Leonardas: „Lietuvoje kartais jaučiuosi kaip muziejaus eksponatas“

2011-11-19 10:36
Anzelmas Filimanavičius, „BasketNews.lt“ korespondentas
Darrickas Leonardas Pasvalyje rungtyniauja antrus metus iš eilės
Darrickas Leonardas Pasvalyje rungtyniauja antrus metus iš eilės
Nuotr. Fotodiena/R.Dačkus
Antrus metus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje rungtyniaujantis amerikietis Darrickas Leonardas interviu tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino Lietuvoje kartais besijaučiantis tarsi muziejaus eksponatas. 

Mažame mieste gyvenantis juodaodis krepšininkas jaučia išskirtinį gerbėjų dėmesį – sirgaliai Leonardą varsto žvilgsniais, veržiasi bendrauti ir fotografuotis.

27 metų 188 cm ūgio gynėjas Lietuvoje rungtyniauja jau trečią sezoną ir per šį laiką spėjo išbandyti visus stipriausius šalies čempionatus – Regionų krepšinio lygą (RKL), Nacionalinę krepšinio lygą (Smscredit.lt-NKL) bei Lietuvos krepšinio lygą (BEKO-LKL).

Pirmąjį savo sezoną Lietuvoje Leonardas praleido Raseiniuose, o vėliau tapo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos nariu. 2010-2011 metų sezone gynėjas kartu su Pasvalio komanda laimėjo NKL pirmenybės ir buvo pripažintas naudingiausiu jų krepšininku. 

– Lietuvoje rungtyniaujate jau ne pirmą sezoną. Kodėl taip ilgai užsilikote vienoje šalyje? – „BasketNews.lt“ korespondentas paklausė Leonardo.
– Man patinka Lietuvoje, nes žmonės čia geri, o čempionato lygis – aukštas. Prieš atvykdamas čia apie Lietuvą nieko nežinojau, taip pat nepažinojau nė vieno žmogaus, kuris būtų čia rungtyniavęs. Atvykęs į Lietuvą pamačiau kitokį krepšinį bei trenerių padedamas bandžiau prisitaikyti.

– Išbandėte visas tris stipriausias lygas Lietuvoje – RKL, NKL ir LKL. Ar galėtumėte jas palyginti?
– LKL yra geriausias čempionatas, čia vyksta aukščiausio lygio krepšinis, nes rungtyniauja geros komandos ir geri žaidėjai. NKL taip pat yra gana stipri ir labai didelio atotrūkio tarp jos ir LKL nėra. RKL didžiąją dalį krepšininkų sudaro tobulėjantis jaunimas.

– Apetitas kyla bevalgant. Kas toliau? Europos taurė, Eurolyga?
– Pamatysime ateityje (šypsosi, – Red.). Šie metai man yra kiek kitokie, nes turime visiškai naują komandą, naują trenerį. Esu įpratęs rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje, tačiau šį sezoną man tenka rungtyniauti atakuojančiu gynėju. Man tai visiškai nauja patirtis, bet turiu prie to prisitaikyti. To dar nepadariau, bet sezonas dar tik prasidėjo, todėl laiko dar yra. 

– Šį sezoną Pasvalio komandoje rungtyniauja daugiau amerikiečių. Ar dėl to jaučiatės patogiau? 
– Šiek tiek lengviau, kai komandoje yra daugiau amerikiečių, bet iš esmės man nėra didelio skirtumo tol, kol komandoje vyrauja gera atmosfera, o bendraklubiai tarpusavyje gerai sutaria ir bendrauja. 

– Tarpsezoniu komandoje pasikeitė nemažai žaidėjų. Kaip vertinate šiuos pasikeitimus?
– Atėjus kiekvienam naujam žaidėjui atsiranda ir nauja situacija. Kol kas daugelis iš mūsų dar nežinome vienas kito įpročių, sugebėjimų bei todėl mums sunku vienam prie kito prisitaikyti. Reikia laiko. Praėjusį sezoną mums sekėsi gerai ir asmeniškai aš norėčiau, kad keli tos komandos vyrukai būtų likę. Visgi jų komandoje nėra ir nieko nepadarysi.

– Kokį įspūdį paliko naujoji Pasvalio arena?
– Arena labai graži. Smagu, kad mūsų palaikyti atvyko tiek daug sirgalių. Tikiuosi, kad toks palaikymas bei lankomumas išliks ir ateityje, nes rungtyniauti palaikomam tokio sirgalių būrio yra kur kas paprasčiau.

