Sonny Weemsas – vienas iš „Žalia galia“ projekto dalyvių
Sonny Weemsas – vienas iš „Žalia galia“ projekto dalyvių
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas jau ne pirmus metus iš eilės sėkmingai tiesia ranką gerumui, vykdydamas įvairius socialinius projektus. Nuo šiol visos akcijos tampa dar prasmingesnės – jas vienys ir apjungs ženklas „Žalia galia“.

„Žalia galia“ – tai naujas, socialines problemas padėsiantis spręsti „Žalgirio“ klubo projektas. Jo tikslas – prisidėti sprendžiant aktualiausias šių dienų problemas jaunimo tarpe, kad kuo mažesnė jaunimo dalis jaustųsi nesaugiai ar atstumta visuomenės. „Žalia galia“ sieks skatinti bendravimą, toleranciją, tarpusavio supratimą, siekį tobulėti, pasitikėjimą savimi ir kuo sėkmingesnę jaunimo integraciją į visuomeninį gyvenimą.

Po „Žalios galios“ skraiste įsikuria ne pirmus metus gyvuojantis projektas – „Žalgiris“ – tavo mokykloje“. Ši graži žalgiriečių iniciatyva kviečia moksleivius lankytis „Žalgirio“ namų rungtynėse, o aktyviausios mokyklos mokiniai gauna neįtikėtiną krepšininkų padėką už aktyvų palaikymą sezono metu – „Žalgirio“ apsilankymą jų pačių mokykloje!

Jaunieji „Žalgirio“ žurnalistai – dar vienas, unikalus 2010-2011 m. krepšinio sezone prasidėjęs ir Lietuvoje analogų neturintis projektas. Jo tikslas – skatinti jaunimo užimtumą, suteikiant jiems galimybę užsiimti profesionalia veikla.

Kauno „Žalgirio“ komanda jau anksčiau aktyviai lankydavosi vaikų globos namuose, tačiau kiekvienais metais žaliai-baltų gretos vis labiau stiprėja ir įgauna tik dar didesnę galią. Vaikų globos namus aktyviai lanko bei vaikams šypsenas dovanoja ir Kauno „Žalgirio“ Klubo nariai. Pastarieji viso sezono metu svečiuojasi vaikų globos namuose visoje Lietuvoje ir įteikia įsimintiną dovaną vaikams – kvietimą apsilankyti Kauno „Žalgirio“ namų rungtynėse ir ekskursijoje po „Žalgirio“ areną.

Kauno „Žalgirio“ komanda bendradarbiauja bei išskirtines sąlygas sudaro ir kitiems gyvenimo nelepinamiems žmonėms. Siekdami skatinti toleranciją, supratimą ir pagarbą, žalgiriečiai aktyviai dalyvauja įvairiose socialinėse akcijose. Jau kelis metus iš eilės „Žalgiris“ prisideda prie neįgaliųjų „Special Olympics“ judėjimo, o prieš Šv. Kalėdas tradiciškai dalyvauja Gerumo akcijose.

Pastarosiomis dienomis „Žalios galios“ jėgą pademonstravo ir du „Žalgirio“ legionieriai. Praėjusį savaitgalį Sonny Weemsas dalyvavo TV3 organizuotame šventiniame renginyje „Lietuvos garbė 2012“. LKL „Žvaigždžių dienoje“ laimėtus 4000 litų ir šaldytuvą Sonny nusprendė padovanoti vienam mažai žinomų Lietuvos didvyrių. 16 metų likimo nuskriaustiems vaikams padedantis ir jais besirūpinantis Vitalijus Chomičenkas savo jėgomis Klaipėdoje yra įkūręs centrą „10 talentų“, kuriame ir atsidurs S.Weemso padovanotas šaldytuvas, o vasarą vaikams bus suorganizuota kelionė po Europą.

„Žalios galios“ idėja nesvetima pasirodė ir kitam žalgiriečiui Marko Popovičiui. Nors turėjo tik laisvą pusdienį, jis mielai sutiko apsilankyti Kauno Jurgio Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje, kurioje penktokams pravedė pamoką, o po to mokyklos sporto salėje dalyvavo susitikime su visais mokiniais. „Vesti pamoką – man buvo nauja patirtis, bet dar smagiau buvo matyti laimingus vaikų veidus. Puikiai praleidome laiką ir tikiuosi, jog tokios akcijos padės jiems dar tvirčiau žengti teisingu gyvenimo keliu“, – teigė Popovičius.



