„Žalgirį“ papildė Lafayette'as ir Juškevičius

2012-08-10 19:32
Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Oliveris Laffayette'as Kaune rungtyniaus bent metus
Oliveris Laffayette'as Kaune rungtyniaus bent metus
Nuotr. AFP-Scanpix
Kauno „Žalgirio“ klubas baigė komplektuoti komandą ir rugpjūčio 20-ąją jau planuoja pradėti pirmąją treniruočių stovyklą. Paskutiniai krepšininkai, papildę ekipą, – amerikietis įžaidėjas Oliveris Lafayette‘as bei gynėjas Adas Juškevičius, rašo „kaunodiena.lt“.

Turi lyderio savybių

27 metų 188 cm ūgio Lafayette‘as praėjusį sezoną pradėjo Tomo Pačėso vadovaujamoje Gdynės „Asseco Prokom“ ekipoje ir buvo vienas komandos lyderių.

Per Eurolygos varžybas aikštėje įžaidėjas vidutiniškai praleido po 25 minutes, rinko po 10,7 taško, atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Prieš „Top-16“ etapą amerikietį įsigijo Stambulo „Anadolu Efes“.

Hjustono universitete sociologijos diplomą įgijęs ir futbolą laisvalaikiu mėgstantis žaisti Lafayette‘as jau studentų krepšinyje išsiskyrė puikiu aikštės matymu. Per visą šios aukštosios mokyklos krepšinio komandos istoriją už jį rezultatyvių perdavimų daugiau yra atlikęs tik legendinis NBA ir olimpinis čempionas Clyde‘as Drexleris.

Amerikietis yra bandęs laimę NBA antrinės lygos (NBDL) Fort Wayne‘o „Mad Ants“ komandoje. Vidutiniškai pelnęs po 17,1 taško ir atlikęs po 6,5 rezultatyvaus perdavimo, įžaidėjas atkreipė ir stipriausios pasaulio lygos klubų dėmesį. 2010-ųjų balandį O.Lafayette‘as buvo sudaręs trumpalaikę sutartį su Bostono „Celtics“ klubu.

Iki atvykimo į Gdynę Lafayette‘as dar atstovavo Belgrado „Partizan“ (Serbija) bei Ašdodo „Maccabi“ (Izraelis) klubams.

Grįžo po dvejų metų

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti 23-ejų Juškevičius į stipriausią Lietuvos klubą sugrįžta po dvejų metų pertraukos. Ankstesnė jo sutartis su klubu baigėsi šią vasarą ir „Žalgiris“ nusprendė ją pratęsti dar dvejiems metams.

Ateinantį sezoną Kauno komandos vadovai žaidėjo skolinti jau neketina ir jam yra numatę daug svarbesnį vaidmenį. Pats Juškevičius taip pat niekada neslėpė noro vėl sugrįžti į „Žalgirį“, kurio marškinėlius paskutinį kartą vilkėjo 2009–2010 m. sezoną.

Apie tai, kad šis krepšininkas vėl gali grįžti į „Žalgirį“, kalbėta jau nuo praėjusio sezono pabaigos. Tuometis treneris Aleksandras Trifunovičius ne kartą gyrė perspektyvų žaidėją, o susižavėjimo Juškevičiaus žaidimu neslėpė ir klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

Į pagrindinę klubo sudėtį krepšininkas galėjo patekti ir prieš praėjusį sezoną, tačiau treneriui iš Graikijos Iliasui Zourosui neįtiko.

Vasarą Juškevičiui šansą suteikė ir Lietuvos nacionalinės rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra. Jis įtraukė gynėją į rinktinės kandidatų sąrašą ir, nors į galutinį dvyliktuką jaunajam debiutantui prasibrauti nepavyko, po treniruočių stovyklos Kemzūra gyrė krepšininką už pastangas ir entuziazmą.

2008 m. Europos jaunimo (iki 20 metų) vicečempionas pastaruosius du sezonus (su trumpa pertrauka „Baltų klube – aut. past) atstovavo Prienų „Rūdupiui“.

Trenerių štabas pasikeitė

Šį sezoną gerokai pasikeitęs bus ir „Žalgirio“ trenerių štabas. Naujasis komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza nusprendė pasilikti visus praėjusį sezoną klube dirbusius savo pirmtako Trifunovičiaus asistentus – Oliverį Kostičių, Saulių Štombergą ir už varžovų žaidimo analizę atsakingą Mindaugą Brazį.

