Ibrahimas Jaaberas (su kamuoliu) – naujasis „Žalgirio“ įžaidėjas
Ibrahimas Jaaberas (su kamuoliu) – naujasis „Žalgirio“ įžaidėjas
Nuotr. Digitale-Scanpix
Kauno „Žalgirio“ gretas papildė naujokas – Lietuvos čempionų klubas pasirašė iki sezono pabaigos galiosiančią sutartį su amerikiečiu gynėju Ibrahimu Jaaberu. Jis pakeis su komanda praėjusią savaitę atsisveikinusį Mantą Kalnietį.

188 cm ūgio 28-erių metų JAV ir Bulgarijos pilietybes turintis krepšininkas Europoje rungtyniauja nuo 2007-ųjų, atstovavo Graikijos ir Italijos komandoms. 2007 ir 2010 m. Jaaberas su Detroito „Pistons“ ir Los Andželo „Lakers“ ekipomis dalyvavo NBA vasaros lygos varžybose.  

2010-2011 m. sezoną įžaidėjo pozicijoje žaidžiantis amerikietis atstovavo Milano „Armani Jeans“ ekipai ir Eurolygoje per 10 rungtynių pelnė 108 taškus bei atliko 24 rezultatyvius perdavimus.

Pernai gruodį Jaaberas bandė prasimušti į NBA ir dalyvavo Hjustono „Rockets“ treniruočių stovykloje, tačiau vėliau dėl traumos buvo priverstas visą sezoną praleisti be krepšinio.

Jaaberas padėjo Bulgarijos nacionalinei rinktinei prasibrauti į 2009-ųjų Europos čempionato finalo turnyrą, bet jame nedalyvavo. Per atrankos varžybas A divizione gynėjas pelnė vidutiniškai po 16 taškų per rungtynes, atkovojo po 5,1 kamuolio bei atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

– Ibrahimai, kodėl pasirinkote „Žalgirio“ komandą? Ar greitai sutarėte su klubu? – vakar „Kauno diena“ paklausė Kauno ekipos naujoko, vilkėsiančio 5-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.  
– Sulaukiau skambučio iš savo agento ir iš karto susidomėjau Kauno ekipa. Nors per mano ankstesnę karjerą keliai su „Žalgiriu“ nebuvo susikirtę, šią komandą puikiai žinau, nes ji – Eurolygos senbuvė. Peržvelgęs žaidėjų sudėtį radau daug pažįstamų pavardžių. Su kai kuriais krepšininkais dažnai susitikdavau Italijos čempionate, su kitais – Eurolygoje. „Žalgirio“ sudėtis man labai patiko, komandoje yra patyrusių žaidėjų, todėl nusprendžiau, kad galime suvienyti savo jėgas ir siekti aukščiausių tikslų.

– Kada planuojate atvykti į Kauną?
– Artimiausiomis dienomis. Pirmosiose Eurolygos rungtynėse dar nežaisiu, bet tikiu, kad komandos draugai įveiks varžovus. Girdėjau, kad Lietuva vadinama krepšinio valstybe, bet apie pačią šalį ne daug ką žinau. Manau, kad greitai apsiprasiu.

– Anksčiau rungtyniavote Milano „EA7 Armani Jeans“ komandoje, su kuria žalgiriečiai susikaus Eurolygos grupės varžybose. Ar jums tai bus ypatingos rungtynės?
– Tik iš dalies, nes visi Eurolygos mačai yra svarbūs. Milane praleidau tik vienerius metus, todėl asmeniškai dvikovos su „EA7 Armani Jeans“ nesureikšminsiu. Milaniečiai – stiprūs varžovai, bet „Žalgiris“ irgi turi pajėgią sudėtį.

