Žalgiriečiai pasiruošę mesti iššūkį čempionams (2 video)

2011-12-05 20:04
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Mindaugas Kuzminskas viliasi, kad jo komanda ginsis susikaupusi
Mindaugas Kuzminskas viliasi, kad jo komanda ginsis susikaupusi
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Eurolygos čempionus šią savaitę priimsiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai bandys pademonstruoti, kad yra pajėgūs kautis su pajėgiausiomis Senojo žemyno ekipomis. Dėl vietos „Top 16“ etape kovojantiems kauniečiams pergalė padidintų galimybes žengti toliau.

Praėjusią savaitę įveikę Malagos „Unicaja“, kauniečiai trečiadienį savo aikštėje laukia Atėnų „Panathinaikos“. Pirmąsias šių ekipų rungtynes graikai laimėjo 92:75, nors po dviejų kėlinių „Žalgiris“ dar pirmavo 42:38. Tai, anot Mindaugo Kuzminsko, yra įkvepiantis ženklas.

„Panathinaikos“ yra įveikiama komanda ir tai parodėme Atėnuose, kai du kėlinius žaidėme kaip lygūs su lygiais. Tik vėliau neišvengėme duobių ir pralaimėjome. Tikimės pilnos salės sirgalių, didelio palaikymo ir pergalės“, – sakė savaitgalį sutartį su „Žalgiriu“ iki 2014 metų vasaros pratęsęs Kuzminskas.

„Pas mus atvyksta dabartiniai Eurolygos čempionai. Manau, kad nebūtina kalbėti apie tos komandos istoriją, laimėjimus ir trenerius. Visi juos žino, – sakė „Žalgirio“ strategas Aleksandras Trifunovičius. – Gerai, kad žaisime namie, tikiuosi, kad arena bus pilna. Mūsų tikslas, – kad visi krepšininkai nuo mačo pradžios atiduotų visas jėgas ir aukotųsi dėl komandos. Tai reikės daryti.

Tikiuosi, kad žinodami, ką ši pergalė reiškia, vyrai žais drąsiai, pasitikės savimi ir bandys laimėti.“

Graikai Kaune negalės remtis traumuotais Kostu Tsartsariu ir Stratos Perperoglou. Tuo tarpu „Žalgirio“ gretose jau nebus išvykusio Ty Lawsono, prie komandos vis dar negali prisijungti ir DeJuanas Collinsas. Pirmadienio rytinę treniruotę praleido Sonny Weemsas, tačiau vakare jis jau sportavo su komanda.

Lawsono išvykimas, pasak Kuzminsko, neturėtų itin keisti komandos žaidimo.

„Greitą krepšinį propagavome ir su Lawsonu, ir dabar, nes visi esame greiti ir bandysime tai išnaudoti. Didelių pasikeitimų nebus“, – įsitikinęs Kuzminskas.

Nors Eurolygoje kauniečiai grįžo į pergalių kelią, tačiau šeštadienį buvo nuleisti ant žemės VTB Vieningoje lygoje. Maskvos srities „Chimki“ įveikė kauniečius 83:72, o jau po dviejų kėlinių pirmavo 54:37.

Problemų gindamiesi, anot Trifunovičiaus, žalgiriečiai prisiverda suklydę puldami.

„Mūsų didžiausia problema yra ta, kad gynyboje nesame pakankamai susikaupę. O puldami klystame 30-40 proc. dažniau nei turėtume. Tai leidžia varžovams pelnyti lengvus taškus. Puldami turime neskubėti ir rasti laisvus komandos draugus. Tai mūsų problema, kuri yra didesnė ir trunka ilgiau nei maniau, kad truks. Mums tenka dažnai rungtyniauti, mažai treniruojamės ir nespėjame visa tai išmokti“, – aiškino Trifunovičius.

Savo treneriui antrino ir Kuzminskas.

„Prieš „Chimki“ per pirmą kėlinį praleidome daugiau taškų nei per visą antrą pusę. Galbūt stokojome susikaupimo, išėjome atsipalaidavę. Rungtynės būtų visai kitaip susiklosčiusios, jei ne pirmas kėlinys, – įsitikinęs Kuzminskas. – Aš kaltinčiau tik susikaupimo trūkumą. Tikiuosi, kad to pavyks išvengti trečiadienį.“

„Žalgiris“ po septynerių rungtynių turi 2 pergales ir Eurolygos B grupėje dalijasi 4-6 vietas. Penkias pergales iškovojusi „Panathinaikos“ žengia antra.