– Nemažai žaidėjų iš profesionalių lygų yra kviečiami rungtyniauti miestų arba rajonų pirmenybėse. Ar esate sulaukęs tokio pakvietimo?
– Ne, tokio pasiūlymo nesu gavęs. Kaip reaguočiau, jei gaučiau? Tai neturi reikšmės, nes vargu ar komanda leistų man žaisti tokioje lygoje. Žaisdamas tokiose pirmenybėse rizikuoji susižeisti ir prarasti kontraktą.

– Nedaugelis užsieniečių lieka Lietuvoje taip ilgai, ypač mažesniuose miestuose, kur pramogų nėra gausu. Ką veikiate laisvalaikiu?
– Mėgstu nueiti į kavinę arba barą, pasėdėti bei pašnekėti su draugais. Čia susiradau labai daug draugų, o tai yra labai puiku. Taigi, tiesiog mėgstame su jais kur nors nueiti ir kalbėti apie bet ką. Jie mane netgi moko lietuviškų žodžių, tačiau nenoriu jų sakyti, nes jie yra negražūs ir gerbėjai gali pagalvoti, kad esu blogas žmogus.

– Esate labai matomas, ypač mažesniuose miestuose. Ar dėl to kyla kokių problemų leidžiant laisvalaikį?
– Taip, esu matomas ir kartais jaučiuosi, kaip muziejaus eksponatas – visi nori mane pamatyti, paliesti, nusifotografuoti. Bet dėl to nejaučiu jokių problemų ar nepatogumų. 

– Lietuvoje užsieniečiams kartais tenka susidurti su rasistiniais išpuoliais. Galbūt jums yra pavykę jų išvengti?
– Ne, man taip pat teko susidurti su keliais rasistiniais išpuoliais, bet nenoriu apie tai kalbėti. Rasizmo yra visur, tiesiog tokiais atvejais turi išlikti ramus, nes ką gi daugiau gali padaryti?

– Daugelis giria lietuves už jų grožį. Kokį įspūdį mūsų šalies merginos paliko jums?
– Lietuvės yra labai gražios ir visame pasaulyje žinomos dėl savo grožio.

– Ar turite merginą? Galbūt ji galėtų būti lietuvė?
– Ne, merginos neturiu. Niekada negali žinoti, galbūt mano draugė arba žmona bus iš Lietuvos. Lietuvės tikrai yra labai gražios.
Komentarai:
Darius
balde, ir iš kur tu visa tai žinai? Juk ne pats sugalvojai? :)
2011-11-20
-6
Atsakyti
baldas
jau tik nekelkit sito Leonardo i zvaigzdes.. LKLas ne jo nosiai, ka kol kas puikiai matome.. O charakterio kaip reta slykstaus.. ne veltui nemegsta jo komandoj daug zaideju. buta nuomojasi su kitu amerikieciu tai ant tiek ispindejes, kad net nebendrauja su kambarioku :)) ir atskirai i triesas vaziuoja.,
2011-11-20
-24
Atsakyti
OpaMan tai tiesasakant geda siektiek Lietuvos del poziurio y juodaodzius , neseniai buvau Siauliu kino teatre , ir buvo Bowlesas Rashaunas bei Longas ( visi juodaodziai Siauliu zaidejai) , tai visi kaip apspite , ziurek negras, negras.. Nagi zmones , laikas isaugti is to amziaus , jie tokie patys zmones kaip ir mes , tiesiog palikime juos ramybeje :)


Tai čia nemanau, kad rasizmas, tiesiog nedaug jų Lietuvoj yra tai dėl to tokios reakcijos ir sulaukia, kokioj JAV, Prancūzijoj ar Anglijoj, kur jų daug yra, niekas taip ir nereaguoja.
2011-11-20
+7
Atsakyti
O kaip weemsas tada jauciasi?
2011-11-20
-20
Atsakyti
Darikai, mes su tavim ir Darium ! jua nusu cempionai
2011-11-19
-11
Atsakyti
Anonimas
– Lietuvoje užsieniečiams kartais tenka susidurti su rasistiniais išpuoliais. Galbūt jums yra pavykę jų išvengti?

– Ne, man taip pat teko susidurti su keliais rasistiniais išpuoliais, bet nenoriu apie tai kalbėti. Rasizmo yra visur, tiesiog tokiais atvejais turi išlikti ramus, nes ką gi daugiau gali padaryti?

