Arūnas Vasiliauskas vedė „Juventus“ į pergalę
Arūnas Vasiliauskas vedė „Juventus“ į pergalę
Nuotr. Fotodiena/R.Dačkus
Palangos „Naglis“ (2-13) per dvi dienas sužaidė dvi rezultatyviausias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šį sezoną. Tačiau ir to buvo per maža, kad lygos autsaideriai pakiltų iš dugno.

Šeštadienį išvykoje „Naglis“ 81:93 (22:26, 23:25, 18:26, 18:16) nusileido Utenos „Juventus“ (6-10) krepšininkams, kurie įsitvirtino septintoje LKL turnyro lentelės pozicijoje.

„Naglis“ yra vienintelė LKL komanda, kuri vidutiniškai pelno mažiau nei 70 taškų per rungtynes. Šį savaitgalį Palangos ekipa pirmą kartą šį sezoną perkopė 80 taškų ribą. Tačiau varžovų puolimas buvo dar geresnis.

Penktadienį „Naglis“ surinko 92 taškus, bet pralaimėjo Prienų „Rūdupiui“. Šeštadienį palangiškiai pelnė 81 tašką, bet rezultatyviau žaidė „Juventus“ ekipa.

„Juventus“ kontroliavo rungtynių tempą nuo mačo pradžios. „Naglis“ pirmavo tik kartą – pirmąją mačo minutę. Po to iniciatyva atsidūrė šeimininkų rankose.

Trečiojo kėlinio viduryje Paulius Kleiza tritaškiu priartino „Naglį“ iki 5 taškų – 52:57 (23-ąją min.), bet nuo to laiko skirtumas tik didėjo. Atkarpą „Juventus“ laimėjo 18:7 ir susikrovę 16 taškų pranašumą neišleido jo iš rankų.

„Juventus“: Arūnas Vasiliauskas 18, Darius Pakamanis 18, Karolis Petrukonis 12 (10 atk. kam.), Gintautas Matulis 12, Gediminas Maceina 10, Žydrūnas Urbonas 10, Žygimantas Šeštokas 9.

„Naglis“: Paulius Kleiza 16, Mindaugas Reminas 12, Vaidotas Pečiukas 11, Enrico Pickettas 11, Dane‘as Johnsonas 11, Augustinas Vitas 10.

Pergalė leido „Juventus“ įsitvirtinti septintoje turnyro lentelės pozicijoje – uteniškiai turi 6 pergales ir 10pralaimėjimų. 

Vis dėlto jaustis saugiai „Juventus“ negali – jie yra sužaidę daugiausiai mačų nei artimiausi konkurentai. Pergale atsiliekantis Klaipėdos „Neptūnas“ rungtyniavo net mačais mažiau, o dviem pergalėmis atsiliekanti „Kėdainių Triobet“ – 3 dvikovomis mažiau.

Roberto Giedraičio komentaras:



Arūno Vasiliausko komentaras: 

Komentarai:
Rytfanis
Reikia Nagliui pokyciu vadyboje ir susitvarkytu viskas :)
2012-02-06
-3
Atsakyti
MyndėSerbentautas, šeip jau nėr peržaidimo serijų..paskutinė automatiškai krenta į NKL..o NKL čempionai jei atitinka reikalavimus, keliauja į LKL..daugiau domėkis..--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kiek pamenu tai dar šie metai paskutiniai kada dar bus žaidžiama pereinamoji serija.
2012-02-05
-1
Atsakyti
To:arnas
Jei ką po kiekvienų varžybų būna Giedaičio komentaras, daugiau domėkis...
2012-02-05
+1
Atsakyti
arnas
kaip pralosia tai tyla kai islosia interviu pasisakymai giedraitis yra trenrris bet tokiu lietuvoje yra daug ir niekada negirdejau kad jam kazkas papiltu kritikos tai dar karta irodo kad treneriai rikiuojami pagalju praeiti nes giedraitis pats dirbdamas dar nieko neirode o i astuonetuka pakliuti bus dar problemu kiti klubai jau senai treneri atleistu
2012-02-05
+2
Atsakyti
Vadybininkas dar karta
Beje pasiulimas Nagliui galetu pasimti dar 2 kokius is NKL nei jie brangus butu lb ir patys tobuletu:) . O seip tai tikrai sunku , kai neturi stipraus remejo :(
2012-02-05
+2
Atsakyti
Gytis
Reik , kad kas Nagliui istiestu pagalbos ranka kaip Techasui istiese kitaip amen i NKL vel , o is ten manau niekad nebesugriztume i LKL :(
2012-02-05
-3
Atsakyti
Myndė
Serbentautas, šeip jau nėr peržaidimo serijų..paskutinė automatiškai krenta į NKL..o NKL čempionai jei atitinka reikalavimus, keliauja į LKL..daugiau domėkis..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-04
+2
Atsakyti
FasslerdyttrichDėl kokių priežasčių Nalgį paliko du pajėgūs žaidėjai?Mano nuomone nėra pinigų... Nes lyderius atleist kažkaip keista...


Gal pinigų tiek neturi, kad kažką nusipirkt tokio, kad pakiltų iš lentelės dugno, tai nusprendė pora parduot, o pasistiprint prieš pat peržaidimo seriją :)
2012-02-04
Atsakyti
Gordon
Nikita siaip buvo isnuomotas is CSKA jauniu komandos,tai negalvoju kad daug mokejo)))

pas bilala pvz kontrakte buvo numatyta akd jaigu gaus geresni pasiulima tai gali ishvikti)
2012-02-04
+2
Atsakyti
dyttrichDėl kokių priežasčių Nalgį paliko du pajėgūs žaidėjai?


Mano nuomone nėra pinigų... Nes lyderius atleist kažkaip keista...
2012-02-04
+3
Atsakyti
Petrukonis butu dar geriau suzaides jei ne kokios 3 prazangos kvailos puolime. Bet saunuolis! 5 blokuoti metimai :))
2012-02-04
-1
Atsakyti
Vadybininkas
Kodel neidejot interviu ka Naglio treneris kalba ir , kaip galvoja komanda gelbeti nuo perzaidimo ? Beje Naglio fanams turetu buti geda pirma sezona dar palaike normalei , o db ju isvis nebera . Dar drista vadintis jie fanais komanda dugne , reikalingas ypatingas palaikymas , o fanu Naglio 0 geda
2012-02-04
+7
Atsakyti
Haris
Teko stebeti nesenai Ryto ir Krasnojarsko Enisey visaiDilys mazai gauna zaisti . Siulyciau jam grizti i Nagli , kur butu vienas is lyderiu ir zaisti gautu daug
2012-02-04
-2
Atsakyti
Dėl kokių priežasčių Nalgį paliko du pajėgūs žaidėjai?
2012-02-04
+9
Atsakyti
Petrukonis tai stabiliai varo, saunuolis:)
2012-02-04
Atsakyti
Palangiskis
Reikia dar kazkokiu permainu Naglyje , tik vat klausimas kokiu nes sudetis nebloga , o pergaliu , kaip ner taip ner :(((
2012-02-04
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.