Simui Jasaičiui sezonas Turkijoje jau baigėsi
Simui Jasaičiui sezonas Turkijoje jau baigėsi
Nuotr. tbf.org.tr
Po poros savaičių pertraukos Jūsų teismui grįžta krepšinio naujienų tinklalapio „BasketNews.lt“ pristatoma tradicinė rubrika „Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“, kurioje pateikiami geriausi mūsų šalies krepšininkų pasirodymai.

Pateikiame geriausiai žaidusių Lietuvos krepšininkų penketukus balandžio 23 – gegužės 6 dienomis.

Užsienyje žaidžiantys vyrai:

Simas Jasaitis, Ankaros „Turk Telekom“: 1 rungtynės, 25 minutės, 22 taškai, 4 atk. kam., 28 naud. bal.
Prieš pat sezono pabaigą Jasaitis sužaidė geriausią sezono mačą – tikslą pasiekė keturi tritaškiai iš tiek pat bandymų. Tačiau tokių jo pasirodymų krepšinio aistruoliams reiks palaukti, mat „Turk Telekom“ baigė pasirodymą Turkijoje.

Antanas Kavaliauskas, Rygos VEF: 3 rungtynės, vid. 24,7 minutės, 15,3 taško, 5 atk. kam., 18 naud. bal.
Sezono pabaigoje puikią sportinę formą demonstruoja ir Kavaliauskas. Lietuvio vedama VEF komanda sugebėjo iškovoti trečiąją vietą BBL pirmenybėse bei be didesnio vargo patekti į Latvijos pirmenybių finalą. Lietuvis kone visuose mačuose pavyzdingai mesdavo dvitaškius – 17/22 dvit.

Kšyštofas Lavrinovičius, Sienos „Montepaschi“: 3 rungtynės, vid. 21,7 minutės, 12,5 taško, 4,7 atk. kam., 16,7 naud. bal.
Prie „Montepaschi“ prisijungus Jonui Mačiuliui ir po traumos grįžusiam Rimantui Kaukėnui, svarbiausią vietą iš lietuvių ir toliau užima Lavrinovičius. Tiesa, aukštaūgis daug nerungtyniauja – daugiau nei 20 minučių žaidė vos 1 sykį. Galbūt tai trukdo pastovumui – vieną mačą Kšyštofas įmetą 5/11 dvit., kitą – 10/10 dvit.

Donatas Motiejūnas, Gdynės „Asseco Prokom“: 4 rungtynės, vid. 25,3 minutės, 15 taškų, 4,8 atk. kam., 15,5 naud. bal.
Motiejūnas pastarosiomis savaitėmis daugiau taškų renka nuo dviejų taškų zonos, negu nuo trijų. Aukštaūgis iš Lietuvos pataikė vos 4 tritaškius iš 17 bandymų, tačiau tai jam netrukdo būti tarp rezultatyviausių Gdynės krepšininkų, o jo vedama „Asseco Prokom“ šiuo metu pirmauja Lenkijos pirmenybių pusfinalyje.

Šarūnas Jasikevičius, Atėnų „Panathinaikos“: 4 rungtynės, vid. 17,5 minutės, 11,3 taško, 4 rez. perd., 12,3 naud. bal.
Įspūdingą sportinę formą ir toliau demonstruoja Jasikevičius. Graikijos lygos pusfinalyje iš keturių mačų net trijuose Jasikevičius pelnė dviženklį taškų skaičių. Jei lietuvis taip galingai žais ir Eurolygos finaliniame ketverte, „Panathinaikos“ turi daug šansų apginti titulą, iškovotą praėjusį sezoną.

Lietuvoje rungtyniaujantys vyrai:

Gediminas Orelikas
, Prienų „Rūdupis“: 3 rungtynės, vid. 28 minutės, 12,7 taško, 5 atk. kam., 18,3 naud. bal.

Įspūdingą sportinę formą prieš lemiamas sezono kovas pradėjo demonstruoti Orelikas. Paskutiniuose dvejuose mačuose puolėjas nepaliko aikštės nesurinkęs bent 23 naudingumo balų, o jo vedamas „Rūdupis“ pergalingai pradėjo mažąjį finalą.

