Ketvirtąją pergalę iš eilės Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito divizione iškovojo „Šiaulių“ (13-8) krepšininkai. Antano Sireikos auklėtiniai namuose 99:84 (23:25, 23:20, 17:15, 36:24) įveikė Tartu „Rock“ (14-7) komandą.

Prasidėjus ketvirtajam ketvirčiui šiauliečių pranašumas tebuvo minimalus (63:62), tačiau 4 minučių atkarpą laimėjo 15:3 ir susikrovė saugią persvarą (82:68).

Šeimininkai dvitaškius metė net 68,4 proc. taiklumu (26/38) ir atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų nei priešininkai (25-12).

„Šiauliai“: Darius Gvezdauskas 24 (6/10 trit.), Vytautas Šarakauskas 22, Edvinas Ruzgas 15.

„Rock“: Callistus Eziukwu 22 (11 atk. kam.), Rainas Veidemanas 12 (8 išpr. praž.), Silveris Leppikas 11, Asko Paade'as 10.

Indrekas Visnapuu („Rock“ ekipos vyr. treneris): „Mano auklėtinius pribloškė neįtikėtinas Dariaus Gvezdausko tritaškis trečiojo kėlinio paskutinėmis sekundėmis. Ketvirtojo kėlinio pradžioje mes klydome baudos aikštelėje, o šiauliečiai rinko lengvus taškus. Po to įsismagino Gvezdauskas ir Edvinas Ruzgas, kurie savo tritaškiais mus nužudė. Per paskutinį ketvirtį mes praleidome 36 taškus – tai yra labai daug. Nesakyčiau, kad šeimininkai mus labai nustebino, bet antroje sezono pusėje jie žaidžia tikrai geriau, ypač – namuose. Prieš rungtynes tarėmės agresyviai gintis, bet praleidome net 99 taškus. Kai tiek pelno varžovas, pergalės labai sunku tikėtis.“

Antanas Sireika („Šiaulių“ ekipos vyr. treneris): „Komandą suformuoti labai sunku, nes reikia sulipinti kolektyvą iš labai skirtingų žmonių. Gal per daug dėmesio skyrėme techniniams dalykams, pamiršome psichologinę atmosferą. Mums iš tiesų stigo bendro tikėjimo. Ne, šiandien nežaidėme labai gerai, bet džiaugiausi, kad visi buvome labai vieningi, ištvėrėme nervų karą, lygioje kovoje sugebėjome netgi pasiekti reikiamą skirtumą. Todėl džiaugiuosi komandine dvasia ir vyrų užsispyrimu. Tikiuosi, viskas pakryps į gerą pusę.“

Edgaras Stanionis
(„Šiaulių“ ekipos gynėjas): „Po pralaimėjimų Palangoje ir Alytuje mes visi padarėme išvadas, kiekvienas ėmėme pirmiausia reikalauti iš savęs. Todėl atsirado drausmės, geriau žaidėme gindamiesi, kovojome nuo pirmų minučių. Manau, kad toks fiasko kaip buvo LKL čempionate nebepasikartos. Tikiuosi, kad rytdienos mače su VEF mus lydės sėkmė.“


Komentarai:
sauliai kaip visad be gynybos losia,tai jeigu pakrenta metimai tai laimi
2011-03-05
-5
Atsakyti
Praeitu metu Lietuvos ir Estijos cempionai nuleisti ant zemes :)
2011-03-05
+3
Atsakyti
Dain
http://717.lt/invite/?in=7048 Bitmanija, Linkomani, torrent pakvietimai.
2011-03-05
-7
Atsakyti
Dain
http://717.lt/invite/?in=7048 Bitmanija, Linkomani, torrent pakvietimai.
2011-03-05
+4
Atsakyti
Jau koksai nestabilus si sezona SIAULIU zaidimas,tiesiog ziauru,bet gerai,kad jie laimi BBLe.Visad juos palaikau,zaidziant su uzsienio komandomis.
2011-03-05
+4
Atsakyti
GTRO Kodel akcentuojamas taškų skirtumas? Kiek Šiauliai turi laimėti, kad pakiltu/nenukristu (nežinau) iš savo vietos?


