Valančiūnas: Pergalė prieš „Enisey“ būtų svarbi morališkai

2012-02-03 13:47
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Prieš artėjantį susitikimą Jonas Valančiūnas akcentuoja žaidimą ginantis
Prieš artėjantį susitikimą Jonas Valančiūnas akcentuoja žaidimą ginantis
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Jono Valančiūno pavardę Krasnojarsko „Enisey“ ekipos trenerių štabas priskiria į Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos lyderių sąrašą, kuriuos sustabdžius galima įveikti vilniečius jų pačių aikštėje.

Pirmose VTB Vieningosios lygos tarpusavio rungtynėse Valančiūnas pelnė 13 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir buvo naudingiausias pergalę (82:75) iškovojusių vilniečių žaidėjas.

Šeštadienį Lietuvos vicečempionai „Siemens“ arenoje priims „Enisey“ ir bandys išlikti Rusijos klubui neįkandamu riešutu.

Laukia tikslių nurodymų

Paskutines VTB Vieningosios lygos rungtynės „Lietuvos rytas“ 73:80 pralaimėjo Nymburko ČEZ krepšininkams. Per dešimt mačų penktą nesėkmę patyrę vilniečiai nukrito į penktą B grupės vietą.

„Enisey“ – stiprus varžovas, kurį bandysime sustabdyti. Pergalė yra svarbi morališkai, kad atsigautume ir toliau žengtume pergalių keliu“, – sakė Valančiūnas.

Tuo tarpu Krasnojarsko klubas su trimis laimėjimais bei šešiomis nesėkmėmis B grupėje rikiuojasi priešpaskutinis – aštuntas.

„Varžovų žaidimo treneris dar neakcentavo – po penktadienio rytinės treniruotės pasakojo Valančiūnas. – Šį vakarą žiūrėsime vaizdo medžiagą ir bus duoti visi tikslūs nurodymai. Vis dėlto, kaip ir visada, svarbiausia – apsiginti.“

Varžovų aukštaūgiai – grėsmingi

Po krepšiais pagrindiniam „Lietuvos ryto“ ekipos vidurio puolėjui teks grumtis su Elmedinu Kikanovičiumi (210 cm), Dušanu Šakota (207 cm) ir Lonny Baxteriu (203 cm).

„Kaip ir kiekvieneriose rungtynėse, bus sunku. Prieš mačą negaliu spręsti, kaip pavyks su jais sužaisti. Kai rungtyniavome Rusijoje – buvo vienaip, o dabar gali būti kitaip“, – atsargus išliko 211 cm ūgio Valančiūnas.

Žino, ko trūksta

Po dvikovos su vienais VTB Vieningosios lygos autsaiderių „Lietuvos rytas“ antradienį Berlyne bandys antrą kartą nugalėti ALBA komandą.

Trečioji pergalė per keturis Europos taurės „Top 16“ etapo susitikimus gerokai sustiprintų Lietuvos vicečempionų galimybes patekti į stipriausių aštuntuką.

„Manau, jog mačas su „Enisey“ yra ir labai puiki repeticija prieš Europos taurės rungtynes. Kiekvienas susitikimas yra svarbus, todėl kaskart žaidžiame 100 proc.“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tikino Valančiūnas.

Vidurio puolėjas prisipažino, kad Aleksandro Džikičiaus treniruojamoje „Lietuvos ryto“ komandoje svarbiausia – gerai gintis.

„Tai yra komponentas, kurį dabar labiausiai turime pagerinti, – neabejojo Valančiūnas. – Rungtynėse su ALBA pirmus tris kėlinius nesigynėme labai gerai.“
Komentarai:
Parašysiu kas užkliuvo - ..."Kiekvienas susitikimas yra svarbus, todėl kaskart žaidžiame 100 proc.“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tikino Valančiūnas." Ir sekantis - ..."Rungtynėse su ALBA pirmus tris kėlinius nesigynėme labai gerai.“

Manau, kad Jonas mielu noru pergalę prieš rusus iškeistų į pergalę prieš Alba. Ten bus labai svarbu, o čia... Čia reikia tiesiog žaisti ir laimėti. Man prieš šitą mačą daug ramiau, negu pagalvojus apie Berlyną.
2012-02-03
-7
Atsakyti
ReFuNturskis23superFANASJonai varyk, uzsiausk kaip howardas 20 pts ir 20 rebu rytojjis nesugeb net 5 rebu padaryt, o ka kalbet apie 20 :DDDŠiaip tai Valančiūnas per 20 šio sezono rungtynių tik 5-iose iš jų nesugebėjo atkovoti 5 kamuolių.


Oho! LKL statistika viska pasako. Vid po 7.5 reb :DD o norit, kad dar 20 atkovotu :DDDD
2012-02-03
+10
Atsakyti
turskis23superFANASJonai varyk, uzsiausk kaip howardas 20 pts ir 20 rebu rytojjis nesugeb net 5 rebu padaryt, o ka kalbet apie 20 :DDD


Šiaip tai Valančiūnas per 20 šio sezono rungtynių tik 5-iose iš jų nesugebėjo atkovoti 5 kamuolių.
2012-02-03
-5
Atsakyti
superFANASJonai varyk, uzsiausk kaip howardas 20 pts ir 20 rebu rytoj


jis nesugeb net 5 rebu padaryt, o ka kalbet apie 20 :DDD
2012-02-03
-4
Atsakyti
Jonai varyk, uzsiausk kaip howardas 20 pts ir 20 rebu rytoj
2012-02-03
-2
Atsakyti
JONAI PAAISKINK TAM TEŠLIUJ KAD LIETUVOS KOMANDA TURI VISUS TRIUSKINT O NE VOS VOS LAIMET PRIES AUTSAIDERIUS
2012-02-03
+8
Atsakyti
atrodo tarsi jam vis truktu tos morales :D
2012-02-03
-2
Atsakyti
ZaliaBalta111Aš čia neįtemą bet kur nba pulsas?
tituliniam :D
2012-02-03
-11
Atsakyti
Niekam tu neįdomus....
2012-02-03
+3
Atsakyti
Aš čia neįtemą bet kur nba pulsas?
2012-02-03
+8
Atsakyti
Jonai, nespardyk kamuolio :)))
2012-02-03
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.