Netolimoje ateityje Lietuva dviejų garantuotų vietų Eurolygos turnyre dar neturės. Tai dienraščiui „Lietuvos rytas“ atskleidė pajėgiausio Senojo žemyno klubinio turnyro vadovas Jordi Bertomeu.

„Atsižvelgiant į visas rinkos sąlygas šiuo metu, manau, dabartinė sistema yra teisinga: vienas Lietuvos klubas turi ilgalaikę sutartį, o šalies čempionu tapęs klubas taip pat iškart patenka į pagrindinį Eurolygos turnyrą. Ši sistema suteikia abiem Lietuvos komandoms galimybę žaisti Eurolygoje. Manau, to užtenka. Nematau permainų galimybių ateityje“, – „Lietuvos rytui“ sakė Bertomeu.

Bertomeu džiaugėsi, jog Kauno „Žalgirio“ komanda įvykdė Eurolygos reikalavimą – pasistatė naują areną iki 2012 metų.

„Nuo pat Eurolygos pradžios „Žalgiris” turi ilgalaikį kontraktą. Jau seniai sakėme, kad norėdamas išsaugoti A licenciją Kauno klubas iki 2012 metų privalo pasistatyti naują areną. Mes sekėme procesą ir nuolat palaikėme ryšį su Kauno komanda. Dabar esame labai patenkinti. Tikslas pagaliau pasiektas ir arena yra pastatyta, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo Bertomeu. – Mes skatiname komandas statyti dideles arenas ir stengtis plėtoti rinkodaros projektus, nes tai garantuos didesnes pajamas. Norime, kad kiekvienas Eurolygos klubas didintų savo pajamas. Toks yra mūsų tikslas, mūsų judėjimas į priekį.

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ kartu Eurolygoje yra žaidę keturis kartus – 2005-2006, 2007-2008, 2009-2011 m.
Komentarai:
hmo uz ka jiems ta a licenzija? siemet turejo dvi galimybes issikovot vieta eurolygoj, lkl finaslus, ir atrankini turnyra. kas kaltas kad nepasinaudojo?


O uz ka tada Zalgiriui A licenzinja? Tik del tos A licenzijos zalgiris turejo garantuota vieta eurolygoje

2009-2010 m. ir 2010-2011 sezonuose, kai LKL cempionas buvo Lietuvos Rytas.

Tuos 2 sezonus nereikejo Zalgiriui jokiose Eurolygos atrankose zaist, nes turejo A licenzija.
2011-10-17
-6
Atsakyti
hm
o uz ka jiems ta a licenzija? siemet turejo dvi galimybes issikovot vieta eurolygoj, lkl finaslus, ir atrankini turnyra. kas kaltas kad nepasinaudojo?
2011-10-17
+13
Atsakyti
rafa>> tokiems kaip tu parašysiu aiškiau:

2005-2006, 2007-2008, 2009-2010, 2010-2011 m.
2011-10-15
+25
Atsakyti
Anonimas
ispanai yra duxai .. o kauneiciaj nepamirskit pralosimu nes yra kazkoks posakis .. kiekviena ku.va savo pi.da giria :)
2011-10-15
-1
Atsakyti
matyt rytas da neirode uleb savo vertes
2011-10-15
+14
Atsakyti
Darius
Praloštų aišku kad žvėriškai. Tačiau įgytų neįkainuojamos patirties. Komandos tobulėja žaisdamos su stipresniais, o ne lindėdamos savo kieme. Kita vertus, kaip žiūrovui man norisi aukšto lygio, gražaus krepšinio - o ne žiūrėti, kaip Panathinaikos taško Rūdupį. Ir ten ir ten yra privalumų ir trūkumų.
2011-10-15
+3
Atsakyti
to Futbolas-krepsinis
Tai jei kitais metais olimpinese imsim bronza i Eurolyga patektu Rytas, Zalgiris ir dar du is situ: Juventus/Rudupis/Siauliai? Kokiu skirtumu manai sios komandos pralostu visokiom Barcelona, Panathinaikos ir pan.?
2011-10-15
+10
Atsakyti
Futbolas-krepsinisApskritai krepsinyje galetu busti suadryta tokia pati sistema kaip ir futbolePagal kiekvienos salies komandu pasirodymus Europos turnyruose yr a isvedamas salies koeficientas ir pagal tai kiekviena salis kiekvienais metais uzima tam tikra vieta, pagal kuria yra skirstomos klubu skaiciaus kvostos tam tikruose turnyruose ir tada nekiltu klausimu kodel viena salis turi tiek komandu, okita salis ne tiek. Uzimi vieta pirmame trejetuke turi 4 komandas, uzimai vieta nuo 4 iki 10 vietos turi truis komandas ir t. t. kaip futbole. Butu idelai sistema be jokiu ilgalaikiu kontraktu ir panasiai.