Nes rock buvo namie laimėje pries siaulius ant 12 o siauliai db laimejo ant 15 tai siauliai kietesni :D
2011-03-05
+11
Atsakyti
.
Delaš ir čia nieko nerodo.Žalgirio komlektaciją atliekantis žmonės yra totalūs profanai,jų pirkiniai nesugeba nieko.
2011-03-05
+7
Atsakyti
GTR
O Kodel akcentuojamas taškų skirtumas? Kiek Šiauliai turi laimėti, kad pakiltu/nenukristu (nežinau) iš savo vietos?
2011-03-05
-4
Atsakyti
žaliasManjakasTo Viasat - na tamsta,jei jau remsimės jūsų filosofija,tai tada kam išvis tas Sireika reikalingas. Gi galima ir be jo! Žaidžia juk žaidėjai!:-))--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Aš tik noriu pasakyt kad ne viskas nuo treneriu priklauso jei nueisi ten ir gryba pjausi tai ka treneris pakeis? turi patys zaidėjei noret laimėt ir stengtis :)
2011-03-05
+4
Atsakyti
Baranis
"Mano auklėtinius pribloškė neįtikėtinas Dariaus Gvezdausko tritaškis trečiojo kėlinio paskutinėmis sekundėmis. Ketvirtojo kėlinio pradžioje mes klydome baudos aikštelėje, o šiauliečiai rinko lengvus taškus. Po to įsismagino D.Gvezdauskas ir Edvinas Ruzgas, kurie savo tritaškiais mus nužudė. Per paskutinį ketvirtį mes praleidome 36 taškus - tai yra labai daug. Nesakyčiau, kad šeimininkai mus labai nustebino, bet antroje sezono pusėje jie žaidžia tikrai geriau, ypač - namuose. Prieš rungtynes tarėmės agresyviai gintis, bet praleidome net 99 taškus. Kai tiek pelno varžovas, pergalės labai sunku tikėtis", - kalbėjo "Rock" strategas Indrekas Visnapuu.

"Po pralaimėjimų Palangoje ir Alytuje mes visi padarėme išvadas, kiekvienas ėmėme pirmiausia reikalauti iš savęs. Todėl atsirado drausmės, geriau žaidėme gindamiesi, kovojome nuo pirmų minučių. Manau, kad toks fiasko kaip buvo LKL čempionate nebepasikartos. Tikiuosi, kad rytdienos mače su VEF mus lydės sėkmė", - pergale džiaugėsi labai naudingai rungtyniavęs Edgaras Stanionis.

"Komandą suformuoti labai sunku, nes reikia sulipinti kolektyvą iš labai skirtingų žmonių. Gal perdaug dėmesio skyrėme techniniams dalykams, pamiršome psichologinę atmosferą. Mums iš tiesų stigo bendro tikėjimo. Ne, šiandien nežaidėme labai gerai, bet džiaugiausi, kad visi buvome labai vieningi, ištvėrėme nervų karą, lygioje kovoje sugebėjome netgi pasiekti reikiamą skirtumą. Todėl džiaugiuosi komandine dvasia ir vyrų užsispyrimu. Tikiuosi, viskas pakryps į gerą pusę", - auklėtiniams už kovingumą dėkojo treneris Antanas Sireika.
2011-03-05
-6
Atsakyti
kns
Labai grazios rungtynes, galetu Siauliai taip visada zaisti.
2011-03-04
-3
Atsakyti
Su pergale! Nes ši savaitė lietuvių komandoms, deja, nebuvo sėkminga, bent šiandien 4 kėliny galėjau mėgautis komandos žaidimu, greitu žaidimo tempu...kodėl praeina porą kėlinių, kol įsivažiuojam?
2011-03-04
+12
Atsakyti
žaliasManjakas
To Viasat - na tamsta,jei jau remsimės jūsų filosofija,tai tada kam išvis tas Sireika reikalingas. Gi galima ir be jo! Žaidžia juk žaidėjai!:-))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-03-04
-1
Atsakyti
žaliasManjakas100%,kad rytoj gaus nuo VEF'o!!! O sireiką galit girt kiek norit,bet vistiek jis nevykėlis,kas bus rytoj pademonstruota!:-)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Jei jau ryt pralaimėtu tai Sireika kaltas? :D tai gal sakyčiau ne Sireika vapše žaidžia aikštelei o žaidėjei?
2011-03-04
+2
Atsakyti
to rokinisLT
6 vieta susitiks su Žalgiriu, 5 su LR.

Tai greičiausiai atkrintamosiose žaisim su Rytu, nes kilti į 4 vietą beveik nėra šansu. Reiketu rytoj Rygoj laimėt prieš VEF ir laukt Tartu Rock pralaimėjimo Nevėžiui
2011-03-04
+7
Atsakyti
žaliasManjakas
rytoj stalius ant ramiako patvarkys antanuką,nes Šiaulių vizitinė yra apgailėtina gynyba ir svečiu aikštės baimė! Taip kad Šiauliečiai ruoškitės rytdienos stambiam pralaimėjimui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-03-04
-4
Atsakyti
to daikti
Visiškai sutinku.

+

Ginčas internete - tas pats, kas silpnapročių olimpiada, jei ir laimėsi - vistiek busi išvadintas debilu.
2011-03-04
+4
Atsakyti
Ciuwakaskiek BBL komandu patenka i atkrintamasias?


6 ir zalgiris su rytu atitinkamai kazkuris bus 1 kazkuris 2 tik idomu kaip nuspres gal burtus kokius trauks ar spres kas pernai bbl laimeja
2011-03-04
+7
Atsakyti
daikti
Kiekvienas turim savo nuomone ir jos laikomes kiek zmoniu tiek nuomoniu.
2011-03-04
+10
Atsakyti
žaliasManjakas
100%,kad rytoj gaus nuo VEF'o!!! O sireiką galit girt kiek norit,bet vistiek jis nevykėlis,kas bus rytoj pademonstruota!:-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-03-04
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.