Jasikevičius: „Nors pagrindinis tikslas įvykdytas, rūbinėje didelio džiaugsmo nėra“ (video)

2011-09-15 18:41
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Apie pralaimėjimą makedonamas Šarūnas Jasikevičius galvojo ir po pergalės mače su slovėnais
Apie pralaimėjimą makedonamas Šarūnas Jasikevičius galvojo ir po pergalės mače su slovėnais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pergalė prieš Slovėnijos rinktinę Šarūno Jasikevičiaus nepradžiugino, bet nuramino. Lietuviai įvykdė savo pagrindinį tikslą – iškovojo kelialapį į 2012 metų Londono olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Pelnęs 12 taškų bei atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus, įžaidėjas apgailestavo, kad net ir pasiekus aukštą – penktąją vietą, 2011 metų Europos čempionatas liks paženklintas randu, kurį ketvirtfinalyje paliko Makedonijos rinktinė.

– Šarūnai, ar prieš šį susitikimą nereikėjo nuteikti komandos kažkaip išskirtinai? – žurnalistai paklausė Jasikevičiaus.
– Čia nieko nereikia nuteikinėti. Visi žinojome, su kuo žaidžiame. Pagrindinis mūsų tikslas – kovoti dėl patekimo į olimpiadą. Niekas neprisimena, kiek prieš čempionatą praradome žaidėjų. Lietuvoje vykęs čempionatas bus prisimintas dėl mūsų pralaimėjimo ketvirtfinalyje makedonams. Vis dėlto mūsų tikslas – kovoti dėl galimybės žaisti Londone, ką ir padarėme. Kartais reikia galvoti realistiškai. Niekas negali sugrąžinti to, kas įvyko vakar. Galėjome kovoti dėl medalių, tačiau šios komandos vienas pagrindinių tikslų buvo kautis dėl galimybės kitąmet žaisti Londone.

– Ar prieš rungtynes pavyko bent kiek pamiršti pralaimėjimą ketvirtfinalyje?
– Ne, tokių dalykų neįmanoma užmiršti. Dabar laimėjęs galvoji ne apie šią pergalę, kuri yra tikrai gera, bet apie vakarykštį pralaimėjimą. Daug kas analizuoja, bet sakau, niekam nėra įdomūs jokie pasiaiškinimai.

– Taktiškai pasiruošti šiam mačui nebuvo laiko.
– Ir varžovams nebuvo. Nebuvo jiems, nebuvo mums. Žaidėme labiau iš emocijų. Paprasčiausiai žinojome, kad tai yra vienas iš mūsų tikslų ir pagrindinį tikslą čempionate įvykdėme. Dabar niekam neįdomu, kiek esame praradę žmonių ir su kokia sudėtimi esame. Deja, visi šį čempionatą
prisimins dėl ketvirtfinalio pralaimėjimo makedonams. Tai yra realybė.

– Ar sakėte ką nors svarbų tritaškį pataikiusiam Mantui Kalniečiui?
– Ką ten sakysi? Ten buvo greitas puolimas, galvojau atsivarysiu ir mesiu nuo baudų metimo linijos pats. Atėjo žmogus ir numečiau Mantui. Paprastas krepšinis.

– Kas buvo akcentuojama paskutinėmis sekundėmis?
– Kai žaidėme su jais Klaipėdoje pirmąsias rungtynes, praradome daug svarbių taškų ketvirčių pabaigose. Vėl buvo tokia situacija – plius trys taškai, tad teko prisiminti, kokį derinį jie darė Klaipėdoje. Šį kartą pavyko apsiginti.

– Per minutės pertraukėlę dalijote daug patarimų.
– Varžovams ir vėl su savo gynyba du prieš du už dyką dalijome taškus. Nežinau, ką pasakyti. Norėjosi kažkiek padėti. Su vienu aukštaūgiu ginamės vienaip, su kitu – kitaip. Labai daug klydome gindamiesi du prieš du.

– Ar didelis skirtumas tarp penktosios ir šeštosios vietų?
– Visą laiką yra geriau būti viena pakopėle aukščiau. Būti Europos penketuke yra geriau nei šešetuke. Žaidėme namuose, tad iš pradžių pamatyti pusę salės buvo keista. Paskui sirgaliai ir vėl sukūrė labai gerą atmosferą. Tenka padėkoti fanams, kad jie buvo su mumis. Rūbinėje daug kas sakė, kad šiandien nėra labai didelio džiaugsmo, nors pagrindinis tikslas, užsibrėžtas prieš čempionatą, yra įvykdytas. Deja, šios pirmenybės bus prisimintos kaip pralaimėjimas makedonams.

– Jūsų nuomone, kurios rinktinės kausis dėl aukščiausių vietų?
– Koks skirtumas...

– Tačiau vis tiek turite favoritus.
– Favoritai – ispanai. Dieve mano, jau tris mėnesius šnekame, kas yra favoritai. Ispanai favoritai.

– Ar žinote, kad po vakarykščių rungtynių sulaukėte daug ekspertų komentarų?
– Patys žinote, kad visą laiką taip būna.