Jabbero žaidimo epizodai:

Komentarai:
Turiu pripazinti kad zalgiris surinko stipria sudeti ir toli eis eurolygoje gaila man tik tai kaip ryto fanui kad rytas tenkinsis antraja vieta siemet surinko tokia sudeti su kuria galima zaisti tik eurocupe priezastis tame kad paleido robertsa ir rayca jai butu rytas islaikias siuos zaidejus butu toli ejas eurolygoje o zalgirije man nepatinka tas footes nezinau kodel jums jis geras bet jis prastai atrodo prastai graibo atsokusius kamuoliu ir jai kuriam mano nuomone nepatiko as esu ryto fanas bet ne lenkas ir nevilnietis o tikras lietuvis is zemaitijos nes ten tikroji lietuva daugiause lietuviu.
2012-10-10
+3
Atsakyti
Pamatysem po pirmu 3 varzybu .
2012-10-10
-5
Atsakyti
Vistiek man gaila Kalniečio sakykit ką norit, bet Romanovas jį prasipyrė, Jaaberas žaidėjas geras, bet man už Kalnietį geresnių lietuvių įžaidėjų nėra(Šaras dar).Nors nesu Žalgirio fanas, bet padaryta kažkokia pieva....Beje kam žaidėjai perkami kaip sezonas tik prasidėjo.
2012-10-10
+6
Atsakyti
Kaina stipriai nusimuses del buvusios traumos ir veliau viso sezono nezaidimo. Perspektyvos labai dideles, jau anksciau gana stiprioje EL komandoje buvo vienas lyderiu. Turi labai gera driblinga, megsta ardyti varzovu gynyba, plius paties gynyba labai stipri. Kaip sakant Plaza style, o tas yra labai gerai!
2012-10-10
+17
Atsakyti
UsheritoMan tai idomu del sito pirkinio. Vaizdas susidaro , kad tik tasku megstantis daryt. Tikiuosi padarys ir assistu , nes mes turim kas gali imest. Tikiuosi nebus toks zaidejas kaip rito buves kebabas. Bet manau , kad jis vidutiniokas ir Lafayette bus pagrindinis izaidejas !!


ne joks vidutiniokas jis.. auksto lygio zaidejas driblinga metima turi ginyba irgi gera viska pasako kai zaidejas per 10 eurolygos rungtyniu 31 kamuoli pereme.. tik neaisku su forma bet jaigu forma bus tokia kaip armanije zaide tai neabejotinas zalgirio lyderis bus ir siaip dar nezinia kaip plaza isnaudos ji
2012-10-10
+8
Atsakyti
Be keturių krepšininkų į Sankt Peterburgą atvykusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ (0-2) ekipa pirmosios pergalės VTB Vieningosios lygos čempionate neiškovojo. Beviltiškai žaidę Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai 48:75 (15:22, 12:23, 15:11, 6:19) pralaimėjo Sankt Peterburgo „Spartak“ (1-0) komandai.

Itin prastai rungtynes pradėję Lietuvos vicečempionai neapsigynė nuo varžovų atakų ir antrajame kėlinyje praleidę tris tritaškius paeiliui leido „Spartak“ ekipai susikrauti 19 taškų persvarą (39:20).

Iš viso aikštės šeimininkai per pirmąją rungtynių pusę pataikė net 6 tolimus metimus. „Lietuvos ryto“ krepšininkams trumpam blykstelti pavyko tik trečiajame kėlinyje, kurį spurtu 9:0 pradėję lietuviai priartėjo iki 9 taškų (36:45). Vis dėlto rusai greitai atkuto ir susigrąžino triuškinamą pranašumą.

„Lietuvos ryto“ ekipa Sankt Peterburge vertėsi be rotavirusą besigydančio Predrago Samardžiskio ir kelio raiščius pasitempusio Simo Buterlevičiaus.

Tuo tarpu Stepono Babrausko bei Janio Blūmo palikimą Vilniuje klubo vadovai aiškino noru suteikti galimybę jauniesiems krepšininkams.

Vis dėlto nei Nemanja Nedovičius, nei Dovydas Redikas ja nepasinaudojo. Pirmasis per 30 minučių prarado 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir pelnė vos 3 taškus. Tuo tarpu 10 minučių aikštėje praleidęs Redikas taip pat atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 4 taškus.

