Chriapa: dažnai klydome ir į savo krepšį praleidome per daug taškų

2011-09-17 02:40
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Viktoras Chriapa įsitikinęs, kad pralaimėjimą lėmė prastas žaidimas ginantis
Viktoras Chriapa įsitikinęs, kad pralaimėjimą lėmė prastas žaidimas ginantis
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nesėkmingas pusfinalis ir nutrūkusi devynių pergalių serija Europos čempionate iš Rusijos rinktinės atėmė galimybę siekti pagrindinio tikslo – čempionų titulo bei aukso medalių.

Kelią į finalą Davido Blatto auklėtiniams užkirto Prancūzijos rinktinė, penktadienio vakarą juos įveikusi 79:71.

„Nerungtyniavome pakankamai gerai puldami bei gindamiesi, – pripažino 9 taškus surinkęs Viktoras Chriapa. – Dažnai klydome, į savo krepšį praleidome 79 taškus, o tai mums yra per daug. Paprastai varžovams leidžiame įmesti 60–65 taškus.“

Nors Tony Parkerio bei Nicolo Batumo vedini prancūzai buvo stipresni, Maskvos CSKA klubo aukštaūgis tvirtino, kad abi rinktinės yra vienodo lygio.

„Neretai rezultatas buvo lygus, tačiau pritrūkdavome jėgų palenkti žaidimą į savo pusę. Visada buvo 2–3 taškų skirtumas arba lygus rezultatas“, – pažymėjo Chriapa.

2010–aisiais geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku pripažintas rusas teigė, kad sugalvotas planas, kaip stabdyti varžovų lyderį Parkerį, pasiteisino.

San Antonijaus „Spurs“ klubo įžaidėjas pelnė 22 taškus, tačiau iš 16 dvitaškių realizavo tik 6 bei 5 sykius suklydo.

„Tony buvo svarbus susitikimo faktorius, bet aikštėje jis nedominavo. Parkeris nebuvo vienintelis, mus nugalėjęs“, – aiškino Chriapa.

Sekmadienį Rusijos ekipa kausis dėl trečiosios vietos bei Europos čempionato bronzos medalių. Jų varžovė – kitame pusfinalyje 80:92 ispanų pranašumą pripažinusi Makedonijos komanda.

„Prisiminsime grupės rungtynes, kurios buvo išties sunkios. Laimėjome tik pataikę paskutinį metimą. Makedonija yra gera komanda. Viso turnyro metu matėme, kaip makedonai kovojo. Į juos privalome pažiūrėti rimtai bei žaisti iš visų jėgų“, – tikino Chriapa.

Tąsyk sveiką kailį rusai išnešė tik per paskutines 2,5 sekundės. Antrojo etapo mačo pabaigoje Sergejus Monia švystelėjo tritaškį nuo lentos bei nutraukė priešininkų šešių pergalių seriją paeiliui.
Komentarai:
darkbeat
Idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-02
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.