– Pasisakymų neskaitėte?
– Jei atvirai, vakar nelindau į internetą. Nors esu krepšinio fanatikas – viską skaitau, žiūriu visas rungtynes – moterų, vyrų vaikų, bet vakar teko nuo visko atsiriboti ir susikaupti šios dienos rungtynėms, nes jų kaina buvo taip pat labai didžiulė.

– Naktį turbūt sunkiai užmigote?
– Pusė komandos nemiegojo. Sakau, niekam tai neįdomu.

Interviu su Jasikevičiumi:


Komentarai:
krabas
na ir tūpi klausimai ... kaip su Sabu ...

Daug kas varo ant Šaro, bet visiems iki jo augti. Taip jo pasai dažnai sunkūs, ir ne visi juos pagauna, bet kokie pasai. Pats įžaidinėju, darau klaidų, įžaidėjai ir daro daugiausia klaidų, ir jos labiausiai matosi. Labiausiai biesina, kai tovo gero paso nesupranta ir nepagauna, kai nebando išlysti ir tu neturi kaip jam tą kamuolį geroje padėtyje paduoti. Sudėtis keitėsi, daug kas keitėsi. Lietuvoje mažiems nėra dėmesio, visi treneriai ieško Valančiūnų, Motiejūnų.
2011-09-16
Atsakyti
ZergasPrasikaltesTikrai reikia padėkoti Šarūnui. Tempė komandą svarbiose akimirkose - kai reikėdavo taškus pelnydavo, sustyguodavo komandą. Gaila, kad žaidimo laikas eina į pabaigą. Būtų užbaigęs karjerą gražia gaida, bet gavosi kaip gavosi. Na, norėtųsi jį pamatyti ir Londone olimpiadoje, bet jau čia kaip sveikata duos.koks dar bl Londonas?aciu ir viso gero bus pasakyta pusei komandos(jei Londone norima kovot o ne pasivazinet).visi seniai alei vieno kitamet jau nebebus rinktinej,Kaukenas,Saras,Lavrinovic,Petravicius,Songaila ir Javtokas-OUTC:Valanciunas,AndriuskeviciusPF:Kleiza,Motiejunas,JankunasSF:Maciulis,JasaitisSG:Pocius,Seibutis,Juskevicius/GeceviciusPG:Kalnietis,jaunas(Vasiliauskas,Janavicius ar Cizauskas)su PG gal ir kazkiek sunkiau,bet gal per metus jaunimas patobules pakankamai kad galetu bent kokias 5-10min atlosti


durneli tu
2011-09-16
-6
Atsakyti
Anonimasko cia nustebt kas ivyko, nera kazkoki musu komanda super subalansuota. Todel ir rezultatas, mano akimis pagal galimybes. O tikrai nenoriu kad kaukenas, songaila, jasikevicius ir javtokas paliktu rinktine po siu metu. Jaunimas geras auga, bet oly - rungtyniu nedaug ir kiekvienos aukso vertes,reikes patirties. Jeigu traumu nebus, ir bus stabiliai visi geros formos tai prisiekiu, kad rinktine atrodys taip :Kalnas JasikeviciusKaukenas Gecevicius PociusKleiza MaciulisSongaila Motiejunas JankunasJavtokas Valanciunas


Eksperte, o kur Jasaitį padėjai?
2011-09-16
-4
Atsakyti
Anonimas
Jo sutinku, saras tempe komanda. Kartais i prieki, o kartais kaip su prancuzais ir makedonais - i dugna
2011-09-16
+7
Atsakyti
Šaras būtų geras
jei ne jo egoizmas

įveda į komandą destrukciją
2011-09-16
+8
Atsakyti
Anonimas
ko cia nustebt kas ivyko, nera kazkoki musu komanda super subalansuota. Todel ir rezultatas, mano akimis pagal galimybes. O tikrai nenoriu kad kaukenas, songaila, jasikevicius ir javtokas paliktu rinktine po siu metu. Jaunimas geras auga, bet oly - rungtyniu nedaug ir kiekvienos aukso vertes,reikes patirties. Jeigu traumu nebus, ir bus stabiliai visi geros formos tai prisiekiu, kad rinktine atrodys taip :

Kalnas Jasikevicius

Kaukenas Gecevicius Pocius

Kleiza Maciulis

Songaila Motiejunas Jankunas

Javtokas Valanciunas
2011-09-16
+8
Atsakyti
Cukinija
Didžiuojuosi mūsiškiais!
2011-09-16
+2
Atsakyti
???
Javtokas out? Saras out? Kaukenas out? Na ir protingas gi tu Zergai, o gal Zirgai... Saras dave labai daug gero rinktinei ir siemet, Javtokas taip pat, Kaukenas taip pat, bet tie, kurie nesupranta krepsinio mano kad geriau yra Andriuskevicius? Ka jis aikstej daro??? Andriuskeviciu isvis isimt is krepsinio zemelapio... Janaviciai, ir t.t... Vasiliauskai... tu gal balto sniureli pries rasydamas susitraukei vaike mielas? Parasyk laiska kaledu seneliui!!!
2011-09-16
+4
Atsakyti
Blaivus protas
Prajuokino:

1) Ko ten Valanciunas sau pliucha dejo per zanda rungtynese? :DDD matet?

