Marko Simonovičiaus reidas link „Lietuvos ryto“ krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Stepo Babrausko bandymas įveikti varžovų gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
ALBA vyriausiojo trenerio Gordono Herberto apeliacijos teisėjams Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Dashaunas Woodas į vilniečių krepšį įmetė 14 taškų Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Gordono Herberto nurodymai komandai per minutės pertraukėlę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Marko Simonovičiaus reidas link „Lietuvos ryto“ krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Stepo Babrausko bandymas įveikti varžovų gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
ALBA vyriausiojo trenerio Gordono Herberto apeliacijos teisėjams Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Dashaunas Woodas į vilniečių krepšį įmetė 14 taškų Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Gordono Herberto nurodymai komandai per minutės pertraukėlę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Keturių taškų deficitas prieš lemiamą ketvirtį neišgąsdino Vilniaus „Lietuvos ryto“ (2-1) krepšininkų ir jie iškovojo dar vieną pergalę.

Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai Europos taurės „Last 16“ etapo rungtynėse namuose 86:75 (20:16, 20:22, 19:25, 27:12) įveikė Berlyno ALBA (0-3) krepšininkus.

Didžiąją rungtynių dalį pirmavusį „Lietuvos rytą“ vokiečiai trečiojo ketvirčio pabaigoje privijo ir prieš lemiamas 10 minučių turėjo 4 taškų pranašumą (63:59).

Vilniečiai skirtumą sumažino iki 64:65, o tuomet Steponas Babrauskas ir Mindaugas Katelynas pataikė po tritaškį, dar du tolimus metimus pridėjo Aleksandras Rašičius ir šeimininkai galutinai perėmė iniciatyvą į savo rankas (76:67).

Be vidurio puolėjų į Lietuvą atvykusi Vokietijos vicečempionų komanda tragiškai pralaimėjo kovą po krepšiais – 19:38.

Po šios pergalės „Lietuvos ryto“ komanda įsitvirtino antroje L grupės vietoje. Kitas rungtynes vasario 7 dieną vilniečiai žais Vokietijoje, taip pat prieš ALBA komandą.

„Lietuvos rytas“: Aleksandras Rašičius 16, Mindaugas Katelynas 13, Jonas Valančiūnas 12 (9 atk. kam.), Predragas Samardžiskis ir Renaldas Seibutis po 11.

ALBA: Derrickas Allenas 16, DaShaunas Woodas 14, Heiko Schaffartzikas 12, Kyle'as Weaveris 10.

Rungtynių vaizdo reportažas. Jono Valančiūno, Renaldo Seibučio ir Stepono Babrausko komentarai:



Aleksandras Džikičius
(„Lietuvos ryto“ vyr. treneris):
„Tai buvo stiprus varžovas, o mes žaidėme gerai ir laimėjome. Buvo keli tikrai geri momentai, tačiau mačiau ir kelias dideles nuodėmes gynyboje, bet jos ištaisomos. Vienuolikos taškų persvara yra gerai, tačiau kitą savaitę mes turėsime pabaigti darbą. 

Varžovams trūko ūgio, todėl jie bėgo į greitą puolimą. Ilgą laiką jie žaidė su penkiais metikais, o prieš tokius žaidėjus visada sunku žaisti. Gerai tai, kad per paskutines penkias minutes mes gerai gynėmės prieš tritaškius.

Rašičiaus atžvilgiu klubas ir aš asmeniškai parodėme didelę kantrybę, jo lygio žaidėjui galbūt per didelę. Puikiai supratome jo situaciją po sudėtingos traumos. Mes suteikėme jam laiko, o dabar jis atrodo gerai. Jo žaidimo kreivė pradėjo kilti jau nuo mačo su „Žalgiriu“.

Valančiūnas netaps geru žaidėju sėdėdamas ant suolo. Laikas man tai pripažinti.“

Išsamesnis Džikičiaus komentaras:



Gordonas Herbertas
(ALBA vyr. treneris):
 „Mūsų nugaros priremtos prie sienos, ir gana neblogai žaidėme 32 minutes, tačiau per paskutines 7-8 minutes žaidimas sugriuvo. Tuo metu „Lietuvos rytas“ pagavo savo žaidimą, pataikė iš po krepšio, įmetė 3-4 tritaškius paeiliui.

