Anksti įgyta persvara, graikų atgimimas ketvirtajame kėlinyje ir drama paskutinėmis sekundėmis. Tokiu permainingu ritmu vykęs ULEB taurės finalas pasibaigė Vilniaus "Lietuvos ryto" triumfu. Vilniečiai 78:74 (23:14, 21:10, 18:16, 16:34) įveikė Kozanio "Makedonikos" ir iškovojo didžiausią pergalę klubo istorijoje, garantavusią vietą Eurolygoje.

[image=3216 right]"Lietuvos rytas" trečiajame ketvirtyje turėjo 27 taškų persvarą (57:30), tačiau beveik sugebėjo ją iššvaistyti, kai ketvirtajame pradėję pataikyti iš toli, graikai paskutinę minutę priartėjo iki 3 taškų (77:74).

Šiuo atsakingu momentu Vilniaus komandos gelbėtoju tapo komandos kapitonas Robertas Javtokas, vėliau pripažintas naudingiausiu finalo mačo žaidėju. Jis pataikė  vieną baudos metimą iš dviejų ir padidino pranašumą iki 4.

Graikai per likusias kelias sekundes nieko pakeisti nebesugebėjo ir džiūgaujantys vilniečiai šoko pergalės šokį.

Vilniečių dominavimas aikštėje prasidėjo nuo pirmųjų sekundžių, kai Robertas Javtokas atkovojo ginčo kamuolį ir, netrukus pelnęs pirmuosius taškus, nė karto neleido varžovams pirmauti. 

LKL vicečempionai jau pirmajame ketvirtyje įgijo dviženklę persvarą (15:5, po Simo Jasaičio tritaškio), o akivaizdžiai sutrikę graikai ne tik nesugebėdavo atkovoti kamuolių po savo krepšiu, bet ir prarasdavo jį lygioje vietoje.

Tomo Mahoričiaus parinkta zoninė gynyba visiškai sukaustė graikus ir puolime. Keletas jų metimų net nesiekė lanko, o antrojo ketvirčio viduryje keturias minutes nepelnę nė taško, "Makedonikos" įgijo 20 taškų deficitą - 18:38.

[image=3218 left]Vilniečiai graikus baudė iš visų pusių - taškus iki antrojo kėlinio vidurio buvo pelnę visi 8 aikštėje pasirodę "Lietuvos ryto" krepšininkai.

Po didžiosios pertraukos vilniečių atakos toliau šlavė nuo kelio visas graikų gynybines užtvaras ir po Tyrone'o Nesby dėjimo iš viršaus jų pranašumas pasiekė net 27 taškus (57:30), o 33-ąją minutę jie vis dar solidžiai pirmavo - 66:45. Tokia triuškinama persvara, ko gero, nuramino ir pačius vilniečius.

Graikai spurtavo 10:0 ir priartėjo iki 66:55. Pataikydami tik po vieną baudos metimą iš dviejų, vilniečiai toliau leido artėti taikliai atakavusiems varžovams (71:62, 73:67, 75:71). Galiausiai Slaveno Rimaco tritaškis iki dvikovos pabaigos likus apie 10 sekundžių skirtumą nukirpo iki 3 taškų - 77:74.

Visgi R.Javtoko baudos metimas nebeleido graikams pagalvoti apie pergalę.

Naudingiausiu finalinių rungtynių žaidėjų pripažintas R.Javtokas aikštėje praleido 26 minutes ir pelnė 14 taškų (4/5 baudų, 5/9 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 5 kamuolius, blokavo 2 varžovų metimus ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

"Lietuvos rytui" taškus pelnė: Simas Jasaitis ir Tyrone'as Nesby po 16, Robertas Javtokas 14, Tomas Delininkaitis ir Gintaras Einikis po 9, Andrius Šležas ir Robertas Štelmaheris po 5, Haris Mujezinovičius 4.

"Makedonikos": Pete'as Mickaelas 24 (9 atkovoti kamuoliai), Slavenas Rimacas 14,  Manolis Papamakarios 12, Grigorijus Chižniakas 8.

