Domantas Sabonis Lietuvos jaunučių rinktinėje bus vienas svarbiausių žaidėjų
Domantas Sabonis Lietuvos jaunučių rinktinėje bus vienas svarbiausių žaidėjų
Nuotr. Fotodiena/A.Pliadis
Šią vasarą Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų rinktinės dvyliktuke vietos siekia ir trys garsių krepšininkų sūnūs. Kartu su šešiolikmečių rinktinės kandidatais jau keletą savaičių sportuoja Gintaro Einikio sūnus Aidas ir Gintaro Šerkšno sūnus Mantas. Neseniai prie jų prisidėjo ir Arvydo Sabonio sūnus Domantas

Tėvų pėdomis sekantys jaunieji krepšininkai teigė siekiantys svajonės tapti profesionaliais žaidėjais ir džiaugėsi daug patirties sukaupusių tėvų duodamais patarimais. 

„Žinoma, tėtis duoda patarimų. Kalbamės po kiekvienų rungtynių, o jis pasako kokias klaidas dariau. Tėtis buvo krepšininkas, todėl aš labai noriu pratęsti šeimos tradicijas. Manau, kad to nori ir Aidas, ir Domantas, ir kiti komandos draugai“, – sakė Šerkšnas. 

Ne mažiau svarbūs vaikinams yra ir marškinėlių numeriai – jie pasirinko tuos skaičius, kurie per visą karjerą lydėjo jų tėvus.

„Iš pradžių norėjau rinktis 15 numerį, bet galiausiai apsikeičiau su komandos draugu ir pasirinkau 14-ą. Įprastai rungtyniauju vienuoliktu numeriu, tačiau jis rinktinėje tenka Saboniui. Jeigu pateksiu į dvyliktuką, būtų labai smagu gauti 14-ą numerį“, – sakė Einikis. 

Vaikinai jau žino, ką reiškia atstovauti nacionalinei komandai ir vilkint jos marškinėlius iškovoti medalius. Praėjusią vasarą Sabonis, Einikis ir Šerkšnas pateko į Lietuvos penkiolikmečių rinktinės dvyliktuką ir kartu su ja triumfavo Turkijos Trabzono mieste vykusiame jaunimo olimpiniame festivalyje. 

Šiemet patekti į nacionalinę komandą jie nori dar labiau, nes šešiolikmečių Europos čempionatas liepos 19-29 d. bus surengtas Lietuvoje. 

„Šį sezoną demonstravau geresnius rezultatus, todėl laukiau vasaros. Labai apsidžiaugiau, kai treneris paskambino ir pakvietė į rinktinę. Čempionatas vyks Lietuvoje, todėl stimulas patekti į rinktinę yra dar didesnis. Pirmenybes matys daug žmonių, todėl labai noriu žaisti vilkėdamas marškinėlius su savo šalies pavadinimu“, – sakė Šerkšnas.

Lietuvos rinktinė Panevėžyje ir Vilniuje vyksiančiame Europos jaunučių čempionate kovos C grupėje kartu su Serbijos, Vokietijos ir Slovėnijos bendraamžiais.

Komentarai:
algis
Yra ir kitu vaiku rinktineje, kuriu tevai krepsini zaide, bet is kitos puses geriau kai nieks nezino - tada junimui spaudimas mazesnis ir nieks neprikish, kad ne patys parode ka gali.

Tik tai eilinis pavyzdys, kad zurnalistai vel dirba pavirsutiniksai, istikruju ne velnio jie nesidomi tuo, apie ka raso.
2012-07-01
+3
Atsakyti
xxl
Teisybe sakote,tikrai geresniu zaideju yra ,is kiekvieno galyma greitai zvaigzdute padaryti ,zurnaliugoms tik uztenka koki pusmeti apie ta zaideja parasyti ir ziurek, jau zvaigzde o po kokiu 3-4 meteliu eiliniai rajenai palieka arba visai prapuola, taisekles tokios jei nori i rinktine turi buti po sabonio arba po marciulionio veleiava buti,kitaip sansai menki,viesa paslaptis.
2012-06-28
+3
Atsakyti
Minties genijai
Jei kažkas kitas už juos geresni, tai nemanau, kad Einikis, Sabonis ar Šerkšnas sutrukdys jų karjerai. Laikas visada atrenka geriausius nepaisant kažkurio trenerio sprendimo vaikų amžiuje. Taip kad arba džiaukitės, arba daugiau dirbkit :)
2012-06-28
-1
Atsakyti
lochai
Aisku, kad lengviau jiem yra. Paziurekit i einikio sunu, aisku dirba jis, bet uz ji yra daug geresniu zaidejuuuu, o jis reklamuojamas per daug, nors tera eilinis vidutiniokas tarp savo metu.
2012-06-28
-2
Atsakyti
T
Jus galvojat garsaus praeiti krepsininko sunumi lengva buti? Pvz ypac kokio Sabonio. Manau patys ju vietoje budami galvotumet kitaip. Tikrai jiems neturetu buti lengva kai lygina su tevais...
2012-06-28
-5
Atsakyti
cha
cia iki-16 jie visus tvarke ir buvo pirmi, cia kai blankiai zaide vyresnysis su Valanciunu berods Sabas labai dziaugesi kad iskovojo auksa, o Valanciunui greiciausiai patare nenustoti tobuleti, nes uz ji dar labai dauggeresniu yra.....
2012-06-28
+1
Atsakyti
Sirgalius
Suprantu Einikis - Sabonis- garsūs tikrai krepšininkai o kuom garsus Šerkšnas kad tėvas eiliniu trneriukuku dirba Vilniaus KM
2012-06-28
-3
Atsakyti
fpiz-2
Va Kemzura mldc,bando nuo korupcijos nusivalyt, paliko Kuzminska ir Geceviciu uz borto, gal dar ir Pociu su Šaru išmes - pralindo cia visokie treneriu ir ex krepsininku ar sportininku suneliai...
2012-06-28
+3
Atsakyti
x
bjauru.korupcija didesne nei seime.rinktinese treneriu suneliai,arba negabus krepsininku sunialiai
2012-06-28
-2
Atsakyti
fpiz-2
Kazkaip keistai rasai. Ka cia ant lekstutes gali paduot krepsinyje? Bachurai gavo siek tiek is tevu genu, kaip ir pvz Kuzminskai ar Jasikeviciai is savo rimtai sportavusiu tevu. Kitaip tariant - is dalies del to jie buvo pakankamai talentingi ir atletiski kad galetu siekt profo karjeros. Siaip ar taip - be geru treniruociu nebus ir tikslingo gero darbo...

Apskritai tavo lėkštas pasakymas man primine viena anekdota:

Tevas suneliui: "Jei tik gerai zaisi krepsini - nupirksiu tau kamuoli"
2012-06-28
+4
Atsakyti
gerbiu normalius bahurus kurie patys sau varda uzsidirba, o ne isliaupsinti legendu suneliai kuriems viskas paduodama ant lekstutes
2012-06-28
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.