Rusai sieks užmiršti nesėkmingą pastarųjų trejų metų laikotarpį
Rusai sieks užmiršti nesėkmingą pastarųjų trejų metų laikotarpį
Nuotr. ITAR-TASS-Scanpix
Rusijos rinktinės gynėjas Vitalijus Fridzonas neslėpė esąs nusivylęs Senojo žemyno pirmenybių D grupe.

Klaipėdoje Davido Blatto auklėtiniai rungtyniaus su Slovėnijos, Ukrainos, Belgijos, Gruzijos ir Bulgarijos nacionalinėmis ekipomis.

Per silpni varžovai

Anot Fridzono, tai pernelyg silpna grupė: „Pirmajame Europos čempionato etape būtų kur kas naudingiau žaisti su stipresniaus varžovais, o antrajame – su silpnesniais.“

Tiesa, jis pripažino, jog nei grupės, nei atkrintamosiose varžybose lengva nebus.

„Mūsų antroji varžovė – Gruzija turi labai gerą krepšininką Zazą Pachulią. Visi suprantame, kad tai nėra Europos čempionatas, o atrankos turnyras į olimpines žaidynes. Ten patekti nori kiekvienas“, – neabejojo Fridzonas.

Tikslas – medaliai

Tuo tarpu Antonas Ponkrašovas mano, kad Rusijos rinktinė pajėgi Lietuvoje iškovoti kurios nors prabos medalius.

„Nekreipkite dėmesio į pasiruošimo rungtynes ir pastarųjų trejų metų rezultatus. Sutinkame, jog jie nebuvo geri. Dabar turime stiprią komandą ir viskas priklausys nuo to, kaip rungtyniausime patys, o ne varžovai“, – tvirtino Maskvos CSKA klubo gynėjas.

2008-ųjų Pekino olimpiadoje rusai liko devinti, 2009-ųjų Europos čempionate ir 2010-ųjų pasaulio pirmenybėse – septinti.

„Šiemet pagrindinė Rusijos rinktinės varžovė yra pati Rusijos rinktinė. Mūsų komanda gali pretenduoti į medalius“, – įsitikinęs Ponkrašovas.

Be užsieniečių

Šią vasarą 2007 metų Senojo žemyno čempionų gretose nebėra nė vieno natūralizuoto amerikiečio.

Nacionalinės komandos marškinėlių neapsivilks iki tol joje rungtyniavę Johnas Robertas Holdenas bei Kelly McCarty.

„Puiku, kad rinktinėje nėra nė vieno natūralizuoto krepšininko, – džiaugėsi Andrejus Vorontsevičius. – Kai buvo legionieriai, mes ir Rusijos jaunimas buvome nustumti į antrąją vietą.“

Puolėjas pridūrė, kad vasarą už Rusijos rinktinę negali būti nieko svarbiau: „Kai žaidi nacionalinėje komandoje, privalai būti pasiruošęs palikti šeimą, atostogas ir gimtadienius. Turi galvoti tik apie žaidimą. Todėl praėjusiais metais nedalyvavau brolio vestuvėse.“
Komentarai:
slubis
Na kad tik neprisikalbėtų su ta "silpna grupe", mano nuomone juos gali nugalėti, bet kuri kita grupės komanda. Slovėnai tai ir sudėtį stipresnę turi, tai čia nėr kalbų, kad jie pajėgūs nugalėti rusus. Belgai labai gerai per kvalifikacija žaidė ir turi keletą aukšto lygio krepšininkų, gruzinai ir ukrainiečiai žais prieš rusus su dvigubu užsidegimu.
2011-07-19
+2
Atsakyti
Net rusai be negru zaidzia, o ispanai issidirbineja prisijungdmai prie tokiu komandu kaip makedonija, bulgarija ir kt., kurios naturalizuoja is nevilties. Krito ispanai, krito :) O rusams respectas, bus idomu ziuret kaip jie be juodu zais
2011-07-19
+2
Atsakyti
:))
Pazanga ir pagarba.Kam tie uzsienieciai reikalingi, Uzrausti zaisti fiba galetu turintiems dvi pilietybes . Nebebutu cirku .

O siaip rusams be uzsienieciu nera sansu . i 8 gali patekti bet ne daugiau
2011-07-19
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.