Paulius Jankūnas ir kitąmet gins „Žalgirio“ garbę
Paulius Jankūnas ir kitąmet gins „Žalgirio“ garbę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas ir kitą sezoną rungtyniaus Lietuvos čempionų komandoje. Šeštadienį puolėjo sutartis įsigaliojo dar vieneriems metams. 2010-ųjų liepą su Jankūnu buvo pasirašytas kontraktas pagal formulę 2+1.

Šią savaitę šalies čempionai taip pat metams pratęsė sutartis su į ekipą sėkmingai įsiliejusiu Vyteniu Lipkevičiumi ir legionieriumi iš Kroatijos Marko Popovičiumi.

2003 m. „Žalgirio“ pagrindinėje sudėtyje debiutavęs Jankūnas rudenį pradės jau devintąjį sezoną Kauno ekipoje. 205 cm ūgio krepšininkas vos metams buvo palikęs gimtąjį miestą, kai 2009-2010 m. sezone atstovavo Maskvos srities „Khimki“ komandai.

Praėjusį sezoną Jankūnas „Žalgirio“ gretose pirmavo pagal atkovotus kamuolius. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jis po krepšiais sugriebdavo po 5,5 kamuolio per rungtynes. Taip pat vidutiniškai jis pelnydavo po 10 taškų. Eurolygos čempionate 28-erių metų žaidėjas rinkdavo po 7,8 taško ir atkovodavo po 5,6 kamuolio.

Šiuo metu kontraktus su „Žalgiriu“ turi Mantas Kalnietis, Robertas Javtokas, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas, Popovičius, Lipkevičius ir Jankūnas. Kauno komanda turi teisę pratęsti sutartis su Tomu Delininkaičiu ir Dainiumi Šalenga.

Komentarai:
Jankunas vienas geriausiu PF per visa Lietuvos krepsinio istorija. Tai talentas is didziosios raides todel tik budamas 18 ( ejo devyniolikti) buvo pakviestas Losti ( ne sedeti ant suolo) i Zalgirio vyru komanda. Jis turi idealu krepsinio supratima, nuojauta kur kris kamuolys, akd galetu ji atkovoti bei puikiai isnaudoja tai, kad yra kairiarankis. Be to tai yra puikus zmogus ir komandos kapitonas, kuris zino kada ir ka reik pasakyti komandos draugams. Neveltui si zaideja vertina visi treneriai ( raskit nors vieta ciatat, kur kazkoks treneris nors karta blogai pasisake apie si zaideja).

Taip siuolaikiniam krepsinyje su tokiu ugiu PF losti yra sudetinga, gal todel net ir Kleiza bandoma keisti i SF, nors Lietuvoje jis vel grizta prie istaku ir losia PF :) tad pridejus 7-10 cm Jankunui jis taptu vienu geriausiu PF pasaulyje, o dabar tera vienas geriausiu Europoje...

Noretusi tiek is Lryto fanu tiek ir Zalgirio ( jeigu save tokais laikotes) pagarbos siam zaidejui ( juk nepamirskime jis yra ir rinktines zaidejas, vadinasi cia kalbos apie klubine priklausomybe negali buti)
2012-07-01
+15
Atsakyti
artis
kokie jus blet cia protinguoliai susirinke.. tik lot ir mokat. Jei jau mokat komentuot, tai gal norit pazaisti uz jankuna?a? vaiku gvardija susirinkus ir matai aptarineja kaip kokie ekspertai didziausi kas gerai zaidzia o kas ne. Jus apskritai dziaukites kad lietuviai lieka lietuvoje zaisti o ne i uzsieni issilaksto, o va paimtu koki juodcki tai vel lotumet kad uzsiniecius perka, o ne lt zaidejus.. O jei jau tokie protingi, tai pagalvokit kas geriau is lietuviu zaistu jankuno pozicijoje?a? manau tokiu nelabai rastumete, nu nebet kleiza pasiulitumete, bet tada patys alga ir moketumet!!! tai va vaikai, geriau dziaukites kad tokie zmones lietuvioje lieka zaisti, o ne kur kitur prakaita lieja. Aj ka cia jums sakyti, per skystos galvos supratsi Jums.
2012-07-01
+4
Atsakyti
mano galva, jam labiau tinka atsarginio juodarbio vaidmuo, nes jis labai nestabilus, visiskai nera aisku kada zais padoriai, puolimo arsenalas skurdokas, kamuoliu nedaug nusiema, gynyba tai nebent pasistumdyti jis moka, o jei koks zaidejas verzias, tai jis tesugeba pasokti kelis cm budamas iskeles rankas.. Jo zaidimo kreive pastebimai krenta, tai neitin protinga buvo pratesti ta kontrakta, kuris buvo sudarytas, kai dar kazka demonstravo Jankunas, bet jau tokia jau Zalgirio politika moketi milziniskus pingus uz praeities pasiekimus ir dar knisti prota savivaldybei, kad per mazai prisideda prie pinigu svaistymo.