Komentarai:
piderastai bybciulpei gaidziai nachui sedi tas jusu rytas
2005-06-02
-4
Atsakyti
laisvi kas pries Lryta ner cia jums ka dirbti galit savo zalgirinius portalus rasineti uz savo lieva komanda.. taip kad neburkit proto vistiek aisku kad Lrytas kitais metais pasirodys geriau eurolygoje uz ta zalgiri tas neabejotina
2005-04-21
+5
Atsakyti
to beard: o tuo labiau nusisneketi...
2005-04-21
+3
Atsakyti
to Lukashenka:
Ateis finalai pamatysim dabar nereik daryt skubotu isvadu
2005-04-20
+9
Atsakyti
beard,kad tenais teisybe raso...kad tie zalgiriniai nesunkiai ir "pirma" ryto sudeti nugalejo siemet
2005-04-20
-5
Atsakyti
Na aisku,po mano komentaru jus prikisite TAU Ceramica.Bet kur gi ji dabar?Final 4...
2005-04-20
-1
Atsakyti
Pyra,o jus ir tik priminti galit.Kur ta pamesa siemet? devinta vieta ACB,o zalgiris ir pirma vieta geriausios europos lygos komanda padare-sveciuose.Namie nepasiseke,per stipriai paleistas kamuolys.Pernai pamesa kitaip lose,dabar kazkokia netokia.Nesunkai ir tas zalgiris butu nugalejes.Neprikaisiokit del keliu buku "fanu".nors tas dziaugsmas irgi kazkoks beprasmis.I eurolyga pateko,zalgiris i top 16 isejo,ir tai buvo savaime suprantamas dalykas,o cia i eurolyga pateko,tai didziausia klubo pergale,gal ir yra kuo dziaugtis.Taip kad dar ne laikas lyginti situs du klubus
2005-04-20
-4
Atsakyti
To Trouble
Leisiu tau priminti, kad pakeliui i finala buvo iveikta PAMESA, kuriai pernai ZALGIRIS, su SABU priesaky, pralose abu kartus. LR!!!
2005-04-20
-3
Atsakyti
Plant, o Tu nemanai, kad tas Tavo dziaugsmas biski perdetas? na, ne tiek Tavo, kek kitu visu. euforija belekokia. atsipeikekit - rytas laimejo antra lyga europoj. antra, tai ne pirma. nugalejo komanda, kurios trylikameciai ryto fanai anksciau net girdeja nebuvo. paklausykit kaip skamba: "Sveikinu, nugalejai Makedonikos" : ) koki Makabi padaryto, vo tada kitas reikalas. kodel nieks tiek nezidziaugia, kai Zalgiris Makabius daro?
2005-04-20
-2
Atsakyti
su pergale :) nerelaus zaidimas buvo, o per paskutines minutes galvojau kad isprotesiu. laimei viskas gerai baigesi. tik va galva skauda siandien... :D
2005-04-20
-1
Atsakyti
LYTAS, LYTAS... lytas, litas.. oi litas
2005-04-20
Atsakyti
Labai uzpisa tokie krepsinio sirgaliai, kurie net nemoka pasidziaugti pergale, bet iesko kabliu ir dziaugtusi, jeigu Rytas gautu nuo kokiu zydu. Fuck!... Atrodo, kad ne Lietuvos komanda laimejo...
2005-04-20
-3
Atsakyti
yah, pasaulio taure laimejom!!! cia tau ne juokas septinta graikijos komanda aplost.... ir dar tokiu didziuliu tasku skirtumu!!! ech, pavydziu...
2005-04-20
+1
Atsakyti
saunuoliai lietuvaiciai L Rytas - jega. Del tokiu akimirku ir "3 000 000" sukurti, smagu kad taip sauniai pasrodem, tik kai kurie sirgaliai buvo tikri ligoniai nes nusiaube i stovejusias masinas, nu taip tai jua tikria nereikejo daryt, bo sugadina sventes idijotai:) nu bet numalsinus pykti ant idijotu, treciau pasakyti nugaletojai neteisiami, bet labai jau neatskaingai pasirodem per paskutini ketvirti
2005-04-20
-1
Atsakyti
to red_devil
To geriau vadinkis green idiot. Taip tiksliau save apibudinsi, daune.
2005-04-20
-1
Atsakyti
nekreipkit demesio i red_devil,jis ne lietuvis yra,ir isvis ka cia tam saite veiki,eik geriau uz koki tenisa ar povandenines saskes pasirk...is kaimo vyruks,nezino nei kaiip kamuolys krepsio atrodo o jau sneka apie ryto kita sezona,issimiegok,gal protas nusvis kitom spalvom!!
2005-04-20
+3
Atsakyti
jega mes laimejom ir patekom i ten kur jeu seniai turejom losti.saunuolis vilniaus lietuvos rytas.sekmes jums ir eurolygoje.rytas parodys kad ir eurolygoje jie bus sunkiai iveikiama komanda kiekvienam.kas nores iveikti vilniaus lietuvos ryta turs visi labai pasistengti
2005-04-20
-1
Atsakyti
Rytas jega!!!
Zalgiriui bus reista finale.
neneredamas rytas vos nelaimedavo tai kas bus kaip nores?..
O gi Macedonikos likimas :)
Tik aisku ketvirtas kelinys bus kitoks :)
Su pergale!
2005-04-20
-12
Atsakyti
Ale kai uzeini i Zalgiris.lt puslapi tai jau matai kad zalgiris po truputi degraduot pradeda niekina L.ryta nzn juk rytas visas rungtynes su Zalgiriu lose antra sudetim, be tikslo laimeti bet vistiek zalgiriniai sunkiai blaskydamiesi kazka tai imete ir laimejo bet dabar MAHORIC bus negailestingesnis, ulebas laimetas, visos jegos kovot pries kauniskius pamatysit atsirugs jum ta nepagarba.......
2005-04-20
+1
Atsakyti
RYTAS NEREALUS!!!
2005-04-20
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.