Kandratavičius: sunkios treniruotės dividendų duos ateityje (foto)

2011-07-22 17:22
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Evaldo Kandratavičiaus teigimu, raginti sportuoti nereikia nė vieno krepšininko
Evaldo Kandratavičiaus teigimu, raginti sportuoti nereikia nė vieno krepšininko
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Šiandien žaidėjams buvo karščiau nei pirmą dieną?, – po Lietuvos rinktinės kandidatų treniruotės žurnalistų klausė Evaldas Kandratavičius. – Taip ir turėjo būti, kadangi pirmoji treniruotė buvo įvadinė bei lengva.“

Penktadienio rytą krepšininkų pratybos truko dvi valandas, o fizinio parengimo treneris didžiausią dėmesį skyrė bėgimui. Žaidėjai atliko pratimus, pagal kuriuos panašiai bėgioja ir krepšinio aikštelėje.
  • Akimirkas iš Lietuvos rinktinės treniruotės Druskininkuose rasite fotogalerijoje.
„Žaidėjų krūvis buvo paskirstytas pagal jų darbo ir energetinius režimus. Jis buvo artimas krūviui krepšinio aikštelėje, todėl lengva nebuvo. Jei krepšininkai sakė, jog buvo karščiau nei pirmą dieną, tai yra normalu, – aiškino Kandratavičius.

Nepatekus į rinktinę gyvenimas nesibaigia

Nors treniruotės po truputį sunkėja, fizinio parengimo treneriui pretenzijų nereiškia ir rūpesčių nekelia nė vienas kandidatas. Visi supranta su kokiu tikslu atvyko į treniruočių stovyklą bei noriai atlieka visas Kandratavičiaus užduotis.

„Vaikinams pasakiau, kad mūsų darbas yra indėlis ir investicija į save patį. Paaiškinau, kad gyvenimas ties rinktine nesibaigia. Į dvyliktuką nepateksiantys gaus krūvį, kuris jiems bus naudingas vėliau, – pasakojo treneris. – Patekusieji irgi gerai pasiruoš. Jie pakels savo fizines savybes bei fizinio pajėgumo lygį. Visi krepšininkai ateityje iš to gaus naudos.“

Teisės abejoti Kandratavičiaus žodžiais neturi nė vienas krepšininkas. Pernai žaidėjų baterijos buvo įkrautos taip stipriai, kad lietuviai planetos pirmenybėse lėčiau bėgo ir žemiau šoko tik už čempionais tapusius amerikiečius.

Filosofija, patikrinta pasaulio čempionato

Šią vasarą didelių pokyčių Kandratavičiaus treniruotėse neįvyks. Treneris įsitikinęs, kad jo programa yra efektinga ir tai argumentuoja iškovotais pasaulio čempionato bronzos medaliais.

„Strategija išliko ta pati. Tai yra mano filosofija, kurios laikausi treniruodamas ir klubus, ir rinktines. Aišku, kai kurie niuansai skiriasi, kadangi darbas klube ir rinktinėje skiriasi. Yra kiti formatai ir čempionatas, o klubinėse varžybose viskas ištęsta“, – aiškino Kandratavičius.

Jis pridūrė, kad pakitimai jo treniruočių metodikoje bus tik minimalūs, tačiau padėsiantys pasiekti dar geresnę sportinę formą.

Dirbs ne visą laiką

Druskininkuose vykstančioje pirmojoje treniruočių stovykloje prakaitą liejantys 19 krepšininkų išsirikiuoja net per pusę futbolo stadiono.

Kadangi Kandratavičius negali kaskart pribėgti prie kiekvieno iš jų, šią vasarą jam talkina Kauno „Žalgirio“ klubo fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

„Galbūt kiekvienas vaikinas norėtų sulaukti didesnio dėmesio. Tačiau turiu gerą pagalbininką, savo asistentą. Jis labai daug padeda bei prieina prie tų, prie kurių nespėju prieiti pats“, – džiaugėsi Kandratavičius.

Pagal susitarimą, fizinio parengimo treneris rinktinėje turėtų dirbti keturias savaites – dalyvauti pagrindinėse treniruotėse.

Kai krepšininkai dažniau pradės klausytis Kęstučio Kemzūros ir jo asistentų nurodymų, o Kandratavičiaus indėlis taps ne toks svarus, treneris išvyks dirbti į savo klubą – Maskvos CSKA.
Komentarai:
labai saunu, kad kavaliauska paeme! manau, yra puiki galimybe ir siam jaunam specialistui tobuleti! saunuolis!
2011-07-23
+5
Atsakyti
kbvc
Kandratavicius pakeite fizinio rengimo nusistovejusia sena metodika, vienas moksliskiausiu treneriu,smagu,kad jis lietuvis. SEKMES
2011-07-22
+11
Atsakyti
Mindaugas
sekmes kandratavciui
2011-07-22
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.