Na ir siaip starto penketo zaidejas temetantis 8 taskus nusiemantis 6 kamuolius yra kaip inkaras visai komandai, ka jau kalbeti, kai po kase dar yra Javtokas.
2012-06-30
+6
Atsakyti
123
jankunas nera stabilus krepsininkas.galetu daugiau gynyboje uzsiimti,nei kad tritaskiu metyti,nes pataikymo procentas paciu tritaskiu yra zemas,o gynyboje jei jankunas butu,tai kur kas daugiau naudos butu.zinoma,jis gali mesti ir tritaskius,taciau kartais per daug meta,ir meta tada,kada nekrenta,visa tai buna absurdiska ziureti.

jankunui geriau buti zalgiryje,jei jam siulo kontrakta,ir niekur i uzsieni nevaziuoti,nes jam butu tikrai sunku pritapti kitoje komandoje.karta jau pabande,chimki klube,prasta sezona suzaide,ir sugrizo i zalgiri,nes jam nebuvo siuloma pratesti chimkuose sutarties.plius,jankunas ne uz kapeikas zalgiryje zaidzia,kiek buvo skelbta,650.000-700.000 euro per sezona,plius premijos,kurios taip pat solidzios.manyciau,kad netgi permokama,ir gerokai.jei butu 350.000 euro,butu maksimaliausia suma.taip kad,jankunas esi zalgiryje,ir kol laiko,bukjame,nes pasiulymu rimtu is eurolygos kitu klubu tikrai nebutu,sviestusi tik lenkija,ukraina,latvija,vokietija arba skandinavija.

tikekimes,kad jankunas zais kur kas sekmingiau naujame sezone,nei kad praeitame,truko stabilumo..
2012-06-30
+2
Atsakyti
Zergasjuokdariai.pazaide jis viena sezona Chimki,ir viskas.daugiau niekam is rimtu komandu nereikalingas.ugio trukumas yra pagrindine priezastis nes seip protingas ir geras zaidejas.bet su auksciausio lygio PF,Europos geriausiais jam ner ka lygintis grynai del ugio trukumo.Chriapa,Lorbek,Kirilenko ar Teletovic.ir palyginam juos su Paulium?deja,bet ner ka net lygint.taip kad nesipuskit perdaug buratinfaniai


Koki cia suda rasineji : Europos geriausiais jam ner ka lygintis grynai del ugio trukumo DDDDD Komikas Kirilenko su Teletovicium tik 1cm aukstesni , o jo joi koks baisus ugio skirtumas :))

tevai varykit vaikus nuo kompo i kiema :>
2012-06-30
+2
Atsakyti
Zergasjuokdariai.pazaide jis viena sezona Chimki,ir viskas.daugiau niekam is rimtu komandu nereikalingas.ugio trukumas yra pagrindine priezastis nes seip protingas ir geras zaidejas.bet su auksciausio lygio PF,Europos geriausiais jam ner ka lygintis grynai del ugio trukumo.Chriapa,Lorbek,Kirilenko ar Teletovic.ir palyginam juos su Paulium?deja,bet ner ka net lygint.taip kad nesipuskit perdaug buratinfaniai


į

Man čia tu juokdarys. Prie ko čia tu jį lygini su Kirilenko ar Teletovic? Ar kas nors sako, kad jis pats geriausias PF Europoje? Niekas nesako. Eina kalba, kad jis Žalgiriui labai naudingas, svarbus žaidėjas, o tamsta į pievas nusivažiuoja ir nežinia kodėl apie Kirilenko peza. Man regis, kad nujauti, kas ir vėl kitą sezoną Rytui artėja, tai bandai Žalgirio kapitoną menkint. Vargi paguoda.
2012-06-30
+4
Atsakyti
Neziniukas
Ziurint realiai ne vienai stipriai komandai jis nebutu reikalingas.. geriausiu atveju tiktu kaip atsarginis pf eurolygos slabaku klubelyje.. tad jam daugiau ir nera kur eit kaip tik sedeti zalgiryje.. na bet gal si sezona ir eurolygoje bent kazka parodys, nes pastoviai ,sedes' sezono pradzioje jis..
2012-06-30
-6
Atsakyti
Saunu! Ir nereikia jo lygint su Slezais visokeis. Tai puikus auksto lygio zaidejas kuris nori zaisti Lt.

