„Žalgiris“ su Lawsonu atsisveikino pergalingai (3 video, foto, komentarai, statistika)

2011-11-30 19:11
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Robertas Javtokas yra pasiruošęs išmušti kamuolį Geraldui Fitchui iš rankų Nuotr.: Fotodiena.lt/G.Bubliauskas
Kelią krepšio link Kristapas Valteris skynėsi ir alkūnėmis Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Žiūrovų akis džiugino žaviosios Kauno „Žalgirio“ ekipos šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ty Lawsonas mače su „Unicaja“ demonstravo gerą žaidimą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Joelis Freelandas prilaiko krepšio link besiveržiantį Marko Popovičių, o šis rėkia tarsi gavęs stiprų smūgį į paširdžius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Robertas Javtokas yra pasiruošęs išmušti kamuolį Geraldui Fitchui iš rankų Nuotr.: Fotodiena.lt/G.Bubliauskas
Kelią krepšio link Kristapas Valteris skynėsi ir alkūnėmis Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Žiūrovų akis džiugino žaviosios Kauno „Žalgirio“ ekipos šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ty Lawsonas mače su „Unicaja“ demonstravo gerą žaidimą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Joelis Freelandas prilaiko krepšio link besiveržiantį Marko Popovičių, o šis rėkia tarsi gavęs stiprų smūgį į paširdžius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ (2-5) krepšininkai vos per kelias minutes sugebėjo iššvaistyti dviženklį pranašumą, tačiau tai jiems nesutrukdė iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje, kuri leido išsaugoti šansus patekti į „Top 16“ etapą.

Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai B grupės mače „Žalgirio“ arenoje 67:65 (19:11, 16:13, 15:18, 17:23) įveikė Malagos „Unicaja“ (3-4) komandą.

Žalgiriečiai svečius iš Malagos geležine gynyba sukaustė jau pirmajame kėlinyje, kuomet neleido šiems penkias minutes pelnyti taškų, o patys susikrovė dviženklį pranašumą – 10:0.

Tą pačią 10 taškų persvarą „Žalgiris“ turėjo ir įpusėjus ketvirtajam kėliniui (60:50), bet Geraldas Fitchas ir Kristapas Valteris pataikė po tritaškį, Joelis Freelandas šeimininkų krepšį kelis kartus sudrebino dėjimais ir „Unicaja“ pirmą kartą išsiveržė į priekį – 65:63.

Marko Popovičius taikliomis baudomis išlygino rezultatą (65:65), o paskutinė rungtynių minutė prasidėjo galingu Sonny Weemso dėjimu su pražanga – 67:65. Amerikietis prametė baudą, o „Unicaja“ įgijo šansą išplėšti pergalę arba pratęsimą.

Visgi du kartus atakos smaigalyje atsidūręs Valteris iš pradžių nesugebėjo pataikyti per aukštai iškeltas Roberto Javtoko rankas, o vėliau tikslo nepasiekė ir desperatiškas jo bandymas išplėšti pratęsimą.

Tai buvo paskutinės rungtynės Kaune įžaidėjui Ty Lawsonui. Pasibaigus NBA lokautui amerikietis privalės grįžti į Denverio „Nuggets“ ekipą.

Paskutiniame mače gynėjas per 29 minutes pelnė 10 taškų (2/7 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 2, perėmė ir prarado po 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir surinko 5 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Sonny Weemsas 18 (11 atk. kam.), Marko Popovičius 11 (3/10 tritaškių), Ty Lawsonas 10.

„Unicaja“: Geraldas Fitchas 15, Kristapas Valteris ir Joelis Freelandas (9 atk. kam.) po 12, Luka Zoričius 11.

Rungtynių vaizdo reportažas. Tomo Delininkaičio ir Mindaugo Kuzminsko komentarai:


Aleksandras Trifunovičius (Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris): „Visų pirma dėkoju žiūrovams, jie tikrai mums padėjo. Tai buvo paskutinės rungtynės „Žalgiryje“ Ty Lawsonui, linkiu jam sėkmės tiek asmeniniame gyvenime, tiek karjeroje.

Norėjome rungtynes kontroliuoti ir taip buvo maždaug 32 minutes. Norėjome parodyti, kad kiekviena ataka mums rūpi labiau nei varžovams ir didžiąją susitikimo dalį mums tai pavyko. Nesvarbu, kad prametėme kai kuriuos metimus, o gynyboje du prieš du ne visada dirbome kaip tarėmės.

