Redikas: Suprantu trenerį ir tikiuosi, kad ateityje gausiu žaisti daugiau (audio)

2012-02-24 14:57
Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt radijas“

Dovydas Redikas du pastaruosius mėnesius negalėjo žaisti dėl traumos
Dovydas Redikas du pastaruosius mėnesius negalėjo žaisti dėl traumos
Nuotr. Fotodiena/R.Dačkus
Devyniolikmetis Dovydas Redikas šį sezoną svarbiausias Vilniaus „Lietuvos ryto“ kovas stebi iš šalies. Jaunas gynėjas negaudavo daug galimybių pasireikšti Europos taurėje ar VTB Vieningoje lygoje, o dar labiau sezoną apkartino gauta trauma.

10 rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) sužaidęs Redikas nuo gruodžio pabaigos nerungtyniauja dėl čiurnos traumos.

Dabar į rikiuotę sugrįžtantis gynėjas tikina dar nesąs pasiruošęs 100 proc., tačiau dirbantis tam, kad įrodytų savo vertę aikštėje.

– Kaip jaučiatės po traumos? – „BastetNews.lt radijas“ pasiteiravo Rediko.
– Dabar jaučiuosi gana gerai. Treniruotėje buvau patyręs čiurnos traumą ir tris savaites gulėjau lovoje, kol koja buvo langetėje. Dabar jau sportuoju su komanda, nors ir ne visa jėga. Jau esu pasiruošęs žaisti 80-90 procentų. Kai treneriui manęs prireiks, manau, išbėgsiu į aikštelę.

– Ar neatrodo taip, kad Aleksandras Džikičius pernelyg mažai jumis pasikliauna?
– Nedarau dėl to jokios bėdos. Tai man pirmas sezonas „Lietuvos ryto“ komandoje, esu jaunas žaidėjas. Iš aplinkinių girdėjau, kad Džikičius mėgsta jaunimą, tai jo pliusas. Jis mane užtektinai išnaudoja LKL pirmenybėse, kur gaunu pakankamai laiko ir galiu atsiskleisti. Tai, kad negaunu daugiau laiko VTB Vieningoje lygoje ar Europos taurėje, yra trenerio sprendimas. Aš dirbu toliau, nes turiu ilgalaikį kontraktą ir nieko blogo nematau, kad dabar nedaug žaidžiu. Dabar dar ir tokia situacija, kad treneris nelabai turi galimybių eksperimentams, todėl pasitiki jau patikrintais žaidėjais. Aš suprantu trenerį ir tikiuosi, kad man dar duos atsiskleisti. Laikas parodys.

– Antradienį „Lietuvos rytui“ nepavyko laimėti labai svarbių rungtynių su Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ komanda. Ką po šio susitikimo kalbėjotės rūbinėje?
– Tai buvo vienos svarbiausių rungtynių, nes laimėję būtume užsitikrinę kelialapį į kitą etapą. Galbūt kažką padarėme ne taip, gal „Lokomotiv“ buvo geriau pasiruošęs. Sunku pasakyti. Gaila, kad nuvylėme mūsų fanus, juk susirinko tiek daug žmonių, o mes nesugebėjome laimėti. Kaip ir visi mes, treneris taip pat buvo liūdnas. Pergalės atveju būtų nukritusi didelė našta ir nebūtų reikėję jaudintis – į Trevizą važiuotume atsipalaidavę. Tokioje įtampoje bus sunku nusiteikti psichologiškai ir neperdegti. Rūbinėje visi jautėmės blogai, bet nosių nenukabinome. Nedarome katastrofos, nes reikia žiūrėti optimistiškai. Dar liko vienerios labai svarbios rungtynės su „Benneton“. Trevize žaisti labai sunku, bet manau, kad mums pasiseks ir antradienį ten laimėsime.

– Su „Benneton“ komanda kartą jau teko žaisti ir Vilniuje juos nugalėjote. Ko galima tikėtis antradienį?
– Atkaklios kovos, nes tiek jie, tiek mes turime tuos pačius šansus patekti į tolimesnį etapą. Manau, kad abi komandos pademonstruos labai puikų ir solidų krepšinį. Visi bus šimtu procentų pasiruošę atiduoti visas jėgas, nes taupytis nebėra kur. Mes tikrai stengsimės puikiai išanalizuoti jų žaidimą ir gerai pasiruošti toms rungtynėms. Mums iškelti labai aukšti tikslai, todėl stengiamės, dirbame, kad patektume į kitą etapą ir laimėtume taurę. Malonu, kad sirgaliai, ekspertai ir lažybų bendrovės mūsų šansus vertina taip palankiai. Mes stengiamės jų nenuvilti. Gavosi taip, kad antradienį nuvylėme, bet galbūt dabar dar saldesnė pergalė bus Trevize. Vis dėlto su jais vienerias rungtynes jau žaidėme Vilniuje ir mums visai neblogai klostėsi. Stengsimės tokį patį pergalingą scenarijų įgyvendinti ir antradienį.