Linkiu gero ateinancio sezono Pauliui,ir savo megstamiausiam klubui.
2012-06-30
+1
Atsakyti
atsiputes
sveikinimai zalgiriui geras sprendimas, o jankunas sakyciau tokia andriaus slezo kopija kuris buvo geras zaidejas, bet i aukstesni lygi taip ir nepakilo.
2012-06-30
Atsakyti
To leo messi
Tai bus dar nauju pirkiniu salia jaftoko pastatom nauja, ir vietoj klimos naujas, nes klimos jau pagliau nebebus zalgirije.
2012-06-30
+1
Atsakyti
Jankūnas TOP 3 Lietuvos PF, to niekas negali paneigt. Bet Žaliems reik stiprint centro ir krašto puolėjo pozicijas, nes Javtokas, Šalenga ir Kuzminskas Eurolygos lygiui biškį per silpna būtų.
2012-06-30
-6
Atsakyti
marekas
zalgirio sudetis atrodytu gresminga jei zaistu; jasikevicius,kalnietis,juskevicius,popovicius,delininkaitis,lipkevicius,salenga,kuzminskas,dulkys,jankunas,lavrinovicius,klimavicius,kupsas,javtokas legionieriu nereikia jei stebejot lkl finala treneris lieka triufas arba pakeicia kemzura
2012-06-30
-9
Atsakyti
bimbam
Ech statistikos jus statistikos ziurekit kaip zmogus zaidzia. Lietuvos rinktineje ne be reikalo yra. Kas liecia Zalgiri tikrai jis vaizdo niekad negadino. Naudingumo balus matai cia visi skaiciuoja.. Tai paskaiciuokit Lawson balus NBA ir Zalgiri.
2012-06-30
+7
Atsakyti
to Dedukas aštuonmetis

šiaip geriausiai bajėrius skaldo man rodos Kuzminskas, be to jis energingiausiai lošia, aišku laiko jam mažai, bet buvo mačų neatsimenu su kuo, kai visi jau nuleido rankas ir tik vienas Kuzminskas, spardėsi už visus.
2012-06-30
-2
Atsakyti
Ant rytfaniu pykdamas net pamirsau nuomuone apie naujiena issakyt. Labai smagu kad Jankunas lieka, musu isaugintas ir mano nuomone neivertinas europoje zaidejas. Dar labai saunu del to kad komanda nera perdeliojama nuo nulio kiekvienais metais kaip kad budavo, branduolys lieka kas yra labai svarbu, zaidejai turi susizaisti o tam poros menesiu neuztenka, prisiminkim kaip Javtokui neisejo isilieti i zaidima praeito sezono pradzioje o kaip jis lose LKL finaluose, kai jo Kalnietis zinojo kur ieskoti.

Labai tikiuosi kad ateinanti sezona bus labiau isnaudojamas Kuzminskas, jam pagerinus metima manau turetume tokia savotiska lietuviska Duranto versija :). Dabar telieka paimti pora rimtu EL krepsininku ir ateinantis sezonas sviecias geras.
2012-06-30
+3
Atsakyti
Tik ryto fanai ir gali stumt ant Jankūno. Atsigaukit. Jis savo darbą atlieka 110 procentų. O apie rinktinę net nešneku.Tik jis išeina į aikštę ir gerėja viskas, žaidimas gražėja.

Nu ir kas ta statistika? Paulius atlieka daug darbo , kuris neišmatuojamas skaičiais ir statistikoje jis neatsispindi.

Gera jį matyt Žalgiry.
2012-06-30
+5
Atsakyti
per 16 rungtyniu vos 5 kartus surinko 10+ naudingumo balu,3 is ju buvo pries bankrutuojancia cibona 2 kartus ir karta pries bamberg,nej taskuose nej naudingume jo naudos komandoj nesimatogal gerai zmogus prikolus rubineja skaldo,del to zaidzia starte
2012-06-30
-1
Atsakyti
usasO kas ji paimtu jeigu ne zalgeris? Na nebent kokie cekijos,bulgarijos, ukrainos klubai, o is rimtesniu klubu tikrai niekas nepaimtu


Manau Jankunas puikiai tiktu daug EL klubu, gal ne TOP8 nes jam truputi ugio truksta bet zaidejas rimtas. O va ka is jusu makulaturnyku kuris nors EL klubas imtu Valanciunui isvaziavus tikrai neisivaizduoju, gal Seibuti nebent, visi kiti Eurocupo vidutiniokai.
2012-06-30
-4
Atsakyti
Šauni naujiena, šiaip nors pozicijos skirtingos, bet pagal naudinguma ji galima paliginti nebent su Seibučiu iš Ryto, labai gerai, kad jis liko, man asmeniškai jis ir pirmoju PF geras, kad antras toks pats butu super, aišku Klimavičius per silpnas, kažkaip truputi užgesias, gal jam gyvenime nesiseka...

Žalgiriui truksta Jasikevičiaus, C galėtų buti ir D. Lavrinovič, bet tada reikia PF tokio kaip buvo Rakovič panašaus stiliaus, ir galima Janavičių arba Juškevičiu paimti iš vietinių, arba ką treneris norės, nežinau aš...
2012-06-30
-6
Atsakyti
oi
oi uzipiskit makalturininkai del jankuno ar del zalgirio seip savo kiema zurekite
2012-06-30
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.