Lapkričio 24-27 dienomis Rygoje vyko Europos jaunių krepšinio lygos čempionato U14 amžiaus grupės pirmojo turo turnyras, kuriame dalyvavo Š.Marčiulionio krepšinio akademijos 1998 m. pirmoji komanda, vadovaujama trenerio Edvino Justos. Laimėjusi prieš Helsinkio ir Espoo (Suomija), Stokholmo, Gdansko bei Rygos komandas, Š.Marčiulionio krepšinio akademijos komanda pirmą kartą EYBL turnyre iškovojo pirmąją vietą. 

Europos jaunių krepšinio lygos iki 14 metų amžiaus grupėje, skirtingai nuo vyresniųjų grupių, visos 32 komandos sezono pradžioje  suskirstytos ne į du divizionus pagal stiprumą, bet į dvi lygiavertes grupes po 16 komandų. Todėl pirmaisiais metais tik po finalinių varžybų pavasaryje paaiškėja kito sezono pirmojo ir antrojo divizionų sudėtys. 

Vilius Žukas išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP) ir tapo rezultatyviausiu žaidėju, Edvinas Kucevičius išrinktas į Simbolinį turnyro žaidėjų penketą, Aistis Pilauskas išrinktas geriausiu komandos žaidėju, o Edvinas Justa išrinktas geriausiu turnyro treneriu!

Apie EYBL U14 turnyro varžybas pasakoja komandos treneris Edvinas Justa: „Europos jaunių krepšinio lygos turnyre dalyvaujame pirmą kartą, todėl malonu, kad laimėjome. Kadangi komandas nugalėjome dideliu skirtumu, leidau visiems žaidėjams pažaisti po keliolika minučių. Šiame turnyre Vilius Žukas kiekvienose rungtynėse rinko vidutiniškai po 20 taškų, todėl nenuostabu, kad tapo ir rezultatyviausiu, ir naudingiausiu turnyro žaidėju. Labai gerai žaidė Edvinas Kucevičius, ypač sunkiausiose rungtynėse, o Aistis Pilauskas buvo labai naudingas komandai, atliko visą gal ne tiek matomą, bet labai reikalingą darbą. Visi žaidė, visi patenkinti. Kai laimime – visada smagu!”


Europos jaunių krepšinio lygos čempionato U16 amžiaus grupės pirmojo turo turnyras, kuriame dalyvavo Š.Marčiulionio krepšinio akademijos 1996 m. pirmoji komanda, vadovaujama trenerio Gintaro Razučio, lapkričio 24-27 dienomis vyko Kaune. Nugalėjusi Palangos, Talino, Vilniaus ir Ventspilio komandas, paskutinę varžybų dieną mūsų komanda susitiko su stipriausia – šeimininkų Tornado KC komanda. Apie šias EYBL U16 turnyro varžybas pasakoja komandos treneris Gintaras Razutis. 

„Šis turas nebuvo labai stiprus, visas rungtynes laimėjome gana lengvai, tik finalas (paskutinės turo rungtynės su Tornado KC dėl pirmos vietos) susiklostė kiek netikėtai. Turbūt, neįvertinome varžovų, o jie savoje aikštėje „įsikabino mums į atlapus“ ir pirmavo tris kėlinius. Tik ketvirtame kėlinyje suradau optimalią sudėtį, kuri tą dieną buvo labiausiai motyvuota ir nusiteikusi žaidimui. Tai Dominykas Zupkauskas, Marius Matekonis, Romualdas Petraitis, Kasparas Krasauskas ir Artūras Kučevskij. Jie daugiausia prisidėjo prie finalinės pergalės. Dominykas Zupkauskas išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju!“

Komentarai:
Tie 1998 metu SMKA komanda, tai nesveikai varo, prie savo metu MKL'e visus ant 50tasku krauna, cia vel visus triuskina. Prie metais vyresniu 3divizione irgi draskosi be pralaimejimu. Tik tiek, kad ateityje sie zaidejai nelabai mokes zaisti apylyges varzybas. :)
2011-11-30
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.