Norint nugalėti tokią komandą kaip „Lietuvos rytas“, ypač žinant, kad neturime dviejų svarbių žaidėjų, reikia žaisti 40 minučių, o kaip sakiau, kad mes žaidėme tik 32 minutes. Galbūt mačo pabaigoje kiek ir pavargome.“

Išsamesnis Herberto komentaras:



Įdomūs faktai:
  • „Siemens“ arenoje šį sezoną buvo pasiektas vilniečių Europos taurės lankomumo rekordas. „Lietuvos ryto“ dvikovą su ALBA krepšininkai matė 6850 susirinkusių žiūrovų.
  • Vokietijos komanda rungtyniavo be vidurio puolėjų, nes pagrindiniai aukštaūgiai – Yassinas Idbihi ir Torinas Francis – gydosi patirtas traumas.
  • Jonas Valančiūnas pirmą kartą „Last 16“ etape nesurinko dvigubo dublio. Iki jo jam pritrūko tik 1 atkovoto kamuolio.
  • Aleksandras Rašičius pelnydamas 16 taškų sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes. Iki šiol jam 15 taškų buvo pavykę įmesti į Kauno „Žalgirio“ krepšį LKL pirmenybėse.
  • 26 minutes aikštelėje praleidęs Valančiūnas buvo ilgiausiai rungtyniavęs Vilniaus ekipos krepšininkas. Pagal šį rodiklį vokiečių komandoje jis užimtų vos šeštąją vietą.
  • „Lietuvos ryto“ gerbėjai pirmąkart šį sezoną iškėlė plakatą legionieriui iš Makedonijos Predragui Samardžiski, kuriame buvo parašyta „Predrag, Gooo“.
  • Sostinės komandai tai buvo pirmoji pergalė prieš ALBA krepšininkus. Iki šiol šių dviejų klubų keliai susikirtę buvo tik 2000-2001 metų sezone, kuomet Suprolygoje abi pergalės iškovojo Vokietijos krepšininkai.
Komentarai:
http://heon-mu.net/index.php?op=pakvieti... Daugiau informacijos !!! Patikimas saltinis :) Daugiau NBA straipsniu.
2012-02-01
+1
Atsakyti
GGGGVaiduchisJustas„Siemens“ arenoje šį sezoną buvopasiektas vilniečių Europos taurėslankomumo rekordas. „Lietuvos ryto“dvikovą su ALBA krepšininkai matė 6850susirinkusių žiūrovų.JUS JUOKAUJAT??? Nueikit viena kart i siemensa paziuret kiek tikrai zmoniu buvo. vakar ju buvo tikrai 8000-9000.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltskaiciavai gal?Tai debile matos nebuvai nei sykio siemense, vakar buvau ir tikrai ju buvo virs 7-8k ,nes ir virsuj net buvo beveik full .Ir su tuo nemokamu iejimu ,tai reike atributika turet vien saliko ar kepures neuztenka va ka apsauginiai sake.


vistiek tu lopas..
2012-02-01
+6
Atsakyti
AnonimasDuxi kauno,tikriausiai tave zmones duxu laiko,kad esi-vaiduchis:D vaidas duxas nu nx:D Vaidgaidys geriau buk:p--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


tave tai visi ciulpiku laiko nes toks ir esi...eik varvekliu ciulpt sutrauka..
2012-02-01
+9
Atsakyti
AvenTisKas dėl žiūrovų skaičiaus, tai jų buvo 8000+


Ten rašo kiek parduota bilietų.
2012-02-01
Atsakyti
Anonimas
Duxi kauno,tikriausiai tave zmones duxu laiko,kad esi-vaiduchis:D vaidas duxas nu nx:D Vaidgaidys geriau buk:p

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-01
-10
Atsakyti
VaiduchisJustas„Siemens“ arenoje šį sezoną buvopasiektas vilniečių Europos taurėslankomumo rekordas. „Lietuvos ryto“dvikovą su ALBA krepšininkai matė 6850susirinkusių žiūrovų.JUS JUOKAUJAT??? Nueikit viena kart i siemensa paziuret kiek tikrai zmoniu buvo. vakar ju buvo tikrai 8000-9000.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltskaiciavai gal?


Tai debile matos nebuvai nei sykio siemense, vakar buvau ir tikrai ju buvo virs 7-8k ,nes ir virsuj net buvo beveik full .

Ir su tuo nemokamu iejimu ,tai reike atributika turet vien saliko ar kepures neuztenka va ka apsauginiai sake.
2012-02-01
+10
Atsakyti
rredasgone04koks skirtumas tie ziurovai zalgiris yra geresne komanda uz lr ir sy sezona ta jau irode karta prieso teritorijoj o siaip sekmes kibire :)Per daug nesipuskit,dar reikes ne viena karta irodineti!!!Kad nereiktu kartais nuryti karcia piliule!!!