„Spartak“ gynybą individualiais veiksmais bandę įveikti „Lietuvos ryto“ krepšininkai iš viso atliko vos 5 rezultatyvius perdavimus ir nepataikė nė vieno tritaškio iš 8 bandymų. Lietuvos vicečempionai nežibėjo ir prie baudų metimimo linijos, krepšį atakavę vos 62,5 proc. taiklumu (22/35 baudų).

„Spartak“: Loukas Mavrokefalidis 19 (7 atk. kam.), Joshua Carteris 19, Patrickas Beverley 15 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 15, Leonas Radoševičius 8, Mindaugas Katelynas 7, Dovydas Redikas 4, Eimantas Bendžius 4, Artūras Jomantas 3, Vilmantas Dilys 3, Nemanja Nedovičius 3, Dejanas Ivanovas 1 (Deividas Dulkys).

Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-54246-liet...
2012-10-10
+12
Atsakyti
Geras zaidejas, ir nera prie ko cia kabintis. aisku, galejo ir kita nupirkt - vel butumet buve nepatenkinti. taip kad fanams niekad neitiksi. svarbiausia eitusi be traumu, o plaza visus pastatys i vieta. jaaberas auksto lygio, stirpus fiziskai taiklus ir soklus. tikrai geresnis uz Kalna. pagaliau zalgiris pradeda atsikratyt tais zaidejais, su kuriais mes eurolygoje "skindavom" 0/6 arba "vos isejom is grupes" laurus. svarbu romkai stogas nepavaziuotu, ir tada butu galima tiketis kazko daugiau negu top 16.
2012-10-10
+6
Atsakyti
Manau geras pirkinys ;]] zinoma neiasku kaip su forma bet manau ji pasieks auksciause kaip to labiausei reiks :}}
2012-10-10
+11
Atsakyti
Nera ko cia perdaug speslioti... ka jis gali ir ko negali...Ne daug lauk reiks, manau jau sekmadieni debiutuos VTB varzybose su "TRIUMF"... Ir pamatysime...
2012-10-10
+4
Atsakyti
Nereikia dabar spėlioti bus geras,ar blogas žaidėjas Jaaberas,pamatysim kai bus aikštelėje.
2012-10-10
+7
Atsakyti
kaunas_yra_sudasdarko2Jisai SG/PG zaidejas.Patyres ir nera brangus panasiai kai Dulkys pagal kaina.Geras pirkinys Italijoje buvo komandos lyderis, tada tenai zaide Maciulis su Petraviciumi.Labai gerai ginasi.Zalgirio vadyba si sezona dirba beveik be klaidu Kaukenas,broliai,Lafaette,Dardenas visi auksto lygio zaidejai jau nekalbu apie treneri.Eksperte tu eksperte, dar net sezonas neprasidejo jis jau viska zino :) Tu gal Dulkio agentas, kad zinai uz kiek ji pirko ? Ar tu sito nigerio brolis, kad dar tik siandien ryte pranese, kad su juo sutarti pasirase, tu jau zinai, kokia jo kaina ? klounas


Pažiūrėk į savo nicką, o tada itus klounais vadink
2012-10-10
-3
Atsakyti
Man tai idomu del sito pirkinio. Vaizdas susidaro , kad tik tasku megstantis daryt. Tikiuosi padarys ir assistu , nes mes turim kas gali imest. Tikiuosi nebus toks zaidejas kaip rito buves kebabas. Bet manau , kad jis vidutiniokas ir Lafayette bus pagrindinis izaidejas !!
2012-10-10
-6
Atsakyti
Vilnius_FanasAzooNieko sau lietuviskasis zalgiris jau 4 amerikieti nupirko :Dpritariu! "Lietuviskajam" zalgeryje net 6 uzsienieciai!