Kitiems štabo nariams ateinantis sezonas bus bene svarbiausias jų karjeroje. Į Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandą išvykstantį Sigitą Kavaliauską pakeitė du perspektyvūs fizinio rengimo treneriai: praėjusį sezoną Kauno „Baltuose“ dirbęs Nerijus Navickas ir „Žalgirio“ jaunimo komandoje Aleksandro Kosausko mokyklą išėjęs Justinas Grainys.

Su jais darbuosis gydytojas Petras Mikučionis, pernai irgi rūpinęsis „Baltų“ krepšininkų sveikata. Jis pakeis beveik du dešimtmečius „Žalgirio“ klube šias pareigas ėjusį gydytoją Robertą Narkų.

2012–2013 m. „Žalgiris“:

Mantas Kalnietis, Oliveris Lafayette'as, Marko Popovičius, Adas Juškevičius, Rimantas Kaukėnas, Vytenis Lipkevičius, Tremmelas Dardenas, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Tadas Klimavičius, Mario Delašas, Robertas Javtokas.


Komentaras

Vladimiras Romanovas, „Žalgirio“ klubo savininkas:

Pastaruosius metus mūsų svajonė – lietuviškas „Žalgiris“. Tokią komandą stengėmės suburti šiam sezonui, bet nepavyko: Šarūnas Jasikevičius, žadėjęs žaisti Kaune, paskutiniu momentu buvo perviliotas į „Barcelona“ klubą.

Užtat pavyko susitarti su broliais Lavrinovičiais, nors iki paskutinio momento nebuvau įsitikinęs, kad abu žais Kaune. Kol pasirašėme sutartį su Kšyštofu, jo agentai sukėlė tiek intrigų, kiek jų negirdėjau per 3 metus. Manau, kad abu broliai ir kitas komandos naujokas Rimantas Kaukėnas labai sustiprins „Žalgirį“, todėl šiemet esame patenkinti mūsų komandos komplektacija.

Turime ir kelis legionierius – Oliverį Lafayette’ą, Tremmellą Dardeną ir Marko Popovičių. Pastarasis gynėjas jau ne pirmą sezoną vilkės „Žalgirio“ marškinėlius, yra atsidavęs komandai, mylimas jos fanų, todėl Marko nelaikome legionieriumi, jis mums – savas.   

Tikimės, kad daugiau naudos komandai duos ir jaunieji Adas Juškevičius, Vytenis Linkevičius, Mindaugas Kuzminskas bei Mario Delašas, kurie jau ne pirmi metai „Žalgiryje“.

Mūsų tikslas – kad būtų progresas komandoje. Galutines užduotis užsibrėšime po pasirengimo šiam sezonui.

Komentarai:
"fanai" ne apie jus straipsnis. Manau geriausias pirkinys tai Plaza, nes vienintelis turi garantija ir aukšta kvalifikacija, o Lavrinovičiai, Kaukėnas jau gerokai pagyvenę, ne aišku kokia forma jie turi ir kiek ilgai išlaikys, bet tikėkimės baigsis pievos ir prasidės stebuklai!
2012-08-12
-6
Atsakyti
VytskaZZZZVytska:D nestumkit ant Rytfaniu vezliu prisipirkot dbr vel mes kalti. Jus Rytfanius vadinat lenkais nors nzn kelintu metu kaune zemelapius per geografija naudoja mokyklose bet Vilnius jau labai senei Lietuvai priklauso. Ir lenku cia yra tikrai labai nedaug. Faktas tas kad abu Lavrinoviciai yra tiek is vardo tiek is pavardes lenkai taigi jie turi nemazai lenkisko kraujo o gal netgi gryni Lenkai kurie gime Lietuvoj ir taip tapo Lietuviais.(Man jie abu yra lietuviai). Taigi kad turit Komandoj du Lenkus posakis yra manyciau teisingas. Ir ne prie ko cia tie Ryto fanai jeigu keli vaikai po 12 metu priseda prie kompu ir rasineja nesamones tai nebutina ijie yra Ryto fanai. As garantuoju kad 90% tu kurie rasineja nesamones yra 10-15metu vaikai kurie net arenoj niekada nera buve.Apie kokius cia kaltinimus kalbi ? Visi dziaugiasi Zalgirio treneriu ir komandos komplektavimu Ir dar kam jus visi Kauna kisat , negi taip sunku suprasti kad Zalgiris visos Lietuvos komanda , as pavyzdiui is Nidos ir daug cia rasinejanciu yra is visos Lietuvos . Buvo jusu fanu susirinkimas rase komsomolke tai net lyderis ju rusas , kruva lenku net lenku grupes pakviestos grojo . Kam pykti uz teisybeZalgiris yra ne visos lietuvos komanda o Kauno. Ja gali palaikyt nors ir visa Lietuva kaip suprantu skaitant komentarus kad taip toli grazu nera. O kaltinimai cia del to kad atsiranda kokie kauno vepliai kurie raso nesamones ir stumia ant ryto fanu as zinau kad tai gali daryt tik kaunieciai nes kitiem tesiog nera tolko.


