus daugiau investuotojų į Lietuvos klubus sulauktumėme daug daugiau visokių pasiekimų. O gal būt sugebėtumėme ir pastoviai turėti dvi komandas eurolygoje. Tai įmanomas dalykas, nes pirmiausiai reikia sustiprinti LKL tik tada bus duodami balai iš eurolygos.
2011-02-15
+13
Atsakyti
jankunas pirmoj vietoj del mvp ir iskovotos lkf taures
2011-02-14
-6
Atsakyti
Pažiekit kiek laiko praleidžia kas...
2011-02-14
-4
Atsakyti
MonikaZALO aš nesuprantu ką Gecevičius veikia 2-oje vietoje. Gi Juškevičius žymiai naudingesnis komandai buvo, dar ir naudingumo balų daugiau turi.
gecas yra gecas ;D

o siaip cia ne pagal naudinguma nes ir uz jankuna yra naudingesniu :)
2011-02-14
-6
Atsakyti
O aš nesuprantu ką Gecevičius veikia 2-oje vietoje. Gi Juškevičius žymiai naudingesnis komandai buvo, dar ir naudingumo balų daugiau turi.
2011-02-14
+7
Atsakyti
Adas juskevicius 18 neblogai :)
2011-02-14
+7
Atsakyti
saunuolis jankunas :))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-02-14
-1
Atsakyti
faniukazUž Kauno Žalgirį!Nesupratau, pričiom čia tas Jasikevičius? Jau vietoj jo galėjo geriau Šiškauską parašyt...vienas rungtynes gerai suzaide siska ? ir jau jy irasyt reik ? nejuokauk :D


O tai ką jau tas Jasikevičius parodė įspūdingo? Pastoviai jį rašo bet nieko jis nepadaro, lyg daugiau nėra Lietuvių Europoj rungtyniaujančių geriau... Šiškauską tai tik kaip pavyzdį parašiau, bet jei čia savaitės TOP tai vertas ir jis čia.
2011-02-14
+7
Atsakyti
Komentaras patvirtina kodėl. :) Ir aplamai, kas laimėjo taures pagrinde surašyti.
2011-02-14
-2
Atsakyti
Už Kauno Žalgirį!Nesupratau, pričiom čia tas Jasikevičius? Jau vietoj jo galėjo geriau Šiškauską parašyt...


vienas rungtynes gerai suzaide siska ? ir jau jy irasyt reik ? nejuokauk :D
2011-02-14
+5
Atsakyti
Nesupratau, pričiom čia tas Jasikevičius? Jau vietoj jo galėjo geriau Šiškauską parašyt...
2011-02-14
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.