Kauno sporto halėje – Vieningosios lygos dalyvių batalijos

2011-09-20 11:47
Marius Bagdonas, kaunodiena.lt

Krepšinis iš Kauno sporto halės nepasitrauks
Krepšinis iš Kauno sporto halės nepasitrauks
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Aprimus Europos čempionato batalijoms Kauno krepšinio mėgėjai be savo mėgstamos sporto šakos neliks. Naujosios Kauno „Žalgirio“ arenos šešėlyje atsidūrusioje ilgametėje krepšinio Mekoje bus organizuojamas keturių komandų tarptautinis turnyras „Sporto halės“ taurei laimėti.

Ketvirtadienį prasidedančiame turnyre dalyvaus keturios komandos. Pusfinaliuose „Šiaulių“ klubas susitiks su Ivano Frankivsko „Goverla“ iš Ukrainos. Dėl antrojo kelialapio į finalą kausis Kauno „Kaunas“ ir svečiai iš Baltarusijos – „Minsk 2006“.

Taurę įteiks meras

„Mintį surengti „Sporto halės“ taurės turnyrą puoselėjome jau seniai. „Žalgiriui“ persikėlus į naująją areną halės užimtumas sumažėjo, todėl atsirado puiki proga sumanymus realizuoti. Pavyko pasikviesti tris Vieningojoje lygoje žaisiančias ekipas, kurioms šis turnyras bus nebloga repeticija prieš naująjį sezoną. Iš jaunų žalgiriečių sudaryta „Kauno“ komanda taip pat labai įdomi. Ukrainos ir Baltarusijos komandos šiuo metu stovyklauja Lietuvoje. Ne paskutinį vaidmenį kviečiant klubus iš svečių šalių suvaidino ir asmeniniai ryšiai“, – pasakojo S.Dariaus ir S.Girėno sporto komplekso komercijos direktorius Mindaugas Arlauskas.

Pasak jo, nesitikima, kad Senojo žemyno čempionatų kovų išlepinti aistruoliai sausakimšai užpildys halės tribūnas, tačiau dažnam krepšinio gerbėjui turbūt bus įdomu, kokio lygio ir pajėgumo ateinantį sezoną bus „Šiaulių“ ir „Kauno“ klubai.

Pasak Arlausko, bus stengiamasi, kad šis turnyras taptų tradicinis. „Tai bus pirmasis, tačiau tikiu, kad tikrai ne paskutinis turnyras. Šiemet pavyko sukviesti tikrai neblogo lygio ekipas. Tikimės, kad ateityje ekipų lygis ir paties turnyro prestižas tik didės“, – sakė buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas.

Naudinga repeticija

Iš „Žalgirio“ klubo jaunųjų krepšininkų sudaryta „Kauno“ komanda šį sezoną pasitinka pasikeitusi. Prie ekipos vairo stojo „Žalgirio“ klubo vyriausiojo trenerio Ilio Zouro asistentu praėjusį sezoną buvęs serbas Oliveris Kostičius.

Turnyras Kaune bus nebloga repeticija prieš netrukus prasidėčiančias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Baltijos lygos (BBL) varžybas. Jaunieji kauniečiai BBL Elito divizione žais pirmą kartą.

Savo žaidimą styguoja ir ilgametis šalies čempionato bronzos medalių laimėtojas „Šiaulių“ klubas. Į Antano Sireikos komandą šiemet sugrįžo ilgametis ekipos žaidėjas Arvydas Šikšnius. Saulės miesto ekipa kontrolinių rungtynių maratone du kartus nepasigailėjo Latvijos vicečempiono „Ventspils“, parklupdė Dnieprodzeržinsko „Azot“ ir Kryvyj Riho „Krivbasbasket“ (abu – Ukraina) bei du sykius nusileido stipriausiai Latvijos ekipai Rygos VEF, po kartą pralaimėjo Kazanės „Uniks“ (Rusija) ir Južno „Chimik“ (Ukraina) ekipoms.

Svečiai – kieti riešutėliai

Turnyro svečiai – nemažą pėdsaką jau yra įspaudę ir Europos krepšinio metraštyje. Savo vertę „Goverla“ ir „Minsk 2006“ jau įrodė patekdami į Europos Iššūkio taurės varžybas ir VTB vieningąją lygą.

Baltarusijos čempionas „Minsk 2006“ šiemet užtikrintai laimėjo savo šalies pirmenybes, finalo serijoje 3:0 sutriuškinęs Gardino „Grodno-93“. Tarpsezoniu komandą papildė perspektyvus kroatas Vedranas Nakičius ir patirties NBA lygoje turintis amerikietis Julius Hodge‘as.

