Po vienerių metų pertraukos Darius Pakamanis vėl apsivilks Utenos „Juventus“ ekipos marškinėlius
Po vienerių metų pertraukos Darius Pakamanis vėl apsivilks Utenos „Juventus“ ekipos marškinėlius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Balandžio pirmosios pokštas, sukėlęs ažiotažą tarp Utenos „Juventus“ gerbėjų, po keturių mėnesių tapo realybe. Po metų pertraukos į Utenos komandą grįžta 29 metų 192 cm ūgio gynėjas Darius Pakamanis.

Su krepšininku sudarytas vienerių metų kontraktas.

„Labai džiaugiuosi, kad Utenos krepšinio gerbėjams galėjome padaryti puikią savaitgalio dovaną. Mano nuomone, Darius yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų ir gal net ne tik Lietuvoje. Susigrąžinti šį krepšininką buvo vienas svarbiausių tarpsezonio darbų ir labai džiugu, jog jis baigėsi sėkmingai“, – teigė „Juventus“ ekipos prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Praėjusį sezoną Pakamanis rungtyniavo Melijos „Mellila“ komandoje. Ispanijos antroje lygoje rungtyniavusiame klube gynėjas per rungtynes rinkdavo po 5,7 taško, atkovodavo po 1,5 kamuolio bei atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

2009-2010 metų sezone atstovaujant „Juventus“ ekipai Pakamanio statistika buvo kur kas geresnė – 13,9 taško, 4,6 atkovoto ir 1,7 perimto kamuolio bei 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Oficialios „Juventus“ ekipos svetainės internete lankytojai gynėją išrinko geriausiu to sezono klubo krepšininku.

„Malonu grįžti į jau pažįstamą komandą, savą miestą. Malonu, kai tavęs laukia sirgaliai, kurie Utenoje yra fantastiški. Kol kas nelabai noriu kalbėti apie patį žaidimą, viską pamatysime sezono metu. Tik dar kartą pasakysiu, jog į Uteną grįžti tikrai labai malonu“, – emocingai apie savo buvusią ir būsimą komandą kalbėjo Pakamanis.

Gynėjas prie sezonui besirengiančios „Juventus“ ekipos prisijungs sekmadienį.
Komentarai:
jis turejo omeny,kad is esanciu laisvu zaideju yra vienas geriausiu, proto bokstai jus
2011-08-20
-2
Atsakyti
Andriau, tai pasakyk kas tie, anot taves, geresni zaidejai uz Pakamani :) Speju, net neivardinsi, o jei ivardinsi, tai pasirodys, kad visiskai jie negeresni uz Pakamani :) Nesakau kad jis geriausias, bet iš dalies pritariu Urbonui, už klubui priimtiną kainą, tai yra vienas is geriausiu pasirinkimų, netgi renkantis ne tik tarp lietuvių, bet ir tarp užsieniečių. Praeitą sezoną truko užvedančio žmogaus ir komandos lyderio, taip, buvo Kieža, bet jis toli gražu nebuvo toks emocinis lyderis, kaip Pakamanis, pastarasis ir žiūrovus užvedinėjo ir emocijas laisviau reikšdavo, todėl jis tiek sirgaliams labai patinka, tiek komandą užvedinėdavo. Kiekvienai kmandai svarbus lyderis, bet lyderis ne tik pagal naudingumą, bet labiau emocinis lyderis, kai komandai sunkiai sekasi, visi kiti komandos draugai žiūri į lyderį, kaip jis elgiasi, jei pasiduoda (kas esant geram lyderiui nebūdinga), tai ir visa komanda nesistengia, jei lyderis kovoja, tai ir visa komanda kartu. O Pakamanis tikras kovotojas, kokio trūko "Juvei" praeitą sezoną.
2011-08-20
-2
Atsakyti
andrius
pjauna tas urbonas pro sona visai gryba, ima tik draugelius i komanda... zinau du zaidejus kurie geriau lose uz ta pati pakamani, ir jau antrus metus bando i komanda patekt o ju neima, nesuprantu pagal ka atrinkineja.. gal per mazai islaidu gaunas tai ima draugus elvikius kurie nieko nesugeba.. imkit jaunima, pasirasinekit ilgalaikes sutartis, tas pas pukis, jis perspektyvus geras zaidejas, is jo isauks po 2-3 sezonu geras zaidejas, bet kam? geriau paimt zaideja kuris pries kokius 6 sezonus gerai su urbonu lose tai gal jis bus geriauses lkl .. gal..
2011-08-20
+5
Atsakyti
...
jo, kvailokai atrodo tai kad kai ateina i juventus zaidejas urbonas aukstina zaidejus, tarsi jie butu eurolygos ar nba lygio...
2011-08-19
+3
Atsakyti
H
Galetu sitas zmogus be tkuri zaideja aukstinti, kuris pasirasys kontrakta :)

Jeigu uzimtu bent 4 vieta, butu stebuklas...
2011-08-19
-4
Atsakyti
nu,bet ir pjauna tas urbonas,petrukonis zveirskai talentinagas-nesamone.pakamanis vienas geriausiu europoj,kai antroj ispanu lygoj gryba pjove,aisku lkl lygiu neblogas,maceina nerealus ten ir pan pagal urbona.nu panaseja i vainauska jo kalbos apie zaidejus
2011-08-19
-2
Atsakyti
gera naujiena :) cia manau vietoj Prekeviciaus. ziuresim kitus pirkinius, nes kol kas tai tik 7 zaidejai.

mano nuomone dar komandoje turetu likti Sestokas, Adomaitis. gal dar elvikis. butu puikus atsarginiai.

nu bet ziuresim ka Urbonas pasirinks :)
2011-08-19
Atsakyti
Anonimas
"Mano nuomone, Darius yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų ir gal net ne tik Lietuvoje." "Ispanijos antroje lygoje rungtyniavusiame klube gynėjas per rungtynes rinkdavo po 5,7 taško"
2011-08-19
+1
Atsakyti
O geras, rimtas pastiprinimas kaip tokiems Juventus :)
2011-08-19
-2
Atsakyti
JJvs
Dabar dar tegul į komandą gryžta Gaidamavičius, ir tegul išlaiko Kiežą, tada juventus bus kurkas galingesnė negu praitą sezoną. Sorry už pirmą postą neprirašiau žodžio :D
2011-08-19
-1
Atsakyti
jo
kelintas cia jau tautietis sia vasara namo grista
2011-08-19
-1
Atsakyti
DERP
nu jau urbonas nebutu urbonas jei nepagirtu savo zaideju, tai jam petrukonis su nerealiu potencialu tai pakamanis vienas geriausiu,,
2011-08-19
Atsakyti
JJvs
Dabar dar tegul į komandą gryžta Gaidamavičius, ir tegul išlaiko Kiežą, tada juventus bus kurkas galingesnė praitą sezoną.
2011-08-19
-6
Atsakyti
"Mano nuomone, Darius yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų ir gal net ne tik Lietuvoje.". O Dieve. urbonai,gal uzteks spangti,kad pas jus ateinantys zaidejai yra vieni geriausiu? :D
2011-08-19
-6
Atsakyti
edxa
maladiec :D
2011-08-19
+4
Atsakyti
KLP
geras pastiprinimas juventusui, bet ir vėl kaip ir su daugeliu žaidėjų sudaryta tik 1 metu sutartis...
2011-08-19
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.