Jasikevičius: 2012 metais į olimpiadą patekti ypatingai sunku (video)

Jonas Miklovas
specialiai „BasketNews.lt“ iš Karakaso (Venesuela)
2012-07-08 06:29

Šarūnas Jasikevičius dalyvaus ketvirtoje olimpiadoje
Šarūnas Jasikevičius dalyvaus ketvirtoje olimpiadoje
Jeigu neįvyks nieko netikėto, Šarūnas Jasikevičius perrašys Lietuvos krepšinio istoriją. Jis turėtų dalyvauti savo savo ketvirtoje olimpiadoje ir šiuo skaičiumi aplenks visas Lietuvos krepšinio legendas.

Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Ramūnas Šiškauskas, Saulius Štombergas, Gintaras Einikis – visi jie olimpiadose dalyvavo po tris kartus.

Po to, kai šeštadienio naktį Lietuvos rinktinė nugalėjo Dominikos Respubliką ir iškovojo šeštą olimpinį kelialapį po nepriklausomybės atgavimo, Jasikevičių nuo ketvirtosios olimpiados skiria 20 dienų.

„Reikia išsaugoti formą, sveikatą. Duok Dieve, kad tai būtų ketvirta olimpiada“, – atsargus kol kas išliko Jasikevičius.

Sidnėjuje jis iškovojo bronzą, Atėnuose ir Pekine liko per žingsnį nuo medalių. Šiemet vien patekimas į olimpiadą buvo sudėtingesnis nei bet kada anksčiau.

„Reikia suprasti krepšinį, kad suprastumei, kaip 2012 metais sunku patekti į olimpiadą. Kalbama, kad būtų tragedija, jei nepatektume, bet tai padaryti tikrai labai sunku“, – po sėkmingai pasibaigusių paskutinių rungtynių kalbėjo Jasikevičius.

– Šarūnai, ar šiandien jau galima džiūgauti? – žurnalistai paklausė Jasikevičiaus.
– Taip, džiūgaujame ir dar džiūgausime grįžę į viešbutį.

– Šiandien, ko gero, buvo pačios geriausios rungtynės?
– Taip. Gerai, kad mūsų žaidimas gerėjo. Su Nigerija momentais žaidimas buvo labai prastas, bet su kiekviena diena žaidėme vis geriau. Dabar reikia dar gerinti žaidimą. 

– Ar bus sunku grįžti į Lietuvą, vėl aklimatizuotis?
– Nežinau, kai grįšiu, tada ir pasakysiu. Labai toli žiūrite. Dabar reikia mėgautis tuo, ką pasiekėme.

Noriu pasakyti, kad tai labai didelis pasiekimas. Kai pradėjau žaisti rinktinėje, į olimpiadą patekti buvo labai lengva. Patekdavo 6-7 Europos komandos, o dabar duoda 2 vietas ir reikia vykti į kitą pasaulio galą, kad dar išsikovotumei sau vietą. Tokios komandos kaip Turkija, Vokietija, Serbija jau pernai nepateko. Visi sako, kad jei Lietuva nebūtų patekusi, būtų buvusi tragedija. Ne tragedija, dabar kiti laikai ir tikrai sunku į olimpiadą. Patekimas į olimpiadą yra labai geras rezultatas, nors lietuviams labai sunku tai įrodyti.

– Sakėte, kad šiemet visos jūsų komandos pralaimi. Visgi ne visos?
– Dar nieko nelaimėjome, tik patekome į pagrindines varžybas. O ten patekti labai sunku. Vakar viena ataka galėjo viską nulemti. Dabar viskas keičiasi, FIBA taisyklės keičiasi.

– Seniau atrodydavo, kad pasakius komandos pavadinimą iš karto aišku, kas laimės. Kaip tai keičiasi dabar?
– Dar dabar tas pats yra. Jei žmonėms pasakysi, kad pralaimėjai Nigerijai ar Dominikai… Dominikos visas trenerių štabas amerikiečiai, žaidžia du NBA krepšininkai, trečio atsisakė. Nigerijos rinktinėje irgi žaidžia NBA krepšininkai. O paprasti žmonės pasakys, kad pralaimėjo kažkokiems iš Afrikos… Reikia suprasti krepšinį, kad suprastumei, kaip 2012 metais sunku patekti į olimpiadą. Kalbama, kad būtų tragedija, jei nepatektume, bet tai padaryti tikrai labai sunku.

