Sostinės krepšinio mokykloje Algirdas Milonas dirbo praėjusį sezoną
Sostinės krepšinio mokykloje Algirdas Milonas dirbo praėjusį sezoną
Nuotr. skm.lt
Jei ne viliojantis Kauno „Žalgirio“ klubo pasiūlymas, šį rudenį Algirdas Milonas tęstų darbą Sostinės krepšinio mokykloje (SKM). Joje 49 metų biržietis praėjusio sezono dalį ėjo sporto direktoriaus pareigas ir buvo visų trenerių mokytojas.

Užduotis – perteikti patirtį

Didžiausioje šalies krepšinio mokykloje Milonas jaunesniems kolegoms padėjo suprasti klaidas ir, dalyvaudamas treniruotėse, dalijo įvairius patarimus bei perteikė per ilgus darbo metus sukauptą patirtį.

Krepšinio specialistas pripažino per trumpą laikotarpį nespėjęs atlikti daug darbų, tačiau džiaugėsi kartu su SKM treneriais surengęs seminarą Ignalinoje.

„Jo pagrindinė tema – pradinukų mokymas krepšinio aikštelėje. Aiškinome, kaip ir nuo ko pradėti juos mokyti“, – tinklalapiui „Skm.lt“ sakė Milonas.

Šiuo metu „Žalgirio“ ekipos stratego Ilias Zouro asistentu dirbančiam Milonui praėjusį sezoną tekdavo prižiūrėti itin gausų SKM trenerių kolektyvą.

„Buvo labai smagu matyti jaunus, ambicingus ir didelius norus turinčius žmones. Jie labai noriai mokėsi, žvelgė pirmyn ir turėjo daug klausimų. Kildavo įvairių diskusijų – nuo vaikų mokymo iki gyvenimiškų temų“, – prisiminė buvęs SKM sporto direktorius.

Patiko stebėti vaikus

Minėtomis pareigomis Milonas neapsiribojo ir pats treniravo kelias berniukų grupes.

„Kadangi septynmečiai žengė pirmus žingsnius, buvo labai įdomu stebėti, kaip jie adaptuojasi ir pereina iš darželio į mokyklą, – pažymėjo treneris. – Vienuolikmečiai jau buvo šiek tiek ragavę treniruočių proceso, bet nebuvo rungtyniavę. Tie metai buvo skirti pasiruošimui žaisti pirmajame čempionate.“

Jam itin patiko dirbti su jauniausiais berniukais, dar neišmokusiais blogų krepšinio elementų.

„Mano didžiausia rekomendacija vaikams – kuo anksčiau pasirinkti krepšinį ir patekti į trenerių rankas, galinčių juos išmokyti teisingų žaidimo pagrindų. Krepšinyje tai yra labai svarbu, kad vėliau nereikėtų taisyti klaidų“, – aiškino krepšinio specialistas.

Auklėtinius treneriai privalo mokyti kantriai ir tai daryti kiekvieną dieną, kiekvieną treniruotę. Milono teigimu, besimokant krepšinio abėcėlės efektyviausia eiti žingsnis po žingsnio ir tik tada pradėti rungtyniauti.

SKM – vienas geriausių pasirinkimų

Krepšinio pasaulio durys Milonui atsivėrė Vilniaus krepšinio mokykloje. Vėliau jis penkiolika metų praleido Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje bei išugdė žymius Lietuvos krepšininkus – Simą Jasaitį, Martyną Gecevičių, Saulių Kuzminską ir kt.

Nors 2 tūkst. auklėtinių turinčioje Sostinės krepšinio mokykloje treneris dirbo trumpiausiai, pastarąją laiko išskirtine.

„Ji yra visiems labai atvira. Trenerių kolektyvas mėgsta naujoves ir yra itin kūrybingas. Jie nėra įspraudžiami į didelius rėmus, todėl patys gali nuspręsti, ką jie nori ir gali daryti. Be to, treneriams leidžiama eksperimentuoti“, – pažymėjo Milonas.

SKM treniruotės vyksta net 25 Vilniaus miesto ir rajono krepšinio salėse. Vaikams nereikia įveikti didelių atstumų vykstant į treniruotes, nes pastarosios dažniausiai vyksta arti namų.

Anot trenerio, tai yra vienas didžiausių SKM pranašumų, leidžiančių jaunuoliams didesnį dėmesį skirti ne tik krepšiniui, bet ir mokslams.

„Vaikams SKM yra vienas geriausių variantų. Pagal savo lygį jie gali laisvai patekti į komandą. Jie diferencijuojami, todėl sąlygos nėra sudėtingos“, – tvirtino Milonas.
Komentarai:
aukletinis 93
Ponas Milonas yra vienas geriausiu treneriu Lietuvoje! Buvo garbe su juo keleta kartu treniruotis, tikai isskirtinis zmogus!
2011-09-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.