Jo raudonasai skudure, nusisnekejai kaip pridera siauro proto raudonpadliniui, Zalgiris buvo, yra ir amzinai bus vienintele visos LIETUVOS mylima komanda, net tam paciam vilniui uz super Zalgiri daugiau serganciu negu uz projekteli, Zalgiris yra Lietuva reprezentuojanti komanda su giliom tradicijom, su super fanais kuriuos zino visa europa, o ka tu gali pasakyti apie apgailetina projekteli apart to kad visais imanomais budais bando kenkti Lietuvos komandai per savo meslo rupora, ir kiek imanydami bando viska kopijuoti stipriausia kluba Lietuvoje (klubo herbas is apvalaus patapo skydu, stripinejantis suo vidury aiksteles, irgi aisku nuo ko nusiziureta). taip kad susiveliai skiauterini kaip turi buti.....
2012-08-12
+7
Atsakyti
ZZZZVytska:D nestumkit ant Rytfaniu vezliu prisipirkot dbr vel mes kalti. Jus Rytfanius vadinat lenkais nors nzn kelintu metu kaune zemelapius per geografija naudoja mokyklose bet Vilnius jau labai senei Lietuvai priklauso. Ir lenku cia yra tikrai labai nedaug. Faktas tas kad abu Lavrinoviciai yra tiek is vardo tiek is pavardes lenkai taigi jie turi nemazai lenkisko kraujo o gal netgi gryni Lenkai kurie gime Lietuvoj ir taip tapo Lietuviais.(Man jie abu yra lietuviai). Taigi kad turit Komandoj du Lenkus posakis yra manyciau teisingas. Ir ne prie ko cia tie Ryto fanai jeigu keli vaikai po 12 metu priseda prie kompu ir rasineja nesamones tai nebutina ijie yra Ryto fanai. As garantuoju kad 90% tu kurie rasineja nesamones yra 10-15metu vaikai kurie net arenoj niekada nera buve.Apie kokius cia kaltinimus kalbi ? Visi dziaugiasi Zalgirio treneriu ir komandos komplektavimu Ir dar kam jus visi Kauna kisat , negi taip sunku suprasti kad Zalgiris visos Lietuvos komanda , as pavyzdiui is Nidos ir daug cia rasinejanciu yra is visos Lietuvos . Buvo jusu fanu susirinkimas rase komsomolke tai net lyderis ju rusas , kruva lenku net lenku grupes pakviestos grojo . Kam pykti uz teisybe


Zalgiris yra ne visos lietuvos komanda o Kauno. Ja gali palaikyt nors ir visa Lietuva kaip suprantu skaitant komentarus kad taip toli grazu nera. O kaltinimai cia del to kad atsiranda kokie kauno vepliai kurie raso nesamones ir stumia ant ryto fanu as zinau kad tai gali daryt tik kaunieciai nes kitiem tesiog nera tolko.
2012-08-11
Atsakyti
Atkreipiau dėmesį, kad tas lasandradiandra kažkoks kur klozetą vietoj avataro užsidėjęs visada reiškiasi tik Žalgirio temose. Ir sėdi jose čiut ne kiaurą parą. :D Kas per paukštis..? ;\
2012-08-11
+6
Atsakyti
Vytska:D nestumkit ant Rytfaniu vezliu prisipirkot dbr vel mes kalti. Jus Rytfanius vadinat lenkais nors nzn kelintu metu kaune zemelapius per geografija naudoja mokyklose bet Vilnius jau labai senei Lietuvai priklauso. Ir lenku cia yra tikrai labai nedaug. Faktas tas kad abu Lavrinoviciai yra tiek is vardo tiek is pavardes lenkai taigi jie turi nemazai lenkisko kraujo o gal netgi gryni Lenkai kurie gime Lietuvoj ir taip tapo Lietuviais.(Man jie abu yra lietuviai). Taigi kad turit Komandoj du Lenkus posakis yra manyciau teisingas. Ir ne prie ko cia tie Ryto fanai jeigu keli vaikai po 12 metu priseda prie kompu ir rasineja nesamones tai nebutina ijie yra Ryto fanai. As garantuoju kad 90% tu kurie rasineja nesamones yra 10-15metu vaikai kurie net arenoj niekada nera buve.


