Jonas Mačiulis sezoną gali baigti „Baltų“ komandoje
Jonas Mačiulis sezoną gali baigti „Baltų“ komandoje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Baltų“ komanda į Lietuvos krepšinio lygos (BEKO-LKL) žvaigždžių dienos snaiperių konkursą delegavo puolėją Joną Mačiulį. 27 metų krepšininkas pirmą kartą dalyvaus tokio lygio snaiperių konkurse.

„Baltų“ komandoje puolėjas debiutavo praėjusį ketvirtadienį. Pirmosiose rungtynėse į Talino „Kalev/Cramo“ krepšį įmetęs 16 taškų, šeštadienį mače su Tartu universiteto komanda jis tepelnė 5 taškus.

Anot krepšininko, toks banguotas žaidimas – ir traumos pasekmė. Antrajame mače jis save saugojo kur kas labiau nei pirmajame.

Tačiau per artimiausius kelis mėnesius Mačiulis tikisi sugrįžti į aukščiausio lygio formą.

Kalbėdamas laidai „BasketNews.lt radijas“, Mačiulis sakė neatmetantis varianto, kad „Baltuose“ pabaigs sezoną ir paneigė kalbas, kad jo žaidimas šioje ekipoje susijęs su galimu sugrįžimu į Kauno „Žalgirį“.

– Kokios sportinės formos jaučiatės esąs? – „BasketNews.lt radijas“ paklausė Mačiulio.
– Reikėtų kuo daugiau rungtynių, bet yra kaip yra, dabar vėl turėsime pertrauką. Pirmosios kelerios rungtynės man bus labai nestabilios. Pirmos rungtynės su „Kalev/Cramo“ man buvo neblogos, antrosios – tikrai nekokios, bet taip ir turėtų būti. Dabar svarbu išvengti tokio didelio nestabilumo, kai įmetu 16 taškų, o po to krentu į minusą. Tai truks ilgai, apie du mėnesius.

– Abejas rungtynes, kuriose jau žaidėte „Baltų“ komandoje, stebėjo ir rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra. Ar po tų susitikimų šnekėjote su strategu?
– Jis būna Kaune ir, kiek žinau, dažnai ateidavo pasižiūrėti „Baltų“ rungtynių. Nėra taip, kad arenoje jis tik dėl manęs. Žinoma, kiek man teko su juo bendrauti, treneris džiaugiasi, kad vėl pradėjau žaisti. Aš ir pats laimingas, o vėliau bus matyti, kaip man seksis ir kaip jis tai vertins.

– Ar gali būti taip, kad „Baltų“ komandoje liksite iki sezono pabaigos?
– Tikrai gali būti. Žiūrėsiu, kaip pats jausiuosi. Gerai tiems žaidėjams, kurie traumas patiria turėdami kontraktą, o mano situacija buvo kitokia. Man dabar sunku pasirašyti sutartį, nes visi nori, kad mesčiau po 20 taškų per rungtynes. Taip nebus po traumos ir labai daug kas to nesupranta. Jeigu atsiras klubas, kuris supras, bus gerai, o jeigu ne, tai iki sezono galo liksiu „Baltuose“.

– Ar galima sakyti, kad susidomėjimą jumis „Žalgiris“ vis dėlto pademonstravo, žinant glaudžias „Baltų“ sąsajas su minėtu klubu?
– Situacija su tomis sąsajomis yra kiek kitokia, nei jūs sakote. Į "Baltus" patekau tikrai ne "Žalgirio" iniciatyva.

– Kurie jūsų žaidimo komponentai dar neveikia?
– Vis dar tinkamai neveikia koja. Pirmosiose rungtynėse viskas buvo gerai, o antrosiose aš pradėjau ją saugoti, dėl ko pramesdavau net iš po krepšio. Yra kaip yra, vos sugrįžus į aikštelę sukilo adrenalinas ir viskas atrodė geriau, nei antrosiose rungtynėse. Taip bus ir per artimiausias kelerias rungtynes. Reikia pilnai išsivalyti smegenis nuo traumos padarinių ir viskas bus gerai.

– Kai kurie krepšinio sirgaliai pastebėjo, kad jeigu „Baltuose“ būtumėte atsiradęs dar prieš rungtynes su „Lietuvos rytu“, vilniečių komandą būtumėte bene labiausiai nubaudęs iš savo ekipos. Ką galite apie tai pasakyti?
– Visi žaidėjai savo ypatingai motyvuoja, prieš rungtynes su „Lietuvos rytu“ ar „Žalgiriu“, ne taip svarbu su kuo žaisti. Žinau, kad „Baltai“ šiemet dar tikrai žais su „Žalgiriu“, todėl aš galėsiu pasitikrinti, kaip atrodau prieš Eurolygos komandą ir ar pats galiu žaisti šioje lygoje.

– Kaip priėmė jaunieji „Baltų“ komandos draugai?
– Viskas gerai. Žaidėjai pažįstami, daug jaunimo. Jie manęs nelaiko kažkokiu autoritetu, bet stengiasi atsižvelgti į mano patarimus ir pagalbą. Mes visi draugai, „dedovščinos“ neįvedžiau.

