Petrauskas: „Visiems žinomo tikslo siekiame tyliai“ (audio)

Karolis Tiškevičius
„BasketNews.lt radijo“ korespondentas
2012-11-03 12:54

Šią vasarą prie „Šiauliai/Triobet“ ekipos vairo stojęs jauniausias LKL strategas Gediminas Petrauskas tyliai siekia tikslo sugrąžinti Saulės miesto klubą į Lietuvos čempionato viršūnę
Šią vasarą prie „Šiauliai/Triobet“ ekipos vairo stojęs jauniausias LKL strategas Gediminas Petrauskas tyliai siekia tikslo sugrąžinti Saulės miesto klubą į Lietuvos čempionato viršūnę
Nuotr. Fotodiena.lt/K.Kavolėlis
Šį sezoną vienintelę nesėkmę per septynerias žaistas rungtynes patyrusios „Šiauliai/Triobet“ ekipos strategas Gediminas Petrauskas džiaugiasi, kad vasarą pavyko suburti darnų bei draugišką kolektyvą. 

Į „BasketNews.lt radijo“ laidos klausytojų klausimus atsakęs jauniausias LKL strategas tvirtino, kad Saulės miesto klubas dar tik bręsta ir didesnių pergalių bus galima tikėtis komandai labiau susižaidus. 

„Mums keliamus tikslus visi puikiai žino, tačiau stengiamės garsiai nekalbėti ir daug dirbti. Žinoma, kaip treneris sau ir komandai keliu maksimalius tikslus ir labai noriu pasiekti LKL pusfinalį“, – tvirtino Petrauskas. 

– Kaip vertinate sezono pradžią? – „BasketNews.lt radijas“ paklausė Petrausko.
– Gana neblogai. Pralaimėjome tik vienerias oficialias rungtynes Ventspilyje, bet irgi po atkaklios kovos ir dar išvykoje. Žinote, tai tik sezono pradžia. Laukia dar daug sunkaus darbo. Reikia greičiau tapti tikra komanda. Vis dėlto mane džiugina tai, kad per rungtynes randame kelią į pergalę. Gal nežaidžiame taip gerai, kaip norėtųsi, bet pergalės yra pergalės.

– Kaip vertinate naująjį legionierių Chase'ą Simoną?
– Mes treneriai jau po kelių treniruočių pastebėjome, kad tai yra pakankamai aukšto lygio žaidėjas ir duos mums naudos. Prisipažinsiu, kad dar nežinome visų jo galimybių. Per treniruotes dirbame, stebime jį. Simonas mūsų ekipoje liks iki sezono pabaigos, o vėliau spręsime, ką daryti.

– Kodėl taip trumpai rungtyniauja Ovidijus Galdikas?
– Mūsų priekinė linija nėra silpnesniausia komandos pozicija. Turime tiek Papa Dia, tiek Saulių Kuzminską. Taip pat sunkiuoju krašto puolėju žaidžia Aurimas Kieža. Taigi patyrusiems krepšininkams tenka liūto dalis minučių. Norėtųsi daugiau minučių skirti tiek Ovidijui, tiek Juliui Jucikui, bet žinote, kiekvienas treneris taip modeliuoja žaidimą, kad pasiektų pergalę. Kartais pasirenku prastai, kartais gerai, bet daugiausiai laiko rungtyniauja patyrę krepšininkai. Dabar mūsų laukia BBL rungtynės su estų komandomis, kurios galbūt šiek tiek silpnesnės varžovės. Tuomet ir suteiksime jaunimui daugiau progų. LKL pirmenybėse svarbios yra kiekvienerios rungtynės, o mes minimaliais resursais stengiamės pasiekti pergalių.

– Kiek svarus buvo jūsų žodis komplektuojant šią komandą?
– Nenorėčiau išskirti, kieno žodis buvo svariausias. Viską darėme bendru sutarimu. Nebuvo taip, kad kažkas sakytų: aš noriu to krepšininko ir viskas. Buvo įvairių kandidatūrų, o mes sėdėjome, kalbėjomės ir sprendimus priėmėme bendrai.