– Daugeliui sportininkų vieną kartą žaisti olimpiadoje yra didelis pasiekimas. Pačiam tai bus ketvirta olimpiada po Sidnėjaus, Atėnų ir Pekino. Koks jausmas patekti į ketvirtą olimpiadą?
– Dar yra laiko iki Londono, bet darbas atliktas. Reikia išsaugoti formą, sveikatą. Žiūrėsime. Duok Dieve, kad tai būtų ketvirta olimpiada.

– Bet žaidimo ryšiai dabar jau niekur nedings?
– Manau, kad jie turėtų gerėti. Skaičiau europiečių pasisakymus, kad FIBA yra labai neparanki Europai. Tai yra teisybė. Negali būti taip, kad atvažiuoja mūsų žaidėjai iš Ispanijos ir Italijos likus savaitei iki tokio turnyro. Tai kažkoks absurdas. Dar yra dvi savaitės atsigauti ir padirbėti bei sustiprinti ryšius. Duok Dieve, kad mūsų žaidimo kreivė kiltų į viršų. 

– Ar patirtis Venesueloje padės krepšininkams?
– Manau, kad taip. Ypač, kai pozityviai įveiki visus tokius dalykus, tokie dalykai užgrūdina vyrus. 

– Pasirengimo pradžioje esate sakęs, kad sezono pradžioje bus aišku, ar teisingai pasirinkote vasarą skirdamas rinktinei. Gal dabar jau aišku, ar teisingai pasirinkote?
– Dar palaukime. Labai sunku išbūti mėnesį be šeimos, kitame pasaulio gale. Žiūrėsime. Kol kas visai nieko.

– Pergalės atperka nebuvimą su šeima?
– Taip. Dabar linksma, visi sėdi, juokauja rūbinėje. Bet iš tikrųjų buvo labai sunku. Hjustone veikė aklimatizacija, nesusižaidimas. Patys matėte, kaip atrodėme. Žmonės negali taip greitai išmokti derinių ir sistemų. Buvo sunku, todėl dabar labai geras jausmas, kai darbas padarytas.

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Komentarai:
cha
As tai visada palaikau rinktine, kaip ziurovas mano nuomene treneris ir isleisti zaidejai turi tam tikra reiksme ir kaip jie tiksliai ar ne atlieka tai, kaip derinius atlieka ir sekasi zaist, zinoma ne viskas gaunasi ... kitu saliu zaidejai taip pat pradejo geriau zaist suteike geriems krepsininkams antras pilietybes......... antra Motiejunas tikrai nezais rinktineje, nes jis nori zaist (jis daugiau zaidzia pf pozicijoje ten yra Kleiza ir jankunas jis butu trecias o centru jis nelabai nori zaist, Motiejunas pilna jega zais nba vasaros stovykloje) Del Jesaicio neaisku, o del Seibucio yra tikimybe kad jis bus rinktineje, cia buvo aisku pries Venesuela, nes jo trauma buvo nerimta ir jis pats nori zaist del sf problemos nera nes jo vietoje yra bent 3-4 laikinai galintys zaist krepsininkai .... tam tikra laika o Songaila buvo pasirinktas kaip Pf atsarginis ir jeigu centrai susirenka daug prazangu zaidzia C
2012-07-09
+2
Atsakyti
NBA
Mano kaip krepšinio eksperto nuomonė tokia-