Va del sito klausimo,musu zurnalistam,politikam ir visokiem tolerastam,reiktu isisaut i makufeli ir neklausinet durnu klausimu.Nera,nebuvo ir tikrai daugiau nebus rasismo negu jio yra kitur.
2011-11-19
-10
Atsakyti
NezhinauTokiu juoduku krepsininku pilni pakampiai , visuose pasaulio kampeliuose. Svarbu statistika pasidaryti ir galbut paskui i koki geresni kluba pakliusiu - tokia "filosifija", o jei per tuos metus netobuleji , nieko tai galima ir "vietoi" zaisti.. Nematau as nieko ipatingo is sio krepsininko , eilinis ir tiek amerikonas , kuris niekur geriau pakliuti negali.. :]]]


tokia filosofija tinkama ir tiem paties lietuviams ir butent siu laiku grajokams, mazdaug pakliuvau i Zalgiri ar LR tai ir net nedirbsiu nieko, nes gaunu zaidimo laika, didziule alga, vistiek niekas neismes is siltos vieteles, na nebent koki Milakni ismete, nes su juo isvis kazkokie cirkai buvo, tas nesiruose net kamuoli ismokti varinetis per kelis metu Zalgiryje.
2011-11-19
-3
Atsakyti
.
Tai Pasvalys mažas miestukas, ten sutikus juodaodį stebuklas būna :D
2011-11-19
+7
Atsakyti
Tokiu juoduku krepsininku pilni pakampiai , visuose pasaulio kampeliuose. Svarbu statistika pasidaryti ir galbut paskui i koki geresni kluba pakliusiu - tokia "filosifija", o jei per tuos metus netobuleji , nieko tai galima ir "vietoi" zaisti.. Nematau as nieko ipatingo is sio krepsininko , eilinis ir tiek amerikonas , kuris niekur geriau pakliuti negali.. :]]]
2011-11-19
-8
Atsakyti
pasakė, kad mergos neturi, tai plem dabar neršt pradės vietinės barakudos :D:D:D:D
2011-11-19
-22
Atsakyti
Viža
Kaimas dabar krizėje, tad jaunimas iš pasimetimo puola netikrų pranašų glėbin, šiuo atvejų - afroamerikiečių. Nieko prieš juos neturiu, bet kristi ant kelių prieš atvykėlius - savęs negerbti. O pas mus tik ir kalbama, kada vėl kokie Mažekiai, Pasvalys ar Vilkmergė įsigys legionierių, nors jokiu ypatingu meistriškumu anie nestebina. Egzotika. Mandink čiabuviai esam.
2011-11-19
-14
Atsakyti
Dar reikėjo paklausti, ar visiems pasakoja, kad JAV paliko savo šeimą, įskaitant vaiką? :) px, kad turi moterą su vaiku, vis tiek per visas lietuves eina :)
2011-11-19
-16
Atsakyti
Opa
Man tai tiesasakant geda siektiek Lietuvos del poziurio y juodaodzius , neseniai buvau Siauliu kino teatre , ir buvo Bowlesas Rashaunas bei Longas ( visi juodaodziai Siauliu zaidejai) , tai visi kaip apspite , ziurek negras, negras.. Nagi zmones , laikas isaugti is to amziaus , jie tokie patys zmones kaip ir mes , tiesiog palikime juos ramybeje :)
2011-11-19
+8
Atsakyti
hyx
Nebūtumėt lietuviai, svarbu rašyti komentaruose, kad ir bet ką, bet svarbu rašyti.. :) Spėju dar čia ne po 15 metų vaikai rašo komentarus, nesąmoningus, o suaugę žmonės, kuriems trūksta tam tikro bendravimo lygio.. :)

Tie kurie šlykščiai kalba, tie ir kaime būsit užaugę.. :) Bendravimo prasme.. :)
2011-11-19
+3
Atsakyti
sssssss
tai aisku kur tau nesijaus kaip eksponatas taigi jis Leonardas ,, Da Vinci ,,
2011-11-19
-2
Atsakyti
lux
labai malonus pasirode zmogus, linkiu jam ko geriausios sekmes!
2011-11-19
-3
Atsakyti
AnonimasJuoką kelia. kaip kokias kekšes siūlo visam pasauliui lietuves. Kiek galit dalbajobai žurnaliugos?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Butent nebeklausinekit zurnalistai apie tas lietuves,geda tikrai darot!!!
2011-11-19
+1
Atsakyti
Jie mane netgi moko lietuviškų žodžių, tačiau nenoriu jų sakyti, nes jie yra negražūs ir gerbėjai gali pagalvoti, kad esu blogas žmogus.

http://www.youtube.com/watch?v=UUgmkf4A6...
2011-11-19
+39
Atsakyti
as
galetumet visus uzseniecius taip paklausinet.
2011-11-19
+2
Atsakyti
Apie merginas tai tiesa pasakė, jos pačios gražiausios visame pasaulyje :)
2011-11-19
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.