Britų treneris: „Karnišovas jau metus kartoja, jog Lietuvoje neturime galimybių“

2011-08-08 18:22
Šarūnas Mazalas, specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Londono (Didžioji Britanija)

Didžiosios Britanijos rinktinės treneris komandai vadovauja nuo 2006 metų
Didžiosios Britanijos rinktinės treneris komandai vadovauja nuo 2006 metų
Nuotr. Turkipix-Scanpix
Jauna, talentinga, kovoti trokštanti ir labiau patyrusi komanda. Tokiais epitetais Didžiosios Britanijos rinktinę įvardijo jos treneris Chrisas Finchas.

Tačiau legendinis Lietuvos krepšininkas Artūras Karnišovas neleidžia strategui pamiršti, kur jis su savo treniruojama rinktine atvažiuoja.

„Jis man jau metus pasakoja apie Europos čempionatą Lietuvoje. Karnišovas nuolat kartoja, jog neturime galimybių“, – juokdamasis savo pokalbius su buvusiu Lietuvos krepšininku prisiminė Finchas.

Džiaugiasi atvykdamas į Lietuvą

Europos čempionato A grupėje britai kovos su lietuviais – šios dvi rinktinės susikaus jau per pirmą turnyro dieną.

„Tai labai patyrusi ir greita komanda, kurios žaidėjai stiprūs fiziškai ir individualiai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ lietuvius įvertino Finchas. – Mūsų laukia sunkus turnyras, kadangi patekome į pajėgią grupę. Turbūt nėra nieko sunkiau kaip žaisti su Lietuva Lietuvoje“.

Įvaizdį apie krepšinį Lietuvoje 41 metų amerikiečiui treneriui sudarė Karnišovas. Abu jie dirba Hiustono „Rockets“ klube. 40-metis Karnišovas yra NBA ekipos skautas, o britus treniruojantis Finchas dirba vienu iš trenerio asistentų.

„Esu labai patenkintas, jog atvykstame į krepšinio šalį. Karnišovas man nupasakojo, kas mūsų laukia. Jis puikus vaikinas ir mums daug padeda“, – neslėpė Finchas.

Tikisi geresnio rezultato

Finchas yra pirmasis ir vienintelis Didžiosios Britanijos rinktinės treneris. 2006 metais jis buvo paskirtas vadovauti rinktinei po to, kai buvo sujungtos Anglijos, Škotijos ir Velso krepšinio organizacijos. Prireikė vos trejų metų, kad britai patektų į Europos čempionatą – 2009 metais jie varžėsi Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje.

Turnyro lygis britams tuomet nebuvo gerai žinomas – prieš čempionatą Finchas garsiai kalbėjo, jog laimės grupės varžybas. Britai tampė nervus slovėnams ir ispanams, tačiau pralaimėjo ne tik jiems, bet ir serbams. Debiutinis čempionatas baigėsi po trijų pirmųjų dienų.

Lietuvoje britai tikisi kitokio rezultato. „Dabar esame labiau patyrę, geriau vieni kitus pažįstame ir tai yra priežastys, dėl kurių mums turi pasisekti“, – optimistiškai nusiteikęs Malagos „Unicaja“ ekipai atstovavęs Joelis Freelandas.

Jėga – aukštaūgiai

Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinktinės jėgas yra išbandžiusios kartą. Prieš 2009 metų Europos čempionatą jos susikovė Ispanijoje ir tuomet Ramūno Butauto treniruojami lietuviai sutriuškino varžovus 97:62.

Britai aiškina, jog dabar jų komanda geresnė. Tačiau tai, ką rinktinė pademonstravo sekmadienį per pirmąjį kontrolinį mačą, daug vilčių teikti neturėtų. Nors Olandijos krepšininkus britai sutriuškino 26 taškų skirtumu, žaidimu, kurį rodė, jie sunkiai pasipriešintų Eurolygos vidutiniokams.

Jau aišku, kad Lietuvoje nerungtyniaus Detroito „Pistons“ gynėjas Benas Gordonas. Į treniruočių stovyklą tik šią savaitę atvykti ketina Čikagos „Bulls“ aukštaūgis Luolas Dengas (ūgis – 206 cm) ir „Unicaja“ puolėjas Robertas Archibaldas (211 cm).

Būtent šie žaidėjai, kaip ir Freelandas (208 cm) bei britų talentai Madrido „Estudiantes“ narys Danielis Clarkas (211 cm) ir NBDL lygos „Austin Torros“ krepšininkas Ryanas Richardsas (213 cm), yra daugiausiai patirties turintys žaidėjai. Vidurio puolėjai ir sunkieji krašto puolėjai bus stiprioji britų pusė.

Mintyse – olimpiada

Šių metų kovą Didžiosios Britanijos rinktinei buvo suteiktas vardinis kelialapis į 2012 metų olimpines žaidynes. Toks FIBA sprendimas sukėlė Europos krepšinio pasipiktinimą, be to, jis gali britams padaryti meškos paslaugą Lietuvoje.

Britų žiniasklaida jau dabar kalba apie rinktinės perspektyvas kitąmet, o daugiau dėmesio nei Europos čempionatui šiuo metu skiria bandomajam olimpiniam krepšinio turnyrui.

Rugpjūčio 16-21 dienomis Londone britai varžysis su Prancūzija, Kroatija, Serbija, Kinija ir Australija – tuo metu bus pirmą kartą išbandyta krepšinio arena, kurioje 2012 metais varžysis 12 olimpinių rinktinių.