Vietoje D.Songailos- D.Motiejūnas, vietoje T.Delininkaičio- R.Seibutis, ir galbūt jei jei Simo??? trauma nerimta vietoje D.Dulkio- S.Jasaitis ???...šiaip ar taip vežtis tik viena tikra SF- J.Mačiuli manau rizikinga, o jei trauma lieki kaip ir be SF, nors jei žaistu D.Motiejūnas Kleiza pasislinktu į savo tikra nba SF pozicija Jasaitis kaip ir atkristu,dar yra Pocius bet tai ne jo pozicija jis grynas SG,tiek Jasaitis tiek Dulkys abu tritaškininkai metikai,bet patirtis ir pasitikėjimas Simo naudai...Kemzūra nebūk briedis kviesk į rinktine kontrakta liepos mėn.sudarysianti D.Motiejūna iki olimpiados drasiai spės į benuvažiuojanti traukini, D.Motiejūnas 2.13 cm ir dabar be konkurencijos patektu į LT starto sudėti ir būtu lyderis,jis individualiai labai stiprus,pavojingas metikas iš visur ir kamuolių daugiau nusiimtu, Donce mln kartu geresnis tiek už dieda Songaila tiek už vidutinioka žema 2.04 cm P.Jankūna.

LT2012 svajonių START5/

C- J.VALANČIŪNAS

PF- D.MOTIEJŪNAS

SF- L.KLEIZA

SG- M.POCIUS

PG- M.KALNIETIS
2012-07-09
-7
Atsakyti
to Londonas
Šaras 1996 metais nežaidė rinktinėje. Tada dar buvo Sabo ir Marčiulionio era. Nereikia kliedėti ;]
2012-07-09
-4
Atsakyti
O dabar?
Ka raso tie, kuriems siaubinga geda padare pralaimejimas nigerijai? Ar nurasinejo komanda po draugisku?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-09
+3
Atsakyti
O dabar?
Ka raso tie myzniai, kuriems siaubinga geda padare pralaimejimas nigerijai? Ar nurasinejo komanda po draugisku?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-09
-5
Atsakyti
Martyska
Mes su jumis.aciu uz pergales

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-08
-4
Atsakyti
hjhjj
lrytastv visi irasai
2012-07-08
Atsakyti
erikas
Nu nejaugi niekas nezinot kur galima surasti runktiniu iraso ??prasau padekit surasti
2012-07-08
+3
Atsakyti
Londonas
Sarai, tu saunuolis, tikra krepsinio legenda, labai gaila kad sie metai rinktineje tau tikriausiai bus paskutiniai. Jau amzius ir vistiek anksciau ar veliau ateina laikas. Mes, visi tikri Lietuvos fanai tave labai mylim. Atmink 1996,2000 -olimpines bronzos, 2003 kai laimejom ec auksa, 2004 kai nugalejom amerika, taip pat dar daugybe vasaru, pergaliu ir pralaimejimu. Galiausiai mes manau visi tikimes, kad jeigu si vasara rinktineje tau bus paskutine, kad iseitum su trenksmu, uzemus kuo aukstesne vieta, nes jus visi vyrai rinktineje to verti. Pagarba.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-08
-1
Atsakyti
donatello
jie nedingo, tiesiog dabar negali atsidžiaugti pergale.. Matosi iš tokių žmonių, kad lietuviai nėra pastovios nuomonės ir psichikos žmonės.. Bet džiugu kai dar atsiranda kurie palaiko visada ir nepila purvų kai nesiseka.. :) Vienybės!! :)
2012-07-08
-2
Atsakyti
marius
na, kur tie pseudo treneriai, kurie nurasinejo rinktine? kur dingot, draugai?
2012-07-08
+4
Atsakyti
nereikėjo triest
praeitais prieš makedonus., būtų buvę kur kas lengviau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-08
-3
Atsakyti
dziugu matyti sara geros nuotaikos,vyrai to nusipelne,mes uz LIETUVA!
2012-07-08
-1
Atsakyti
nu nuotaikos
parase gera komentara, reskepciuks! :)
2012-07-08
+2
Atsakyti
Nuotaikos
vakar man ju buvo gaila,siandien uz juos dziaugiuosi! Taip pat jauciu begaline pagarba siems vyrams! Visdelto mes juos mylime labiau uz atsidavima,o ne uz pergales....Aciu!
2012-07-08
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.