Komentarai:
Cia yra Zalgiris, delto ji ir gerbia 80% Lietuvos.
2012-03-15
-15
Atsakyti
mhm
Visdelto rado kur prastumt nereikalinga saldytuva :D
2012-03-15
+2
Atsakyti
mhm
Visdelto rado kur prastumt nereikalinga saldytuva :D
2012-03-15
-2
Atsakyti
eurolyga baigesi, dabar gali nesamonem, uzsiimt...

sirgalius toliau verbuot!!!
2012-03-15
-2
Atsakyti
Sakiau kad SONYS tai pasiputusi zvaigzde,bet atsiimu savo zodzius. PAGARBA SONNY WEEMSUI!
2012-03-15
+3
Atsakyti
GrEeN dEaTh!!!!!!!
ZALGIRIS MLDC SONY NUOSTABUS O RYTFANIAI TEGU IMA IR TEMPIA IS CIA SAVO SUSIKTAS MAKAULES IR ISKASTRUOTUS KIAUSUS (JEIGU TOKIUS APSKRITAI TURI)
2012-03-15
+2
Atsakyti
zalgirisgaidys
Mldc zalgiris

...

Puikus nemokamas lazybu puslapis us tikrais prizais : http://www.beticious.com/en/register?ref...
2012-03-15
+9
Atsakyti
DJyouscaSuteikiam Weemsui Lietuvos pilietybe, saknu lietuvisku galima pripaisyt is lempos, gal kazkoks pries milijona metu jo propropro...seneliai gyveno lietuvos teritorijoi :D


oj kokia laki vaizduote.
2012-03-15
+6
Atsakyti
Suteikiam Weemsui Lietuvos pilietybe, saknu lietuvisku galima pripaisyt is lempos, gal kazkoks pries milijona metu jo propropro...seneliai gyveno lietuvos teritorijoi :D
2012-03-15
+11
Atsakyti
mikas
tj wa kur tas garsusis, visame pasaulyje jau zinomas saldytuvas:D
2012-03-15
Atsakyti
Tai vis del to Sonny ar aprengsi nuogus rytfanius? ;/
2012-03-15
+2
Atsakyti
Anonimas
cia ta pati saldytuva atidave, kur buvo pats laimejes :D
2012-03-15
-4
Atsakyti
joooo
neweykeliai...
2012-03-15
-8
Atsakyti
Respect dude!!!;)
2012-03-15
-2
Atsakyti
lenkijos ryto sirgalius
gaila musu lenkijos rytas turi debilus zaidejus ir nieko gero nenuveiks, guoga tai nevisprotis sudu priedes, o jomantas tai sake galetu bybiu ciulpimu projektely surengt
2012-03-15
-12
Atsakyti
O musu vainausku komuniagu raudonoji menstruacijos spalvos komanda nieko nedarys? Taigi reikia kazka daryti nes gi mes istisai Zalgiri kopijuojam kaip kad buvo su himno giedojimu per varzybas, is paskos atejimas i VTB lyga, nors dar pries tai musu mylimi vainauskai per savo rupora klyke kad mes tikrai nedalyvausim eks CCCP lygoje... Nebent po atsisakymo dalyvauti LKF buvo pagaliau suprasta jog kazka daryti yra visvien beprasmiska nes kaip buvom Lietuvoje niekam neidomus tai taip ir likome, jau vien ka reiskia pastovus sirgaliu mazejimas varzybose.
2012-03-15
-1
Atsakyti
Labai grazus ir pagirtinas poelgis. Ir is tikruju bent tokiose temose nustokit rietis kai kurie. Saunolis Sonny.
2012-03-15
+4
Atsakyti
JD
Ir vel is musu visi tyciojasi:(
2012-03-15
-5
Atsakyti
tiesiog mama
aciu tau Sony uz meile vaikams zmonems.Tu zinai kas dalijasi tas ir pats gauna.Dievo palaimos tau ir tavo MAMAI.Aciu kad tave toki uzaugino.
2012-03-15
-2
Atsakyti
ryto fainas
o musu wilno rytukas jau geriau kopijuotu zalgiri uz aikstes ribu,nes aiksteleje tik geda daromes pries zalgirio fanus. Ech... Kada gi baigs mus zeminti visa lietuva ir europa?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-15
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.