– Ar „Lietuvos rytas“ ir „Benneton“ antradieniui dar pasiliko rezervų, kurių neišnaudojo pirmajame tarpusavio susitikime Vilniuje?
– Matote, Europos taurės rungtynėse pasilikti rezervų nėra įmanoma. Kiekvienas ten turi atsiskleisti šimtu procentų, tarp jų ir treneris, kuris taktiškai turi išnaudoti visas galimybes, kad tik laimėti. Prieš rungtynes negalvojame, kad su tuo varžovu teks dar kartą žaisti, todėl kažko neparodysime. Kiekvienose rungtynėse visi visiškai atiduoda jėgas, kad laimėtume. Taip pat buvo ir pirmosiose rungtynėse su „Benneton“. Trevize bus taip pat.

Žinoma, pirmosiose rungtynėse Vilniuje „Benneton“ dar žaidė be Massimo Bulleri, kuris yra vienas jų lyderių, solidus žaidėjas. Galbūt jiems šio patyrusio krepšininko tada trūko. Kita vertus, Sani Bečirovičius sužaidė labai geras rungtynes. Tikrai neišėjo jo taip sustabdyti, kaip norėjome ir pradžioje Bečirovičius darė, ką norėjo. Vėliau jį pristabdėme, apsigynėme, pradėjome greitai pulti ir jai jais susitvarkėme. Manau, svarbiausia Trevize bus nestabdyti žaidimo ir gerai žaisti nuo pat pradžių. Teisėjai ir žiūrovai labiau palaikys varžovus, todėl bus svarbu nuo pat pradžių atsikratyti įtampos ir juos sudoroti, kad pabaigoje liktų tik formalumai.

Visas interviu su Rediku:

[audio=149]

Komentarai:
...
Zodziu. Idomus zaidejas. Turintis gera mastyma aiksteje. Galimybes didelios. Bet kaip girdziu is kitu komentatoriu kad reiketu maziau gert jam. Tai liudnai jeigu geria. Sudas bus. Geriau morku sulciu eitu gert. Dar kiti komentavo kad Jomantas su stepu uzsibuvo ryte. Tai sutinku ka jie ten veikia nezinau bet tikrai ne krepsini zaidzia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-25
-3
Atsakyti
AzooSaunuolis Dovydas protingai pakalbejo. Neveltui sis talentingas jaunuolis Ryto ateitis :)


Jei jis musu ateitis , tada jinai bus labai liudna
2012-02-25
+9
Atsakyti
taip
Patylet zalgrybiams belieka: cepukaitis, vasiliauskas, janavicius, kuzminskas, peciukevicius, kitas jaunas paimtas izaidejas savo amziaus grupej siaute LT ir jaunimo eurolygoj uz ryta, jurkunas, sestokas, gustas, kalnietis, karilikanovas
2012-02-25
+9
Atsakyti
ajajai
Patylet zalgrybiams belieka: cepukaitis, vasiliauskas, janavicius, kuzminskas, peciukevicius, kitas jaunas paimtas izaidejas savo amziaus grupej siaute LT ir jaunimo eurolygoj uz ryta, jurkunas, sestokas, gustas, kalnietis, karilikanovas
2012-02-25
+3
Atsakyti
jautis
dar viena supudys ant suolo..... net ziuret graudu.... siksnius kaip siauliuose lose.... o po puses sezono lietuvos ryte dabar baisu ziureti..... ka cia snekat del tokiu veikeju kaip janavicius ar milaknis? vienam maziau reiketu gerti ir po balius trankytis vaidinant super zaideja o kitam nereiktu dura stumti per treniruotes..... viena kita tritaski imete ir jau galvoja kad taiklia rankele turi.... paskandino rudupi per lkf finalus su savo svaistymais pro sali.... o va kuzminsko tai ziauriai gaila.... ir tas pasens suola slifuodamas
2012-02-25
-3
Atsakyti
Anonimas
kauno fanai kai pakomentuos impotentu lygio sakiniai :D

saunuolis redikas bus geras krepsininkas :)
2012-02-24
-4
Atsakyti
Saunuolis Dovydas protingai pakalbejo. Neveltui sis talentingas jaunuolis Ryto ateitis :)
2012-02-24
Atsakyti
Myliu_ŽalgirįGeriau jau eitu i silpnesne komanda, kur gauti bent kiek nors minimalaus zaidimo laiko. Ryte tiesiog supus jis, kaip puna ir Valanciunas, kuris labai tobuleja NBA lygai.