Bet pasižiūrėkime iš kitos puses, vienas ju Delaš, kuris yra grinai del vaizdo, lošia karta per mėnesi lkl rungtynėse, o Foote laikinai keičia Javtoką, centrą, Lietuvos Rytas centrų lietuvių iš vis neturi, tarp kitko, o kas pas Rytą įžaidėjas lietuvis? Kiti 4 Žalgirio užsenėčiai, manau daug loš ir daug įneš darbo prie pergalių, taigi Žalgiris faktiškai lošia su 5 užsieniečiais, bet turi 6.
2012-10-10
+11
Atsakyti
DamyrasNesuprantu. Pats Romanovas kalba, kad reikia aukšto lygio įžaidėjo, o perka vėl tokį, kuris labiau atakuojantis gynėjasi...


Manau ne toks metas kai geri izaidejai laisvi rinkoje metosi (Nors atrodo Lakovicius laisvas). Seip jis turbut kaip izaidejas geresnis uz Kalna tik kad tie metai be krepsinio labai baugina.
2012-10-10
+5
Atsakyti
Nesuprantu. Pats Romanovas kalba, kad reikia aukšto lygio įžaidėjo, o perka vėl tokį, kuris labiau atakuojantis gynėjasi...
2012-10-10
-4
Atsakyti
Jus tik ramiai sėdėkite ir nekomentuokite žaidėju, išvis Lietuvos Rytas įjunges pavydo sena, taip jis geras žaidėjas žinome visi. Palinkėkime jam sėkmės o ne nuo pirmų dienų žlugdykime. Sekmės tau žalgirį įrodyk komentatoriam, kad ne cepelinų paragaut atvažiavai ir bus tvarkelė.
2012-10-10
-5
Atsakyti
Wladek_iz_KownoLabai jau itartina ta musu zalgiriuko sudetis. paimti antrarusiai amerikieciai, seniai lietuviai ir jaunimas svelniai tariant RKL lygio. Aisku norisi kad butu kuo daugiau pergaliu, bet man rodosi kad praeitas zalgirio sezonas siemet pasikartos


Juokingiausia tai kad tu esi ryto fanas, Zalgiris su sia itartina sudetim jus jau padejo i pavesi siais metais o praeita sezona kurio tu taip bijai pasikartojancio isvis rytas neturejo vilciu :)).
2012-10-10
+8
Atsakyti
pasirinkimas manau geras, plius jis nesupras mediniu sapalioniu apie iskrypelius ir samokslus tai ir zais ramia galva :D
2012-10-10
-2
Atsakyti
Andriusssasjei si zaideja pasirinko pats Plaza, tai tada gal ir nieko bloga, matyt jis zino kur ji panaudos. Bet jei tai romanovo ar kazkurio is "pagalbiniku" pirkinys (tik tam kad nupirkt), tai tikrai sudas. Tikrai siuo metu man neatrodo, kad jis turi kokias galimybes pakeist Manta. Geriau jau Ada butu palike uz antra izaideja. Nu bet tikekimes as klystu


Prisimink kiek kartu mes jau taip buvom "geriau" koki zalia jaunimeli palike ir kiek kartu nudegem? Lengva pasakyti, va geriau jau duodam jaunimui, o po to kai pasiberia pralaimejimai tokie patarejai kaip tu greitai pradeda rasyti ka geriau reikejo pirkti. Butinai reikejo gero izaidejo su patirtim, Adui liks tu minuciu LKL'e ir VTB, manau ir EL gaus po kokias 5-7 palakstyti, o kadangi realistiskai ziurint cia jo pirmas sezonas pirmoj sudeti manau per akis.

Pirkinys toks neaiskus, zinoma jeigu butumem ji po Armani paeme tai tikrai dziaugciaus, dabar tik del formos jo neaisku, metus vistik PRO nezaide, zinoma manau treniravosi ir visa kita, vistiek juk tai jo duona bet cia ne tas pats. Tikekimes greitai i zaidima isipaisys.
2012-10-10
+13
Atsakyti
Zalgiriui dar neuztenka kad jau trecia sezona is eiles i mus valosi kojas tai Romanovas matosi pirkdamas tokius zaidejus nori isvis mus su sudais sumaisyti:(
2012-10-10
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.