Apie kokius cia kaltinimus kalbi ? Visi dziaugiasi Zalgirio treneriu ir komandos komplektavimu Ir dar kam jus visi Kauna kisat , negi taip sunku suprasti kad Zalgiris visos Lietuvos komanda , as pavyzdiui is Nidos ir daug cia rasinejanciu yra is visos Lietuvos . Buvo jusu fanu susirinkimas rase komsomolke tai net lyderis ju rusas , kruva lenku net lenku grupes pakviestos grojo . Kam pykti uz teisybe
2012-08-11
-27
Atsakyti
Rytfaniu_vadasMatot nepilnavertiskumo jausmas pas juos nugali , nemoka jie toiesos pripazinti :) kaip isaukleti taip ir daro , istikruju tai vargsai . O del pensininku tai maziau galetu giedoti Zalgiris 28 su biskiu , RK beveik 25 m va tokie tie komandu metu vidurkiai :))


Kokie protingi zodziai gal i savo paveiksliuka paziurek kuri uzsidejas ir prisitaikyk sita isminti sau.
2012-08-11
-1
Atsakyti
:D nestumkit ant Rytfaniu vezliu prisipirkot dbr vel mes kalti. Jus Rytfanius vadinat lenkais nors nzn kelintu metu kaune zemelapius per geografija naudoja mokyklose bet Vilnius jau labai senei Lietuvai priklauso. Ir lenku cia yra tikrai labai nedaug. Faktas tas kad abu Lavrinoviciai yra tiek is vardo tiek is pavardes lenkai taigi jie turi nemazai lenkisko kraujo o gal netgi gryni Lenkai kurie gime Lietuvoj ir taip tapo Lietuviais.(Man jie abu yra lietuviai). Taigi kad turit Komandoj du Lenkus posakis yra manyciau teisingas. Ir ne prie ko cia tie Ryto fanai jeigu keli vaikai po 12 metu priseda prie kompu ir rasineja nesamones tai nebutina ijie yra Ryto fanai. As garantuoju kad 90% tu kurie rasineja nesamones yra 10-15metu vaikai kurie net arenoj niekada nera buve.
2012-08-11
-6
Atsakyti
Matot nepilnavertiskumo jausmas pas juos nugali , nemoka jie toiesos pripazinti :) kaip isaukleti taip ir daro , istikruju tai vargsai . O del pensininku tai maziau galetu giedoti Zalgiris 28 su biskiu , RK beveik 25 m va tokie tie komandu metu vidurkiai :))
2012-08-11
+20
Atsakyti
De_flexBroliai lavrinoviciai pasirase sutartis su zalgiriu pagal rytfanius staiga tapo lenkais :D


Jiem lievas(lenkas,pensininkas) zaidejas pataptu ir ju dievukas eidsonas jeigu jis zaistu zalgiri ;] tai cia nieko keisto :}}
2012-08-11
+1
Atsakyti
Broliai lavrinoviciai pasirase sutartis su zalgiriu pagal rytfanius staiga tapo lenkais :D
2012-08-11
+2
Atsakyti
TestKlausimas zalfaniams: ar siemet visdar skanduosite "lenkai loxai", kai du geriausi komandos zaidejai yra butent lenkai?Gera LETUWISHKA komanda turite: savininkas rusas, treneris ispanas, starte du lenkai ir du negrai, megstamiausias fanu zaidejas - kroatas.PS: parase, kad rytas raudoni komunistai, virsuje pateiktu faktu nepakeisite.