teks neteks niekas nemato ateities bet bent jau dabar iki sekancio maco jus turetumet tylet o ne stumt ant zalgirio ;]
2012-02-01
+16
Atsakyti
Justas„Siemens“ arenoje šį sezoną buvopasiektas vilniečių Europos taurėslankomumo rekordas. „Lietuvos ryto“dvikovą su ALBA krepšininkai matė 6850susirinkusių žiūrovų.JUS JUOKAUJAT??? Nueikit viena kart i siemensa paziuret kiek tikrai zmoniu buvo. vakar ju buvo tikrai 8000-9000.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


skaiciavai gal?
2012-02-01
-8
Atsakyti
Anonimasko cia zalfaniai kisat ta savo susmirdusi zalgiri--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


smirdziau tu nors nemokamai galetumet surinkt pilna sale, bet ir to nesugebat...
2012-02-01
+2
Atsakyti
gone04koks skirtumas tie ziurovai zalgiris yra geresne komanda uz lr ir sy sezona ta jau irode karta prieso teritorijoj o siaip sekmes kibire :)


Per daug nesipuskit,dar reikes ne viena karta irodineti!!!Kad nereiktu kartais nuryti karcia piliule!!!
2012-02-01
+2
Atsakyti
Anonimas
ko cia zalfaniai kisat ta savo susmirdusi zalgiri

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-01
-14
Atsakyti
koks skirtumas tie ziurovai zalgiris yra geresne komanda uz lr ir sy sezona ta jau irode karta prieso teritorijoj o siaip sekmes kibire :)
2012-02-01
-9
Atsakyti
Kas dėl žiūrovų skaičiaus, tai jų buvo 8000+
2012-02-01
+3
Atsakyti
KaunasZalgirisKa rukai? Kam kaunieciams sirkt uz sudlaikrasti kuris puva kibiro taurej, jei turim tikra Lietuvos komanda - Zalgiri.


Tokią tikrąlietuvišką komandą, kad net juokinga .. :D Valdomasenio ruskio, kuri naikina talentingus žaidėjus. Aišku, kam "pūt" ir eit į aukštumas eurocup'e, kai gali būt mindomas eurolygoj.
2012-02-01
+12
Atsakyti
KaunasZalgirisTriusis_Morkispo paskutiniu dvieju pralaimejimu kauno fanu smegenys apsiverte i kita puse dabr kauno fanai galvoja atvirksciai jiems rytas patinka ir jie ji myli tik bijo ta parodyt .. sunku kai smegenys apsivercia butent kaune :)Ka rukai? Kam kaunieciams sirkt uz sudlaikrasti kuris puva kibiro taurej, jei turim tikra Lietuvos komanda - Zalgiri.


norejai pasakyt tikra Lietuvos geda - zalgiriuka:) o del sirgaliu siemense skaiciaus tai irgi manau kad cia tik parduotu bilietu skaicius, o ne faktinis zmoniu kiekis arenoje
2012-02-01
-17
Atsakyti
Triusis_Morkispo paskutiniu dvieju pralaimejimu kauno fanu smegenys apsiverte i kita puse dabr kauno fanai galvoja atvirksciai jiems rytas patinka ir jie ji myli tik bijo ta parodyt .. sunku kai smegenys apsivercia butent kaune :)


Ka rukai? Kam kaunieciams sirkt uz sudlaikrasti kuris puva kibiro taurej, jei turim tikra Lietuvos komanda - Zalgiri.
2012-02-01
-1
Atsakyti
Justas„Siemens“ arenoje šį sezoną buvopasiektas vilniečių Europos taurėslankomumo rekordas. „Lietuvos ryto“dvikovą su ALBA krepšininkai matė 6850susirinkusių žiūrovų.JUS JUOKAUJAT??? Nueikit viena kart i siemensa paziuret kiek tikrai zmoniu buvo. vakar ju buvo tikrai 8000-9000.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


siaip as irgi nepagaunu ... tiek su benetonu, tiek su alba, tikrai turejo but bent 8000, nesuprantu, kur tiek laisvu vietu ten jie priskaiciuoja ... nelabai tikiu, kad cia tik kas su bilietais buvo paskaiciavo.
2012-02-01
+7
Atsakyti
Justas„Siemens“ arenoje šį sezoną buvopasiektas vilniečių Europos taurėslankomumo rekordas. „Lietuvos ryto“dvikovą su ALBA krepšininkai matė 6850susirinkusių žiūrovų.JUS JUOKAUJAT??? Nueikit viena kart i siemensa paziuret kiek tikrai zmoniu buvo. vakar ju buvo tikrai 8000-9000.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Matyt čia buvo skaičiuoti tik tie sirgaliai, kurie pirko bilietus, o tie, kurie atėjo su Lryto atributika, ir buvo įleisti nemokamai, nebuvo skaičiuojami.
2012-02-01
-1
Atsakyti
http://heon-mu.net/index.php?op=pakvieti... Na manau cia daugiau informacijos...Detaliau viskas :) Patikimas saltinis !
2012-02-01
+4
Atsakyti
Paaiskejo tikroji priezastis, kodel vilnieciai nevaiksto I sporto varzybas. Pasirodo, Abonentogradas - salies varguoliu sostine, o beveik puse gyventoju yra socialiai remtini. http://racas.lt/
2012-02-01
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.