Interviu su Kuzminsku:


Aleksandro Trifunovičiaus komentaras:

Komentarai:
As irgi pasirenges pats vienas isbegti i aikstele ir mesti issuki Panathinaikos...kol kas aisku as nepasirenges laimeti, zodziu as su zalgiriu pelnytai esame viename Krepsinio lygyje
2011-12-07
-4
Atsakyti
medinukasKada klaidietis i* real keliasi?:DDD


http://www.15min.lt/naujiena/sportas/kre...
2011-12-06
+12
Atsakyti
Man vienam atrodo ar Javtokas apsikirpo?
2011-12-06
-5
Atsakyti
ziuriu zygimanta janaviciu pasikviete i treneruote.gal zais jau zalgirije
2011-12-06
+8
Atsakyti
ATI
Neverkit del to PG, grizo Popas i sia pozicija, jis joje zaidzia fantastiskai. Tereikia duot laiko apsiprast, nes zmogus, nuo pat sezono pradzios, buvo pastatytas i sau neparankia SG pozicija.
2011-12-06
+5
Atsakyti
gerą ten Javtokas iš pusės aikštės įmetė , kad per rungtynes taip :D
2011-12-06
+2
Atsakyti
Anonimas
Jau tiek metų tą grybą klaidietį kaip kokį š*ūdą kelia ant šakių,o kaip buvo nevykėlis,taip ir liko. Tik kad va Žalgirio vadovybėj su pliauska priešaky nedaeina,kad kol neįsigys padoraus PG,tol ir nieko nepasieksim. Kiekvienam aišku,kad Žalgirio selekcija apgailėtina! Gal tikrai Gurskiui jau laikas į Realą?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-12-06
+1
Atsakyti
Kada klaidietis i* real keliasi?:DDD
2011-12-06
-19
Atsakyti
kada klaidietis yra real keliasi?:DDD
2011-12-06
-2
Atsakyti
Kai Kalnietis pagrindinis pg tai ir LKL nelaimesi (2009,2010,2011- DC buvo pagrindinis) , o cia pries Panathinaikos + Diamantidis , nors visa sirdmii uz Zalgiri . bet nelabai tikiu kad laimes Zalgiris , nes Zalgiryje inkaras tik vienas Kalnietis , ne Javtokai ir ne Klimaviciai , Eurolygoje idividuliai nera lengva zaist tai nenorekit kad Zalgirio centrai patys visad kurtusi atkas , bent jau europoje viskas daroma komandiskai , o ne po viena pg turi valdyti komandos zaidima kad visi judetu ir kamuolis gerai vaiksciuotu o ne pribegt prie trajako ir ten musinet kamuoli 14 sekundziu ir paskuj duoti Weems tegul jis daro ka moka , geras pg su visais aukstaugiais suzaistu bent jau pick and roll , kad ir tas pats DC , jeigu pas ji nebutu pase parasyta kad jam 35 metai ir + butu lietuvis, visi lotumet kodel jam neduoda zaist , jo Kalnietis atliekama normaliai po 3 assists , tik va kad dauguma tu perdavimu buvo kai jau rungtyniu baigtis buvo aiski.
2011-12-06
+16
Atsakyti
ATI
Tap, Broses isvykoj Zalgiris tikrai nenugales, taip kad pergale pries Panatinaikos BUTINA, norint patekt i top16.
2011-12-06
-1
Atsakyti
Aš taip galvoju, kad užsivedimas ir nusiteikimas gali stipriai sužaist, tikėkimės laimėsim, nes su brose išvykoj bus sunkiau nei ryt Kaune.
2011-12-06
-6
Atsakyti
50centujonceblembaLeoMessiPz, dienos anekdotas:Žalgiriečiai pasiruošę mesti iššūkį čempionams :DD.Manau, -10 būtų geras rezultatas.Rytui aplamai el pauostyt butu geras rezultatas amare...sumaisei komandas, zalgiriukas visiems is eiles EL uosto jau eile metu...


primink man praeita reguliaruji sezona EL.... ;).
2011-12-06
-11
Atsakyti
Kavenskai, sekmės
2011-12-06
-5
Atsakyti
We talkin about practice?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-12-06
-5
Atsakyti
ka tas grybas Janavicius Zalgirio trevkej daro?neduok tu Buratine, kad sitas berankis vel los uz Zalgiri. Amzinai perspektyvus grizta.Butkevicius.Dabar sitas antikrepsininkas dar vaidenasi Zalgirio treniruotese.
2011-12-06
+18
Atsakyti
zedasxxKas keisčiausia kad jau net ir patys žalgirio fanai lieja pyktį ant žaidėjų visais įmanomais būdais...kas jūs per fanai,jeigu nepalaikote savo žaidėjų?


Raudonas prisimink ledynmecius, va kur nepagarba savo komandai...
2011-12-06
+7
Atsakyti
Kas keisčiausia kad jau net ir patys žalgirio fanai lieja pyktį ant žaidėjų visais įmanomais būdais...kas jūs per fanai,jeigu nepalaikote savo žaidėjų?
2011-12-05
Atsakyti
VeinerSnekuciai, kurie is inercijos loja, kad Zalgiris bus sutriuskintas ziauriai nusivils.


Pritariu ;)
2011-12-05
+4
Atsakyti
Trifunovic :Kur as blt papuoliau, totali luzeriukomanda, reikia kuo greiciau paimtibabkes ir pabaigti sezona, nes po tokiokomandos pasirodymo nebegausiudaugiau normalus darbo,--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Praeito sezono mintys...
2011-12-05
-23
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.