Dėl Lietuvos ambasados įsteigtos taurės Airijos nacionalinėje krepšinio arenoje rugpjūčio 26 dieną varžėsi Airijos lietuvių krepšinio lygoje (European Friendly Basketball League, EFBL) žaidžiantys tautiečiai ir 2011 metų Airijos superlygos čempionai „Killester“.

Lietuvių rinktinę palaikė gausiai į areną susirikę sirgaliai. Apylygė kova po pratęsimo baigėsi airių klubo pergale rezultatu 70:65.

„Jūsų garbingas žaidimas šiandien yra tvirtas žingsnis į pergales ateityje. Puikiai atstovavote Lietuvai ir jos krepšiniui“, – po rungtynių sakė Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys.

Jis apdovanojo „Killester“ komandą pagrindiniu prizu – Ambasados taure. Naudingiausio žaidėjo prizą ambasadorius įteikė lietuvių komandos įžaidėjui Mažvydui Čepliauskui. Kitus prizus lietuvių krepšininkams įteikė Airijos krepšinio federacijos prezidentas Bernardas O'Byrne'as.

Po rungtynių vykusioje lietuvių krepšininkų pagerbimo ceremonijoje Lietuvos ambasadoje komandos treneris Audrius Jonušas padėkojo intensyviai rungtynėms besiruošusiems žaidėjams už „tikrą krepšinio šventę tautiečiams Airijoje“.

EFBL valdybos narys Vaidotas Butkus teigė, kad lietuviška krepšinio lyga planuoja toliau plėstis. Tikimasi, kad naująjį rugsėjį prasidedantį sezoną lygos turnyre dalyvaujančių komandų skaičius išaugs iki 17. Į lygą taip pat norėtų įsilieti airių, latvių ir kitos komandos.

EFBL ketina plėsti bendradarbiavimą su Airijos krepšinio federacija, tartis dėl bendrų projektų, pažangių sportinio meistriškumo ugdymo ir vadybos principų diegimo Airijos krepšinyje.
Komentarai:
ot duoda lietuviukai, tuoj Papua Naujojoj Gvinejoj isteigs kasio lyga :D

malaciai, respects
2011-08-29
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.