– Ar yra krepšininkų, kurie pranoko jūsų lūkesčius?
– Žinote, rinkdamasis žaidėją visuomet iš jo tikiesi tik gerų rezultatų. Man pirmą kartą tenka dirbti su Aurimu Kieža. Jis yra tikras komandos kapitonas. Mane ne tiek nustebino, kiek džiugina jo žmogiškosios ir kapitono savybės. Nenorėčiau pasakyti, kad mane dalis žaidėjų stebina. Turime resursų ir sričių, kuriose galime padirbėti ir pagerinti savo žaidimą.

– Kaip vertinate savo komandos galimybes susigrąžinti LKL bronzą?
– Ateidamas į šį klubą žinojau, kad „Šiauliams“ bus keliami aukšti uždaviniai, nors apie juos niekas garsiai nekalba. Tai suprantama. Komandos viduje mes esame apsitarę, bet labai garsiai nesireklamuojame. Bet kokiu atveju, kiekviename mače einame kautis dėl pergalių. Kaip treneris, visada sau keliu tik maksimalius tikslus. Pirmiausiai, noriu patekti į LKL pusfinalį. Skambių frazių, tokių kaip „sugrąžinsime į Šiaulius bronzą“, sakyti nenoriu. Mūsų laukia ilgas sezonas, pasitaiko ir traumų. Juo labiau, kad šiemet čempionatas tikrai labai stiprus, bet nuo to tik įdomiau žiūrovams. Kuo daugiau stiprių komandų, kuo daugiau atkaklių kovų, tuo įdomiau.

– Ar jūsų negąsdina puikūs didžiausios praėjusio sezono konkurentės „Prienų“ ekipos rezultatai?
– Ne, negąsdina. „Prienai“ išlaikė 6 pagrindinius praėjusio sezono žaidėjus, todėl jiems žymiai lengviau. Treneris pažįsta krepšininkus, o jie - trenerį. Prienų komandai beliko įlieti į ekipą kelis žaidėjus ir viskas. O mes dar bręstame, kaip komanda. 

– Esate vadinamas vienu perspektyviausių Lietuvos trenerių. Jums tik 27 metai ir turite dar daug laiko nuveikti ką nors ypatinga. Vis dėlto, ar nekyla problemų bendraujant su žaidėjais?
– Tikriausiai nebuvo nė vieno interviu, kuriame manęs apie tai nepaklaustų. Visuomet atsakau vienodai: labai džiaugiuosi, kad tenka dirbti profesionaliose komandose. Tokių ekipų žaidėjai nežiūri į mano amžių. Jie supranta, kad esu treneris. Man nereikia imtis specialių gudrybių. Mus trenerius žaidėjai gerbia, o mes jiems atsakome tuo pačiu. Gal man kaip tik lengviau, kad esu jaunas. Suprantu krepšininkų juokelius ir taip toliau. Amžiaus tikrai nesureikšminu ir manau, kad žaidėjai taip pat.

– Ar daug patarimų susilaukiate iš ilgamečio „Šiauliai/Triobet“ vadovo Adomo Klimavičiaus?
– Labai smagu, kad mes visą laiką galime padiskutuoti. Čia mane supa krepšinį suprantantys žmonės. Tiek mano asistentas Vaidas Pauliukėnas, tiek klubo vadovas. Tiesioginių priekaištų nebūna, bet visada padiskutuojame. Treneriai visuomet turi rungtynių planą ir turi būti pasiruošę atsakyti už savo veiksmus. Manau, kad suderinti bendradarbiavimą mums sekasi neblogai.

– Kaip vertinate įžaidėjo Lewiso Jacksono galimybes?
– Šiuo metu esame patenkinti tuo, kaip jis dirba treniruotėse ir kaip rungtyniauja. Žinoma, iš kiekvieno žaidėjo kasdien tikimės vis naujo žingsnio į priekį. Negalime sustoti vietoje, net jeigu rungtyniaujame gerai. Reikią gerinti žaidimą.

