„Nafta-Universitetas“ prisistatė visuomenei

2011-10-07 11:21
Paulius Matulevičius, „Vakarų ekspresas“
Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bronzos medalių laimėtoja Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ ekipa naująjį sezoną pradeda gerokai atsinaujinusi ir atjaunėjusi – ekipoje rungtyniaus net 12 Klaipėdos universiteto studentų.

Klaipėdos komandos vadovai ir rėmėjai sezono išvakarėse rinkosi šventinių pietų, kurių metu buvo pristatyta komanda ir aptarti ateinančio sezono tikslai.

Šiemet komandą papildė iš Vilniaus į pajūrį sugrįžęs Evaldas Lengvinas. Su šiuo 23 metų 180 cm ūgio žaidėju sudarytas vienerių metų kontraktas.

Iš sostinės taip pat sugrįžo ir 19-metis 200 cm ūgio krepšininkas Jurgis Petrauskas (sutartis vienam sezonui).

Dar prieš porą savaičių komandą papildė 208 cm ūgio 20-metis Valentas Tarolis. Manoma, kad šis aukštaūgis sustiprins praėjusį sezoną buvusią klaipėdiečių silpnąją grandį – priekinę liniją. Su Taroliu pasirašyta ilgalaikė – trejų metų sutartis. Praėjusiame sezone jis žaidė Regioninės krepšinio lygos (RKL) Birštono „JAZZ-Diremta“ ekipoje. 

 Į „Naftos-Universiteto“ gretas įsiliejo ir 17-metis 192 cm ūgio Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos atstovas Daniel Jokubaitis. Jis komandoje bus vienintelis moksleivis. Su juo sudaryta ilgalaikė – trejų metų sutartis.

Iš pernykščių žaidėjų „Naftos-Universiteto“ komandoje lieka Deividas Anužis, Haroldas Venskus, Dainius Žvinklys, Aurimas Bulsis, Donatas Norkus (visi jie dar turi dvejus metus galiojančias sutartis), Julius Kazakauskas ir Viktoras Chodosovskis (abu jie turi sutartis vienam sezonui).

Ateinantį sezoną „Naftai-Universitetui“ taip pat padės ir su „Neptūnu“ sutartis turintys Tadas Maželis („Naftos-Universiteto“ ekipoje žaidė ir pernai) bei Modestas Kumpis. Jis pernai buvo paskolintas „Mažeikių“ ekipai.

Neapsieita ir be praradimų: ekipoje neliko prie lyderių priskiriamų 23 metų Tado Klimo ir 22 metų Mindaugo Girdžiūno.

„Šių žaidėjų mūsų komandai tikrai trūks. Jie buvo vieni iš komandos lyderių, ypač Tadas Klimas, kuris atlikdavo juodąjį darbą gindamasis ir kovodamas dėl kamuolių. Tai buvo, kaip aš vadinu, kareivis. Kol kas nėra tokio žaidėjo, kuris galėtų užimti jo vietą“, – „Vakarų ekspresui“ sakė „Naftos-Universiteto“ komandos treneris Dainius Miliūnas.

Startas – Joniškyje

Vienas iš „Naftos-Universiteto“ komandos steigėjų Algimantas Žičkus pasidžiaugė, jog ateinantį sezoną su ekipa toliau bendradarbiaus ištikimiausi rėmėjai, daugiau nei dešimtmetį globojantys ekipą – klubo prezidentas Aleksandras Lobačiovas ir AB „Klaipėdos nafta“.

Pastarosios bendrovės vadovui Rokui Masiuliui „Naftos-Universiteto“ komandos direktorius Vilmantas Valančius atsidėkojo sezono pristatymo iškilmėse, padovanodamas įrėmintą komandos pasiekimų ir nuotraukų rinkinį.

„Bendradarbiaujame jau dešimt metų, tad norime, kad savo kabinete turėtumėte ir nuolat prieš akis matytumėte prisiminimą apie mus. Džiugu, kad esate ir nuolat palaikote mus“, – teigė Valančius.

Savo ruožtu komandai visokeriopos sėkmės palinkėjo ir Masiulis. „Esate jauni, iš jūsų tiesiog veržiasi adrenalinas, entuziazmas. Turėkite savo braižą, savo charakterį ir tuomet pasieksite pergalių“, – kalbėjo vienas iš komandos rėmėjų.
   
Klaipėdos universiteto studijų prorektorius Vaidutis Laurėnas pasidžiaugė, kad komandoje žais tiek studentų.

„Dabar komanda tikrai galime vadinti akademine“, – pabrėžė jis. 

Pirmąsias NKL sezono rungtynes „Naftos-Universiteto“ krepšininkai žais šiandien išvykoje su Joniškio „Delikatesu“, rytoj 16 val. jie pasirodys ir savo miesto publikai – susitiks su Šiaulių „ABRO-Universiteto“ ekipa.

NKL pirmenybėse šiemet varžysis 16 komandų. Rungtynės bus žaidžiamos penktadieniais ir šeštadieniais. Varžybų sistema išliks tokia pat kaip ir pernai.

„Norėtųsi, kad ši mūsų atsinaujinusi komanda iškovotų ne žemesnę, nei penktoji vieta“, – teigė vienas iš komandos steigėjų Žičkus.  
Komentarai:
Arvydas
Įspūdingą šolį turi ŽVINKLYS
2011-10-07
-2
Atsakyti
Kukas
Toj komandoj kazkoks dar ziauresni suoli turi
2011-10-07
-4
Atsakyti
Anonimas
Uzpernai Kumpys Neptune kartais PF o retkarciais net PG pazaisdavo
2011-10-07
-2
Atsakyti
heh
pasendinot Lengviną, nėra jam dar 23-jų metų
2011-10-07
-2
Atsakyti
Martin.
Eikit jus nera jau toks suolis pas ji nesveikas ;D kyla bet nk daugiau lengvaja atletika palankes ir vsio nk gero.
2011-10-07
-3
Atsakyti
zz
apie nkl cia net nera ka kalbeti :)
2011-10-07
+3
Atsakyti
lok
Tikrai niekas neturi tokio suolio nkl`e
2011-10-07
-4
Atsakyti
zz
ne kumpis, o kumpys, uz lietuva u 20 siemet zaide :) o suolis pas ji tai nesveikas, niekas is lkl neturi tokio na nebent gal weemsas koks ;)
2011-10-07
Atsakyti
:D
Modestas Kumpis . Gerass :DDDDDD
2011-10-07
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.