Vincentas Colletas sieks Prancūzijos rinktinėje sukurti puikią atmosferą
Vincentas Colletas sieks Prancūzijos rinktinėje sukurti puikią atmosferą
Nuotr. AFP – Scanpix
Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse 2000 metais Prancūzijos rinktinė iškovojo sidabro medalius, tačiau nuo tada nedalyvavo nė vienose olimpinėse žaidynėse.

Prancūzijos krepšinio federacija ir patys žaidėjai kartoja, jog 2011 metų Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje bus jiems labai svarbus ir jie sieks vėl prasibrauti į olimpiadą, kuri 2012 metais vyks Londone.

Dažnai raktas į pergalę būna puiki atmosfera komandoje. Tą supranta ir prancūzų treneris Vincentas Collet. Specialistas mėgins draugišką bei kovingą atmosferą sukurti ir šioje Prancūzijos rinktinėje.

Dėl to jis į rinktinės preliminarų sąrašą pakvietė ir Le Mano „Sarthe Basket“ ekipos įžaidėją Antoine‘ą Diotą, nors jis praleido 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje ir iki šiol nėra geriausios sportinės formos.

„Antoine‘as 2009 metais labai gerai sutarė su Tony Parkeriu, o tokie geri žaidėjų santykiai yra labai svarbūs“, – atskleidė strategas.

Tačiau renkant sudėtį Collet turės klaustukų ne tik dėl Dioto: „Prancūzijos rinktinė turi labai daug potencialo. Buvo labai sunku sudaryti preliminarų sąrašą, nes tokie žaidėjai kaip Thomas Huertelas ir Josephas Gomisas šį sezoną pasirodė labai gerai.“

Į įžaidėjo poziciją Prancūzijos rinktinė turi ir daugiau kandidatų – Nando De Colo ir Rodrigue‘ą Beauboisą.

„Akivaizdu, jog Nando padarė didelę pažangą. Ypač gynyboje, o būtent ji buvo silpniausia jo vieta prieš kelis metus, – teigė Colletas. – Jam buvo kiek sunkoka, nes jis turėjo savo laiką dalytis su kitais. Tačiau tai buvo puiki repeticija rinktinei.“

Dalaso „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas kiek anksčiau buvo minėjęs, jog Beaubois šiais metais rinktinei padėti negalės, nes privalo pilnai atsigauti po traumos, tačiau Collet nepraranda vilties.

„Kai sąraše turi 24 žaidėjus, gali leisti sau rizikuoti, nes bet kuriuo momentu viskas gali pasikeisti. Praėjusiais metais Parkeris sakė, jog yra mažai šansų, jog jis padės rinktinei. Tąkart padarėme tą patį ir įtraukėme jį sąrašą. Jis neatvyko, bet nieko nepraradome“, – prisiminė prancūzas.

Kad ir kokią rinktinę prancūzai surinks, galima neabejoti, jog jie sieks tik aukščiausių tikslų.
Komentarai:
MikimauzasČia bairis :DDD .Ble kokie jūs nesuprantantys juokų .Čia frazė ištraukta iš youtub'es :DD


Uz tokius juokus amerikoj mazu maziausiai be dantu jau butum ;)
2011-06-15
+1
Atsakyti
Čia bairis :DDD .Ble kokie jūs nesuprantantys juokų .Čia frazė ištraukta iš youtub'es :DD
2011-06-15
+3
Atsakyti
mariusssnei vieno tikro prancuzo vien negrai is afrikos ot tai rinktyne


MikimauzasKokie ten Prancūzai - vieni tepalai bėgioja :DDD


Atsibuskit idiotai... Kazkur skaiciau straipsni (delfi lyg), kad Lietuvoje apie 60% zmoniu yra rasistai, kazkaip nepatikejau, bet kaip pamatai tokiu ''veikeju'' komentarus, kazkaip vercia susimastyt...
2011-06-15
+3
Atsakyti
MikimauzasKokie ten Prancūzai - vieni tepalai bėgioja :DDD


Nepradek tik, 21-am amziuj gyveni...Ko nesiskundi, kad Lavrinoviciai rinktines sarase, o uz Amerika tikriausiai indenu gentys turetu zaisti?
2011-06-14
-7
Atsakyti
Kokie ten Prancūzai - vieni tepalai bėgioja :DDD
2011-06-14
-6
Atsakyti
Gera rinktine suburta. jau ka pasako T,Parkerio pavarde
2011-06-14
-4
Atsakyti
Pas mus visada gera rinktinėj atmosfera.
2011-06-14
+2
Atsakyti
@Pollo
Nando de Colo yra baltaodis.ne grynas bet baltas.pasidomek pries rasydamas >>>mariusss

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-06-14
Atsakyti
mariusss
nei vieno tikro prancuzo vien negrai is afrikos ot tai rinktyne
2011-06-14
-2
Atsakyti
Kazkaip keista, tegul dar koki siaip Parkerio draugeli i rinktine pakviecia :D
2011-06-14
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.