– Krepšinio gerbėjai pastebi, kad komandai labai svarbu turėti legionierių, negadinančių ekipos atmosferos. Kokie yra jūsų užsieniečiai?
– Noriu pagirti ne tik užsieniečius, bet ir visą komandą dėl atmosferos, darbo per treniruotes ir susiklausymo. Tai labai svarbu, kad prasidėjus sezonui, kai komanda dar tik bręsta ir keli pralaimėjimai gali viską išdraskyti. Tikrai pataikėme, rinkdamiesi legionierius. Jie visi tikrai draugiški, jau žaidę su kai kuriais mūsų lietuviais. Komandą ypač suburia kapitonas. Labai džiaugiuosi atmosfera ir komandos, kaip šeimos, tobulėjimu.

– Pastaruoju metu LKL komandose įvyko nemažai pasikeitimų. Ar jūsų klube nenusimato pokyčių?
– Treneriams visada norisi turėti tuos pačius žaidėjus, bet niekas neapdraustas nuo traumų, pažeidimų ar sportinės formos prastėjimo. Būna taip, kad žaidėjai neprisižiūri arba suprastėja kurio nors krepšininko sportinė forma. Vis dėlto šiuo metu visi žaidėjai sveiki. Nemanau, kad turėtų būti daugiau pokyčių.

– Kokį įspūdį palieka Kuzminskas?
– Gerą. Smagu turėti tokių krepšininkų kaip Kieža ar Kuzminskas. Tai patyrę žaidėjai, kurie padeda šaltu protu ir mintimis. Jie matę daug įvairaus lygio krepšinio. Saulius mums padėjo labai svarbiais momentais. Gaila, kad jis aikštėje praleidžia nedaug minučių, bet visiems jų nespėju padalinti. Reikia atsižvelgti į varžovus - kas tą dieną komandai bus geriau ir naudingiau. Noriu padėkoti žiūrovams ir fanams bei pakviesti juos vis gausiau ateiti į mūsų ekipos rungtynes. Visų kitų komandų fanams taip pat linkiu būti tolerantiškais, palaikyti ir nenusisukti nuo klubo, net kai jam sunku. Eikite į sales, juk krepšinis žaidžiamas žiūrovams.

Visas interviu su Petrausku:

[audio=315]

Komentarai:
Anonimas
atsiputesnu va Gedas gavo rimta komanda sudetis uz prienu rimtesne bet finansu daugiau ideta daug:)


Va cia totaliai nusisnekejai lygindamas su Prienais, pas Prienus komandos branduolys jau susizaides, liko 6 zaidejai ir treneris po praejusio sezono. Zaidejai surinkti geri, dalis priklause Zalgiriui, kiti zaide Italijoj, Ispanijoj, Juodkalnijoj, ne pagal Siauliu kisene.

