Kauniečiai nerado priešnuodžių „Prienų“ komandos puolimui
Kauniečiai nerado priešnuodžių „Prienų“ komandos puolimui
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Toliau be pralaimėjimų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žengia „Prienų“ (5-0) komanda. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svečiuose 82:48 (14:15, 27:13, 19:6, 22:14) nepaliko vilčių Kauno „LSU-Baltams“ (1-3).

Šeimininkai laikėsi tik pirmajame kėlinyje, kuomet Tomo Urbono vedini pirmavo 15:8. Vėliau kauniečių žaidimas visiškai sugriuvo, o jau po didžiosios pertraukos persvara tapo triuškinanti.

Urbonas pelnė beveik 60 proc. „LSU-Baltų“ taškų. Viso komandoje pasižymėjo tik 5 krepšininkai, o ekipa suklydo net 25 kartus, kuomet priešininkai tik 12.

„Prienai“: Gediminas Orelikas 15, Gintaras Kadžiulis 13, Arminas Urbutis 11, Žygimantas Janavičius 11 (7 atk. kam.).

„LSU-Baltai“: Tomas Urbonas 28 (13 atk. kam.), Vidmantas Sragauskis 11, Tauras Tamošiūnas 4, Mindaugas Stašys 3, Arūnas Vasiliauskas 2.

Virginijus Šeškus
(„Prienų“ vyr. treneris):
„Varžovų gretose norėčiau išskirti vidurio puolėją Tomą Urboną, kitus pavyko uždengti. Didesnių problemų turėjome tik vieną kėlinį. Vienas žaidėjas negali laimėti rungtynių, nors varžovai gerai meta tritaškius, tačiau šiandien mes jiems neleidome to padaryti. Mūsų komandos žaidėjai gerai atliko savo darbą.“

Arnas Labuckas („Prienų“ puolėjas): „Kai pats nerungtyniauji, tada geriausiai matai komandos žaidimą. Šiandien buvau tarsi trenerio pozicijoje. Pradžioje žaidėme banguotai. Kauno sporto halėje kažkodėl buvo šalta, gal dėl to vyrai taip sunkiai išsijudino. Antroje rungtynių pusėje viskas sustojo į savo vietas. Čia žaisime Europos taurės namų rungtynes, todėl reikės pagerinti žaidimą halėje. Vienam varžovų žaidėjui leidome įmesti daugiau taškų, nei visa likusi „LSU-Baltų“ komanda. Taktika pasiteisino.“

Darius Dikčius
(„LSU Baltai“ vyr. treneris):
„Sunku kažką ir pasakyti, kai pralaimi tiek taškų. Prieš rungtynes sakiau, kad šiandien bus sunku. „Prienai“ turi individualiai stiprių žaidėjų ir tą jau ne kartą įrodė. Neturime kuo pakeisti krepšininkų, o žaisti su 5-6 vyrais yra sunku. Jeigu pirmoje pusėje dar kažkiek laikomės, tai antroje žaidėjai nuvargsta, priima visiškai nelogiškų sprendimų, nutraukinėja kombinacijas ir žaidimas visiškai išsibalansuoja. Žinoma, varžovai gynėsi agresyviai, iš žaidimo išjungė mūsų mažus žaidėjus. Kai varžovas taip gerai keičiasi ginamaisiais, reika, kad ir krepšininkų meistriškumas būtų didesnis, o mes pradėjome stoviniuoti, trūko judesio ir viskas. Kol nepavargome, viskas buvo gerai.

Noriu pagirti Tomą Urboną, nes jis tikrai gerai kovėsi tiek puolime, tiek gynyboje. Esu įsitikinęs, kad jis gali žaisti ir dar geriau. Mes stengiamės ir dirbame tam, kad jis progresuotų ir tobulintų savo žaidimą. Jis yra aukštas žmogus, o tokie nesimėto. Urbonas gerai meta į krepšį. Jam dar trūksta greičio, gero žaidimo po krepšiu ir didesnio judesių arsenalo. Visa tai ateis su laiku. Mes žaidžiame LKL, todėl jis su kiekvieneriomis rungtynėmis tik tobulės.

Esu nepatenkintas tuo, kad neatsitveriame varžovų nuo krepšio ir suteikiame jiems antrus, trečius, o kartais net ketvirtus šansus pelnyti taškų. Jei ne tai, galėjome pralaimėti ir 10 taškų mažiau. Būkim biedni, bet teisingi - „Prienai“ yra tiesiog galingesnė komanda.