Mantas Kalnietis, Kauno „Žalgiris“: 4 rungtynės, vid. 30 minučių, 9,3 taško, 5 atk. kam., 6,5 rez. perd., 16,5 naud. bal.
Per pastarąsias dvi savaites Kalnietis vos viename mače surinko dviženklį taškų skaičių, tačiau tai jam nesutrukdė įspūdingai rungtyniauti – kone visuose mačuose Kalnietis buvo tarp naudingiausių žalgiriečių. O jo 19 taškų BBL finale padėjo „Žalgiriui“ perrašyti istoriją.

Paulius Jankūnas, Kauno „Žalgiris“: 4 rungtynės, vid. 22,8 minutės, 12,8 taško, 5,8 atk. kam., 15,3 naud. bal.
Priešingai nei Kalnietis, Jankūnas tik viename mače nepelnė dviženklio taškų skaičiaus, o prie šių aukštaūgio rezultatų labai prisidėjo ir taiklūs tolimi metimai. Per keturis mačus jų „Žalgirio“ kapitonas pataikė net 8. Tą padaryti jam prireikė 15 bandymų.

 
Adas Juškevičius, Prienų „Rūdupis“: 3 rungtynės, vid. 28 minutės, 13,7 taško, 4 rez. perd., 15,3 naud. bal.
Juškevičius visą sezoną buvo svarbus, bet ne svarbiausias Prienų komandos krepšininkas. Visgi atkrintamosiose viskas pasikeitė. Visuose atkrintamųjų mačuose Juškevičius surinko dviženklį taškų skaičių, o „Rūdupis“ mažąjį finalą pradėjo pergalingai.

Jonas Valančiūnas, Vilniaus „Lietuvos rytas“: 6 rungtynės, vid. 21,5 minutės, 10,3  taško, 4,8 atk. kam., 13,3 naud. bal.
Įtemptas tvarkaraštis pasijuto ne tik „Lietuvos rytui“, bet ir Valančiūnui. Aukštaūgis ne visuose mačuose sėkmingai tvarkėsi su savo užduotimis, tačiau tai nesutrukdė „Lietuvos rytui“ iškovoti kelių medalių komplektų BBL ir VTB Vieningosios lygos čempionatuose.
Komentarai:
LR
Antana Kavaliauska kitam sezonui i Ryta vietoj Samardziski.
2012-05-08
+1
Atsakyti
Tik tak
Jasaitis per sezona vienos dvi geros runktynes :) Zinant kokia bus konkurencija tarp lengvu krastu ir atakuojanciu ginejiu,jam rinktinei vietos nematau.Atakuojantys ginejai,Kaukenas,Gecevicius,Dulkis,Seibutis,Pocius,Pocius ir Seibutis gali zaist ir lengvais krastais?Lengvi krastai,Kleiza,Maciulis,Jasaitis,Pocius?Vietoi Jasaicio jau geriau Seibuti imt,o lengvu is bedos gali suzaist ir Pocius,Maciulio ir Kleizos sitoi pozicijoi per akis.Nu ginasi jis neblogai,bet jo geriausi metai jau praejo.
2012-05-08
-2
Atsakyti
Anonimasabu nba starai po 4,8reb mažai labai mažai--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Dar kai paziuri kad Kalnietis uz abu daugiau nusiima, tai isvis abydna. Nenuvertinant manto, jauniesiems aukstaugiams tikrai reiketu pasitempt
2012-05-07
+1
Atsakyti
Kažkaip keistai čia vakare įdėjot, ankščiau kiek pamenu tai iš ryto dėdavot :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-07
Atsakyti
:DNejuokink vaikas


Kas nejuokink? Nori pasakyt Valanciunui 4.8 reb. daug? Kaip paprastai jis nusiima apie 8 ir daugiau kamuoliu.
2012-05-07
+1
Atsakyti
mad
o visi pg po 4ast o kalnas po 6,5ast kaip kos paul ar wall neblogai šaras kuris filme mes už lietuva songaila gaidino irgi maloniai stebina o kavaliauskas turi būti itrauktas i 2013 europos čempo sarašus itrauktas su lydeka antukas pakeis songaila va teip va.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-07
-3
Atsakyti
:D
Nejuokink vaikas
2012-05-07
-2
Atsakyti
Anonimas
abu nba starai po 4,8reb mažai labai mažai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-07
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.