Kauno "Žalgirio" klubas į savo istoriją įsirašė dar vieną garbingą faktą. Daugkartinis LKL čempionas tapo pirmojo Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionu. Finale šeštadienį kauniečiai 64:60 (8:19, 24:16, 12:12, 20:13).

Paskutiniąją rungtynių minutę žalgirietis T.Beardas pradėjo taikliu dvitaškiu su bauda ir išvedė Kauno klubą į priekį 61:60. Po netaiklaus Tomo Delininkaičio metimo dar vieną tašką pridėjo Dainius Šalenga.

Rezultatą išlyginti galėjęs Robertas Štelmaheris prametė abu baudos metimus. Likus 11,4 sekundės abi baudas realizavo T.Beardas, o blokuoto vilniečių tritaškio metimo nugalėtojas abejonių nebekėlė.

[image=3189 left]Rungtynės atkakliai vyko beveik visą laiką. Tačiau pirmą kartą "Žalgiris" į priekį išsiveržė tik antrojo kėlinio viduryje – 24:23.

Iki tol įspūdingai mačą pradėję vilniečiai turėjo net 13 taškų pranašumą (21:8, 12-ąją min.), tačiau pralaimėjo atkarpą 2:16 ir žaidimas išsilygino.

Pirmoje rungtynių pusėje "Lietuvos ryto" treneris Tomo Mahoričius taupė žaidėjus antradienį vyksiančiam ULEB taurės finalui. Mačo startinėje sudėtyje pasirodė nuo atsarginių suolelio dažniausiai pakylantys Saulius Kuzminskas bei Rolandas Jarutis.

Tačiau po didžiosios pertraukos vilniečiai žaidė pajėgiausios sudėties. Pirmą kartą finaliniame ketverte aikštėje pasirodė Haris Mujezinovičius.

Naudingiausiu finalinio ketverto žaidėju buvo išrinktas žalgirietis T.Beardas. Jis finale buvo rezultatyviausias savo komandoje, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs net 25 kamuolius.

"Lietuvos rytas": Tyrone'as Nesby 16 (3/9 tritaškių), Tomas Delininkaitis ir Robertas Javtokas (6 atkovoti kamuoliai, 4 blokai) po 8, Haris Mujezinovičius ir Robertas Štelmaheris po 7.

"Žalgiris": Tanoka Beardas 19 (25 atk. kam.), Mindaugas Timinskas 12, Dainius Šalenga ir Robertas Packas (3/13 dvitaškių) po 9, Darjušas Lavrinovičius (6 atk. kam.) ir Paulius Jankūnas po 6.

[image=3190 right]Po finalinės sirenos abi ekipos buvo apdovanotos medaliais. "Lietuvos rytui" atiteko sidabro apdovanojimai, antrosios vietos taurė bei 22 500 eurų premija.

"Žalgirio" krepšininkai trofėjų kolekciją pasipildė aukso medaliais bei taure už pirmąją vietą. Klubo biudžetas padidėjo 30 000 eurų.

Taip pat apdovanoti buvo reguliariojo sezono statistikos lentelėse pirmavę žaidėjai.

Du apdovanojimai buvo įteikti Kauno "Žalgirio" legionieriui T.Beardui. Jis pelnė naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo ir geriausio kovotojo dėl atšokusių kamuolių vardus.

Dar jam buvo įteiktas ir naudingiausio finalinio ketverto žaidėjo prizas – namų kino sistema ir taurė. Už pirmuosius du apdovanojimus T.Beardas gavo du plokščiaekranius televizorius ir dvi taures.

Vilniaus "Sakalų" žaidėjas Renaldas Seibutis tapo rezultatyviausiu reguliariojo sezono krepšininku, o pagal atiduotus rezultatyvius perdavimus nepralenkiamas buvo "Ventspils" žaidėjas Janis Blumas. Jie taip pat buvo apdovanoti kiekvienai nominacijai skirtais prizais – plokščiaekraniais televizoriais ir taurėmis.