O Siauliai ne is gero gyvenimo legionieriu prisipirke, pastarieji pigesni kelis kartus nei tokio pat lygio lietuviai. Siauliu komanda surinkta visai nauja, likes tik 1 zaidejas. Vos ne puse komandos metu laikotarpiu dar zaide NKL lygoj (Galdikas, Jucikas, Liutyčius, Artamonovas, E.Žukauskas), o ir legionieriai Jackson, Simon dar zali, tik sia vasara preadeje profesionalo karjera. Todel matau nemaza reiklaus trenerio nuopelna koki zaidima pradeda rodyt sita komanda.
2012-11-04
+4
Atsakyti
px ar tevas ar motina, gi ne tevas atnese tas pergales Siauliams
2012-11-04
-2
Atsakyti
atsiputes
nu va Gedas gavo rimta komanda sudetis uz prienu rimtesne bet finansu daugiau ideta daug:)8 pergles :) su lavonais zaidziant:) ble didziulis darbas:)o jaunimui pas ji ne kas nes jis pamokyt krepsinio zaist negali nes pats nemoka:( ir nlb jam idomu:)jis juodus ugdys:)
2012-11-04
-11
Atsakyti
tevas
Tai tevas pradejo prasimusti , ar tevas ir dirba uz ji ? rezultatus tai jis rodo o ne tevas , baikit pavydeti ...
2012-11-04
-1
Atsakyti
OK
Tai kiek galima apie ta teva? Normaliai jis dirba palyginus su kitais LKL treneriais.
2012-11-04
+3
Atsakyti
zalgiris111
Islindo tik per teva sis treneris jai ne tevas jo nebutu,kaip gali treneris 27metu gerai vadovauti komandai kai nera zaideju buves normaliu
2012-11-04
-11
Atsakyti
pamatysim kas gausis is jo
2012-11-04
+1
Atsakyti
Tautietis
o vis tik geras treneris, surinkta visiskai nauja komanda, puse zaideju atejo is NKL, nepaisant to Siauliai zaidzia vis geriau ir geriau.
2012-11-03
Atsakyti
2 alabam
O tai ka jiems sakyti , kad norim buti astunti ??? Labai ggerai pasake kad tyliai siekia ... ne taip kaip Panevezys ,Klaipeda , Pasvalys ...
2012-11-03
+6
Atsakyti
na nezinau,nezinau bronza taip toli,kad siemet reikia net per kokias tris komandas perlipt,kad ja pasiekt.zaidimas akiai nera labai grazus,bet po kol kas efektingas.nors is kitos puses praeitu metu komanda issigydziusi traumas turbut demonstravo geriausia krepsini klubo istorijoje,bet taip ir liko be nieko.gali but,kad prienai ir sustos,o neptunas tarkim taip ir nepagaus savo zaidimo,pasvalys,kad ir pasieme sirutaviciu tikrai nesustiprejo,nes jau komanda buvo super,dabar tik koses prisimaise ir tiek.
2012-11-03
+8
Atsakyti
Anonimas
Jus mastot ka snekat siauliam nereikalingas jackson jei jo nebutu tada isvis pizdiec
2012-11-03
+4
Atsakyti
komentatoriui
Na as seku Siauliu video ir galiu pasakyt, kad Lewis kaip izaidejas tai yra tikrai super, aisku nestabilus metimukas, bet komandos valdymas koks... Aisku, jeigu jis brangus, tai tadda gal neatidirba , bet apie 5 ar 6 tukst euru moket jam galima, ne daugiau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-03
Atsakyti
Evaldas
Man jis primena Džikičių.
2012-11-03
+1
Atsakyti
O man idomu kaip Kieza atrodytu Zalgiry.
2012-11-03
-3
Atsakyti
Idomus
Idomus jo interviu buna. O del minuciu to GTR , tai manau kad nelabai isleisi 2 didelius kai varzovu 4 nr greitesnis , nelabai spesi gyntis ... Bent as taip manau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-03
+1
Atsakyti
Nežinau sako, nespėja paskirstyti laiko žaidėjams, o Kiežą tai su Pieno žvaigždėm beveik be keitimų laikė aikštėje. Tai ar ne geriau duoti jam pailsėti kažkiek? Tų minučių daugiau ir neatsiras, jei neranda laiko žaidėjų išleisti į aikštę, tai gal atleisti tuos kurie niekada ir regis į aikštę neišbėgs? Šiaip gerai, kad Liuticiui duoda daug žaisti, taip pat gerai, kad ir klymui duoda žaisti, o Jacksonas nors ir geras, bet panašiai nereikalingas Šiauliams, Samėnas puikiai žaidžia.
2012-11-03
+4
Atsakyti
karaoke
Parasykit, kad pasvalys isigijo Sirutaviciu, jau dare treniruote su komanda.
2012-11-03
-1
Atsakyti
dasa
idoum

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-03
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.