Vasario 6 dieną baigėsi pirmasis Triobet Mažųjų miestelių krepšinio lygos Aukštaičių provincijos čempionato etapas po kurio paaiškėjo kovas dėl aukščiausių vietų tęsiančios komandos.

Iš Rytų regiono į ketvirtfinalį pateko Obelių „SK Obeliai“ (Rokiškio raj.), Užpalių „Užpaliai“ (Utenos raj.), Nemenčinės „SK Nemenčinė“ (Vilniaus raj.) ir Dusetų-Antazavės „Ainiai-Zalvė“ (Zarasų raj.). Vakarų regiono garbę gins Kavarsko „Kavarskas“ (Anykščių raj.), Pačeriaukštės „BC Pačeriaukštė“ (Biržų raj.), Girsūdų „Girsūdiečiai“ (Pasvalio raj.) ir Pandėlio „Pandėlys-Triobet“ (Rokiškio raj.). Likusioms šešioms komandoms liks kovoti tik dėl žemesnių vietų.

Komandos ketvirtfinalių ir pusfinalių serijas, bei rungtynes dėl žemesniųjų vietų žais iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą regione užėmusi ekipa. Rungtynėse dėl žemesniųjų vietų aikštės pranašumas skiriamas geresnį įmestų-praleistų taškų santykį turinčiai komandai.

Antrojo etapo varžybos prasidės nuo vasario 26 dienos. Sekite tvarkaraštį.

Atkrentamųjų varžybų tinklelis:

„SK Obeliai“

 

 

 

 

 

 

 

„Pandėlys-Triobet“

 

 

 

 

Pusfinalis

 

 

„BC Pačeriaukštė“

 

 

 

 

 

 

„SK Nemenčinė“

 

 

 

 

 

Finalas

 

„Kavarskas“

 

 

 

 

 

 

„Ainiai-Zalvė“

 

 

 

 

Pusfinalis

 

 

„Užpaliai“

 

 

 

 

 

 

„Girsūdiečiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Dėl III vietos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Svėdasai“

 

 

Dėl IX vietos

 

 

 

„Perkūnas“

 

 

 

 

 

 

 

„Kiementas“

 

 

Dėl XI vietos

 

 

 

„Subačius“

 

 

 

 

 

 

 

„Kamajai“

 

 

Dėl XIII vietos

 

 

 

„Baisogala“

 




Ketvirtfinalių poros

Obelių „SK Obeliai“ – Pandėlio „Pandėlys-Triobet“

Nuo pat pirmųjų čempionato rungtynių puikią formą demonstravę Obelių krepšininkai taip ir liko čempionate vieninteliai nepatyrę pralaimėjimo kartėlio. Savo ambicijų laimėti šį čempionatą neslepiantiems obeliečiams jau ketvirtfinalyje teks susitikti su Pandėlio komanda, kuri kovojusi dėl aukščiausių vietų Vakaruose, tik dėl prastesnio praleistų-įmestų taškų skirtumo liko ketvirtoje vietoje. Nusimato įdomi kova, tačiau tvirtą persvarą šioje poroje visgi turi Obelių miestelio ekipa. Abi komandos nuolatinės MMKL pusfinalių dalyvės tad pasitraukimas jau ketvirtfinalyje bus netikėtumas.

Pačeriaukštės „BC Pačeriaukštė“ – Nemenčinės „SK Nemenčinė“

Vėl gi labai įdomi pora. Čempionatą trimis pralaimėjimais pradėję nemenčiniškiai, toliau iškovojo tik pergales ir įšoko į atkrentamųjų varžybų traukinį. Pačeriaukštės komanda visą reguliarų čempionatą žaidė užtikrintai ir vienerios labai nesėkmingos rungtynės Velžyje galutinėje rikiuotėje net neturėjo įtakos. Abi komandos čempionato debiutantės ir pusfinalis jau pirmajame čempionate komandoms būtų puikus pasiekimas.

Kavarsko „Kavarskas“ – Dusetų-Antazavės „Ainiai-Zalvė“

Pirmąją vietą Vakarų regione užėmę kavarskiečiai taip pat turnyro debiutantai, kurių sudėtis tikrai gera ir net gi kol kas dar turi nepanaudotų resursų. Kad ir kaip gerai dusetiškiams sekasi mesti tritaškius savoje aikštėje visgi trečiųjų rungtynių šioje serijoje gali ir neprireikti. Laukia įdomi mikrodvikova tarp komandų lyderių Mariaus Liepos („Ainiai-Zalvė“) ir Aurimo Kvietkausko („Kavarskas“), abu šie žaidėjai čempionate renka beveik po 30 taškų per rungtynes.

Užpalių „Užpaliai“ – Girsūdų „Girsūdiečiai“

Bemaž sunkiausia kažką prognozuoti šioje poroje, abi komandos turi po keletą tvirtai žaidžiančių krepšininkų, abi moka žaisti ir greitai, ir protingai, tad laukia lygi kova. Aikštės pranašumas šioje serijoje gali būti svarbiausias veiksnys, tačiau Girsūdų komanda moka žaisti ir mažoje aikštelėje, tad tas jų tikrai negąsdina.

Tinklalapio prognozė

Obelių „SK Obeliai“ – Pandėlio „Pandėlys-Triobet“ 2:1
Pačeriaukštės „BC Pačeriaukštė“ – Nemenčinės „SK Nemenčinė“ 1:2
Kavarsko „Kavarskas“ – Dusetų-Antazavės „Ainiai-Zalvė“ 2:0
Užpalių „Užpaliai“ – Girsūdų „Girsūdiečiai“ 2:1
Velžio „Perkūnas“ – Svėdasų „Svėdasai“ 2:1
Giedraičių „Kiementas“ – Subačiaus „Subačius“ 1:2
Kamajų „Kamajai“ – Baisogalos „Baisogala“ 2:0

Prognozės subjektyvios, tad jeigu turite kitokią nuomonę būtinai ją pareikškite komentaruose. Dėkojame!
Komentarai:
...
Siandien Pasvalio lygoje nugalejome tuos Girsudiecius :D jie tik tritaskius saudyti ir temoka.
2011-02-16
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.