– Rungtyniaudami su jumis jaunieji komandos draugai taip pat atrodo labiau savimi pasitikintys. Ar tai reiškia, kad ekipoje turite svarbesnį vaidmenį, nei tik krepšininkai?
– Ne man spręsti, nes man gali atrodyti vienaip, jiems – kitaip. Manau, kad atitinkamai paveikia naujo žaidėjo atsiradimas. Tai visą laiką prideda psichologinio pasitikėjimo ir visi labiau stengiasi. Aš stengiuosi atiduoti visas jėgas, gal tai kitus žaidėjus irgi priverčia labiau pasitempti. Jeigu komandai padeda susikaupti tai, kad žaidėjai mato mane lakstantį visa jėga, aš džiaugiuosi ir man smagu.

Visas interviu:

[audio=138]
Komentarai:
Anonimas
Kas čia tokio
2012-02-28
-1
Atsakyti
ojakas
jo dejimai ir uz geraldo greeno geresni

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-17
+2
Atsakyti
Teisingai kalba Jonas, kad po traumos iškart nerodysi gerų rezultatų:))) Tikėkimės, kad snaiperių konkurse jam gerai seksis:)
2012-02-17
-2
Atsakyti
rth
tyryr
2012-02-17
-1
Atsakyti
nemokamai 130 lt.
Gauk nemokamai 130 Lt. pradeti savo pokerio karierai..

Adresu: http://www.pokersuns.com
2012-02-17
-7
Atsakyti
Anonimas
Visi snaiperių konkurso dalyviai:

http://buvusioji.wu.lt/?id=4zqzrqkw4nufp...
2012-02-17
-3
Atsakyti
Butu smagu jei kita seona Maciulis gryztu i zalgiri:0 kaiptik pakeistu Weemsa, zaidimo stilius beto ju panasus :) galetu but lyderiu zalgiryje :)
2012-02-17
+5
Atsakyti
rytis
noreciau valanciuna matyt dejim kokunse per varzybas tikrai neblogu pridelioja gal ir ten neblogu ivarytu
2012-02-17
+1
Atsakyti
Uztarnavo dalyvaut su ramentais metus vaiksciodamas...
2012-02-17
-13
Atsakyti
nustebino, kad Maciulis, nera jis jau toks super snaiperis, bet tegu pabando laime :)
2012-02-17
+2
Atsakyti
Tetukas
Tikrai nelaimes, niekada nebvo stabilus snaiperis
2012-02-17
+3
Atsakyti
nu jei tokie dalyvai kaip sakai tada ORO KARALIUS bus WEEMSAS ,o SNAIPERIS BENDŽIUS arba RUNKAUSKAS
2012-02-17
-7
Atsakyti
Tikėkimės atsigaus laikui bėgant, tačiau artėjant atkrintamosiom reikėtų, manau, rimtesnę komandą rasti, bent jau tokia mano nuomonė. Aišku, jam geriau žinot, bet jei pradėtų stabiliai po 10 su viršum rinkt, tai prieš atranką į olimpiadą neprošal būtų pajėgesnėj komandoj žaist
2012-02-17
+6
Atsakyti
Anonimas
LKL snaiperio konkurse bus ir M.Kalnietis kaip taikliausias snaiperis, tai Žalgiris turėtų turėt 2 krepšininkus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-17
-11
Atsakyti
LKL "Snaiperio" konkursas

"Baltai" - Jonas Mačiulis

"Juventus" - Žygimantas Šeštokas

"Kėdainiai Triobet" - Vidas Ginevičius

"Lietkabelis" - Osvaldas Matulionis

"Lietuvos rytas" - Aleksandras Rašičius

"Neptūnas" - Marius Runkauskas

"Palanga" - Tomas Rinkevičius

"Pieno žvaigždės" - Eimantas Bendžius

"Rūdupis" - Gediminas Orelikas

"Sakalai" - Arvydas Gydra

"Šiauliai" - Mindaugas Žukauskas

"Žalgiris" - Marko Popovičius

LKL "Oro Karaliaus" konkursas

Vaidotas Volkus ( "Juventus" )

Sonny Weemsas ( "Žalgiris" )

Mindaugas Katelynas ( "Lietuvos rytas" )

Arvydas Šikšnius ( "Šiauliai" )

Sakykit ka norit, bet su tokiu sarasu LKL "Zvaigzdziu diena" butu tikrai puiki manau. :))
2012-02-17
-1
Atsakyti
Anonimas
Puikus interviu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-17
-1
Atsakyti
eitikmat
Grazios aprangos "Baltu" ,bent jau sita kadre. Negi Zalgiris negaletu kazko panasaus paprasto uzsisakyt!? Echh, paprastumas visose srityse zavi, kaip ir moteryse.
2012-02-17
-3
Atsakyti
mldc Jonas, tikrai reikia, kad atsigautu iki rinktines, vien jo kovingumas uzveda visa komanda
2012-02-17
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.