Iš Ukrainos pietvakariuose įsikūrusio Ivano Frankivsko atvykęs „Goverla“ klubas pastaraisiais metais įsiveržė į šalies krepšinio elitą. Komanda, kurios pagrindą sudaro legionieriai iš anapus Atlanto, praėjusio sezono Ukrainos čempionato pusfinalyje nusileido vėliau šalies vicečempionu tapusiam „Donetsk“ klubui. Šios komandos marškinėlius yra vilkėjęs ir lietuvis Aivaras Kiaušas.

Lietuvoje naujam sezonui besirengiantys ukrainiečiai jau sužaidė keletą kontrolinių rungtynių su mūsų šalies komandomis. „Goverla“ du kartus 81:78 ir 70:59 įveikė Utenos „Juventus“ bei 59:70 nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Komentarai:
Rėmas
kas tas žodis Meka ant tos Mekos aš sisiuoju ir vargo nematau mes ne šetono religijos garbintojai kaip musulmonai kurie galli ramia sąžine nužudyti kitatiki o mes lietuviai ir turim svo šventas vietas
2011-09-20
Atsakyti
blyn galetu senojoje halyteje but rimtesnes komandos tos kurios daugiausei kapodavos tarpusavy ZALGIRIS CSKA tada kokie CHIMKI ir lenkus kokius galetu paimt :)
2011-09-20
-4
Atsakyti
SiauliaiGeltonai – Juodas virusas plinta! Naujasis Šiaulių miesto krepšinio klubo Fanų vadas – Dovydas, ieško lojalių, ištikimų ir aktyvių sirgalių. Taigi visus maloniai kviečiu prisijungti ir palaikyti savo miesto komandą – BC „Šiaulius“.Abonimentai į visas vykstančias varžybas bei marškinėliai su komandos atributika pusvelčiui. Taip pat išvykos į kitus miestus, neišdildomi įspūdžiai, adrenalinas, gera draugų kompanija ir EMOCIJŲ KIBIRAS – tai yra TAI ko mums visiems šiuo metu labiausiai reikia ir trūksta. Dėl įstojimo i SF būrį kreiptis numeriu 868223443.daugiau info galite rasti Facebook siauliu fan page. Bukit aktyvus!


Saunuolis, Dovydai, tokia komanda kaip Siauliai turi tureti savu sirgaliu armija...
2011-09-20
+25
Atsakyti
Šaunu, kuo daugiau turnyrų galėtų rengti (:
2011-09-20
+4
Atsakyti
Šaunu, jog nepamiršta Sporto Halės :)
2011-09-20
-3
Atsakyti
ss
labai gerai butinai apsilankysiu
2011-09-20
-7
Atsakyti
Rugsėjo 22 d.

17.00 val. Šiaulių "Šiauliai" - Ivano-Frankovskio "Goverla" (Ukraina)

19.00 val. Kauno "Kaunas" - "Minsk 2006" (Baltarusija)

Rugsėjo 23 d.

17.00 val. Rungtynės dėl 3 vietos

19.00 val. Rungtynės dėl 1 vietos

Bilieto kaina : 10,-Lt

Bilietai parduodami Sporto halės kasoje rungtynių dienomis
2011-09-20
Atsakyti
nm
cia 10 lt i 1 ar 2 dienas ?
2011-09-20
+1
Atsakyti
Martis
Iėjimas 10Lt
2011-09-20
Atsakyti
tikrai,gal kur yra informacij,ar ileis i sias varzybas nemokamai ?
2011-09-20
+3
Atsakyti
as
goverla arba siaulei laimes
2011-09-20
-3
Atsakyti
as
goverla arba siaulei laimes
2011-09-20
-3
Atsakyti
kainos
Kažin, ar nemokamai bus galima stebėt?
2011-09-20
+2
Atsakyti
mikimauzu turnyrelis,reikia tiketis Kaunas ji laimes :)
2011-09-20
+3
Atsakyti
Siauliai
Geltonai – Juodas virusas plinta! Naujasis Šiaulių miesto krepšinio klubo Fanų vadas – Dovydas, ieško lojalių, ištikimų ir aktyvių sirgalių. Taigi visus maloniai kviečiu prisijungti ir palaikyti savo miesto komandą – BC „Šiaulius“.

Abonimentai į visas vykstančias varžybas bei marškinėliai su komandos atributika pusvelčiui. Taip pat išvykos į kitus miestus, neišdildomi įspūdžiai, adrenalinas, gera draugų kompanija ir EMOCIJŲ KIBIRAS – tai yra TAI ko mums visiems šiuo metu labiausiai reikia ir trūksta. Dėl įstojimo i SF būrį kreiptis numeriu 868223443.

daugiau info galite rasti Facebook siauliu fan page. Bukit aktyvus!
2011-09-20
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.