„Mums svarbus Europos čempionatas. Jei jame sėkmingai pasirodysime, mums tai bus didelė paspirtis olimpiadai“, – tikino Freelandas.

„Europos pirmenybes matome kaip pasirengimą olimpinėms žaidynėms, tačiau į turnyrą Lietuvoje žvelgiame rimtai ir džiaugiamės galėdami dalyvauti antrame Europos čempionate iš eilės“, – patikino britų treneris Finchas. 

Komentarai:
Lietuvos respublikos pilietis
ispyzdins garastas ateis Sabonis , o tada ir atsiskleis jaunimas :)
2011-08-09
+5
Atsakyti
bravas
pamatysit lietuva prisirinkusi medziu lavriku kaukenu petraviciu gaus i kaulus nuo britu.pamatysit kad lietuva su lenkija kovos del 4-5 vietos grupeje.ir bus kaip lenkijoj gaus nuo lenku 15 tasku ir kokia vieta jie uzims.kaltas kaip visuomet bus treneris lopas jie ismete gerus jaunus zaidejus o pasiliko lohus.o dabar dar labai nori ismest valanciuna jam zaidziant su rusija darys visokias pinkles na ten su jaska neleis o is leis su medziais lavrikais ir kauke ir jie stengsis smugdyt jona kaip tai dare su donatu per runktynes su slovenais.dabartine rinktine nera ir nebus vienas kumstis o bus medziu pasirodymas kad jie zaidzia.bet kam zaisti kad pralaimetum.uz jaunu zaideju ismetima turi atsakyti netik kemzura bet ir treneriu stabas su visokiais guogom kairiais ir garastais.
2011-08-09
Atsakyti
Stumia ant karnisovo.ka tu gyvenime veiki,be sedejimo prie dezes,vps nei biskio nepasiekes tiek kiek jis gyvenime..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-08-09
+3
Atsakyti
nu tiesiai sviesiai Arturas jam pasake: no no no :D o siaip sis treneris ne pirma karta megsta paspangti, va i dabar tipo isdeste karnisovo nuomone, atseit dar irodys, kad jis klydo
2011-08-08
-7
Atsakyti
rmsšlapalas tas Karnišovas, tegu nešneka nesamoniu, aišku mes šimtą kartų geresni už visus britus, nu bet vistiek;)


kas tu toks, grybe, kad Karnisova slapalu vadintum? ka? ka nuveikes esi ir kuom nusipelnes? biski galvok ka sneki ir ka kaip vadini!!!
2011-08-08
+7
Atsakyti
PoltergeistasMANAU VISAI REALU . MANO NUOMONE UK PAJĖGI Į 3-2 VIETA GRUPEI


Grupėje Ispanija, Turkija, Lietuva ir sakai britai turi šansų užimti antrą vietą?

O jūs visi kurie kartojat jog išeis iš grupės 4 komandos užknisot. Va linkas: http://eurobasket2011.com/lt/cid_Y15gdIR... žemiau pasižėkit nuo Rugsėjo 7d etapas Vilniuje. Visur rašo jog trys komandos išeis iš pirmo etapo. Tik iš antro etapo į ketvirtfinalius išeis po 4.
2011-08-08
+9
Atsakyti
rms
šlapalas tas Karnišovas, tegu nešneka nesamoniu, aišku mes šimtą kartų geresni už visus britus, nu bet vistiek;)
2011-08-08
-1
Atsakyti
asis kur jus cia puciat miglas, kad 3 komandos ? 4 juk


http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4,w7QjPeH-M,ty138LH2l3.pageID_OZ5uT9MUJPourphV,XXLa2.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html

va viskas aiskiai parasyta 3 komandos iseina,taip kad britams mazai sansu su lenkais del 4 vietos kovos...
2011-08-08
-3
Atsakyti
gal ir nebus paskutiniai čempionate, bet galvoti daugiau negu apie 2 pergales jiems neverta, kam save apsigaudinėti? :)
2011-08-08
-2
Atsakyti
asis kur jus cia puciat miglas, kad 3 komandos ? 4 juk


pats nepusk
2011-08-08
+8
Atsakyti
as
is kur jus cia puciat miglas, kad 3 komandos ? 4 juk
2011-08-08
+4
Atsakyti
Anonimas
asilai,cempionatas neivyks,del zuoko tanko konfiskavimo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-08-08
+1
Atsakyti
D
3 komandos iseina is grupes
2011-08-08
+3
Atsakyti
iseina po 3 komandas, tada is 4 grupiu susidaro dvi grupes po 6 komandas, is kuriu po 4 iseina i ketvirfinalius.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-08-08
+5
Atsakyti
nesvarbu.
O ne 4 komandos is grupes eina?
2011-08-08
-1
Atsakyti
AsistentasMan klausimas iskilo. Tai 2 komandos is grupes iseis ar 3? :D


4
2011-08-08
-1
Atsakyti
popsas
o ta i mensach bonsu nezais uz uk ?
2011-08-08
-7
Atsakyti
Man klausimas iskilo. Tai 2 komandos is grupes iseis ar 3? :D
2011-08-08
-2
Atsakyti
Neiseis jie is grupes juk pateks tik 3 komandos lietuva,ispanija ir turkija cia jau beveik aisku...
2011-08-08
-5
Atsakyti
MANAU VISAI REALU . MANO NUOMONE UK PAJĖGI Į 3-2 VIETA GRUPEI
2011-08-08
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.