Valanciunas puna? Gal geriau nebesvaik tiek daug.
2012-02-24
-13
Atsakyti
venka
a mane tai tiesiog besina, kada matai, kad laksto bebras ir joma, super duper talentai, iki siol neissove, o redikas net neregistruojamas. Po Valanciuno, geriausias savo amziaus grupeje, o ir metais vyresniu rinktineje buvo vienas geriausiu.

Duchas tas treneris, ir ne tik jis, o ir vadovybe, kuriai turetu seniai daeiti, kad su jomais, bebrais mums su zal nera sansu, jau nekalbant apie europos turnyrus, reik ieskot jaunima ir leis jiems zaisti, kad so ruoztu atsiskleide macas, siska, javtokas, delnas ir kt. juodai jau uzkniso tik su juventusais pazaidantys joma ir bebras...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-24
+3
Atsakyti
kYo
Viskas gerai bus su tuo rediku pamatysit bus panasaus lygio kaip pocius ar gecevicius uz kalnieti bus tikrai geresnis :D
2012-02-24
Atsakyti
Rėmas
vakulėlis nežino kur papuolė į užsieniečio mėsmale suviršins kaip obulį tik tiks NKL. buvo labai geras perspektyvus žaidėjas jam reikia į bažnyčia mišias užsipirti kad seni vilkai nepapjautu
2012-02-24
+1
Atsakyti
uzknisa tei serbai gadina lt jaunima abu treneriai dx galetu bent viena pacesas pakeisti :) galetu i zal jis ateit
2012-02-24
+4
Atsakyti
Sendien:

Baltai - Lauvas, tiesiogine transliacija

Grigelis / Ignatik - Huta Galung / Sijsling, tiesiogine transliacija

NBA Žvaigždžių diena, tiesiogine transliacija http://www.filmaijums.lt
2012-02-24
-5
Atsakyti
Petraitis.
Zlugdo konkreciai. O del kuzmincko nepjaukit norejo paskolint ji,bet pats nusprende sedet ant bankes. Butkevicius ten vos vos zaide tam zalgiri.. Janavicisi,vasiliauskai,juskeviciai ilgai neuzsibuvo taipat,paskolinti yra. Milaknis gaudavo los nemazai,bet matot neitiko treneriuh Tai kas zlugdo??? Rytas!!! Ir taskas. Paziekit butkevicius(arnas) sakaluose vienas is rimtesniu zaideju, o redikas juk u19 buvo tikrai rimtesnis. Ir siaip visi pagrindiniai zaidzia ir pakankamai daug apart rediko, cia juk pats metas persilauz ir pereis i vyrus arba ne.. Dambrauskas isvis dar metais vyresnis po keliu sezonu gales i nkl ar rkl eit, nes rytas suzlugde!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-24
+6
Atsakyti
Geriau jau eitu i silpnesne komanda, kur gauti bent kiek nors minimalaus zaidimo laiko. Ryte tiesiog supus jis, kaip puna ir Valanciunas, kuris labai tobuleja NBA lygai.
2012-02-24
+4
Atsakyti
Agne
redikas tai tikrai daug pakelia
2012-02-24
+3
Atsakyti
zz
Tau Dovydai ne tik dirbt reikia, bet ir gert mažiau gerai būtų
2012-02-24
+1
Atsakyti
atomic boy
Faktas tas kad labai retas 19-metis krepsininkas yra pasiekes LR ar Zalgirio lygi, tad pakliuvus i tokia komanda turi susitaikyti kad pirmus pora sezonus gaus zaisti mazai (jei nesi Valanciuno ar Motiejuno lygio talentas), ir kantriai dirbti per treniruotes kad isitvirtintu komandoje,maksimaliai isnaudoti kiekviena sansa,o ne galvoti kad jei jau pakliuvai tai visam. Sekmes Redikui :)
2012-02-24
+3
Atsakyti
Ribokasdurneliaiviena perspektyviausiu jaunu zaideju laiko ant bankes... bas tas pats kaip su buterlevicium ar su brazdauskiu... LOLNu jo, dar galima pridėti, kad tas pats, kaip su Kuzminsku, Butkevičium, Milakniu, Pečiuku, Janavičium, Delašu ir daugeliu kitų.


Visi tavo isvardinti zaidzia, ir kalba eina kaip projektelis "nezlugdo" jaunimelio.
2012-02-24
-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.