2) ziauriai kvailas klausimas "Kas dabar favoritai?" :DDD muhahaha :D gal tas zurnalistas vienas is tu kvailiu, kurie dar grupeje Lietuvai kabino aukso medalius ant kaklo? :) Nes sako "Lietuva kovos tik del 5-6 vietu, tai KAS DABAR FAVORITAI?" whahawhahawhaha. Nuo kedes nukristi galima is tokiu zurnalistu klausimu :)))
2011-09-16
-2
Atsakyti
Sara Londone pamatyt noretusi nebent atliekant siu metu Delininkaicio role
2011-09-16
+6
Atsakyti
PrasikaltesTikrai reikia padėkoti Šarūnui. Tempė komandą svarbiose akimirkose - kai reikėdavo taškus pelnydavo, sustyguodavo komandą. Gaila, kad žaidimo laikas eina į pabaigą. Būtų užbaigęs karjerą gražia gaida, bet gavosi kaip gavosi. Na, norėtųsi jį pamatyti ir Londone olimpiadoje, bet jau čia kaip sveikata duos.


koks dar bl Londonas?aciu ir viso gero bus pasakyta pusei komandos(jei Londone norima kovot o ne pasivazinet).visi seniai alei vieno kitamet jau nebebus rinktinej,Kaukenas,Saras,Lavrinovic,Petravicius,Songaila ir Javtokas-OUT

C:Valanciunas,Andriuskevicius

PF:Kleiza,Motiejunas,Jankunas

SF:Maciulis,Jasaitis

SG:Pocius,Seibutis,Juskevicius/Gecevicius

PG:Kalnietis,jaunas(Vasiliauskas,Janavicius ar Cizauskas)

su PG gal ir kazkiek sunkiau,bet gal per metus jaunimas patobules pakankamai kad galetu bent kokias 5-10min atlosti
2011-09-15
-3
Atsakyti
Tikiu, kad Saras dar pazais Olimpiadoje ir tada baigs karjera, bent jau rinktineje :)
2011-09-15
-1
Atsakyti
nosferatu
Pats laikas trauktis, generole.
2011-09-15
+2
Atsakyti
vardas
saras tempe komanda visa cempionata, bet is jo kalbos suprantu, kad jis nera labai nustebes del to kas nutiko
2011-09-15
-5
Atsakyti
Aye
Tikrai reikia padėkoti Šarūnui. Tempė komandą svarbiose akimirkose - kai reikėdavo taškus pelnydavo, sustyguodavo komandą. Gaila, kad žaidimo laikas eina į pabaigą. Būtų užbaigęs karjerą gražia gaida, bet gavosi kaip gavosi. Na, norėtųsi jį pamatyti ir Londone olimpiadoje, bet jau čia kaip sveikata duos.
2011-09-15
-5
Atsakyti
nu jo
Šarūnui didelis ačiū. Nors jis ir prarado kamuolį paskutinėmis sekundėmis žaidžiant su Makedonija, tačiau pralaimėjimas tikrai buvo ne dėl jo žaidimo. Kiek jis taškų reikalingų pataikė, tempė visas rungtynes komandą, taip kad nereikia jo vieno kaltinti. Pats kalčiausiais - tremeris, su savo nesąmoningais keitimas. Būtent jis nedavė įsižaisti, smukdė komandą. Nenoriu pasakyti, kad jis turi atsistatydinti, bet noriu apginti tiesiog žaidėjus.
2011-09-15
Atsakyti
Su savo vadovavimu per minutes pertraukeles, daugiau zalos pridaridavo negu naudos.Visus ant adatu pastytavo savo rekimu,Kemzurai vadovauti trugde.Pocius matesi net purtesi zaisdamas su juo vienoje komandoje.
2011-09-15
+5
Atsakyti
AludarisKazkaip manau, kad Saras dar liks ir nores savo krepsininko karjera pabaigti olimpiadoj Londone.


o man atrodo senukai savo jau atzaide, vienintelis gerai pasirode Kaukenas, nu Jaska dar puse velnio, bet jau reiktu jaunima ugdyti tokiose varzybose, pernai pamatem, ka gali jauna komanda kuri nori ir verziasi zaisti su sirdimi ir noru, o ne kramtuskiu pakramtyt susirenka.
2011-09-15
-7
Atsakyti
Anonimas
Jasikevičius tikrai matosi, kad turi nugalėtojo charakterį ir nepakelia pralaimėjimų. Ir iš tikrųjų, kai pagalvoji, koks skirtumas, kas laimės šį čempionatą, svarbus yra mūsų pasirodymas, o ne makedonų ar ispanų. Belieka tik padėkoti rinktinei už tai, kad kovėsi ir iškovojo bent jau kelialapį į atrankos turnyrą.
2011-09-15
+1
Atsakyti
Aludaris
Kazkaip manau, kad Saras dar liks ir nores savo krepsininko karjera pabaigti olimpiadoj Londone.
2011-09-15
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.