Jasikevičius: „Pagrindinė pralaimėjimo priežastis – nesusikaupimas“ (video)

Jonas Miklovas
specialiai „BasketNews.lt“ iš Karakaso (Venesuela)
2012-07-05 03:21

Šarūnas Jasikevičius bandė užvesti komandos draugus
Šarūnas Jasikevičius bandė užvesti komandos draugus
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nesusikaupimas. Tokia pagrindinė pralaimėjimo Nigerijai priežastis, įsitikinęs Šarūnas Jasikevičius.

Po mačo, kurį mūsiškiai pralaimėjo 80:86, įžaidėjas džiaugėsi tik tuo, kad komanda B grupėje užėmė pirmą vietą. Tačiau koncentracijos kitoms rungtynėms turi būti daugiau.

– Kas šiandien nutiko? – po pralaimėjimo Nigerijai žurnalistai paklausė Jasikevičiaus.
– Nebuvo nei koncentracijos, nei užsivedimo. Labai gaila, kad rungtynės taip pavyko. Aišku, reikia eiti toliau ir žiūrėti į pozityvius dalykus, kad esame pirmi grupėje. Nežinau, ar mums tai padės, nes vis tiek reikės žaisti su labai stipriu varžovu. Svarbiausia, rūpintis savimi ir mūsų žaidimu. Jis gerėja, bet šiandien buvo mažas žingsnelis atgal.

– Nors turnyrinei lentelei šios rungtynės įtakos neturėjo, bet psichologiškai vis tiek nemalonu pralaimėti tokiems varžovams?
– Aišku, nemalonu. Kad pralaimėjome, nieko tokio, nes vis tiek esame pirmi grupėje, bet savijauta ne kokia dėl to, kaip mes atrodome. Ir taškus gimdėme, ir gynyboje gimdėme. Labai sunkiai viskas sekasi. Rezervų dar daug, reikia, kad jie išlįstų. Reikia, kad 10-11 žaidėjų sužaistų gerai.

– Nepikta ant komandos draugų, kad nebuvo susikoncentravę?
– Negali pykti, nes pats ne viską gerai darai. Tik kaip įžaidėjui, tai labiau aktualu, nes reikia visus sustatyti į savo vietas. Taip gaunasi daugiau pykčio, nesusipratimų, kadangi visi turi daryti darbą. 

– Ar jūsų draugas venesuelietis nesupyks, kad Venesuela nepateko į kitą etapą?
– Jis už mus serga. Jis čia jau daug metų negyvena, todėl sakė, kad jam nesvarbu. Bent jau man taip sakė. Turbūt meluoja.

– Žaidimo prasme, kokios buvo pagrindinės pralaimėjimo priežastys?
– Galvoju, kad pagrindinė priežastis buvo nesusikaupimas. Aišku, jie turėjo daugiau energijos, nes vakar nežaidė, jiems tai buvo gyvybės arba mirties klausimas.

Labai linksma, kad grupėje pirmi, labai liūdna, kad taip gavosi. Bet pagrindinis tikslas buvo užimti pirmą vietą grupėje, todėl reikia žiūrėti į pozityvius dalykus. Tikslą įvykdėme, dabar viskas prasideda iš naujo. 

– Kaip greitai profesionalūs krepšininkai pamiršta pralaimėjimus, kurie nėra svarbūs?
– Labai greitai. Jeigu turi koncentraciją, labai greitai. Esame gana normaliai pasiruošę. Nesame įspūdingos formos, bet daug komandų nėra įspūdingos formos. Mes neseniai visi suvažiavome, tai labai sunku. Bet niekam nepasiaiškinsi, reikia žaisti ir kovoti dėl kelialapio.

Visas interviu:

http://www.youtube.com/watch?v=lg-vwSAkEqQ

Komentarai:
po prasto pasirengimo ciklo kazkaip netiketai eme ir nuvertino varzovus, nesusikaupe ir t.t. nors pries tai sugebejo pralaimeti visokiu drapoku rinktinems..