valink su savo tuo spirdabolu....
2011-10-15
-9
Atsakyti
Futbolas-krepsinis
Apskritai krepsinyje galetu busti suadryta tokia pati sistema kaip ir futbole

Pagal kiekvienos salies komandu pasirodymus Europos turnyruose yr a isvedamas salies koeficientas ir pagal tai kiekviena salis kiekvienais metais uzima tam tikra vieta, pagal kuria yra skirstomos klubu skaiciaus kvostos tam tikruose turnyruose ir tada nekiltu klausimu kodel viena salis turi tiek komandu, okita salis ne tiek. Uzimi vieta pirmame trejetuke turi 4 komandas, uzimai vieta nuo 4 iki 10 vietos turi truis komandas ir t. t. kaip futbole. Butu idelai sistema be jokiu ilgalaikiu kontraktu ir panasiai.
2011-10-15
-2
Atsakyti
„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ kartu Eurolygoje yra žaidę keturis kartus – 2005-2006, 2007-2008, 2009-2011 m.

??? :::::DDDDDDDD
2011-10-15
-9
Atsakyti
O dar pries kelis metus kalbejo ir tikino kad rytas tikrai gaus vieta eurolygoje nuo 2011 arba 2012 metu. Eurolygos vadovu zodis sh gabalo vertas.
2011-10-15
+5
Atsakyti
As nustebciau jei gautu jie A licenzija. Uz kokius nuopelnus rytui ja suteikt? Teletabiu kibira du kartus laimejo, bet Eurolygoj auksciausias pasiekimas top 16. lkl'e nieko gero neparaode ir atrankos turnyra prapiso. Tai kokiu dar A licenziju tikites?
2011-10-15
+11
Atsakyti
Zombis parsiukas
Nu o as matau nevisai gera ryto savininku darba kas liecia nuosekluma?Su Eurolyga jie savo laiku prasoko,pasirinko ne ta puse,pralose(nors ir taip jie ten nebutu zaide,nes kaip ir minejo 3 metu ciklai Zalgiriui buvo pralaimeti sportiniu principu).Toliau,VTB?Kokia bebutu lyga bet ten Zalgiris vel pirmi istojo,neuzmirsiu kaip kaskas is ryto savininku vadino niekam nereikalynga cccr lyga.Kur dabar rytas zaidzia???Taip kad kol tokie kugeliai valdys ryta,vienu dviem laiptukais rytas visada bus zemiau uz Zalgiri.Cia dar svelniai pasakyta,zemiau.
2011-10-15
-9
Atsakyti
Nereikia čia be reikalo putotis. Lietuvai ir taip duota geros sąlygos - viena vieta garantuota, o jei čempionas rytas ir jis gauna vietą. Žalgiris turi A licenziją nes prisidėjo prie kūrimo Eurolygos kai niekas nežinojo kaip bus su ta lyga, be to aišku Sabas reikšminga figūra. O pasiekimai tai kaip čia pasakius - rytas žaidė Eurolygoje bet kalnų nenuvertė ir top 16 buvo viskas. Sunku Eurolygoje laimėt kai yra 5 - 8 super komandos.

