Saulius Štombergas gilino savo trenerio žinias
Saulius Štombergas gilino savo trenerio žinias
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Praėjusią savaitę Vilniuje lankėsi ne tik Europos jaunių (U18) krepšinio čempionato dalyviai, bet ir daugiau nei penkiasdešimt krepšinio trenerių iš visos Europos. Siekdama skatinti jaunų trenerių tobulėjimą „FIBA Europe“ organizacija surengė trijų metų trukmės mokymus. Juose savo žiniomis dalinasi tokie garsūs Europos treneriai kaip Svetislavas Pesičius (Vokietijos rinktinės vyr. treneris), Pablo Laso (Madrido „Real“ vyr. treneris), Kostas Missas (Graikijos jaunimo (U20) rinktinės vyr. treneris) ir kiti.

Visą savaitę Vilniuje praleido ir Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Saulius Štombergas. Sulaukęs Lietuvos krepšinio federacijos kvietimo vienas iš ekipos strategų įdėmiai fiksavo visas dėstytojų pastabas ir pasiūlymus bei džiaugėsi suteikta proga tobulėti.

„Sulaukiau pasiūlymo sudalyvauti trijų metų programoje, kurios metu treneriai turi galimybę bendrauti su geriausiais krepšinio specialistais. Šios programos metu esame supažindinami su įvairiais krepšinio elementais tiek teoriškai, tiek praktiškai, keičiamės informacija ir diskutuojame su kitais treneriais. Jei nori siekti kažko daugiau ir tobulėti – tai puiki galimybė“, – teigė „Žalgirio“ ekipos treneris.

Visą savaitę treneriai intensyviai gilino savo žinias ir supratimą apie įvairius krepšinio elementus.

„Šią savaitę daugiausiai dėmesio buvo skiriama į komandinius veiksmus, į bendrą komandos judėjimą. Taip pat analizavome individualų darbą tiek puolime, tiek ir gynyboje. Nemažai dėmesio buvo skiriama ir darbui su kompiuteriu, video analizei“, – sakė Štombergas.

Lietuvos čempionų treneris buvo patenkintas mokymais ir juos vedusiais krepšinio specialistais.

„Visi žino Pesičių. Šiuo metu jis čia pagrindinis treneris, vadovaujantis šiai programai. Šiemet jis buvo labai užsiėmęs ir tik porai dienų atvyko čia pasidalinti savo patirtimi. Kiti treneriai čia buvo visas dienas ir supažindino su puolimo, gynybos ypatumais, taip pat nemažai darbo buvo skiriama fiziniam pasiruošimui bei darbui su jaunimu“, – pasakojo naujos patirties įgijęs Štombergas.

Baigiamasis programos etapas finišuos kitų metų vasarą Slovėnijoje.

Vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=KfThtWiQQQA&

Komentarai:
Gronskis gali tik sapnuoti tokius pasiulymus :)
2012-08-23
-8
Atsakyti
...
ne, prieinamas tik jauniem treneriam - kaip Stombergas :D kuris vargu ar turi trenerio diploma jau igijes
2012-08-22
-1
Atsakyti
berto
O paprastiem mirtingiesiems prieinamas sis dalykas apart LKTA rengiamu seminaru?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-22
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.