Nesuprantu, kiek dar gali testis sie bobuciu paistalai, idomu, ar kada atsiras zaidejas, kuris aiksteje zaistu kiekviena karta ir po rungtyniu sneketu vyriskai, o ne tik ieskotu galybes pasiaiskinimu..
2012-07-05
-4
Atsakyti
fanatnr01
Tai susikaupkite kiekviename mace nuo dabar,nes ateina zutbutinio musio macas,as uz Lietuva,ir irodykite,kad mes krepsinio salis zaiskite is sirdies,jus profesionalai juk,negali buti jokio atsipalaidavimo kokia komanda butu Nigerija ar Puerto Rikas,ar Rusija
2012-07-05
+6
Atsakyti
to Vilnius Fanas
Jo, man idomu ka po kitu rungtyniu kai jis vel bus vienas lyderiu sakysi? O gal nematei pirmu rungtyniu isvis?
2012-07-05
-16
Atsakyti
Anonnesupratau Kemzuros sianakt visai kodel bent kartais nestate Kleizos i 3pozicija ir neleido kartu su Jankunu ar Songaila bei centru, juk loshem priesh lb auksta ir soklia komanda, o ir maciuliui neitin sekes pradzioj rungtyniu. o ir apskritai kodel Jankunui dave tik 12min., verzlus ir galintis imest ir is toli. O Songailos po gero pasirodymo su Venesuela is vis neisbande, jo atletishkumas kovojant po krepsiais ir turejo padet.


Visiškai sutinku, vakar taip laukiau, kad Kleizą pastumtų į trečią poziciją kur jis puikiai jaučias, ir įleistų Jankį/Songailą. Kodėl nebando aukštesnio penketo nesuprantu, juolab, kad Nigerija tokia atletiška.
2012-07-05
+12
Atsakyti
Pripažinkim, klaidietis geriausias visų laikų LT įžaidėjas! Su tokiu žvėrim buratinklubiui būtina pasirašyt sutartį iki jo karjeros pabaigos!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-05
-9
Atsakyti
Anon
nesupratau Kemzuros sianakt visai kodel bent kartais nestate Kleizos i 3pozicija ir neleido kartu su Jankunu ar Songaila bei centru, juk loshem priesh lb auksta ir soklia komanda, o ir maciuliui neitin sekes pradzioj rungtyniu. o ir apskritai kodel Jankunui dave tik 12min., verzlus ir galintis imest ir is toli. O Songailos po gero pasirodymo su Venesuela is vis neisbande, jo atletishkumas kovojant po krepsiais ir turejo padet.
2012-07-05
+23
Atsakyti
Nesinori girti dienos be vakaro, bet didžiausia pagarba Šarui. Šiandien tik jam esant aikštelėje puolimas susitvarkydavo - individualius veiksmus atliko naudodamasis galva, nuolat savo perdavimais ištampydavo ne tokią ir protingą Nigerijos gynybą. Atrodo, kad tik jis vienas (be Kleizos, kuris ir taip 1x1 stiprus) žinojo, kaip reikia savo patirtį, krepšinio suvokimą ir kitus Europietiško krepšinio privalumus išnaudoti žaidžiant prieš amerikietiško stiliaus atletišką komandą. Kiti mėgino su nigeriečiais varžytis tose srityse, kurios yra Nigerijos stipriosios pusės.
2012-07-05
-3
Atsakyti
Nepamirškim Pociaus, jis irgi gerai žaidė, Valančiūnas dar pusė bėdos, o kiti nekaip. Ypač prastai Kalnietis, Kaukėnas, Mačiulis, iš jų daugiau tikėjausi.
2012-07-05
+4
Atsakyti
Gerai siandien Saras suzaide. Labai gerai jis sneka, tikrai nebuvo geras susikaupimas siandien. Tikekimes, kad viskas susitvarkys.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-05
-5
Atsakyti
Vienintelis Saras su Kleiza dar pazaidzia. Kitiems tik regbi losti arba karstas bulves metyti
2012-07-05
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.