Ant EuroCup nereikėtų varyti, ten šiemet itin daug stiprių komandų. Manau jei Bartomeu nori išvengti kitų lygų kūrimų turėtų išplėtoti Eurolygą (bent iki 36 komandu). Nes manau, kad šiandien nebėra tokio skirtumo tarp geriausių komandų iš daug šalių. Tada komandos loštų tame turnyre ir nesuktų galvos.
2011-10-15
+4
Atsakyti
samhainsaulenas71" Per pastaruosius 10 metu visiskai nieko Zalgiris neparode, pries Ryta tik, kad karts nuo karto laimi."Tas kartas nuo karto nuo 2001 m 7 kartai :) .Rytas 4 kartai iskaitant ir tuos 2 sezonus pries bankrutuojanti Z .Beje eurolygoi rytas nicnieko daugiau nepasieke - nei karto nepateko i top 8.tai as ta ir sakau, kad per paskutinius 10 metu Zalgiris gali pasigirti tik pergalemes pries Ryta


Ka tu ta ir sakai? Taigi sakei kad Zalgiris kars nuo karto laimi, o kai zmogus tau konkreciai voze argumentuota atsakyma kad tai buvo septyni kartai tai dabar bandai issivartalioti? Ar cia kaip visada is pradziu svarbiausia uzvemti nesamone, galbut niekas nepastebes, bet svarbiausia kietai pavaryti, o poto kai pareina konkretus atsakymas tai bandoma issinerti su visokiausiais tipo "as ta ir sakau"? Apgailetinas kvailys. Neveltui raudonos padlos fanas.
2011-10-15
-16
Atsakyti
manot ULEB vadovybė nežino purvinų Lietryčio darbelių? Rytui A licenciją matyt kaip savo ausis :)
2011-10-15
-1
Atsakyti
samhainsaulenas71" Per pastaruosius 10 metu visiskai nieko Zalgiris neparode, pries Ryta tik, kad karts nuo karto laimi."Tas kartas nuo karto nuo 2001 m 7 kartai :) .Rytas 4 kartai iskaitant ir tuos 2 sezonus pries bankrutuojanti Z .Beje eurolygoi rytas nicnieko daugiau nepasieke - nei karto nepateko i top 8.tai as ta ir sakau, kad per paskutinius 10 metu Zalgiris gali pasigirti tik pergalemes pries Ryta


O tai ko tu dar nori? Jei tavoji raudonuju komjaunuoliu komanda jau 10 metu negali pasigirti pergalemis pries Zalgiri tai ko jus cia kvykiat? Nesugeba nugaleti Zalgirio, o jie dar matai reikalauja Eurolygos. Jei jus dazniausiai per tuos 10 metu bunate antri tai ir sedekit pastoviai toje savo Kibiro taureje.
2011-10-15
+4
Atsakyti
saulenas71" Per pastaruosius 10 metu visiskai nieko Zalgiris neparode, pries Ryta tik, kad karts nuo karto laimi."Tas kartas nuo karto nuo 2001 m 7 kartai :) .Rytas 4 kartai iskaitant ir tuos 2 sezonus pries bankrutuojanti Z .Beje eurolygoi rytas nicnieko daugiau nepasieke - nei karto nepateko i top 8.


tai as ta ir sakau, kad per paskutinius 10 metu Zalgiris gali pasigirti tik pergalemes pries Ryta
2011-10-15
-3
Atsakyti
Į kitą lygą
Tokiems rytams yra rusų lyga, ten, sako, moka daug pinigų, labai perspektyvi lyga. Jei bus mažai pinigų, KGB generolas Ivanov dar duos.
2011-10-15
+11
Atsakyti
Manyčiau, kad
Puiku, Eurolygos vadovai jau perprato Ryto klubo dvasinį ir finansinį ,,nešvarumą". Tokių Rytų nereikia Eurolygoje- jiems vieta, geriausiu atveju, teletabių lygoj.
2011-10-15
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.