Graziai cia Test'as uzvarte zalfanius :)
2012-08-11
-1
Atsakyti
O.Lafayettas visai padorus pirkimys, tuo labiau kad jo zaidimo kreive europje tik kylanti, ir amzius pats karjeros pikas, o del Juskeviciaus svarbiausia leisti ji i aikste, kad gautu zaisti, ir tada jis parodys ka moka
2012-08-11
-1
Atsakyti
TestKlausimas zalfaniams: ar siemet visdar skanduosite "lenkai loxai", kai du geriausi komandos zaidejai yra butent lenkai?Gera LETUWISHKA komanda turite: savininkas rusas, treneris ispanas, starte du lenkai ir du negrai, megstamiausias fanu zaidejas - kroatas.PS: parase, kad rytas raudoni komunistai, virsuje pateiktu faktu nepakeisite.


uz zodi "lenkas" gavau bana,galetumet ir jam toki pliekt. p.s. paciu komandos treneris SERBAS,losia latvis,bulgaras,makedonas,serbu pora. tai bent "LIETUVISKA" "komanda"
2012-08-11
+4
Atsakyti
Puikus pirkinys Lafayettas, kaip parasyta turi lyderio savybiu.MLDC romka:)
2012-08-11
-1
Atsakyti
Test, kaip čia dabar Lavrinovičiai lenkais patapo? Iki šiol jie buvo giriami, kad lošia už Lietuvos rinktinę, linksmi, geri žaidėjai, bet tik va atėjo į Žalgirį ir iškart lenkas. O prie ko čia "savininkas rusas, treneris ispanas"? Jeigu norėjo surinkti komandą, kuri galvotų ne tik apie pinigus, o ir apie šalies garbę, tai nereiškia, jog būtina imti kas papuola, svarbu lietuvis. Nepavyko susitarti su Mačiuliu, Šaru, tai ką jiems daryti? Klonuoti juos ar ką? Kažkoks nevisprotis esi, jei taip galvoji. ŽAL drąsiai gali papildyti dar 2-3 legionieriai, bet komanda vis tiek bus lietuviškesnė nei tavo bankrutuojantis rytas, tad gal slėpkis tu po savo laikraščiu užuot guosdamas save juokingais teiginiais.
2012-08-11
+1
Atsakyti
9Z5
TestKlausimas zalfaniams: ar siemet visdar skanduosite "lenkai loxai", kai du geriausi komandos zaidejai yra butent lenkai?Gera LETUWISHKA komanda turite: savininkas rusas, treneris ispanas, starte du lenkai ir du negrai, megstamiausias fanu zaidejas - kroatas.PS: parase, kad rytas raudoni komunistai, virsuje pateiktu faktu nepakeisite.


Atsakymas rytfaniui , niekada niekur negirdejau taip skanduojant nes to nera . Startas gali but grynai Lietuviskas . Faktas kad tau neiseina paslepti pavydo akivaizdus , kad jus komuniagos irgi faktas . Tavo parasytos blevyzgu neigti net nereik nes jos laaabaai prasilenkia su faktais . Sekmes auklejant balkanu vaikus !
2012-08-11
-2
Atsakyti
Ech kaip gaila ,dar Žalgiris domėjosi Omaru Cook ,bet gaila nepavyko susitarti . ;/
2012-08-11
+6
Atsakyti
ramaszniekaip nerandu kokiam laikui pasirasyta sutartis su lafaetu. siaip sudetis nebloga, izaidejas pairinktas pakankamai geras ir zinant kiek komandoje dabar galinciu gerai mest zaideju net neabejoju assistu statistika pas ji stipriai pageres :) kas labiausiai dziugina kad turesim du pajegius izaidejus. aisku kalnas velgi gali pasiubuot, buna klaidietis, bet gali buti ir kalnietis. jei pavyks isvengt klaidiecio laukia puikus sezonas :) po kasiu.... na tikrai seniai beturejom tokia galinga priekine linija. plaza netgi turi pasirinkima tarp ginybinio ir puolamojo penketo. kai kurie verkia del sf pozicijos. manau be reikalo. kuzminskas gaves laiko tikrai parodys klase. ir pernai ne karta rode kad gali zaist ir ne tik puolime (pvz sugebejo visiskai uzdaryt garbarosa). aisku pasiubuos, bet su savo ugiu gali tapt itin didele jega.


Metams
2012-08-11
+4
Atsakyti
Nerandu jokiu ;D

P.S. Rytfaniai nepavydekit :/// jus lenkais likot ir liksit :}} tai kaip broliai uz rinktine zaide ? nesuprantu jusu rytfaniukai ://
2012-08-11
+20
Atsakyti
http://www.youtube.com/watch?v=JqiMsFkJX... Keletas #4 Oliver Lafayette epizodu...
2012-08-11
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.