Šios rungtynės mums leidžia išlaikyti galimybes savo rankose. Manau, kad nepaisant Lawsono išvykimo, turime galimybių žengti į „Top 16“. Nepamenu, kada Mantas žaidė tokias prastas rungtynes, tačiau jis nusipelno užtarimo. Paulius, Tadas ir Tomas gali žaisti geriau.

Išvykus Lawsonui, Marko daugiau žais įžaidėjo pozicijoje. Ieškosime naujų krepšininkų, tačiau neieškosime žaidėjų vien tam, kad jie būtų komandoje. Jeigu rasime ką nors geriau, įsigysime, o kol kas puolimą organizuos Mantas ir Marko. Dabar nėra paprasta rasti gero lygio krepšininką.“

Išsamesnis Trifunovičiaus komentaras:


Chusas Mateo (Malagos „Unicaja“ vyr. treneris): „Šias rungtynes pralaimėjome dar pirmoje jų pusėje, o ne per paskutinę ataką. Nesigynėme gerai, žaidėme švelniai, o varžovai susikrovė pranašumą. Puldami žaidėme prastai, ypač dėl to, kad neatlikdavome tokių perdavimų, kaip anksčiau. Dvitaškius iki ilgosios pertraukos metėme tik 25 proc. taiklumu, pataikėme vos 1 tritaškį iš 7. Per ilgąją pertrauką kalbėjome apie problemas ir jas iš dalies pavyko išspręsti. Nors „Žalgiris“ turėjo didelę persvarą, tačiau kovojome ir rungtynių pabaigoje rezultatas tapo lygus. Tačiau mums pritrūko sėkmės.“

Išsamesnis Mateo komentaras:

Komentarai:
sveikinu zalfanus su antra pargale EL :)
2011-12-01
-24
Atsakyti
man baisu pagalvot,kas bus be ty..nes kalnietis panaseja i kesta marciulioni su savo nesamonem
2011-12-01
+6
Atsakyti
MiticoEch.. Tiek nedaug truko.


Iki ko tau nedaug truko? Kad perkeltu i 8 klase?
2011-12-01
+18
Atsakyti
Ech.. Tiek nedaug truko.
2011-12-01
-2
Atsakyti
RibokasSu tokia žaidimo kokybe, TOP 16 liks toli už horizonto. Bambergas paskutinėse rungtynėse lošia tiesiog puikiai, paprasčiausiai nesiseka. Per 2 rungtynes su grupės lyderiais turėjo iškovot 2 tšk. O dabar, kai Legenda iš esmės liko be įžaidėjo, šansai darosi dar menkesni. Man tai žinoma dzin, pateks jie kur nors, ar ne, bet norėčiau, kad nepatektų į TOP 16 vien dėl to, kad paskui būtų labai smagu stebėti glušo Buratino veiksmus.


Na tai taip, Bambergas gera zaidima demonstruoja, bet vargu ar nugales PAO ir Unicaja isvykose, o tokiu atveju, tai Zalgiriui norint patekti i TOP16 reiketu nugaleti Zagreba ir pralaimeti maziau nei 11 tasku Bamberge, kas yra labai imanoma net ir su tokia zaidimo kokybe :) Nors nesigincysiu, kad Bambergas geresni zaidima rodo nei Zalgiris, taciau kaip ten bebutu tarpusavio dvikova laimejo Zalgiris, kad ir kaip tau tai nepatiktu.
2011-12-01
-25
Atsakyti
Su tokia žaidimo kokybe, TOP 16 liks toli už horizonto. Bambergas paskutinėse rungtynėse lošia tiesiog puikiai, paprasčiausiai nesiseka. Per 2 rungtynes su grupės lyderiais turėjo iškovot 2 tšk. O dabar, kai Legenda iš esmės liko be įžaidėjo, šansai darosi dar menkesni. Man tai žinoma dzin, pateks jie kur nors, ar ne, bet norėčiau, kad nepatektų į TOP 16 vien dėl to, kad paskui būtų labai smagu stebėti glušo Buratino veiksmus.
2011-12-01
-6
Atsakyti
Manau, kad del patekimo i kita etapa teks kovoti su vokieciais ju arenoje... Ten ir spresis kuri komanda pateks toliau...
2011-12-01
-6
Atsakyti
manau,kad zalgiris tik pirma puse suzaide geriau, o antra taip kaip ir iki siol visa sezona. O unicaja rungtynes pradejusi lb prastai, gale isizaide,bet pritruko laiko. Manau, kad tiek zalgiris tiek unicaja dar iskovos po 1 pergale. Viskas priklausys nuo rungtyniu bamberge.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-12-01
-13
Atsakyti
medinukasir zalgiris gali laimeti:D kita vertus jei ne lempiniai popoviciaus troicai tai butu 1-6... Labiausiai klaidietis ir klimaksas kaip visada patiko:) ir robio perdavimas i 6 eile:D
durneli tu pazek kiek pramete jis tu troicu :D butu imetes bent kiek daugiau tai butu laimeje be itampos :D aik tu gal vaikeli dar i darzeli per anksti is ten paleido tave
2011-12-01
+8
Atsakyti
o vat si karta as pasveikinsiu zaliaja medinuko komanda, nes nors ir pats zaidimas ir jo kokybe eilini karta bent jau mane nuvyle, bet ponai zaliom aprangom, bene pirma karta siame EL sezone parode, kad turi kiaushus ir ne tokius jau minkstus. Taigi, sveikinu!!!