Komentarai:
ir paskutine mintis didziavyriui kunigeliui:) ar zinai mielas zurnaliste kas yra sparingo partneriai man rodos tikrai ne:) nes tas tavo palyginimas nevietoj ir nelaiku sparingas tai kaip koks jaunas ir perspektyvus boksininkas padeda treniruotis ringe cempionui arba potencialiam cempionui ir jis yra pasirenkamas pagal varzovo stiliu ugi sudejimas ir pan.
taigi cia galejo tik rytas but zalgirio sparingo partneriu bet jokiu budu ne atviksciai 4-1 si sezona jeigu koki taisona jo sparingo partneris taip dauzytu tai siam reiktu susimastyt apie karieros pabaiga:) cia siaip buvo kunigeliui pamastymui...
2005-04-17
-1
Atsakyti
beje jei jau jums brazauskas vainausko kiseninis teisejas neitiko tai tada jau tik pats vainauskas teisejaut turetu kad jums itikt:)))
2005-04-17
-1
Atsakyti
portugalai sutinku del teisejavimo su normaliu teisejavimu kiekvienas javtoko rankos pakelimas tanokai metant yra prazanga todel jis turejo isibauduot jau o 10 minuciu mesininkas haris isvis uz dvi nesportines turejo lekt von... jus gelbeje tik pora is vidurio aikstes paleistu lesbio troikiu taciau tokie fuksai daznai nesikartoja finala gausit 4-0 garantuoju , o del tanokos tai bagis pernai geriausia pasake protiv loma net prijoma:)
top16 bbl ir lkl argi gali buti geriau? antana for president su 8 zaidejais sutvarke dvylika "didziavyriu" su zvairu treneriuku priesaky:) p.s. go macedonikos go:) beje saleje bent 50 procentu sirgo uz zalgiri... klausimu bus po...
2005-04-17
-4
Atsakyti
Nu cia taip ir turejoo but zalgiriui liko ryta patvarkyt ir LKL finale ir bus viskas baijgta :)
2005-04-17
-1
Atsakyti
aisku del ryto pralaimejimo kaltas - Dovydavicius, neswarbu kad neteisejavo.. :D ir siaip rytfaniai issitrynkit biski galva, Beardas stovejo uzsiemes pozicija o Delnas atbego ir trenkesi i ji.. tai cia Beardui turejo but dar prazanga ? :D arba priespaskutine ryto ataka, Stelmaheris verziasi o Beardas nieko neleistino nedaro bet gauna prazanga.. aisku jei teisejai anot rytfaniu butu objektyvus tai butu ir ta Lucaso metima uzskaite kur neliete lanko, ir Mujezinoviciaus paskutini tritaski kuri Lavrikas nupute :D
2005-04-17
+2
Atsakyti
K.Pilipauskas, R.Brazauskas. zaidzia vilnius vs kaunas ir teisejai is vilniaus ir kauno. suraskit man kita tokia sali kur tokie bajeriai butu ir tai dar kiekvienose varzibose. tiesa latvis buvo, bet turbut tik del vaizdo.
2005-04-17
-1
Atsakyti
bet tik lietuvoi taip buna, kad rytas vs zalgiris teisejauja visada tie patis teisejai. Kaip sakoma cia lietuva cia lietus lyja. reiktu, kad mum teisejautu is uzsenio, tada jai ir klistu kartais tai bent jau zinotum kad nesamoningai.
2005-04-17
+4
Atsakyti
as to epizodo nesupratau kai latvis sushvilpe... Pirma parode, kad bauda javtokui... Visi nustebe, net pats robke... pashnekejo su brazausku ir irashe prazanga kuzminskui (nors neaisku kur jis buvo ir kas ji mate...) ;)
2005-04-17
-6
Atsakyti
visalaik del pralaimejimo kalti teisejai, o jei kas laimi, tai tas saziningai uzsitarnavo pergale:)
2005-04-17
+3
Atsakyti
Manau Rytui buvo gera treniruote pries antradienio varzybas. Sis pralaimejimas tik duos naudos ir mes gal turesim antra komanda Eurolygoj...
2005-04-17
-4
Atsakyti
randa ka kaltint.. teisejus. geriausiai kai po rungtyniu girdejau - kalbasi du ryto fanai: "jau bl tas dovydavicius.. ka noret is jo.." ir tt. ir tt.. nesvarbu kad dovydavicius net rungtynem neteisejavo. aukstas tu fanu mastymo lygis..
o perziurejes rungtyniu irasa pastebejau, kad vinintele rimta klaida padare latvis, kai susvilpe javtokui bauda kovojant del kamuolio. na bet ta klaida tikrai neturejo itakos rungtyniu baigciai..
2005-04-17
-1
Atsakyti
jop - teisejai gadino visa vaizda, tai net baisu....bet ir Brazauskas teisejavo, o vaizdo tikrai nepagerino..nzn-gal ten jiem itampa baisi buvo, kad tiek klaidu privarte...o vat pilypauskas , tai kaip visad-pilypas, tai vopsce..kas jam teisejo licenzija bl isdave??? is kur jis ja nusipirko???!!! jau ten apie ji, tai kosmarus dar is LKL finalu ankstesniu sapnuojo-kosmonautas bl****
2005-04-16
+3
Atsakyti
Straipsnio pavadinimas kazkoks ne toks :(
2005-04-16
+3
Atsakyti
SU PERGALE ZALGIRIO FANAI.ZALGIRIS THE BEST.
2005-04-16
+7
Atsakyti
Vyrai as ne Kaunietis bet T.Beard yra geriausias visu laiku legionierius ir jei ne jis Zalgiriui butu galas bet pries Bearda ka nors blogo sakyti yra nuodeme jis geriausias.
2005-04-16
-8
Atsakyti
Duxeli paziurek auga koks teisejavimas beards kiaurai duoda ir jam nieko blinn ji pastumia ir prazanga... krc neveltui is kauno tie teisejai :DDD gryini pyp! tiktu jiems tas F**K YOU!
2005-04-16
-1
Atsakyti
Sveikinu Zalgigi su grazia pergale,rungtynes buvo super,as asmeniskai nesu Ryto ar Zalgirio fanas per LKL ar BBL bet tarptautinei arenoj as labai palaikau ir Zalgiri ir L.Ryta,labai norisi antros komandos EUROLYGOJE, linkiu sekmes L.Rytui as antradieni busiu su Jumis.
2005-04-16
-5
Atsakyti
ne nu teisejavimas tai PYP. beardui atrodo negalioja jokios teisykles, nei zingsniai nei prazangos. ko verti du epizodai pabaigoje kai delinkaiciu tesiai per rankas kerta ir nieko
2005-04-16
+8
Atsakyti
Na galejo LRytas ir laimet jau viskas lyg ir tvarkoj buvo bet tos klaideles gale viska nuleme tas sveikinu Z fanus su pergale dabar svarbiausia kad visi palaikytume Ryta antradieny
2005-04-16
+10
Atsakyti
oho... beardas 25 kamuoliai!!! cia tai nerealu... ;)
2005-04-16
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.