„Baltai“ greičiausiai turės atsisveikinti su BBL Elito divizionu (audio)

2012-03-13 14:45
Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt radijas“

Kauno „Baltai“ turės atsisveikinti su BBL Elito pirmenybėmis
Kauno „Baltai“ turės atsisveikinti su BBL Elito pirmenybėmis
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Į finišo tiesiąją išvažiavusi Baltijos krepšinio lyga (BBL) savo gretose nuo kitos savaitės turės visas stipriausias Pabaltijo krepšinio komandas. Prie penkių reguliariojo sezono geriausių komandų prisijungia Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Rygos VEF.

Šios ekipos ketvirtfinalio serijose varžysis su, atitinkamai, Prienų „Rūdupio“, „Ventspils“ ir Talino „Kalev/Cramo“ komandomis.

Kitame ketvirtfinalyje kovas jau pradėjo „Šiauliai“ ir Liubercų „Triumf“ komandos. Pirmąjį serijos iki dviejų pergalių mačą laimėjo rusai, namie nugalėję Antano Sireikos auklėtinius 84:76.

Apie tai, kaip vyks šio sezono svarbiausios lygos kovos ir kokios kito sezono gairės, „BasketNews.lt radijas“ kalbino BBL direktorių Romualdą Brazauską.

– Ar jau paaiškėjo visos BBL atkrintamųjų varžybų datos? – BasketNews.lt radijas“ paklausė Brazausko.
– Atkrintamosios varžybos prasidėjo jau šeštadienį – įvyko vienerios rungtynės Maskvoje. Kadangi taip sutapo, jog „Šiaulių“ ir „Triumph“ komandos paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes žaidė kovo 9-ąją ir buvo aišku, kad būtent šios komandos tarpusavyje žais ketvirtfinalyje, iškart kitą ekipos sužaidė ir pirmąsias atkrintamąsias rungtynes. Pagal abiejų komandų susitarimą, pirmosios rungtynės, kurias laimėjo „Triumph“, vyko Maskvoje tam, kad šiauliečiams nereikėtų dar kartą ten vykti. Atsakomosios rungtynės vyks Šiauliuose balandžio 6-ąją. Jeigu prireiks trečiųjų rungtynių, jos taip pat vyks Šiauliuose.

Kitos poros yra derinamos šiandien (pirmadienį, – aut. past.) ir tikimės, kad rytoj (antradienį, aut. past.) jau galėsime paskelbti tikslias datas, kada vyks kitos rungtynės. Dabar aišku, kad dauguma rungtynių vyks kitą savaitę, kovo 20-24 dienomis, o paskui – kitą savaitę.

Daug priklauso nuo to, kaip „Lietuvos ryto“ komanda Europos taurėje sužais su „BC Donetsk“ ekipa, taip pat nuo VTB Vieningosios lygos rungtynių. Yra daug visokių niuansų, derinant rungtynių datas.

– Kodėl Liubercų „Triumph“ komanda reguliariojo BBL sezono nominalias namų rungtynes iš tiesų žaisdavo tiesiog svečių aikštelėse?
– Tokių rungtynių buvo tik trejos: su „Kėdainiais Triobet“, Kauno „Baltais” ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Su kitomis komandomis „Triumph“ žaidė išvykoje ir Maskvoje. Taip buvo dėl to, kad komanda dalyvauja FIBA Europe Iššūkio taurėje ir jiems teko daug skraidyti. Taip pat ir Rusijos čempionate ekipa turi daug rungtynių. Reikėjo taupyti laiką ir pinigus.

– Ar ateityje ir toliau bus tai praktikuojama?
– Liko tik atsakomosios rungtynės Šiauliuose ir, jeigu „Triumph“ pateks toliau, liks tik finalinis ketvertas. Taip kad ir teoriškai nebelieka galimybių šiai praktikai.

– O kaip dėl kito sezono?
– Apie kitą sezoną kol kas nėra kalbos, nes „Triumph“ į BBL priimtas tik šiam sezonui, o apie kitą sezoną su jų vadovais dar nekalbėjome. Žinia, jog kitą sezoną, kaip ir visos Rusijos komandos, „Triumph“ bus priimti į VTB Vieningąją lygą.

– Koks yra paskutiniųjų BBL Elito diviziono komandų likimas?
– Pagal reglamentą, pirmosios septynios komandos išsaugoja teisę dalyvauti kitų metų čempionate. Pagal šių metų rezultatus, galima sakyti, kad vietas išsaugojo pirmosios aštuonios, neskaitant „Triumph“. Paskutinės trys komandos, „Tartu universitetas“, Kauno „Baltai“ ir Liepojos „Lauvas“, netenka teisės dalyvauti kitų metų čempionate, bet dar gali gauti vardinį kvietimą. Taip pat prie Elito diviziono komandų prisijungs BBL Iššūkio taurės nugalėtojas. Nebus taip, kaip buvo ankščiau, kai tarp pirmos komandos Iššūkio taurėje ir paskutinės ekipos Elito divizione vykdavo papildoma rungtynių serija. Reikia prisiminti tai, kad reglamente parašyta, jog kiekvienai šaliai atstovauja mažiausiai po dvi komandas. Šiuo atveju Liepojos „Lauvas“ ir „Tartu universiteto“ komandoms bus galimybės grįžti į Elito divizioną ir kitais metais, jeigu jos turės pajėgias sudėtis.

Visas interviu su Brazausku:

[audio=165]

Komentarai:
Nesuprantu kaip rusai gali bbl dalyvaut juk jie ne Baltijoi...... Nesamone tik trukdo lietuviu komandoms.
2012-03-14
-5
Atsakyti
Ekspert
Jo Baltai pernai pateko, siemet tipo - stipresne sudetim??? iskris
2012-03-13
+1
Atsakyti
na to dzoned ir jo
ko jus kreipet demesi i mano zinutes. as neturiu ka veikti. manes mama neleidzia i lauka. o kas jum buvo, gal ir jusu neleidzia ir jus neturit ka veikt.
2012-03-13
+4
Atsakyti
jo
wienwaldis nenugalimas :DDD pernaj lajmejo, pries taj pora metu is eiles gawo. Bet px. . Nenugalimas :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-13
+8
Atsakyti
na to dzonedpamirsai, kad rytas ir nuo rudupio yragaves ir bble nepatekes i finala. nieko tokio, vistiek rytas bus venvaldis lideris bble


pamirsai kad zalgiris yra gaves nuo perlo ryto dubleriu :D
2012-03-13
+6
Atsakyti
nakitais metais nebedalivaus zalgiris. tai balti liks. o lietuvos rytas bble bus kaip zalgiris lkle. vienvaldis, nenugalimas lideris.


Siaip pamirsai kad nuo ryto kiek gaves yra :D
2012-03-13
-1
Atsakyti
na
kitais metais nebedalivaus zalgiris. tai balti liks. o lietuvos rytas bble bus kaip zalgiris lkle. vienvaldis, nenugalimas lideris.
2012-03-13
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.