p.s. bent jau man pasirode, kad Trifos ranka jau pradeda jaustis komandoj, jei dar Popas nesiaustu tada kai jam isvis neina zaidimas, tai isvis butu beveik gerai, kita vertus - vienas is jo trajaku tapo beveik lemiamu.... nuvienu zodziu - tas ant to, kaip sakoma
2011-12-01
Atsakyti
ir zalgiris gali laimeti:D kita vertus jei ne lempiniai popoviciaus troicai tai butu 1-6... Labiausiai klaidietis ir klimaksas kaip visada patiko:) ir robio perdavimas i 6 eile:D
2011-12-01
+2
Atsakyti
ATI
samhain.arba tiesiog gali paspausti ant "Statistika"


a jo, tereikejo rimtai pascrolint nes statistika puslapio apacioj... thx, gal ir kitiems pravers kas nerasdavo :)
2011-12-01
-11
Atsakyti
kazin kada bus pastiprinimas vietoj ty
2011-12-01
-5
Atsakyti
Visus tikrus Zalgirio fanus su pergale!!! Pastebejau viena gera dalyka Trifo darbe, kad zaidejui kuriam nesiseka jo nelaike aiksteje, pvz Kalna kaip pasodino 4kelinyje.
2011-12-01
+5
Atsakyti
ATIMesiu akmeni i Basketnews darza. Kaip krepsinio portalui, pernelyg skurdu pateikt vos 3-4 ir tik daugiausiai tasku pelniusiu zaideju sutrumpinta statistika. Dabar norint daugiau informacijos apie tai kaip atrode ne tik patys rezultatyviausi bet ir kiti, esi priverstas eit i euroleague.net arba kitus portalus. Na ok, tai dar butu galima suprast jei kalba eitu apie kokius LKL ar eurocupo turnyrus, mazai jie kam rupi, bet Eurolygos? Tikrai noretusi daugiau informacijos is "krepsinio portalo".


arba tiesiog gali paspausti ant "Statistika"
2011-12-01
-19
Atsakyti
ATI
Mesiu akmeni i Basketnews darza. Kaip krepsinio portalui, pernelyg skurdu pateikt vos 3-4 ir tik daugiausiai tasku pelniusiu zaideju sutrumpinta statistika. Dabar norint daugiau informacijos apie tai kaip atrode ne tik patys rezultatyviausi bet ir kiti, esi priverstas eit i euroleague.net arba kitus portalus. Na ok, tai dar butu galima suprast jei kalba eitu apie kokius LKL ar eurocupo turnyrus, mazai jie kam rupi, bet Eurolygos? Tikrai noretusi daugiau informacijos is "krepsinio portalo".
2011-12-01
-11
Atsakyti
Buvau arenoj, atmosfera tai super buvo tiesiog vauu:) visa balsa prarekiau uz Zalgiri. Sonny kaip visada gerai, Kalnas tai veje vaje, ne Robke geriau atrode. O lawsono isvykimas, kaip cia kazkas mineji tai tikrai nieko gero nezada jei Kalnas taip ir toliau zais:( o seip visus su Zalgirio fanus su pergale, mes buvom jos verti, nes vedem beveik visa zaidima.
2011-12-01
-2
Atsakyti
Su pergale!!! Viltis patekti i top 16 dar gyva.
2011-12-01
+5
Atsakyti
metu ivykis :DDD
2011-12-01
-5
Atsakyti
hi
pastebejau, kad kai bn per tlf ienu, skaitau straipsni, raso apie koki zaideja, o ant jo pavardes paspaudus raso fatal error. niekam taip nebuna kas eina i bn per tlf? jei ne man vienam tai pataisykit adminai sita neskalnsuma :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-12-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.