Suprantu, tai, kad reikia pergalių norint iškovoti bent 11 vietą lygoje, bet mes nesame turtingas klubas ir teks verstis su tais žaidėjais, kuriuos turime. Gal kažkas pasikeis prieš Naujuosius metus, bet dabar sunku kažką prognozuoti. Nežinau, kaip aikštelėje sugrįžęs atrodys Šarūnas Vingelis. Vis dėlto, jo trauma yra tikrai sunki. Kiek girdėjau iš pačių gydytojų, į aikštelę jis sugrįš gal tik po Naujų metų. Jis veržiasi į aikštelę, bet ir pats turi suprasti, kokio rimtumo yra ta trauma. Viskas gali liūdnai baigtis, jeigu jis ankščiau išeis žaisti“.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
dara ne pabaiga
sita komanda manes nenustebintu jei pastatytu i viena ryta ar zalgiri, neptunui ir taip aisku kad bus batai :)
2012-10-28
Atsakyti
Anonimas
prienai tai uz lryta geriau atrodo :D
2012-10-28
+2
Atsakyti
megejas
Beje, neatsimenu kas, bet kazkas po kazkuriu ATLETO rungtyniu sake, kad is Urbono 0 yra. Kur tie profesionalai dabar? In your face!
2012-10-28
-4
Atsakyti
Anonimas
jo kaip tik DZIGIticiaus lygio komanda ;D
2012-10-28
-1
Atsakyti
nu
Tai ka dzikicius perejo is ryto i LSU Baltai treniruot ? :D
2012-10-28
-5
Atsakyti
http://www.basketnews.lt/news-53613-prie...

DedeNe i tema chebra, bet kodel prienai vadinasi prienais, o ne be rudupiu ?
2012-10-27
+1
Atsakyti
kad tipo daugiau remeju pritrauktu, kai pavadinimas neutralus. nzn tik ar padeda :D
2012-10-27
+1
Atsakyti
Dede
Ne i tema chebra, bet kodel prienai vadinasi prienais, o ne be rudupiu ?
2012-10-27
+1
Atsakyti
Mesti lauk tokius klubus kaip Baltai, Palanga ar kokie Sakalai, nei jie kelia lkl'o lygi nei ka... Nuo visu tik kraunasi ir tiek. Kas netingi tas dauzo juos.
2012-10-27
+1
Atsakyti
Louisiana State University :D
2012-10-27
Atsakyti
alio33
nu ir apgailtina ltga ta lkl sitas vieni laimejo ant 40 tasku,Juventus pries palanga ant 60 tasku....tokiu bairiu nepamenu senai,kad kazkokie LKL grybai triuskintu tokiais skirtumais kitus grybus
2012-10-27
-2
Atsakyti
Anonimas
kaip matau gruodzio 22 diena spresis kas uzims 2 vieta lenetelej. tada prienai prims ryta. iki tol palinkeciau prienams vien pergaliu ir dar geriau susizaist.
2012-10-27
-5
Atsakyti
to prienu \\\"arklide\\\"
O gal baltai tarakonai ?
2012-10-27
-3
Atsakyti
Utenos Juventus - Palanga 96-36
2012-10-27
+2
Atsakyti
o man tai baltai primena ryta, ne visada 50 tasku sumes
2012-10-27
-1
Atsakyti
Anonimas
jooo,urbonas tikrai neblogai uzsiaute,atlete jam puikus sansai tobuleti,gal uzaugs kas is jo?juk jam vos 20 metu.
2012-10-27
-1
Atsakyti
prienu \"arklide\"
tai gal jie arkliai, jei sutrype?!
2012-10-27
-2
Atsakyti
to tromoos
vargas
2012-10-27
+1
Atsakyti
to UF
Varge noriu 4 pergaliu is eiles.
2012-10-27
-2
Atsakyti
UF
Prienai siaučia. Na tikrai įspūdingai žaidžia. Laukiu su nekantrumu jų pasirodymo ULEB taurėje. Grupė aišku sunkoka, bet matant kaip LKL tiesiog šluoja visus, tai manau ir ULEB cup'e turėtų kažkas gražaus gautis.
2012-10-27
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.